:

Hvor kan man tage hen gratis?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor kan man tage hen gratis?
  2. Hvad kan man lave i København som er gratis?
  3. Hvad kan man lave i dag som ikke koster penge?
  4. Hvilke ting er gratis i Danmark?
  5. Hvad kan man lave i København billigt?
  6. Hvor kan man se dyr gratis?
  7. Hvad kan man lave i København uden at bruge penge?
  8. Hvad kan man lave gratis på Sjælland?
  9. Hvad kan man lave der er gratis?
  10. Hvad kan man lave med sin kæreste?
  11. Hvad kan man lave når man er alene?
  12. Hvor kan man se dyr i KBH?
  13. Hvad kan man lave en hel dag?
  14. Hvad skal vi lave i dag Vestsjælland?
  15. Hvad kan man lave når man er sammen med sin mor?

Hvor kan man tage hen gratis?

Davids Samling er centralt placeret i det historiske København, tæt på Kongens Have.

Museet indeholder en perle af en privatsamling af fantastisk islamisk kunst, ældre europæisk og nyere dansk kunst...

Besøg Christiansborgs tårn, Tårnet. Med sine 106 meter er Tårnet Københavns højeste, og det byder på en storslået udsigt ud over byens tage. 

Det er gratis at nyde udsigten og kan kombineres med en m...

Hvad kan man lave i København som er gratis?

Du og din familie kan gå på jagt efter De Seks Glemte Kæmper, som gemmer sig i skovene i seks forstadskommuner uden for København. De seks kæmper gemmer sig ved vandet, i små lysninger og på en bakketop.

Kunstneren Thomas Dambo har valgt seks forstadsskove vest for København som hjem for sine seks kæmper og for familier med lidt større børn er skattejagten er sjov aktivitet. Her kan du finde de præcise placeringer af De Seks Glemte Kæmper.

Hvis du er blevet nysgerrig på, hvad De Seks Glemte Kæmper er for noget, så kan du se videoen herunder:

Du kan gå en fem kilometer lang rute med 21 stop, der gemmer på særlige historier om multikulturelle og farverige Nørrebro. Den digitale gåtur fører dig forbi Dronning Louises Bro, Assistens Kirkegård, smarte Jægersborggade, skønne Ravnsborggade og nogle af byens ældste værtshuse i Stefansgade.

Du skal gå ind på den digitale gårute på din mobil. Her følger du bare anvisningerne. God tur!

Hvad kan man lave i dag som ikke koster penge?

Langt de fleste af os danskere holder af spændende og sjove oplevelse, og endnu flere af os holder af gratis ting. Derfor er gratis oplevelser også noget, som størstedelen af os sætter pris på.

Det kan dog nogle gange være lidt svært at finde frem til gode og gratis oplevelser, da mange oplevelser typisk koster penge, hvad enten det er en tivolitur, en omgang ræs på go cart-banen eller noget helt tredje. Der findes dog alligevel en hel del gratis oplevelser rundt omkring i Danmark, som vi ønsker at sætte fokus på og oplyse om her på Funguide.

Hvilke ting er gratis i Danmark?

Langt de fleste af os danskere holder af spændende og sjove oplevelse, og endnu flere af os holder af gratis ting. Derfor er gratis oplevelser også noget, som størstedelen af os sætter pris på.

Det kan dog nogle gange være lidt svært at finde frem til gode og gratis oplevelser, da mange oplevelser typisk koster penge, hvad enten det er en tivolitur, en omgang ræs på go cart-banen eller noget helt tredje. Der findes dog alligevel en hel del gratis oplevelser rundt omkring i Danmark, som vi ønsker at sætte fokus på og oplyse om her på Funguide.

Hvad kan man lave i København billigt?

