:

Hvad skete der med Jesus i pinsen?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad skete der med Jesus i pinsen?
  2. Hvilke datoer er pinsen?
  3. Hvornår er det pinse i 2023?
  4. Hvilke dage er helligdage i pinsen?
  5. Hvad er pinsens budskab?
  6. Hvorfor siger man at man skal se pinsesolen danse?
  7. Hvorfor har vi 2 pinsedag?
  8. Hvilke helligdage er der i 2023?
  9. Hvordan ligger helligdagene i 2023?
  10. Er 2. pinsedag en helligdag i Danmark?
  11. Er mandag den 5 juni en helligdag?
  12. Hvad tror man på i Pinsebevægelsen?
  13. Hvilken dag skal man se pinsesolen danse?
  14. Er 2. pinsedag altid en mandag?
  15. Hvornår blev 3 pinsedag afskaffet?

Hvad skete der med Jesus i pinsen?

Pinsen er altså en fest for kirkens fødsel og for Helligåndens komme - men hvem eller hvad er Helligånden egentlig?

Helligånden forstås bedst som Guds enorme kraft, som skaber tro og håb i mennesket, og som binder mennesker sammen i fællesskaber. Gennem Helligånden er Gud til stede blandt mennesker.

Helligånden er ligesom vinden og åndedrættet usynlig, men afgørende for menneskets liv.  

Hvilke datoer er pinsen?

Pinse i 2024 er fra fredag 17. mai til og med mandag 20. mai. Grunnlovsdagen faller på på fredagen før helgen.

  • Lørdag 18. mai 2024: Pinseaften
  • Søndag 19. mai 2024: Første pinsedag
  • Mandag 20. mai 2024: Andre pinsedag

Hvornår er det pinse i 2023?

Som nævnt er pinsen en fejring af Helligåndens komme til jorden. Da Jesus var blevet korsfæstet, begravet og atter opstanden fra sin grav, skulle hans disciple løse den opgave, han havde stillet dem før sin korsfæstelse: De skulle udbrede det kristne budskab på jorden, altså missionere. Men de havde tabt om ikke troen så tråden efter Jesu død, så de var ikke i stand til at tage ud i verden og udbrede det kristne budskab. Men en dag, da de var forsamlet, kom Helligånden til dem i form af ildtunger og tungetale, og de fik igen indgydt modet til at udbrede det kristne budskab i verden. Man kan sige, at pinsen på den måde er en kristen genfødsel, som genoplivede det budskab, som havde lidt et skibbrud med Jesu korsfæstelse.

Hvilke dage er helligdage i pinsen?

De følgende dage er helligdage i Danmark: Nytårsdag, skærtorsdag, langfredag, påskedag, anden påskedag, store bededag, Kristi himmelfartsdag, pinsedag, anden pinsedag, juledag, anden juledag.

Udover de officielle helligdage har banker og mange butikker også lukket grundlovsdag den 5. juni, juleaftensdag og nytårsaftensdag.

Hvad er pinsens budskab?

  • Hvad er pinse?
  • Hvad skete der ved pinse?
  • Hvorfor fejrer kristne pinse?
  • Hvordan fejrer man pinse?
  • Hvad betyder pinse?
  • Pinse i kirken
  • Hvad er Helligånden?
  • Pinsesalmer
  • Pinsebevægelsen
  • Hvornår er det pinse?
  • Test din viden om pinse

Hovedkilden til pinseberetningen findes i Apostlenes Gerninger kapitel 2 i Det Nye Testamente.

Da Jesus 10 dage inden steg til himmels, fortalte han disciplene, at de skulle vente i Jerusalem, indtil Helligånden ville komme og give dem kræfter.

Disciplene var alle samlet den dag hvor Helligånden kom. Med ét kom en lyd, der lød som et kraftigt vindpust, og Helligånden viste sig som ildtunger, der fordelte sig på disciplene og gjorde, at de kunne tale sådan, at alle kunne forstå dem uanset modersmål.

Ved pinse fejrer kristne Helligåndens komme og kirkens fødselsdag.

Helligånden er helt central i den kristne tro. Helligånden er en del af den kristne treenighed og forstås af mange som Guds tilstedeværelse i verden.

