:

Hvor er der julemarked på Sjælland?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor er der julemarked på Sjælland?
  2. Hvornår starter julemarked?
  3. Hvor er der julemarked henne?
  4. Hvor er der julemarked på Fyn?
  5. Hvor afholdes Danmarks største julemarked?
  6. Hvor er det bedste julemarked?
  7. Hvor er det største julemarked?
  8. Hvor er de bedste julemarkeder?
  9. Hvad koster en stand på Gavnø julemarked?
  10. Hvor er det bedste julemarked i Tyskland?
  11. Hvor er det største julemarked i Tyskland?
  12. Kan man spise på Gavnø Slot?
  13. Hvornår starter julemarked i Tyskland 2023?
  14. Er der julemarked i Flensborg i år?
  15. Hvem ejer Gavnø Slot?

Hvor er der julemarked på Sjælland?

17. december kl. 15-19

Duften af julebag, suppe, kaffe/glögg og æbleskiver krydres med duften af gran, når Drosselholm åbner porten til Odsherreds hyggeligste julemarked.

Hvornår starter julemarked?

NB! Mange af julemarkederne offentliggør først åbningsdatoer og -tider i oktober/november. Men du kan sagtens planlægge din juletur efter sidste års datoer.

Da det er en virkelig udførlig guide, kan du klikke her og få et overblik over juleshopping og de bedste julemarkeder i den storby, som du overvejer at besøge:

Min families favoritby til en juletur er helt klart Berlin. Vi har været på juletur til Berlin tre gange. Og har du ikke oplevet julemåneden i Berlin, kan jeg varmt anbefale dig, at du booker en tur dertil. Vil du ikke helt så langt væk, vil jeg anbefale dig at tage på juletur til København eller Hamborg. Begge byer er højt på min liste over favoritbyer med de bedste julemarkeder og juleshopping.

Sidste år gik familiens juletur til en helt ny juleby, som ingen af os havde besøgt ved juletid før; nemlig Wien. Jeg havde fået Wien anbefalet på det varmeste. og forventningerne var tårnhøje, især fordi vores juletur til Wien blev aflyst de to tidligere år på grund af Covid-19. Og waauwwww, jeg er helt blæst bagover. Jeg er faktisk lidt i tvivl, om Wien bør overtage førstepladsen som byen med de bedste julemarkeder i Europa. Det er ihvertfald en af de smukkeste og mest tradtionsrige julebyer, der findes.

Familiens juletur i 2023 skal gå til München. Og vi har booket flybilletter og Airbnb i juli måned. Valget af årets juleby skyldes især to ting.

Der er utroligt mange byer i Danmark og udlandet, som gør noget ganske særligt ud af deres juleudsmykning, og som det er en fryd at opleve på en juletur. Samtidig kan du ind imellem spare mange penge på at tage på juleshopping i udlandet. Hvor du vælger at tage på juletur i 2023, afhænger selvfølgelig af, hvor stor din pengepung er, og om du mest er til det velkendte, eller om du har lyst til at gå på opdagelse i en ny by.

Priserne på flybilletter er så lave, at fantastiske New York for mange er helt opnåelig som rejsemål for en juleshoppingtur.

For over 30 år siden da jeg var Au Pair i USA, var jeg selv i New York ved juletid, og det var en eventyrlig oplevelse. Jeg husker især de trillionmange julelys i de sneklædte gader og den store stemningsfulde skøjtebane ved Rockefeller Center midt i centrum. Men da det jo er så mange år siden, kontaktede jeg mit netværk for at få nogle opdaterede tips til, hvad du skal se i New York i december måned. Og ja, julelysene og Rockefeller Center er stadig nogle af byens største højdepunkter.

Hvis du har lyst til at kigge på overdådige julevinduer, der får selv Tivolis overdådige juledekorationer til at blegne, bør du besøge Saks, Macy’s, Barneys, and Bergdorfs. Disse forretninger er meget dyre men perfekte til lidt vindueskiggeri. Men New York er et shoppingmekka for alle pengepunge, og hvis du er ude efter unikke gaver, bør du især besøge Soho og nogle af de mange vintagebutikker. Et godt tip er at bestille mange af dine gaver over Internettet og så få dem sendt frit leveret til dit hotel i New York. På den måde er du sikker på at få varerne til den bedste pris.

