:

Hvad er spændende at se i København?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad er spændende at se i København?
  2. Hvad skal unge se i København?
  3. Hvad skal man se i København centrum?
  4. Hvad kan man lave udendørs i København?
  5. Hvad hed København før?
  6. Hvor meget koster et Copenhagen Card?
  7. Hvad er København mest kendt for?
  8. Hvor skal man ikke bo i København?
  9. Hvor skal vi spise i KBH?
  10. Hvad kan man lave i København som ikke koster penge?
  11. Hvilke ting er gratis i Danmark?
  12. Hvad står S for i Københavns?
  13. Hvad står K for i København?
  14. Er Tivoli Gratis med Copenhagen Card?
  15. Kan man købe rejsekort som turist?

Hvad er spændende at se i København?

Disse placeringer bestemmes af anmeldelser fra rejsende – vi tager højde for anmeldelsernes kvalitet, kvantitet, offentliggørelsestidspunkt og regelmæssighed samt antallet af sidevisninger over tid.

Hvad skal unge se i København?

Danmarks hovedstad er hjemsted for nogle af landets mest toneangivende kulturinstitutioner, hvor du kan opleve historiens vingesus, moderne kunst i verdensklasse. Få inspiration og overblik her.

Tivoli kender du formentlig. Men hvad med alle de andre store attraktioner i København? Dem finder du her.

København er en historisk og gammel havneby. En af de bedste og smukkeste måder at se den maritime hovedstad på, er fra vandsiden. Så hop ombord på en klassisk kanalbåd eller tag din egen kaptajnkasket på og udforsk havnen i en lejet båd på egen hånd.

Hvad skal man se i København centrum?

Vi har udvalgt Tivoli Haven som en af de top 10 seværdigheder, du bør besøge, når du runder København. Københavns Tivoli blev opført i 1843 af iværksætter Georg Carstensen, og er verdens næstældste forlystelsespark. Attraktionen ligger centralt placeret i København, tæt ved Københavns Hovedbanegård og Rådhuspladsen. Tivoli giver dig et bredt udvalg af forlystelser, til både store og små, restauranter, teaterforestillinger og forskelligartede koncerter.

I den gamle forlystelsespark er der oplevelser at hente for enhver smag. Lad de historiske bygninger guide dig og gå på oplevelse blandt de mange boder og spændende spisesteder i den smukke have.

Særligt om aftenen er det en unik stemning i haven med de mange farvede lys, der skaber en helt særlig atmosfære.

Den næste attraktion i rækken blandt vores top 10 seværdigheder i København er Segway Tours Copenhagen. Oplev København på en helt unik måde med en tur på Segway gennem byen. Attraktionen på to hjul giver dig blandt andet mulighed for at se Nyhavn, Den Lille Havfrue, Operaen og Amalienborg.

Oplev København fra en Segway og få dig en oplevelse ud over det sædvanlige. At køre Segway er nemt – alle kan være med (minimum 10 år). Efter introduktion og sikker optræning vil jeres guide tage jer på Segway eventyr i København.

Alle turene inkluderer hjelme med indbyggede højtalere, hvor guiden deler ud af de mange sjove, skæve og underholdende historier der er at fortælle om København. Efter turen vil du modtage en gratis souvenir og en lækker forfriskende drink.

Hvad kan man lave udendørs i København?

Danmark er fyldt med kulturelle oplevelser, også uden for København. Men med de mange muligheder kan det være svært at vælge, hvad man skal sætte tid af til at opleve.

Vi har derfor her samlet en top 10 over de seværdigheder, vores gæster oftest besøger, når de skal ud af byen. Dem kan du læse mere om her på siden eller downloade vores pdf. 

Hvad hed København før?

København er hovedstad og den mest befolkede by i Danmark. Der bor 777.000 (2018) i byen – fordelt på 616.000 i København Kommune, 103.000 i Frederiksberg Kommune, 43.000 i Tårnby Kommune og 14.000 i Dragør Kommune. I Storkøbenhavn bor der 1.627.000 indbyggere, og i hele hovedstadsområdet, der dækker helt til Helsingør mod nord og næsten til Roskilde mod vest, er der en befolkning på 2.057.000. Købehavn ligger på østkysten af Sjælland, og en del af byen ligger derudover på øen Amager i Øresund. Den svenske by Malmø ligger øst for Øresund og er forbundet med byen via Øresundsbroen.