København har et væld af festivaler inden for kunst, kultur og litteratur og der er altid mulighed for at finde et arrangement som passer til et hvert budget. I løbet af sommeren afholdes utallige gadefester og loppemarkeder i byens forskellige kvarterer, og der er god mulighed for at finde brugte skatte og feste på budget – læs evt. om de forskellige muligheder på aok.dk inden du ankommer. Inden du besøger byen kan du f.eks. tilmelde dig på downtown.dk, som hver dag sælger oplevelser, restaurantbesøg, spa eller lignende til halv pris.

Når du er i byen, så lej en bycykel ganske billigt, enten i byen eller på et af Wakeup Copenhagen hotellerne. Københavnerne selv, cykler til alt da det er nemt og billigt at opleve byen på cykel. Du kan også købe et 2-zoners klippekort som kan få dig rundt de fleste steder i centrum – benyt dig af den elektrisk drevne citycirkel-bus, metroen, eller lej et af de mange elektriske løbehjul, så kommer du hurtig rundt i byen.

Nedenfor finder du et lille uddrag af nogle af de mange billige oplevelser du kan få med, når du besøger København:

Folkehuset Absalon er et folkehus, hvor lokale og alle andre kan mødes og være sammen på nye måder. Hver aften klokken 18.00 er der for eksempel fællesspisning ved langborde, hvor dagens menu bliver serveret på store fade. Menuen kan du få for kun 50 kroner. per person. Køb billetter på forhånd, hvis du vil være sikker på en plads. 

Hvor kan man se dyr gratis?

Skal du lave noget sjovt med ungerne, behøver det langt fra betyde, at det skal koste penge.

For der findes nemlig masser af sjove oplevelser landet over, som er ganske gratis.

Du kan finde en masse af dem i GoLittle-appen – og herunder har vi udvalgt nogle af de allerbedste :o)

Hvad kan man lave i København uden at bruge penge?

Jeg må blankt erkende, at dette er min absolutte yndlingsting at lave i København om sommeren. Da jeg i sommeren 2020 første gang ville booke en GoBoat og sejle rundt med mine venner nede i havnen, så blev jeg dog slemt skuffet – alle bådene til den kommende weekend var nemlig bookede.

Det vidner meget godt om, hvor populært det er at leje sin egen båd og sejle rundt i havnen 😀

Et par uger senere fik vi dog endelig booket en GoBoat i 2 timer, hvilket vi alle så meget frem til.

Skal du til København, må du bare ikke snyde dig selv for en tur i Tivoli. Uanset om du har været der før eller ej, er det altid både tiden og pengene værd at besøge den smukke have og forlystelsespark i hjertet af København.

Med sin beliggenhed lige overfor Københavns Hovedbanegård kan du køre direkte til døren.Vær opmærksom på, at det nok er nemmest at ankomme til Tivoli med offentlig transport, da det ikke ligefrem bugner med parkeringspladser omkring Tivoli. 

Hvis du vil gøre det nemmere for dig selv at besøge Tivoli , kan du med fordel booke dine billetter hjemmefra.

Hvis du interesserer dig for det danske kongehus, bør du lægge vejen forbi Amalienborg Slot. Det er her, Danmarks monark bor, hvilket i skrivende stund vil sige Hendes Majestæt Dronning Margrethe II.

Amalienborg Slot finder du tæt på en række andre seværdigheder i centrum af København, som også er værd at besøge, hvis du kommer forbi. Det er blandt andet Frederiks Kirke, Marmorkirken, Amaliehaven og Skuespilhuset. 

Hvis du tager forbi Amalienborg Slot, kan du time det således, at du får mulighed for at opleve Den Kongelige Livgardes vagtskifte, hvilket sker kl. 12.

Når du har besøgt det sted, hvor den danske regent residerer, bør du næsten også lægge vejen forbi Christiansborg Slot, eller bare Christiansborg som det går under i daglig tale.

Her har du mulighed for at se og besøge Danmarks måske vigtigste arbejdsplads, nemlig Folketinget.

