:

Hvornår starter loppemarked på Frederiksberg?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvornår starter loppemarked på Frederiksberg?
 2. Hvad koster en stadeplads på Frederiksberg loppemarked?
 3. Hvorfor hedder det et loppemarked?
 4. Hvor meget må man tjene på loppemarked?
 5. Hvad hed Frederiksberg før?
 6. Hvor kan man holde loppemarked?
 7. Hvad koster en stand på loppemarked?
 8. Er det lovligt at holde loppemarked?
 9. Hvor meget må man sælge på loppemarked uden at betale skat?
 10. Hvad er godt at sælge på loppemarked?
 11. Hvem ejer Promenaden på Frederiksberg?
 12. Hvem ejer Frederiksberg Have?
 13. Hvor meget må man tjene privat?
 14. Hvad må man tjene på loppemarked?
 15. Hvor meget må man sælge for som privatperson?

Hvornår starter loppemarked på Frederiksberg?

© Getty Images

Er du på jagt efter et eller flere gode loppemarkeder i København, så er der heldigvis en hel del at kaste sig over.

Hvad koster en stadeplads på Frederiksberg loppemarked?

Loppetorvet har åbent hver lørdag fra 9 til 15 i perioden 2. april til 15. oktober 2022. Dog er der ikke loppetorv lørdag den 30. april og lørdag den 20. august 2022 på grund af andre arrangementer på rådhuspladsen. Opstilling på pladsen må ske fra kl. 8, og pladsen skal være ryddet for alt senest kl. 16.

Vi tager forbehold for, at der kan være enkelte andre dage i sæsonen, hvor der ikke kan afholdes loppetorv på grund af andre arrangementer på Rådhuspladsen. I givet fald fjernes dagene i bookingsystemet, og eventuelle stadeholdere får besked herom med digital post hurtigst muligt..

Hvorfor hedder det et loppemarked?

Loppetorv, loppemarked, et sted for køb og salg af brugte genstande, der ikke er egentlige antikviteter, men nyere marskandiservarer. Flere steder i København var der fra 1600-t. "lusetorv" eller "kludetorv", hvor "lusetorvshøkersker" eller "pjaltekoner" solgte brugte klæder og husgeråd. Denne form for genbrug fik under navnet loppemarked stor udbredelse fra 1970'erne som led i en generel kritik af konsumptionssamfundet og forbrugerismen. Ved at vælge genbrugsting lagde man afstand til den stadig hurtigere udskiftning af varer, som prægede tiden efter 2. Verdenskrig. Ideologien er i 1990'erne gledet over i en mere individuel stræben efter at gøre fund i form af unikke ting, der kan bidrage til skabelsen af en personlig stil i påklædning og boligindretning.

Etymologi Ordet loppetorv kommer efter tysk Flohmarkt eller fransk marché aux puces, begge med betydningen 'loppemarked'.

Hvor meget må man tjene på loppemarked?

Ifølge advokaten er al salg af private ejendele som udgangspunkt skattefrit – uanset om det foregår online eller på et loppemarked. Det vil sige, at du fx frit kan sætte dit tøj til salg på Trendsales eller sætte en stand op på det lokale loppemarked med nips og møbler uden at skulle opgive fortjenesten til Skattestyrelsen.

Vær dog opmærksom på, at Skattestyrelsen alligevel kan kigge dig over skulderen for at vurdere, om dit salg får karakter af en professionel virksomhed.

Hvad hed Frederiksberg før?

Frederiksberg Kommune - historie, Arealmæssigt falder Frederiksberg Kommune stort set sammen med Københavns Slots ladegård, der blev oprettet af Christian 4. i 1620 efter nedlæggelsen af landsbyen Solbjerg og en række mageskifter bl.a. med Københavns bystyre. Til driften etableredes et stort ladegårdsanlæg omgivet af volde og grave, der tillige indgik i Københavns ydre forsvarslinje.

Ladegårdsdriften blev efter Christian 4.s død opgivet som urentabel, og i stedet blev hele området i 1651 bortfæstet til 20 bønder fra Amager, efterkommere af de hollændere, som Christian 2. havde indkaldt omkring 1520.

Hvor kan man holde loppemarked?

Loppemarked: Mine bedste tips til at sælge ud på landets mange loppemarkeder..

Jeg fik én rigtig god forespørgsel for noget tid tilbage. En sød læser ville gerne vide, hvordan jeg formåede at sælge så godt, når jeg tog afsted til loppemarkeder rundt omkring i København.

Hvad koster en stand på loppemarked?

I fællesskab med vores personale aftaler du, hvornår du kan gå i gang med at indrette din stand. Måske du selv har en masse gode idéer til, hvordan tingene skal stå? Ellers har vi stor erfaring med at lave inspirerende udstillinger og den fineste indretning af reoler såvel som gulvplads i vores loppemarked.

Finder du pludselig lidt mere i gemmerne derhjemme, som du godt kunne tænke dig at få solgt, kommer du bare forbi og sætter dem på din reol. Det kan du gøre, så tit du vil, uden at det koster ekstra.

Det er nemt og praktisk at leje en stand hos GenbrugsHallerne. Du får alle fordelene ved et rigtigt loppemarked på Fyn, samtidig med at du slipper for selv at sælge dine ting. Derudover får du følgende fordele, når du lejer en stand hos os:

Er det lovligt at holde loppemarked?

Hvis du har en gammel flaske whisky på hylden, som du alligevel aldrig får drukket, skal du passe på med at tage den med på loppemarked. Her træder Næringsloven nemlig ind.