For mange er julen lig med tryghed og velkendte traditioner, og derfor stemte vores Facebook brugere de populære storbyer London, Paris, Prag, Rom og Berlin ind på en klar anden plads. Selv om Berlin hører til under kategorien populære juleshoppingbyer, har jeg valgt at placere byen under Tyskland længere nede i artiklen.

Især op til jul er London et af de mest populære rejsemål for danskerne. Og det er fuldt forståeligt, fordi det er et af de bedste steder at komme i julestemning.

I den smukt oplyste og elegant dekorerede hovedstad kan du bl.a.:

  • nyde den smukke julebelysning i Oxford street (fra 2. nov. 2022) Regent street, Picadilly og St. James området (fra 9. nov. 2022) – dog i begrænsede perioden af dagen.
  • opleve den altid spektakulære juleudstilling i stormagasinet Harrods.
  • slentre en tur gennem Covent Garden.
  • opleve et magisk univers for børn og barnlige sjæle i den stor legetøjsbutik Hamleys.
  • synge med på de engelske “Christmas carols” i St. Paul’s Cathedral.
  • beundre det kæmpemæssige juletræ på Trafalgar Square.
  • Trykke næsen flad og beundre juleudstillingerne i vinduerne i de store varehuse på Oxford Street, som næsten er kunst.

I julemåneden er den romantiske franske hovedstad pyntet op med lys overalt. Hvert sit kvarter har sin egen særlige fortryllelse af livlige udendørs aktiviteter med alt fra skøjtebaner, til mange charmerende julemarkeder som fylder gader og pladser.

Et af højdepunkterne i Paris omkring juletid er de storslåede vinduesudstillinger i de imponerende stormagasiner Galeries Lafayette og Printemps på boulevard Haussmann. Hvis vejret ikke arter sig, kan du finde også finde julestemning inden for i stormagasinerne eller i byens 25 overdækkede passager, hvor tre af de mest kendte er Passage Choiseul (fra 1827) nær metro Quatre-Septembre, Galerie de la Madeleine (fra 1845) nær metro Saint-Lazare og Passage du Grand Cerf (fra 1825) nær metro Etienne Marcel.

En anden fast juletradition i Paris er den offentlige skøjtebane, der anlægges på pladsen foran rådhuset, Hôtel de Ville (plejer at være åben fra midten af december). Endelig kan du ikke rejse hjem fra Paris uden også at have været en tur forbi det fine juletræ foran Notre Dame katedralen.

Hvor er der julemarked henne?

Brug for det fulde overblik? Vi har listet alle julemarkeder i hele Danmark - her finder du alt fra små lokale julemarkeder/julestuer til de helt store. 

Oplev en rejse gennem 400 års julehistorie og træd indenfor i de historiske huse og se, hvordan de danske juletraditioner opstod. I Den Gamle By er der garanti for julestemning i de gamle, julepyntede...

Hvor er der julemarked på Fyn?

Løbende jule-arrangementer - som løber over flere weekender i november / december

Jul i Hummelmagasinet Rugårdsvej 51, Harndrup. Åbent 2. november - 21. december. Åbent alle dage undtagen mandag kl 11 - 17. Humlemagasinet holder hvert år stor juleudstilling. Udstillingen omfatter 10 smukt pyntede juletræer, der er pyntet i forskellige farver og motiver samt både traditionel og moderne julepynt, herunder pynt i træ, metal og glas. I Dagmarsalen finder man 20 pyntede juleborde med forskellige spise– og kaffestel med flotte juledekorationer. Alle gæster kan deltage i de tre konkurrencer om det flotteste juletræ og de flotteste kaffe– og spiseborde. I udstillingsperioden kan man også besøge de tre museer: Humlemuseet med den store samling af øl, Sigfred Pedersen museet og Historisk Dukkesamling med 137 porcelæns-figurer af historiske personer, som er lavet at kunstneren Kirsten Gynther Eriksen. Adgang til museerne er inkluderet i entreen til juleudstillingen. Café i de private, historiske stuer for udstillingens gæster. Læs mere

Hvor afholdes Danmarks største julemarked?

LÆS OGSÅ: Julegave til hende: Se 40 bud gaver til kvinderne i dit liv

Gisselfeld Slot på Sydsjælland er kendt for deres traditionsrige julemarked kaldet ’Gisselfeld Juletorv’.

Julemarkedet er igen i år tilbage med julehygge, masser af inspirerende stande og underholdning for både store og små. Julemanden tager imod børn og barnlige sjæle i "Julemandens Hule" under Slottet, og der er også ponyridning, musik, samt salg af juletræer og pyntegrønt.