Noget af det mest unikke ved Christiansborgs historie må være, at Borgen er brændt ned hele to gange, så bygningen er opført over tre omgange. Sidste gang det brændte var den 3. oktober 1884, og først i 1928 anså man slottet som endeligt genopbygget. 

Det sidste slot på listen, som jeg har valgt at tage med i dag, er Kronborg Slot. Dog vil jeg kun anbefale dig at besøge det, hvis du har flere dage at gøre godt med i København.

Turen kan hurtigt tage et par timer ud af din dag, så hvis du har kort tid og gerne vil se så meget som muligt, bør du fokuserer på alt det du kan se inde i selve København. Men har du tid, er Kronborg ved Helsingør en stor oplevelse. 

En af de mest oplagte oplevelser at få, når du er i København, er en tur rundt i kanalerne på en guidet kanalrundfart.

På en kanalrundfart vil du blive sejlet forbi nogle af byens vigtigste monumenter og bygninger, og undervejs på turen vil der livligt blive fortalt om de københavnske seværdigheder I passerer undervejs. Guiden vil snakke både dansk og engelsk, så det er til at forstå for alle.

Hvad kan man lave gratis på Sjælland?

Trænger du til at komme ud i det fri? Naturen på Sjælland gemmer på et væld af oplevelser under åben himmel, hvad enten du er til vandreture, vandsjov på stranden eller afslappende skovture.

Tag på en tidsrejse på din næste udflugt på Sjælland. Vil du rejse helt tilbage til vikingernes tid, eller vil du dykke ned i koldkrigstiden og opleve en del af Danmarks forsvar?

Hvad kan man lave der er gratis?

Tag på jagt efter de seks imponerende trækæmper (© Thomas Dambo), som gemmer sig i skovene uden for København.

Rundt omkring i seks forstadskommuners smukke naturområder kan du støde på kæmperne, som...

Den ultimative gåtur i København finder du langs havnens kant, hvor stier, fortove og broer danner den 13 kilometer lange gang- og cykelrute, Havneringen

I Botanisk Have i København findes blandt andet et arboret med over 100 år gamle træer, stenhøje, gamle rosensorter, stauder og danske planter. Haven udgør 5.000 m2 under glas, heraf er omkring 2.000 ...

Amalienborg er et must for alle med interesse i vores royale historie og de kongeliges liv, som i dag stadig leves i paladset.

Hvad kan man lave med sin kæreste?

Den kolde tid på året er den perfekte tid til forkælelse og tosomhed. Vejret kalder på inde-hygge for alle pengene. Efteråret og vinteren er nemlig årstider, som rigtig mange forbinder med god dansk hygge. Vi finder striksokkerne frem, putter os med tæpper på sofaen til en god film, tænder stearinlys i lange baner og hvad vi ellers kan finde på i det kolde vejr.

Vil du gerne gøre lidt ekstra for kæresten i denne tid, så er en forkælelsesdag det helt rette valg. Læs med her og få gode ideer til, hvordan du kan arrangere den perfekte forkælelsesdag for dig og din bedre halvdel.

Hvad kan man lave når man er alene?

  • Det behøver ikke at koste penge at have det sjovt. Denne liste inkluderer 10 ting, som er gratis, og som de fleste uden videre kan gå i krig med.

Se den fulde liste her og læs om de enkelte punkter nede i artiklen:

Så ligger man dér på sofaen. Overvejer hvad man kan tage til på endnu en søndag. Ofte er det ting, der involverer penge, som dukker op i tankestrømmen. Cafébesøg, biograftur, en tur på museum og så videre.

Men der er faktisk overraskende mange ting, man kan tage sig til, uden det koster en krone. Eller i hvert fald meget, meget lidt. Og det er pointen med denne artikel. At begynde at sætte kreativiteten i et nyt gear, når man overvejer, hvad man skal tage sig til i sin fritid. For så mange glæder og fornøjelser i livet er helt og aldeles gratis.

