:

Hvornår slutter Jazz Festival?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvornår slutter Jazz Festival?
  2. Hvor kan man høre jazz i København?
  3. Hvornår er der jazz festival i København?
  4. Hvor kan man høre musik i København?
  5. Er jazz klassisk musik?
  6. Hvornår er der Maribo Jazz?
  7. Hvor afholdes Riverboat Jazz Festival?
  8. Hvilken festival er bedst?
  9. Hvilket land kommer ordet jazz fra?
  10. Hvor kan jeg høre gratis musik?
  11. Hvor skal man tage i byen i København?
  12. Hvem var de mest kendte danske jazzmusikere?
  13. Hvad betyder ordet jazz?
  14. Hvad kalder man en fra Maribo?
  15. Hvad er der i Maribo?

Hvornår slutter Jazz Festival?

BLUE NOTE JAZZ FESTIVAL

A hallmark of summer in New York City and Napa Valley — iconic venues and world-renowned artists integral to Blue Note and the history of jazz.

Hvor kan man høre jazz i København?

Solen brager ned fra en skyfri himmel og meterologerne lover mere godt vejr til Copenhagen Jazz Festival. Der er lagt op til varme koncerter på pladser og i parker i hele københavn. Men hvor går man hen, hvis man vil høre jazz ude i det fri?

Her er en liste over der de steder, der serverer jazzkoncerter med højt til loftet under Copenhagen Jazz Festival. Inde på www.jazz.dk kan du i deres koncertkalender søge på de enkelte steder, finde deres adresse, og se hvem der spiller:

Hvornår er der jazz festival i København?

Se alle nyheder

Den landsdækkende musikfestival Vinterjazz sætter musikken tilbage på landkortet den 1.-25. februar 2024. Festivalen fejrer spillestederne og musikken som mangfoldig kunstform – i kraft af det lokale engagement og de musikere, som kan rejse landet rundt i anledning af festivalen Netop det landsdækkende aspekt er afgørende for at skabe en sammenhæng og et rum for […]

Hvor kan man høre musik i København?

Er du ny i København? Eller kunne du bare godt bruge lidt inspiration til, hvor du kan få slukket tørsten til lidt sprøde toner? Vi har været på Top 5-pubcrawl og bringer her vores anmeldelse af fem mulige rock- og metalvandhuller i hovedstaden.

Velkommen til København kære ven. Er du lige flyttet til? På besøg flere dage? Kørt for langt med toget i en brandert? Eller måske bare en smuttur til hovedstaden for at tage til koncert? Lige meget hvad er du hjertens velkommen i Kongens København. Hvad siger du? Hvor skal man tage hen, hvis man gerne vil nyde en kølig humle, en fancy drink eller skarpe shots, mens der musikalsk bydes på noget med guitar? "Slayer!" råber du ligefrem! Rolig nu, i denne Top 5 tager vi på pubcrawl og besøger Københavns rock- og metalbeværtninger.

Er jazz klassisk musik?

En helt særlig koncertoplevelse venter, når mundharpenist Mathias Heise, accordeonist BjarkeMogensen og pianist Oscar Micaelsson på elegant vis forener klassisk og jazz. Gå ikke glip af denne unikke triokonstellation, hvor musikerne viser det bedste fra begge verdener. God musik har ingen grænser!

ProgramMusik af Bach, Debussy, Piazzolla m.fl.

Hvornår er der Maribo Jazz?

Her får I en rejseleder, som lever sig ind i de stedlige traditioner . så som musik, pålædning og skikke. Jeg deltager sammen med musikerne til gæsternes underholdning.

Hvor afholdes Riverboat Jazz Festival?

Since the beginning in 1966, Denmark’s oldest jazz festival has been an extremely popular event with a truly unique atmosphere. The city simply breathes jazz for 5 days. With swinging parades in the streets, open air stages in the town squares, concerts in nearly every café and on the water, restaurant and venue in town, you won't be able to escape it - but why would you?