Derudover åbner slottet også dørene op, hvor man kan opleve stedet med fuld julepynt, så der ingen undskyldning er for ikke at komme i ægte julestemning. 

Slotsgården er pyntet flot op og fyldes snart med hyggelige juleboder. (Foto: PR/Kronborg Slot)

Julefreden sænker sig de to første weekender i advent over Danmarks storslåede renæssanceslot Kronborg, hvor stedet er pyntet op til jul med lysfyldte juletræer, duften af æbleskiver - og lyden af julejazz og gospelkoncerter.

Traditionen tro vil slotsgården være fyldt med omkring 80 juleboder med alt fra brugskunst, designvarer, legetøj, juledekorationer, tøj, delikatesser og meget mere. Derudover er der for de mindste også kreative værksteder og højtlæsning.

Åbningsdage: 26.-27. november og 3.-4. december (alle dage fra kl. 10-17)

Hele familien er velkommen til et af Storkøbenhavns mest kendte julemarkeder ved Advedørelejren, som i år for 17. gang afholdes af Cirkusmuseet og Forstadsmuseet.

Her er omkring 70 boder med til at skabe masser af julehygge med smagsprøver og julegaveidéer, mens de sælger alt fra nisser og julepynt til håndlavede ting og lokale delikatesser. Derudover er der på dagen fri entré til marked, museum og masser aktiviteter og underholdning for hele familien.

Verdens ældste forlystelsespark åbner igen i år op for hyggelige dage, når de alle fredage, lørdage og søndage fra 25. november til 18. december skruer ekstra op for julehyggen rundt om på hele Bakken.

Her finder du mange boder i Bakkens gader og stræder, der funkler i lys og julepynt for at skabe en magisk stemning. I år kan du kysse din udkårne under intet mindre end Danmarks største mistelten på hele seks meter, og de store barnlige sjæle kan kaste sig over Bakkens ’Jule 5-kamp’ og en ’Juleøl tour’. I det hele taget er der mange events undervejs i løbet af weekenderne og muligheder for julefrokoster. 

De små kan komme til Pjerrots Juleshow, og der er mulighed for at købe billetter til familiemusicalen "Nissebanden i Julemandens Land", som vises i TELTET på Bakken fra den 3. december 2022.

Elsker du julelys og smukke omgivelser, er det oplagt at tage en tur til Birkegårdens Haver. Her afholdes der alle fire weekender i advent et julemarked, hvor stedets mange haver samtidig vil være forvandlet til "julehaver" pyntet med tusindvis af funklende lys.

I Juleladen er der et lille hyggeligt udvalg af juleboder, hvor stadeholderne løbende skiftes ud. I kan også nyde æbleskiverne i Julecaféen og shoppe i den store Julebutik. Der er desuden børneaktiviteter med fx kreativt værksted, æselridning, skattejagt og dans om juletræet. Hver lørdag og søndag deler julemanden gratis slikposer ud til børnene.

Åbningsdage: Hver fredag, lørdag og søndag fra 25. november til 18. december (alle dage kl. 14-19)

Oplev det traditionsrige årlige julemarked på Esrum Kloster, når de igen i år åbner op for besøgende. Fokus er på "håndens arbejde", hvilket vil sige, at boderne alle selv fremstiller eller designer de varer, de sælger. Du kan købe bæredygtige lækkerier fra hele landet og fra europæiske klostre, dansk kunsthåndværk, samt Esrums egne produkter. Der vil også være mulighed for at købe juletræer og pyntegrønt.

For børn og barnlige sjæle vil der være hyggelige juleaktiviteter, og Møllecafeen har sammensat en julemenu specielt til lejligheden, hvor mor og far også kan nyde frisktappet klosterøl.

Hvor er det bedste julemarked?

Det er ikke nogen hemmelighed, at Tyskland byder på nogle af de absolut bedste julemarkeder i Europa. Her kan du finde en god blanding af både store og små markeder, og du kommer med garanti i julestemning, da de tyske julemarkeder ikke er kendt for at holde sig tilbage med udsmykning og lys. Tyskland er desuden en sikker vinder, hvis du ikke vil alt for langt væk – måske en lille weekend getaway? De fleste tyske julemarkeder åbner i midt/slutningen af november og holder åbent det meste af december.