- Efter Næringsloven må forbrugeren ikke sælge alkohol, tobaksvarer, mineralvand og chokoladevarer, skriver Marlene Kønig, der er pressekonsulent ved Erhvervsstyrelsen.

Dette gælder uanset, om du vil servere alkohol i glas med henblik på, at det skal drikkes nu og her, eller om det er en flaske, der først skal nydes på et andet tidspunkt.

Gamle patroner må ikke sælges af private. Faktisk må du ikke engang have ammunition liggende i hjemmet. Hvis du har overskud af ammunition, skal du aflevere det til nærmeste politi.

Hvor meget må man sælge på loppemarked uden at betale skat?

Kähler-vaser og Yeezy-sko er to eksempler på materielle varer, der pludselig har oplevet voldsom efterspørgsel, og som du kunne sælge videre til andre private med stor fortjeneste i forhold til nyprisen.

Hvad er godt at sælge på loppemarked?

SPONSORERET indhold

ALT for damernes boligredaktør dyster om at finde de bedste loppefund i tv-programmet "Loppe Deluxe" på TV 2. Få hendes bedste tips til at gøre et kup på et loppemarked her.

Hvem ejer Promenaden på Frederiksberg?

Restauranten har haft mange ejere gennem tiden. Mest kendt er dog Dorte Bülow, den tidligere stripper og ekskæreste til Simon Spies, der fra 1981 gjorde Sans Souci til et stamværtshus for mange skuespillere, kendte kunstnere og forretningsfolk.

- Der er jo meget teateraktivitet ved Frederiksberg Allé, så der mødte man ofte nogen, man kendte. De var tit på Sans Souci til frokost, når de var færdige med prøverne oppe på Betty Nansen Teatret eller Aveny-T, og fik en bid brød og et par glas, inden man gik hjem, har byhistoriker Allan Mylius Thomsen tidligere fortalt.

Hvem ejer Frederiksberg Have?

Haven er kendetegnet ved søer, slyngede stier og kanaler, en varieret beplantning med fremmedartede træer og buske og planlagte overraskelser. Haven er også fyldt med kontraster, der bringer alle sanser i spil. Man kan lytte til den stille klukken, når bådene glider gennem vandet på kanalerne, og det brusende vand i vandfaldet. Man kan mærke solen på plænerne og skyggen under træerne og i den kølige kildegrotte. Man kan også lade blikket hvile på de lange udsigtslinjer eller lade det følge de snoede stier. I Frederiksberg Have trives naturen midt i storbyen. Der bor fiskehejrer på Andebakkeøen og flagermus og insekter i de gamle træer. Sommerfugle og sjældne planter trives i det lange græs.

Udover naturoplevelser byder Frederiksberg Have også på et væld af publikumsaktiviteter – blandt andet bådfart på kanalerne, sankthansbål og diverse sommerkoncerter.

I perioden fra 1798-1804 omlægger Frederik 6. Frederiksberg Have fra barokhave til romantisk have. Det er i overensstemmelse med tidens havemode, og den nyanlagte romantiske have er kendetegnet ved slyngede stier og kanaler. De leder den besøgende på nøje tilrettelagt eventyr i en mere skovagtig og naturlig bevoksning. De stive barokformer bliver opblødt, kaskaden bliver nedlagt, og havens bassiner bliver forbundet med et net af kanaler, der bugter sig gennem haven. Kanalerne medvirker samtidig til at afdræne de lavtliggende områder i haven og giver derved mulighed for dyrkning af de mange nye og fremmedartede træer og buske, der er kommet til landet.

Hvor meget må man tjene privat?

Det er naturligt, at et af de mest stillede spørgsmål er: “Hvornår skal jeg momsregistreres?”. Det er nemlig noget, mange iværksættere har svært ved helt at greje. Det spørgsmål besvarer vi i denne guide.

Det er ingen hemmelighed, at vi har udviklet Dinero til de mindre danske virksomheder. Derfor er det et naturligt valg for mange nye selvstændige at vælge Dinero som deres regnskabsprogram. Vi hjælper dig med at holde styr på regnskabet, moms og skat, så du kan koncentrere dig om forretningen.

Hvornår skal jeg momsregistreres, spørger mange nye iværksættere. I Danmark har vi en omsætningsgrænse (hvor meget du sælger for) på 50.000 kr., der afgør, hvorvidt du behøver at blive momsregistreret eller ej. Altså ikke hvor meget du har tjent, men hvor meget du har omsat (solgt) for.

Det betyder, at du skal momsregistreres, lige så snart du regner med at sælge for mere end 50.000 kr. ekskl. moms inden for et år. Du skal være opmærksom på, at det er din omsætning, der afgør, hvornår du skal momsregistreres – ikke din fortjeneste.

Hvad må man tjene på loppemarked?

Faktisk må du sælge nærmest alt på et loppemarked, så længe det ikke er ulovlige varer.

Det er meget populært for tiden at afholde loppemarked. Du kan tage til et større loppemarked, hvor der er flere boder, men du kan også afholde dit eget lille private loppemarked på din egen adresse.

Hvor meget må man sælge for som privatperson?

Du skal betale skat af de indtægter, du får ved: 

 • salg af ejendele, du har købt med henblik på videresalg
 • udlejning af private ejendele

Dette gælder, uanset hvordan salget eller udlejningen er formidlet, og omfatter fx loppemarkedssalg. Det har ingen betydning, om de solgte ting er nye eller brugte, hvor de er købt, eller hvor længe du har haft dem. Det afgørende er, om tingene er købt med henblik på videresalg.