If you want to experience the ultimate Riverboat Jazz feeling, you should book a ticket to one of the sailing concerts on board "Hjejlen" - the world's oldest working steamboat - or one of its siblings. 

Every year, about 50.000 people visit the jazz festival in Silkeborg to experience top shelf jazz musicians from all over the world.

Hvilken festival er bedst?

Det er vist ingen hemmelighed, at Roskilde er den blandt de 5 største festivaler i Danmark. Roskilde Festival er faktisk også den allerstørste festival med over 130.000 deltagere. Det gør endda Roskilde Festival til den største i Norden. Siden 1971 har Roskilde afholdt deres berømte festival og har haft nogle af de største danske og internationale kunstnere til at spille på de mange scener.

Hvilket land kommer ordet jazz fra?

Noen glimt av noe av det som skulle komme, fikk hovedstadens publikum allerede gjennom turnerende ministrel-show, hvor hvite artister svertet ansiktene for å illudere negre, senere også med ekte negre. I 1897 opptrådte «Ten Coloured Ministrels» Christiania Tivoli, ledet av «negerkomiker» Geo Jackson. Cake-walk var en av de nye danseformene, med synkoperte rytmer, og dirigenten Oscar Borg sto for et arrangement av «Georiga Camp Meeting» allerede i 1897. Omtrent samtidig i USA oppsto ragtime som en ny uttrykkform som sto nærmere den europeiske underholdningsmusikken, og ragtime-elementer ble trukket inn i populærmusikken: De første norske ragtimeinnspillingene skjedde i 1908-09 med trekkspillerne Jens Larsen og Christian Liebak, og senere innspillinger fulgte. På byens dansekonservatorium ble borgerne tilbudt andre amerikanske motedanser som Foxtrot, Hesitation, Fishwalk og One-Step, og i 1919 Jazz-dans. I 1913 begynte Den Norske Amerikalinjes «Kristianiafjord» og «Bergensfjord» å trafikkere Atlanteren, og det ble også en viktig kanal for nye impulser, også ferske fonogrammer; helt ut på 60-tallet tok musikere seg hyre for å kunne valfarte til jazzklubbene i New York. (I Sverige hadde man det samme, og i Tyskland var linjen fra Hamburg med «Bremen» og «Europa» like viktig.) De første innspillingene med ODJB i 1917 ble to år etter utgitt i Skandinavia; danske salgstall tyder på beskjeden suksess.

Hvor kan jeg høre gratis musik?

Hvis vi taler om websteder for at lytte til gratis musik, er vi nødt til at tale om YouTube, den perfekte platform til at se musikvideoerne til vores yndlingssangere og grupper uden at skulle betale en eneste euro.

På YouTube finder du ikke kun nogen sang, der kommer til at tænke dig, men også de sange, som du ikke kan finde på nogen anden måde udover at opdage andre kunstnere, der udgør musik, der ligner vores smag takket være anbefalingerne fra denne platform, altid og når vi bruger det tilknyttet en konto, selvom vi også kan brug YouTube anonymt.

Hvis vi taler om websteder for at lytte til gratis musik, er vi nødt til at tale om YouTube, den perfekte platform til at se musikvideoerne til vores yndlingssangere og grupper uden at skulle betale en eneste euro.

På YouTube finder du ikke kun nogen sang, der kommer til at tænke dig, men også de sange, som du ikke kan finde på nogen anden måde udover at opdage andre kunstnere, der udgør musik, der ligner vores smag takket være anbefalingerne fra denne platform, altid og når vi bruger det tilknyttet en konto, selvom vi også kan brug YouTube anonymt.

Problemet, vi finder med YouTube, er det store antal annoncer, annoncer, der nogle gange og på bestemte tidspunkter af dagen, de er en reel forargelse Det fjerner ønsket om at fortsætte med at bruge platformen.

Spotify var den første streaming-musikplatform, der kom på markedet, og ligesom WhatsApp var den første messaging-applikation, sejrede den på markedet og har i dag mere end 350 millioner aktive registrerede brugere blandt brugere, der betaler abonnement, og dem, der gør brug af den gratis version med annoncer.

Via Spotify-webstedet kan vi få adgang til hele kataloget, der er tilgængeligt på denne platform, helt gratis, det eneste krav er, at vi opretter en konto. Hvis vi ønsker en mere omhyggelig grænseflade og undgår at lukke Spotify-webfanen, kan vi downloade et program til Windows eller Mac.

Hvor skal man tage i byen i København?

Københavns natteliv. Når aftenen falder på, er Danmarks hovedstad utvivlsomt mere levende end nogensinde og garanterer sjov for enhver smag: fra traditionelle danske "bodegaer" til raffinerede vinbarer, for at afslutte aftenen i en af ​​de mange klubber i København. Her er vores guide til nattelivet i den danske hovedstad.

Københavns natteliv lover en bred vifte af underholdning for enhver smag og aldre. Meget aktivt fra torsdag aften til søndag, nattelivet i København starter ikke før midnat og slutter aldrig før daggry: dets natklubber spænder fra diskoteker for unge til rolige barer, hvor du kan lytte til god musik og chatte stille og roligt, også besøgt fra fyrre og halvtredserne.

Hvem var de mest kendte danske jazzmusikere?

Mange daterer fødslen af jazz til omkring år 1900 og fødestedet til New Orleans – en havneby på den amerikanske sydøstkyst, som var kendt for sit sprudlende kulturliv og en broget sammensætning af racer og kulturer. I denne kulturelle smeltedigel opstod jazzmusik i sin tidligste form: New Orleans-jazz. Denne nye musik blev til som et slags sammenstød mellem "sort" afroamerikansk musik og "hvid" musik med rod i ragtime, march og den europæiske klassiske musiktradition.

Foruden den privilegerede hvide befolkningsgruppe var der i New Orleans også en farvet gruppe kaldet kreolere med rødder i fransk- og spansktalende kolonier samt en stor gruppe afroamerikanere, som for størstedelens vedkommende var indvandret fra de omkringliggende slaveplantager i løbet af 1800-tallet. Disse to befolkningsgrupper boede oprindeligt i forskellige områder af byen, men blev med Jim Crow-lovgivningen tvunget til at leve side om side, hvilket skabte kulturelle sammenstød, men også udvekslinger og dialog.

De kreolske musikere var uddannet efter europæiske standarder, mens afroamerikanerne for størstedelens vedkommende ikke kunne læse noder. De tilhørte til gengæld en mundtligt overleveret musiktradition, der blandt andet omfavnede blå toner, rytmiske kontraster og improvisation. Ud af dette multikulturelle miljø fremtrådte blandt andet den afroamerikanske kornettist, Buddy Bolden, som var en frontfigur i den stilart, der med tiden blev døbt jazz.

Bigbandet levede videre i 1930'erne, hvor det spillede en hovedrolle i jazzens anden akt: Swing-æraen. Det er svært at sige, hvor musikperioder starter og slutter, og det samme gælder for swingtiden. Sikkert og vidst er det dog, at da man nåede til 1930'erne, var jazz gået fra at være et lokalt fænomen, for det meste spillet af sorte musikere for sorte publikummer, til at være en regulær landeplage med nationale hits, som alle kunne synge med på, gamle som unge, sorte som hvide – swing-æraen var i gang.

Swing var først og fremmest dansemusik, og det var langt mere kommercielt, end New Orleans-jazzen havde været. Aften efter aften fyldtes byernes dansesteder af festglade mennesker, der var kommet for at danse og blive underholdt. I kapitlet Fokus kan du læse mere om swingtidens dansekultur og se videoer af den imponerende lindyhop-dansestil.