Helligåndens komme blev varslet allerede i Det Gamle Testamente, blandt andet i Joels bog kapitel 3, og profetien går igen flere steder i Bibelen.

Hvorfor siger man at man skal se pinsesolen danse?

Bagsiden 27.05.13 Kl. 01:01

Nu er pinsen ovre, og senforåret folder sig ud! Pinsen falder på den syvende søndag efter påskedag. Ordet pinse kommer af det græske talord pentecoste, der betyder den halvtredsindstyvende, for pinsen er opkaldt efter dens placering halvtreds dage efter påsken.

Hvorfor har vi 2 pinsedag?

Den første pinse foregik i Jerusalem, hvor alle disciplene var forsamlet. Dernæst hele verden for disciplene blev sendt i alle retninger med budskabet.

Der er altid 50 dage, eller syv uger, mellem påskedag og pinsedag. Da påsken falder forskelligt år efter år, påvirker det også pinsen, der dog altid falder i maj eller juni.

Hvilke helligdage er der i 2023?

Hvis du vil vide, hvornår helligdagene i Danmark og Sverige falder i 2023, kan du læse Øresunddirekts oversigt her.

Print

Hvordan ligger helligdagene i 2023?

Home » Dansk

Denne side indeholder en national kalender for alle 2023 helligdage. Disse datoer kan ændres, da officielle ændringer annonceres, så vær venlig at tjekke regelmæssigt for opdateringer.

Er 2. pinsedag en helligdag i Danmark?

De følgende dage er helligdage i Danmark: Nytårsdag, skærtorsdag, langfredag, påskedag, anden påskedag, store bededag, Kristi himmelfartsdag, pinsedag, anden pinsedag, juledag, anden juledag.

Udover de officielle helligdage har banker og mange butikker også lukket grundlovsdag den 5. juni, juleaftensdag og nytårsaftensdag.

Er mandag den 5 juni en helligdag?

Se også reglerne for, hvornår du kan holde fri på andre mærkedage fx 1. maj, juleaften og nytårsaften. Du kan også få svar på, om du har ret til fri, hvis du skal til tandlæge, eller hvis der er sygdom eller ulykke i familien.

Hvad tror man på i Pinsebevægelsen?

70 % af evangelisterne i Nicaragua tilhører det, vi i Danmark kalder Pinsebevægelsen. I Pinsebevægelsen går man meget op i Helligånden, som man tror, følger folk gennem hele livet. Navnet ’Pinsebevægelsen’ henviser til en historie fra Biblen, hvor Jesu disciple blev fyldt af Helligånden på pinsedag.

Hvilken dag skal man se pinsesolen danse?

Etymologi Ordet pinse kommer af græsk pentekoste (hemera), '50. (dag)'.

Festen har sine rødder i Det Gamle Testamente, hvor pinsen er en takkefest for kornhøsten. Den finder sted syv uger eller 50 dage efter påske (3. Mosebog, 23,15f.); den kaldes også for ugefest (fx 2. Mosebog, 34,22). I jødedommen fejres pinsen (hebraisk shavuot) til minde om lovgivningen på Sinai.

Er 2. pinsedag altid en mandag?

I pinsen er der tradition for pinsefrokost. Nogle bryggerier fremstiller en særlig pinsebryg til højtiden.[4]

Fisk som pinsemad: Ιχθύς er det oldgræske ord for fisk, der blev et kristent symbol på Jesus Kristus, da det samtidig er forbogstaverne i den græske form af Jesus Christus, Guds søn og Frelser. Idéen om fisk som pinsemad stammer fra biskop Jan Lindhardt i Roskilde.[5][6]

En gammel tradition foreskriver, at man pinsemorgen skulle gå ud af sit hus og feje ind mod døren, da man så ville samle lykke til huset resten af året.

Hvornår blev 3 pinsedag afskaffet?

3. pinsedag var en ældre dansk helligdag, der blev afskaffet ved helligdagsreformen af 1770.

3. pinsedag var en del af helligholdelsen af pinsen, og rester af dens traditioner findes stadig nogle steder i Danmark. Således f.eks. i Svendborg, hvor byens skyttelaugs festdag ligger på denne dag, og denne fests popularitet i nærområdet betød, at denne dag højtideligholdtes som halv helligdag indtil nyere tid.[1]