Oprindeligt var byen en fiskerby i vikingetiden, der blev etableret i det 10. århundrede tæt ved dagens Gammel Strand, som arkæologiske udgravninger har slået fast. I året 1167 blev den grundlagt mere officielt under Kong Valdemar den Store og Biskop Absalon. Byen blev Danmarks hovedstad i det 15. århundrede. I det 17. århundrede konsoliderede byen sin position som regionalt centrum særligt under Christian IV. og efterfølgende under Enevælden. Det viste sig i prægtige byggerier, som viste statens magt, et udbygget forsvar og væbnede styrker i byen. I det 18. århundrede blev København ramt af både pest og af flere hærgende brande, hvorefter byen blev genetableret. Det gjaldt eksempelvis Frederiksstaden fra midten af det 18. århundrede, hvor Det Kongelige Teater og Det Kongelige Danske Kunstakademi blev grundlagt. Under Englandskrigene i 1801 og 1807 blev byen udsat for ødelæggelser af den engelske flåde. Det 19. århundrede – kaldet den Danske Guldalder – var i højere grad præget af fornemme neoklassicistiske byggerier i København. Efter Anden Verdenskrig blev Fem-Finger-Planen og udviklingen af nye boligkvarterer den mest gennemgribende ændring af byen.

Hvor meget koster et Copenhagen Card?

Børn fra 10-15 år skal købe et børnekort, og kan gratis tage et barn under 12 år med i bus, tog eller metro.

En voksen kan tage to børn under 12 år gratis med på sin voksenbillet i bus, tog og metro og to børn under 10 år med på museer og attraktioner.

Hvad er København mest kendt for?

Jeg må blankt erkende, at dette er min absolutte yndlingsting at lave i København om sommeren. Da jeg i sommeren 2020 første gang ville booke en GoBoat og sejle rundt med mine venner nede i havnen, så blev jeg dog slemt skuffet – alle bådene til den kommende weekend var nemlig bookede.

Det vidner meget godt om, hvor populært det er at leje sin egen båd og sejle rundt i havnen 😀

Et par uger senere fik vi dog endelig booket en GoBoat i 2 timer, hvilket vi alle så meget frem til.

Skal du til København, må du bare ikke snyde dig selv for en tur i Tivoli. Uanset om du har været der før eller ej, er det altid både tiden og pengene værd at besøge den smukke have og forlystelsespark i hjertet af København.

Med sin beliggenhed lige overfor Københavns Hovedbanegård kan du køre direkte til døren.Vær opmærksom på, at det nok er nemmest at ankomme til Tivoli med offentlig transport, da det ikke ligefrem bugner med parkeringspladser omkring Tivoli. 

Hvis du vil gøre det nemmere for dig selv at besøge Tivoli , kan du med fordel booke dine billetter hjemmefra.

Hvis du interesserer dig for det danske kongehus, bør du lægge vejen forbi Amalienborg Slot. Det er her, Danmarks monark bor, hvilket i skrivende stund vil sige Hendes Majestæt Dronning Margrethe II.

Amalienborg Slot finder du tæt på en række andre seværdigheder i centrum af København, som også er værd at besøge, hvis du kommer forbi. Det er blandt andet Frederiks Kirke, Marmorkirken, Amaliehaven og Skuespilhuset. 

Hvis du tager forbi Amalienborg Slot, kan du time det således, at du får mulighed for at opleve Den Kongelige Livgardes vagtskifte, hvilket sker kl. 12.

Når du har besøgt det sted, hvor den danske regent residerer, bør du næsten også lægge vejen forbi Christiansborg Slot, eller bare Christiansborg som det går under i daglig tale.

Her har du mulighed for at se og besøge Danmarks måske vigtigste arbejdsplads, nemlig Folketinget.

Noget af det mest unikke ved Christiansborgs historie må være, at Borgen er brændt ned hele to gange, så bygningen er opført over tre omgange. Sidste gang det brændte var den 3. oktober 1884, og først i 1928 anså man slottet som endeligt genopbygget. 

Det sidste slot på listen, som jeg har valgt at tage med i dag, er Kronborg Slot. Dog vil jeg kun anbefale dig at besøge det, hvis du har flere dage at gøre godt med i København.

Turen kan hurtigt tage et par timer ud af din dag, så hvis du har kort tid og gerne vil se så meget som muligt, bør du fokuserer på alt det du kan se inde i selve København. Men har du tid, er Kronborg ved Helsingør en stor oplevelse. 

En af de mest oplagte oplevelser at få, når du er i København, er en tur rundt i kanalerne på en guidet kanalrundfart.

På en kanalrundfart vil du blive sejlet forbi nogle af byens vigtigste monumenter og bygninger, og undervejs på turen vil der livligt blive fortalt om de københavnske seværdigheder I passerer undervejs. Guiden vil snakke både dansk og engelsk, så det er til at forstå for alle.

Hvor skal man ikke bo i København?

Er du til ældre, charmerende boliger eller mere moderne, nyere lejligheder? MÃ¥ske vil du bo i nærheden af større grønne arealer, eller elsker du byens pulsende liv? Skal der være god mulighed for at impulsshoppe, eller prioriterer du at bo nær offentlig transport? Læs om de forskellige boligomrÃ¥der i København, og bliv klogere pÃ¥ dette.

Hvor skal vi spise i KBH?

Det Michelin-anbefalede Norrlyst åbnede i december søsterrestauranten Theo i Indre By, og her får du serveret moderne europæiske retter med inspiration fra kokkenes yndlingssteder i London, Paris og Barcelona.

Foruden at du kan finde større og mindre lækre retter som á la carte, har du også mulighed for at prøve Theos Menu, som er sammensat af 7 serveringer med alt fra Theos signatur tatar og stracciatella til havtaske og “Københavnerstang sundae”. Menuen fås også i en grøn udgave med bl.a. grillet pak choi og glaskål.

I den gamle Kaffesalons lokaler på Tagensvej er den italienske Casamadre blomstret op i løbet af vinteren. Som navnet hentyder, på dansk ”hjemme hos din mor”, går indehaverne efter en afslappet stemning med god mad, som var man på visit hos sin mor.

Menuen skifter hver uge, og der er både mulighed for frit at vælge mellem menukortets mange lækkerier og få kokkens anbefalede fem retters menu.

Lige ved Frederiksbergcenteret finder du June, hvor der serveres retter, der er bygget op på de franske køkkendyder og de klassiske dybe smage derfra. Grøntsager er i hovedfokus, og på menukortet finder du blandt andet gule beder med lakridsrod & røget blåmusling, tatar på krondyr og bøgehatte samt rehydrerede gulerødder, fermenterede karotter, rogn, havtorn og sauce nage

Der er også mulighed for at prøve smagsløgene af og bestille deres menu på enten fire eller ni serveringer. 

Hvad kan man lave i København som ikke koster penge?

Blandt de mange oplevelser og aktiviteter i Købehavn, som er repræsenteret her på Funguide, finder du alt lige fra gokartbaner, byvandringer og bowlingbaner til paintball og hardball, ballonflyvning og en masse andet.

Der er også en lang række udendørs aktiviteter og oplevelser i KBH, hvis du ønsker at få en oplevelse med masser af frisk luft.

Skal der være godt med motion inkluderet, så er der også en hel masse gode valgmuligheder her.

Her på Funguide er vi specialister i at finde de sjove oplevelser og aktiviteter og der er masser af dem her på vores liste om aktiviteter, oplevelser og events i København.

Udover at du kan kigge vores aktiviteter igennem – husk at gå dem alle sammen igennem – der ligger mange sjove både i midten og slutningen af vores samling, så klik videre til næste side.

Vi har dog samlet nogle oplevelser og aktiviteter der ligger i København og som er rigtig sjove lige her:

Hvilke ting er gratis i Danmark?

Langt de fleste af os danskere holder af spændende og sjove oplevelse, og endnu flere af os holder af gratis ting. Derfor er gratis oplevelser også noget, som størstedelen af os sætter pris på.

Det kan dog nogle gange være lidt svært at finde frem til gode og gratis oplevelser, da mange oplevelser typisk koster penge, hvad enten det er en tivolitur, en omgang ræs på go cart-banen eller noget helt tredje. Der findes dog alligevel en hel del gratis oplevelser rundt omkring i Danmark, som vi ønsker at sætte fokus på og oplyse om her på Funguide.

Hvad står S for i Københavns?

S-bane, S-tog, i Danmark den københavnske bybane, der blev åbnet af DSB i 1934 (Frederiksberg-Vanløse-Hellerup og Klampenborg-Valby) og senere stærkt udbygget som Københavns vigtigste regionale jernbanesystem.

S-banen består dels af moderniserede ældre anlagte nærbanestrækninger, dels af nyanlagte banestrækninger.

Hvad står K for i København?

Tag med Post & Tele Museums frimærkeekspert overinspektør Erik Jensen på to helt specielle byvandringer i frimærkekunstnernes København.

Kun to af motiverne på de 50 mærker var det ikke muligt at genfinde i vore dage. Det ene er dette som vides at være fra Rigensgade 1316 København K. Frimærket blev udsendt den 10. september 1981 til markering af den europæiske byfornyelseskampagne. Det blev komponeret af Lisbeth Gasparski efter et foto og graveret af Arne Kühlmann.

Er Tivoli Gratis med Copenhagen Card?

See which benefits are included with each card. No matter if you choose DISCOVER or HOP you can always bring two children for free!*

See which benefits are included with each card. No matter if you choose DISCOVER or HOP you can always bring two children for free!*

Kan man købe rejsekort som turist?

Bestil dit Rejsekort på Selvbetjeningen  Når du bestiller dit Rejsekort på Selvbetjeningen, får du hjælp til at vælge det kort, der passer til dig.

Den letteste måde at få et Rejsekort på, er ved at bestille det på Selvbetjeningen. Du modtager kortet med posten 7-10 dage efter, du har bestilt det. Vil du have dit nye Rejsekort i hånden med det samme, kan du kigge forbi et salgssted, som udsteder kort.

Du skal oprette dig med MitID første gang, du skal ind på Selvbetjeningen for at bestille et Rejsekort.