Swingtidens musik var let tilgængelig og nem at forholde sig til. Ofte brugte man temaer fra populære popsange, eksempelvis fra Broadway-shows, og omformede dem i en jazzramme. Andre gange komponerede man nye, letgenkendelige melodier. Disse melodier blev svøbt i gennemkomponerede arrangementer, hvilket stod i skarp kontrast til den indviklede polyfoni fra New Orleans-jazzen. Arrangementerne vekslede mellem kollektive homofone temaer og solistiske improvisationer, hvor en enkelt musiker fik lov til at improvisere alene. For ikke at kede tilhørerne var det dog almindeligt at understøtte de individuelle improvisationer med arrangerede blues-riffs spillet af blæserne.

Hvad betyder ordet jazz?

Ordets oprindelse er omstridt, men fra ca. 1915 var det udbredt som slangudtryk for bl.a. seksuel aktivitet

Jazz er primært en improviseret musik, hvor det rytmiske grundlag snarere end en arkitektonisk plan er kunstnerisk formdannende og desuden er en væsentlig forudsætning for improvisatorisk frihed. Også klangfarven er et centralt udtryksmiddel, som både solistisk og orkestralt tjener til at give individuel karakter. Jazz er derved helt overvejende udøvermusik, dvs. at den skabende og den udøvende funktion er ét.

Jazzens oprindelse er lige så omstridt som ordet selv. Én opfattelse lægger hovedvægten på den afrikanske arv, sådan som den blev bevaret hos de sorte afrikanske slaver i USA og deres efterkommere. En anden anerkender både sorte (afrikanske) og hvide (europæiske) elementer i varierende forhold, men ser primært musikken som amerikansk og skabt af amerikanske musikere, både sorte og hvide, om end med de sorte som de vigtigste fornyere og førende kunstneriske personligheder.

Ud fra de ældste kendte musikeres udsagn blev en tidlig form for jazz udkrystalliseret omkring 1900 med byen New Orleans som centrum. Både instrumenter og repertoire bekræfter, at det skete, da musikere fra byens marchorkestre begyndte at danne ensembler, som spillede til dans. Med dette udgangspunkt kan jazzens historie med en vis rimelighed opdeles i perioder af ca. 15 års varighed.

Perioden kendetegnes af de tidligste jazzmusikere og -orkestre i New Orleans. Betegnelsen ragtime for denne periode henviser til den synkoperede musik, der også i sin klassiske form, bl.a. i klaverkompositioner (Scott Joplin), nød stor popularitet og blev støttet af nodeudgivelser og indspilninger på pianoruller. Ud over ragtime stod også marchmelodier, blues og populærmelodier på de tidlige New Orleans-orkestres repertoire. Orkestrenes og musikernes spil kendes dog ikke på første hånd, eftersom musikken ikke blev indspillet på grammofonplader. Da orkestrene desuden næsten ikke turnerede, og der ikke fandtes radio til at sprede deres musik, forblev denne tidlige jazz et lokalt fænomen, som især var knyttet til byens sociale funktioner, og hvis udøvere overvejende var ret anonyme fritidsmusikere.

Hvad kalder man en fra Maribo?

På Maribos byvåben byder Den hellige Birgitta velkommen, fordi Maribo er navnet på det Birgittinerindekloster – Habitaculum Mariae – som byen voksede op omkring i middelalderen.

Det nye kloster hedder som det gamle: Habitaculum Mariae, Marias Bolig. Det ligger kun 10 minutters gang fra ruinerne af det gamle nonnekloster og fra den oprindelige klosterkirke, som nu er Maribo Domkirke. Klosteret ligger ned til Maribo Søndersø med mulighed for lange ture i naturen. Birgittinerinderne tager imod alle, der har behov for ro og hvile. Enkelte gæster eller mindre grupper for retræter eller kurser. Man er velkommen til at deltage i søstrenes messe og korbøn og nyde stilheden i klosteret, hvor man ikke bliver forstyrret af radio og fjernsyn. Klostret har 19 gæsteværelser, 3 af dem er dobbelte. Alle værelser er med eget bad, og der er mulighed for morgenmad, hel- og halvpension.

Hvad er der i Maribo?