I Tysklands hovedstad kan du finde op til flere julemarkeder rundt omkring i byen. Du kan f.eks. finde julemarkeder ved Gendarmenmarkt og Alexanderplatz. Det største julemarked finder du ved Berlins røde rådhus (Roten Rathaus). Dette julemarked byder på hundredvis af boder, en skøjtebane, et minitog og et stort pariserhjul. Der er helt sikkert en masse at opleve her! Skulle du have brug for en pause fra alt juleriet, så er det heldigt at du befinder dig i Tysklands hovedstad, som byder på mange andre fede oplevelser!

Godt 2 timers kørsel fra den danske grænse finder du den tyske storby Hamborg. Byen er ligesom Berlin kendt for de mange små og store julemarkeder. Du kan blandt andet finde julemarkeder ved Mönckebergstrasse, Jungfernstieg og Spitalerstrasse. 

Det største (og nok også mest kendte) julemarked ligger ved Hamborg Rådhus. Her finder du over 150 boder med spændende nips, små fine julelys, sjove julekugler, lækre brændte mandler og mange andre spændende julesager. Markedet er åbent fra slut-november og frem til juleaften.

Hvor er det største julemarked?

LÆS OGSÅ: Julegave til hende: Se 40 bud gaver til kvinderne i dit liv

Gisselfeld Slot på Sydsjælland er kendt for deres traditionsrige julemarked kaldet ’Gisselfeld Juletorv’.

Julemarkedet er igen i år tilbage med julehygge, masser af inspirerende stande og underholdning for både store og små. Julemanden tager imod børn og barnlige sjæle i "Julemandens Hule" under Slottet, og der er også ponyridning, musik, samt salg af juletræer og pyntegrønt.

Derudover åbner slottet også dørene op, hvor man kan opleve stedet med fuld julepynt, så der ingen undskyldning er for ikke at komme i ægte julestemning. 

Slotsgården er pyntet flot op og fyldes snart med hyggelige juleboder. (Foto: PR/Kronborg Slot)

Julefreden sænker sig de to første weekender i advent over Danmarks storslåede renæssanceslot Kronborg, hvor stedet er pyntet op til jul med lysfyldte juletræer, duften af æbleskiver - og lyden af julejazz og gospelkoncerter.

Traditionen tro vil slotsgården være fyldt med omkring 80 juleboder med alt fra brugskunst, designvarer, legetøj, juledekorationer, tøj, delikatesser og meget mere. Derudover er der for de mindste også kreative værksteder og højtlæsning.

Åbningsdage: 26.-27. november og 3.-4. december (alle dage fra kl. 10-17)

Hele familien er velkommen til et af Storkøbenhavns mest kendte julemarkeder ved Advedørelejren, som i år for 17. gang afholdes af Cirkusmuseet og Forstadsmuseet.

Her er omkring 70 boder med til at skabe masser af julehygge med smagsprøver og julegaveidéer, mens de sælger alt fra nisser og julepynt til håndlavede ting og lokale delikatesser. Derudover er der på dagen fri entré til marked, museum og masser aktiviteter og underholdning for hele familien.

Verdens ældste forlystelsespark åbner igen i år op for hyggelige dage, når de alle fredage, lørdage og søndage fra 25. november til 18. december skruer ekstra op for julehyggen rundt om på hele Bakken.

Her finder du mange boder i Bakkens gader og stræder, der funkler i lys og julepynt for at skabe en magisk stemning. I år kan du kysse din udkårne under intet mindre end Danmarks største mistelten på hele seks meter, og de store barnlige sjæle kan kaste sig over Bakkens ’Jule 5-kamp’ og en ’Juleøl tour’. I det hele taget er der mange events undervejs i løbet af weekenderne og muligheder for julefrokoster. 

De små kan komme til Pjerrots Juleshow, og der er mulighed for at købe billetter til familiemusicalen "Nissebanden i Julemandens Land", som vises i TELTET på Bakken fra den 3. december 2022.

Elsker du julelys og smukke omgivelser, er det oplagt at tage en tur til Birkegårdens Haver. Her afholdes der alle fire weekender i advent et julemarked, hvor stedets mange haver samtidig vil være forvandlet til "julehaver" pyntet med tusindvis af funklende lys.

I Juleladen er der et lille hyggeligt udvalg af juleboder, hvor stadeholderne løbende skiftes ud. I kan også nyde æbleskiverne i Julecaféen og shoppe i den store Julebutik. Der er desuden børneaktiviteter med fx kreativt værksted, æselridning, skattejagt og dans om juletræet. Hver lørdag og søndag deler julemanden gratis slikposer ud til børnene.

Åbningsdage: Hver fredag, lørdag og søndag fra 25. november til 18. december (alle dage kl. 14-19)

Oplev det traditionsrige årlige julemarked på Esrum Kloster, når de igen i år åbner op for besøgende. Fokus er på "håndens arbejde", hvilket vil sige, at boderne alle selv fremstiller eller designer de varer, de sælger. Du kan købe bæredygtige lækkerier fra hele landet og fra europæiske klostre, dansk kunsthåndværk, samt Esrums egne produkter. Der vil også være mulighed for at købe juletræer og pyntegrønt.

For børn og barnlige sjæle vil der være hyggelige juleaktiviteter, og Møllecafeen har sammensat en julemenu specielt til lejligheden, hvor mor og far også kan nyde frisktappet klosterøl.

Hvor er de bedste julemarkeder?

NB! Mange af julemarkederne offentliggør først åbningsdatoer og -tider i oktober/november. Men du kan sagtens planlægge din juletur efter sidste års datoer.

Da det er en virkelig udførlig guide, kan du klikke her og få et overblik over juleshopping og de bedste julemarkeder i den storby, som du overvejer at besøge:

Min families favoritby til en juletur er helt klart Berlin. Vi har været på juletur til Berlin tre gange. Og har du ikke oplevet julemåneden i Berlin, kan jeg varmt anbefale dig, at du booker en tur dertil. Vil du ikke helt så langt væk, vil jeg anbefale dig at tage på juletur til København eller Hamborg. Begge byer er højt på min liste over favoritbyer med de bedste julemarkeder og juleshopping.

Sidste år gik familiens juletur til en helt ny juleby, som ingen af os havde besøgt ved juletid før; nemlig Wien. Jeg havde fået Wien anbefalet på det varmeste. og forventningerne var tårnhøje, især fordi vores juletur til Wien blev aflyst de to tidligere år på grund af Covid-19. Og waauwwww, jeg er helt blæst bagover. Jeg er faktisk lidt i tvivl, om Wien bør overtage førstepladsen som byen med de bedste julemarkeder i Europa. Det er ihvertfald en af de smukkeste og mest tradtionsrige julebyer, der findes.

Familiens juletur i 2023 skal gå til München. Og vi har booket flybilletter og Airbnb i juli måned. Valget af årets juleby skyldes især to ting.

Der er utroligt mange byer i Danmark og udlandet, som gør noget ganske særligt ud af deres juleudsmykning, og som det er en fryd at opleve på en juletur. Samtidig kan du ind imellem spare mange penge på at tage på juleshopping i udlandet. Hvor du vælger at tage på juletur i 2023, afhænger selvfølgelig af, hvor stor din pengepung er, og om du mest er til det velkendte, eller om du har lyst til at gå på opdagelse i en ny by.

Priserne på flybilletter er så lave, at fantastiske New York for mange er helt opnåelig som rejsemål for en juleshoppingtur.

For over 30 år siden da jeg var Au Pair i USA, var jeg selv i New York ved juletid, og det var en eventyrlig oplevelse. Jeg husker især de trillionmange julelys i de sneklædte gader og den store stemningsfulde skøjtebane ved Rockefeller Center midt i centrum. Men da det jo er så mange år siden, kontaktede jeg mit netværk for at få nogle opdaterede tips til, hvad du skal se i New York i december måned. Og ja, julelysene og Rockefeller Center er stadig nogle af byens største højdepunkter.

Hvis du har lyst til at kigge på overdådige julevinduer, der får selv Tivolis overdådige juledekorationer til at blegne, bør du besøge Saks, Macy’s, Barneys, and Bergdorfs. Disse forretninger er meget dyre men perfekte til lidt vindueskiggeri. Men New York er et shoppingmekka for alle pengepunge, og hvis du er ude efter unikke gaver, bør du især besøge Soho og nogle af de mange vintagebutikker. Et godt tip er at bestille mange af dine gaver over Internettet og så få dem sendt frit leveret til dit hotel i New York. På den måde er du sikker på at få varerne til den bedste pris.

For mange er julen lig med tryghed og velkendte traditioner, og derfor stemte vores Facebook brugere de populære storbyer London, Paris, Prag, Rom og Berlin ind på en klar anden plads. Selv om Berlin hører til under kategorien populære juleshoppingbyer, har jeg valgt at placere byen under Tyskland længere nede i artiklen.

Især op til jul er London et af de mest populære rejsemål for danskerne. Og det er fuldt forståeligt, fordi det er et af de bedste steder at komme i julestemning.

I den smukt oplyste og elegant dekorerede hovedstad kan du bl.a.:

  • nyde den smukke julebelysning i Oxford street (fra 2. nov. 2022) Regent street, Picadilly og St. James området (fra 9. nov. 2022) – dog i begrænsede perioden af dagen.
  • opleve den altid spektakulære juleudstilling i stormagasinet Harrods.
  • slentre en tur gennem Covent Garden.
  • opleve et magisk univers for børn og barnlige sjæle i den stor legetøjsbutik Hamleys.
  • synge med på de engelske “Christmas carols” i St. Paul’s Cathedral.
  • beundre det kæmpemæssige juletræ på Trafalgar Square.
  • Trykke næsen flad og beundre juleudstillingerne i vinduerne i de store varehuse på Oxford Street, som næsten er kunst.

I julemåneden er den romantiske franske hovedstad pyntet op med lys overalt. Hvert sit kvarter har sin egen særlige fortryllelse af livlige udendørs aktiviteter med alt fra skøjtebaner, til mange charmerende julemarkeder som fylder gader og pladser.

Et af højdepunkterne i Paris omkring juletid er de storslåede vinduesudstillinger i de imponerende stormagasiner Galeries Lafayette og Printemps på boulevard Haussmann. Hvis vejret ikke arter sig, kan du finde også finde julestemning inden for i stormagasinerne eller i byens 25 overdækkede passager, hvor tre af de mest kendte er Passage Choiseul (fra 1827) nær metro Quatre-Septembre, Galerie de la Madeleine (fra 1845) nær metro Saint-Lazare og Passage du Grand Cerf (fra 1825) nær metro Etienne Marcel.

En anden fast juletradition i Paris er den offentlige skøjtebane, der anlægges på pladsen foran rådhuset, Hôtel de Ville (plejer at være åben fra midten af december). Endelig kan du ikke rejse hjem fra Paris uden også at have været en tur forbi det fine juletræ foran Notre Dame katedralen.

Hvad koster en stand på Gavnø julemarked?

Julen er lig julemarked. Allerede først i november åbner de første, og der er mange muligheder for at komme i julestemning. Vi kender alle det store julemarked i Tivoli, men der findes mange andre.

Her vil du få et overblik over, hvilke julemarkeder der er i de forskellige dele af landet, og enkelte fra udlandet, og læse om, hvad der hver især gør dem til noget særligt.

Hvor er det bedste julemarked i Tyskland?

Du skal blot en lille køretur fra den danske grænse, før du møder de første julemarkeder i Nordtyskland. Flensborg er fyldt med boder og julelys, og byens julemarked går fra de to markedspladser, Südermarkt og Nordermarkt. 

Turister fra nær og fjern strømmer hvert år til Flensborgs julemarked for at få en helt unik oplevelse. I julemånederne stråler byen af lys fra de skandinaviske træboder, hvor både lækre snacks og gode drikke kan købes. Flensborg har derudover også en masse flotte butikker, som kan give dig inspiration til indkøb af julegaver. 

Hvis turen går til Tyskland i juletiden, så er Lübeck uden tvivl et must. I byens gamle bydel, Altstadt, finder man julemarkedet over dem alle. Markedet er over 350 år gammelt og tiltrækker hvert år et hav af turister, der alle ønsker at opleve den unikke julestemning. Det er desuden også et af de mest populære markeder for os danskere.

Hele byen er præget af markedets mange boder, lokale specialiteter og fantastiske shoppingmuligheder, hvilket alt sammen bidrager til at øge den hyggelige stemning i byen. 

Så pak bilen og tag familien – eller vennerne – med til et af Nordtysklands bedste julemarkeder. 

Hvor er det største julemarked i Tyskland?

En juletur til de hyggelige julemarkeder i Nordtyskland og andre steder i Tyskland, synes vi, er en superdejlig familietur.

Vi nyder den hyggelige stemning, udsmykningen, går på juleshopping og smager – og drikker os gennem de tyske specialiteter.