Denne liste er på ingen måde udtømmende. Der er hundredvis af andre ting, man kan lave, der er gratis, hvis man blot gider at tænke udover de sædvanlige merkantile trivialiteter.

Intet er så befriende at løbe en tur i naturen. Om det er langs stranden, i skoven eller i andre grønne områder spiller ingen rolle. Det handler bare om at få pulsen lidt op, få sved på panden og så ellers nyde omgivelserne og den friske luft. Der behøver ikke at gå sport i den med løbeur, tidstagning og sådan.

Det vigtige er at nyde turen. Og kan man ikke løbe, så er en rask gåtur i naturen også fantastisk. Prøv at gå eller løbe lidt længere, end du plejer. Så dit hoved og ben er næsten helt udtømte, når du er færdig. Det giver en afslappende, bekymringsfri følelse, når man er hjemme igen, og alle tanker, hvad enten de angår privat- eller arbejdsliv, plejer at falde på plads.

Hvor kan man se dyr i KBH?

I Zoo København kan du se over 4000 forskjellige dyr fra hele verden. Her finnes alt fra raske leoparder og farlige tigere, til søte dvergsilkeaper, høye giraffer, og noen av verdens største dyr som elefanter og nesehorn.

I parken er det mye å se og gjøre for både liten og stor - hør dyrepasserne fortelle om dyrene, besøk en innendørs regnskog, og klapp kamelene.

Informasjon: Zoo ligger i Roskildevej 32. Det er mulig å ta buss 6A fra Hovedbanegården. Den stopper like ved inngangen til Zoo. Zoo holder åpent hele året og er tilrettelagt for rullestolbrukere.

I Zoo finnes en egen tropeavdeling som gir publikum muligheten til å oppleve regnskogen slik den er i virkeligheten - med 90 graders luftfuktighet! Her lever noen av verdens mest spennende, men skremmende dyr.

Vil du besøke en helt annen verden, må du ta turen til Den Arktiske Ring. Her kan du gå gjennom en glasstunnel under vann og oppleve isbjørner som svømmer forbi.

Hvad kan man lave en hel dag?

“Hvad skal vi lave i dag?” Det spørgsmål har nok alle spurgt om på et eller andet tidspunkt og forståeligt nok. Selvom der findes tusindvis af mystiske egenskaber at lære, eller sjove aktiviteter at bruge tiden på, virker det stadig fuldstændig uoverskueligt rent faktisk at sætte sig i gang med det. Hvis du er havnet på denne side, har du højst sandsynligt afklaret med dig selv, at “nu er det nu” – så her får du bare nogle få ideer til hvad eftermiddagen, dagen eller weekenden kan gå med.

Der banker et hjerte i København som alle, der besøger byen, kan mærke slå. Der er et liv og en energi i byen, som man ikke kan lade være med at blive smittet af, hvad enten man er barn eller voksen. Tag børnene med ud for at opleve de mange aktiviteter København byder på og få en hyggelig dag med oplevelser i børnehøjde.

Find et udvalg af aktiviteter for børn i København herunder.

Hvad skal vi lave i dag Vestsjælland?

Trænger du til at komme ud i det fri? Naturen på Sjælland gemmer på et væld af oplevelser under åben himmel, hvad enten du er til vandreture, vandsjov på stranden eller afslappende skovture.

Tag på en tidsrejse på din næste udflugt på Sjælland. Vil du rejse helt tilbage til vikingernes tid, eller vil du dykke ned i koldkrigstiden og opleve en del af Danmarks forsvar?

Hvad kan man lave når man er sammen med sin mor?

Snart er det mors dag, og har du ikke lige fundet på, hvad du kan lave med din mor, så læs med her. Det kan nemlig både være gratis og megahyggeligt at have en mor-datter-dag, og lige meget hvad vil din mor elske at bruge noget tid sammen med dig.

Her er ideer til mors dag: