:

Hvad tid J-dag?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad tid J-dag?
  2. Hvor fejrer man J-dag?
  3. Hvad tid bliver juleøl frigivet?
  4. Hvornår lander juleøl?
  5. Kan man få gratis øl på J-dag?
  6. Hvad gør man på J-dag?
  7. Er der alkohol i juleøl?
  8. Hvad laver man på J-dag?
  9. Hvorfor hedder den Carlsberg 47?
  10. Hvad koster en kasse Tuborg øl?
  11. Hvorfor fejre man J-dag?
  12. Er 47 en juleøl?
  13. Er der lakrids i Tuborg Julebryg?
  14. Hvorfor fejrer vi J-dag?
  15. Hvad er ældst Tuborg eller Carlsberg?

Hvad tid J-dag?

Lastbiler fyldt af nisser, øl og hvidt skum, der skal ligne sne, plejer at fylde godt i gaderne på J-dag. (Foto: © Linda Kastrup, Ritzau Scanpix)

Fra 1990 til 1999 måtte du en tur i byen på "lille-lille-fredag" for at komme først til juleølsfesten.

- For brands er det en virkelig god idé at kapitalisere på sådan en stor begivenhed som julen, siger professor i marketing Polymeros Chrysochou. (© Tuborg)

Hvor fejrer man J-dag?

Den første fredag i november lanceres Tuborg Julebryg. Dagen er kendt som J-dag og markerer, at julen står for døren.

Den første fredag ​​i november lanceres Tuborg Julebryg. Dagen er kendt som J-dag og markerer, at julen står for døren.

Hvad tid bliver juleøl frigivet?

Tuborg Julebryg er øllen der startede den populære J-dag, som i år ligger fra 6. nov. 2023!. Den første J-dag blev markedsført af Tuborg i 1990. Efterfølgende er J-dag blevet en tradition som finder sted hvert år 1. fredag i november kl. 23:59. Tuborg Julebryg er Danmarks mest populære juleøl siden 1981. Leveres på 25 liters fustager, perfekt til større julefrokoster.

Tuborg Julebryg har en mørkgylden farve. Hertil kommer smagen som er fyldig og sødmefuld. Denne øl egner sig perfekt til en traditionel, dansk julefrokost.

Hvornår lander juleøl?

Lastbiler fyldt af nisser, øl og hvidt skum, der skal ligne sne, plejer at fylde godt i gaderne på J-dag. (Foto: © Linda Kastrup, Ritzau Scanpix)

Fra 1990 til 1999 måtte du en tur i byen på "lille-lille-fredag" for at komme først til juleølsfesten.

- For brands er det en virkelig god idé at kapitalisere på sådan en stor begivenhed som julen, siger professor i marketing Polymeros Chrysochou. (© Tuborg)

Kan man få gratis øl på J-dag?

// REGION HOVEDSTADEN:

KØBENHAVN K:Aloha Beach BarAlpehyttenAndys BarBARkowskiThe MooseBasement BarCafe KatzCafe Nemoland ChristianiaCafe Sofie KælderenCph DowntownCucaracha BarDen Glade GrisDet Elektriske HjørneDrop InnFarfarFlossFunchs VinstueGenerator Hostel CopenhagenGuldhornene, KøbenhavnHeidis Bier Bar, KøbenhavnHugos Beach BarHvide LamIbiza Beach BarJagtstuenJailhouseKanal BodegaKayak BarKiss KissKongens BarLA Tequila Bar, KøbenhavnLukes BarMasken Bar og CaféMc Joys PubMojoMusen og ElefantenNatcafeenNever Mind NightclubNørreport BodegaRabalder BarRævens BarSjusSocial PubStereo Bar VestergadeSørens VærtshusThe Australian Bar, KøbenhavnThe Drunken FlamingoThe DublinerThe GlobeTyrolia Bier KlubTørst BarVaestWall StreetWessel KroY’s Cocktail Bar

Hvad gør man på J-dag?

What is J-Dag, also known as J-Day in English? It’s the magical day where Tuborg’s classic Julebryg (Christmas beer) is finally released. Joy to the world, the beer has come! The beer, a strong pilsner, becomes available on the first Friday of November and is only on the market for ten weeks of the year. Even so, it is the fourth most popular Tuborg beer; yes, the Danes take their holiday beer drinking seriously!

In 2020 J-day will be at 8:59 pm on Friday, 6 November.

Er der alkohol i juleøl?

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

- Kirken straffet folk som ikke brygget øl. Og det skulle være sterkt - hvis ikke fikk man kjeft for det også, sier Ørnulf Hodne, statsstipendiat i folkloristikk, og forfatter av boka Jul i Norge.

Julen, den store kristne høytiden, har tatt opp i seg flere gamle hedenske skikker. Til og med betegnelsen “jul” skriver seg fra førkristen tid. Jol var en hedensk fest som ble feiret over hele Nord-Europa i desember-januar, og ølbrygging var en av de mest høytidelige juleforberedelsene.

Etter hvert la kirkens ledere en kristen mening til de hedenske festene, blant annet ved å forene dem med viktige kristne merkedager (og ved å gi mye mat og drikke til de som møtte fram). Men “Kristmesse” - Christmas - erstattet aldri jól i Norden. Her feirer vi fremdeles jul!

Den første norrøne kilden som nevner noe om innholdet i denne julefesten er Haraldskvedet, etter hirdskalden Torbjørn Hornklove rundt år 900. I strofe seks står det:

Ute (på havet) vil han (kongen) drikke jul? og ta opp Freys lek.

Hvad laver man på J-dag?

Det korte svar er den dag, hvor årets juleøl fra Tuborg bliver frigivet. Sådan startede det i 1990, og er siden blevet en fast tradition. Carlsberg, som bl.a. ejer Tuborg, frigiver årets juleøl den første fredag i november måned præcis klokken 20.59. Umiddelbart lidt pudsigt med det tidspunkt, men sådan er det med Tuborgs Julebryg. Dog har en stor del af de andre bryggerier frigivet deres juleøl før det tidspunkt. I dag dækker J-dag over alle juleøl, og langt fra “kun” Jule Tuborg. “J-dag” blev i øvrigt kendt som ord eller begreb allerede i 1982.

Hvorfor hedder den Carlsberg 47?

I 1905 lancerede Carlsberg en alkoholstærk påskebryg, og dermed var den første stærke højtidsbryg i Danmark en realitet.

Da den nye øl blev en succes, fulgte flere bryggerier efter. Det nu nedlagte bryggeri Calsminde i Nyborg var det første, som lancerede en særlig kraftig julebryg. Det skete tilbage i 1958 - og dermed har den første julebryg i år 56 års fødselsdag.

Ideen med en stærk julebryg slog både an hos forbrugerne og bryggerierne - og især hos provinsens bryggerier blev det en succes.

Hvad koster en kasse Tuborg øl?

Dette Carlsberg, Tuborg grøn eller Tuborg Classic 1 kasse er nu på udsalg i Kvickly. Tjek den nuværende Kvickly tilbudsavis for flere konkurrencedygtige tilbud og rabatter. Køb Carlsberg, Tuborg grøn eller Tuborg Classic 1 kasse online på Kvickly website eller køb det billigt i en butik i nærheden af dig. Tilbudsaviseronline.dk har altid samlet de bedste Carlsberg, Tuborg grøn eller Tuborg Classic 1 kasse tilbud til dig. Hvis du ønsker at forblive informeret om dette, klik venligst på klokke ikonet og modtag gratis beskeder, hvis produktet er i tilbudsavisen eller i tilbuddet.

Hvorfor fejre man J-dag?

Lastbiler fyldt af nisser, øl og hvidt skum, der skal ligne sne, plejer at fylde godt i gaderne på J-dag. (Foto: © Linda Kastrup, Ritzau Scanpix)

Fra 1990 til 1999 måtte du en tur i byen på "lille-lille-fredag" for at komme først til juleølsfesten.

- For brands er det en virkelig god idé at kapitalisere på sådan en stor begivenhed som julen, siger professor i marketing Polymeros Chrysochou. (© Tuborg)

Er 47 en juleøl?

✓ Hurtig levering til hele verden | ✓ Laveste forsendelsespriser | ✓ Følg din pakke med Track & Trace | ✓ Shop mere end 3.000 Skandinaviske produkter

Beskrivelse: Carlsberg 47 var Carlsbergs første, stærke juleøl, oprindeligt brygget for første gang i 1972 i anledning af Carlsbergs 125-Ã¥rs jubilæum. Det skulle kun have været pÃ¥ markedet i det ene Ã¥r, men dens store smag fik hurtigt fortjeneste med ølkendere og har haft en fast plads i Carlsberg Groups produktportefølje siden da. Smagen er rund og sød, som en juleøl skal være. De ristede karamellaromaer blander sig med en velsmagende bid i eftersmag, og den mørke farve passer godt til sæsonen.

Er der lakrids i Tuborg Julebryg?

Tuborg Julebryg er en mørk og undergæret pilsner, som siden 1981 blevet Tuborgs klare signal om, at nu står julen snart for døren i hele Danmark. Smagen er fyldig, sødmefuld og har en god krop med en behagelig bitterhed og en snert af lakrids. I glasset fremstår Tuborg Julebryg flot med en varm og mørk farve, der passer fint til årstiden. Duftoplevelsen er præget af ristede, karamelagtige og friske noter.

Læs mere on Tuborg ved at klikke her.

Hvorfor fejrer vi J-dag?

Julebryggen frigives fredag aften til stor glæde for alle ølentusiaster. Læs her, hvorfor danskerne fejrer J-dag.

J-dag-traditionen startede i 1990, hvor Tuborg for første gang markedsførte deres egen juleøl ved at dele gratis eksemplarer ud.

Derefter blev J-dag en fast begivenhed hvert år 2. onsdag i november kl. 23.59. Det skabte dog problemer med unge, der måtte pjække dagen efter på grund af heftige tømmermænd.

Hvad er ældst Tuborg eller Carlsberg?

I slutningen af 1800-tallet var der 22 km gange og kældre under Carlsberg. Den gigantiske underjordiske verden var skabt til lagring af øl i kølige omgivelser, og mange af kældrene fungerede helt op til 2008, hvor der stadig var 17 km tilbage. På dette tidspunkt, i 2008, var det blevet besluttet, at der ikke længere skulle brygges øl på Ny Carlsberg Vej. Man begyndte derfor en grundig kortlægning og oprydning af kældrene for at forberede etableringen af Carlsberg Byen. Oprydningen åbenbarede mange effekter fra bryggeriets lange historie: alt fra gamle tappemaskiner og en Morris fra den tidlige del af 1960erne til restpartier af øl og sodavand og, for at sige det ligeud, en masse skrammel.

Men blandt fundene var der ét, der skulle vise sig at være mere værdifuldt end alle de andre fund tilsammen – et par støvede flasker med gamle, slidte etiketter. Vi er på rundtur i kældrene under det gamle Carlsberg, og igennem døre og aflåste porte skimter vi hundredvis af effekter fra bryggeriets 170-årige historie. Det er ikke svært at lade fantasien om skjulte skatte få frit løb i disse omgivelser. En af de ældste kældre oplyses af to smukke glasmosaikker, der med ordene ’Ora’ og ’Labora’ illustrerer, hvordan før-videnskabelige bryggere tilgik deres håndværk – med bøn og hårdt slid. Brygning af øl var indtil 1880erne en nærmest utæmmelig kunst, og af denne årsag satte bryggerne deres lid til gudernes velsignelse under gæringsprocessen, som man på dette tidspunkt ikke helt forstod.

Historien om oprydningsarbejdet, der førte til det opsigtsvækkende fund, kan i dag, ni år senere, stadig få det til at løbe koldt ned ad ryggen på Bjarke Bundgaard. For hvem ved, hvad der kunne være sket med de gamle flasker, hvis en anden havde fundet dem:

Der var ét fund i Carlsbergs kældre, der skulle vise sig at være mere værdifuldt end alle de andre fund tilsammen – et par støvede flasker med gamle, slidte etiketter.

Det var et stort fund, man havde gjort på Carlsberg. Men betydningen af gærresten i en gammel flaske skulle vise sig at være større, end nogen kunne forestille sig. Og fundet trak vigtige historiske tråde tilbage til 1883.

I begyndelse af 1800-tallet var Valby blot en lille landsby beliggende på vejen fra København til Roskilde. Området var domineret af den karakteristiske Valby Bakke, hvorfra man havde et fantastisk udsyn til København bag voldene og hele vejen ned til Kalveboderne og Køge Bugt.

I selve landsbyen lå en række huse, herunder en kro, men ellers var landskabet præget af spredte gårde, og hist og her lå mindre lystgårde bygget af velhavende københavnere som sommerresidens. Infrastruktur var der ikke meget af, og der lå ingen industri, så hvorfor i alverden valgte bryggeren at lægge sit kære Carlsberg så langt ude på landet?

Forklaringen kræver en tur ned i Københavns historie og undergrund.

J.C. Jacobsen skabte bemærkelsesværdige resultater, og han gik ofte sine egne veje. Det havde han vist fra første færd med bryggeriet i Brolæggerstræde i det indre København, og det viste han nu igen, da hans videnskabsmand Emil Chr. Hansen opdagede den enstrengede gær, der ville revolutionere ølproduktionen i hele verden. Mange ville have holdt den nye viden for sig selv for at få en fordel i forretningen. Men ikke J.C. Jacobsen.

Det var ikke i tråd med brygger Jacobsens livs- og forretningsfilosofi at holde viden, der kunne gavne andre, hemmeligt. Og derfor rejste han i 1884, da han var blevet overbevist om opdagelsens store betydning, skyndsomt til Wien i Østrig, hvor bryggere fra hele verden var samlet til en bryggerkongres.

Her trådte han op på podiet og delte sin nye viden med alle tilstedeværende. Og på samme vis fortsatte han vidensdelingen i disse år på flere andre kongresser, f.eks. i Berlin.

Selv om J.C. Jacobsen var meget skeptisk over for adelen og kongehuset, var han stærkt nationalsindet. Det var Danmark frem for alt. Han forsøgte så vidt muligt at benytte sig af materialer fra Danmark, når nye bygninger skulle opføres på Carlsberg-grunden – og hvad salget af øl angik, havde han hele sin karriere fokus på hjemmemarkedet, og i særlig grad det københavnske marked.

Med andre ord eksporterede man meget lidt øl til udlandet på J.C. Jacobsens tid. Første sted, man kunne nyde en Carlsberg uden for Danmark, var i Landskrona, men reel eksport begyndte først i 1868 efter sønnen Carl Jacobsens dannelsesrejse til Edinburgh. Det er måske mærkeligt at tænke på i dag, hvor du kan nyde en Carlsberg, uanset om du er i Singapore, Sydney eller Seattle.

Med andre ord eksporterede man meget lidt øl til udlandet på J.C. Jacobsens tid. Første sted, man kunne nyde en Carlsberg uden for Danmark, var i Landskrona, men reel eksport begyndte først i 1868 efter sønnen Carl Jacobsens dannelsesrejse til Edinburgh. Det er måske mærkeligt at tænke på i dag, hvor du kan nyde en Carlsberg, uanset om du er i Singapore, Sydney eller Seattle.

Øl kan have mange smage, dufte og farver, men faktisk er grundingredienserne simple og få. Øl er rent teknisk defineret ved at være en maltbaseret gæret drik, der som regel indeholder humle. Det vil sige, at øl meget ofte kun indeholder malt, vand, humle og gær. På trods af de få ingredienser kan øllet dog udfolde sig på meget forskellig vis. Vi sætter her fokus på fem ting, du skal vide om din øl, så din oplevelse bliver større, næste gang du har ‘Carlsberg 1883’ i hånden.

Da forskerne fik fingrene i den gamle flaske fra kældrene under Carlsberg, gik det hurtigt op for dem, at der var tale om et sensationelt fund. Det var et stort øjeblik på laboratoriet, da man fandt den levende gær i bundfaldet, og nu begyndte arbejdet med at finde ud af, hvornår gæren stammede fra.

Umiddelbart var det svært at datere flasken helt præcist, da datomærkning først blev almindeligt i slutningen af 1980erne, men man kunne se på flaskens form, glastypen og den ene af etiketterne, der heldigvis stadig var intakt, at den formentlig måtte stamme fra midten af 1880erne. Og alene etiketten fortalte en god bid af historien om, hvornår flasken var fra.

Den halvrunde form, den dobbelte 12–takkede stjerne og designet, hvor ordene ‘Gl. Carlsberg’ er skrevet med elegant skråskrift hen over etiketten, blev nemlig indført som en slags standardetiket fra og med 1881. Dermed kunne man med det samme konkludere, at der var tale om en flaske fra dette tidspunkt eller senere.