En juletur gør, at vi kommer i den helt rigtige julestemning, vi er sammen, og det er en gratis oplevelse.

Du kan virkelig gå på juleshopping på de tyske julemarkeder. Her kan du købe alt, som du kan tænke dig, som er julerelateret.

Pynten til dit juletræ, om det er smukke glaskugler, håndlavede træfigurer eller måske en ny stjerne til juletræet. I boderne kan du finde en hæklet hue, trøje eller strømper. Der er håndlavede træting til dit køkken, varme hjemmesko og legetøj. Du vil måske købe kanelstænger, tyske pølser, brændte mandler eller et af de farverige smukke honninghjerter.

På de tyske julemarkeder er udvalget af mad og drikke stort. Der er et varieret udvalg, så alle parter kan sikkert finde deres egen favoritspise.

Vi giver dig her vores bedste rejsetips til mad og drikke:

Drikke – Glühwein – som er en slags gløgg, varm kakao, punch, varm og kold øl.

Kan man spise på Gavnø Slot?

Gavnø Slotspark kaldes Danmarks smukkeste have

Slotsparken danner hvert forÃ¥r ramme om Danmarks største tulipanfestival og hver sommer ramme om en farvestrÃ¥lende liljefestival. Begivenheder som trækker turister fra ind- og udland. Hvert Ã¥r anlægges nye bede i effekter og farvespil, sÃ¥ledes at ikke to sæsoner er ens. Blomsterpragten fortsætter helt hen til efterÃ¥ret, sÃ¥ledes at tulipaner og narcisser afløses af sommerblomster, rododendron, staudebede, et væld af sorter af knoldbegonia og den smukt anlagte rosenhave i slotsparkens nordlige ende. I slotsparkens midte finder man den henrivende rødkalkede bindingsværksbygning "Skjærsommer", som i 1846 blev bygget til den lille Baronesse Julie Reedtz-Thott. I huset udstilles en del af baronessens private dukkesamling. 

Hvornår starter julemarked i Tyskland 2023?

Fejende flot slås der an med titelnummeret i Steffen Aarfings geniale tegneseriscenografi, der må være inspireret af filmens driveinbio-scene. Mange kender filmen, mange har set andre versioner af musicalen. Nogen har måske sågar set forestillingen fra 1971, der ligger til grund for musicaludgaven. Men i Falkonersalen ser vi Grease på ny. Frisk, forførende og stadig helt aktuel med den kønsrolleagenda, der lurer under pastelfarver, tyggegummihår og kropsnære outfits.

Mest forankret i Rizzo-karakteren, som Lea Thiim Harder giver den barske facade, hun skal have, og trykker igennem på Look At Me, I’m Sandra Dee og There Are Worse Things, der på hver sin måde italesætter luder/madonna-stereotyper og decideret slutshaming-problematikker. Fortsat aktuelt, porøst-cool leveret. Joakim Tranberg er hendes fodrappe flamme Kenickie, machopumpet op på benzin og pomade fører han an i et af musicalens sejeste numre omkring hans afdankede øse, Greased Lightning.

Silas Holst har koreograferet med et overskud, der imponerer. Ensemblenumrene oser af ungdommelig lyst, lige meget hvor mange der er på scenen, mens danserne Mads Gronemann, Malene Koch, Simon Glæsel, Tone Reumert, Suad Demirovic og Søren Torpegaard får lov til den ene hoftevrikkende, tongue-in-cheek-entre efter den anden, der blæret-humoristisk fylder forestillingen med energi.

Er der julemarked i Flensborg i år?

Tag afsted på et magisk ophold til en af Tysklands hyggeligste julebyer – nemlig Flensborg. Her har i mulighed for at gå på opdagelse i byen i tre hele dage. Når tiden nærmer sig november og december pryder de mange juleboder bybilledet og gågaden, så der er altså rig mulighed for at få tilfredsstillet dit indre julehjerte. I kommer til at bo det skønne familiedrevede landhotel, Hotel Landhaus Smaga, som er beliggende i grænseindkøbsbyen Süderlügum. Her har i tæt til både Flensborg og grænsebutikkerne.

3 gode grunde til at tage afsted:

Hvem ejer Gavnø Slot?

Gavnø // 20. juni

I dag blev tidligere ejer af Gavnø, baron Axel Reedtz-Thott, mindet med officiel kransenedlæggelse ved den nyopførte mindesten i slotsparken i anledning af 100- års dagen for hans fødsel