:

Hvad kan man lave med sin familie i vinterferien?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad kan man lave med sin familie i vinterferien?
  2. Hvad kan man lave med børn i vinterferien?
  3. Hvad skal vi lave i vinterferien 2023?
  4. Hvad kan man lave af sjove aktiviteter?
  5. Hvad kan man lave når man keder sig med sine venner?
  6. Hvad kan man lave sammen med sin familie?
  7. Hvor skal man tage hen i vinterferien?
  8. Hvad kan man lave udenfor om vinteren?
  9. Hvad kan man lave med sin kæreste?
  10. Hvad kan man lave spontant?
  11. Hvad kan man lave 2 venner?
  12. Hvad kan 2 venner lave?
  13. Hvad kan man lave når man ingen penge har?
  14. Hvad kan man lave som ikke koster mange penge?
  15. Hvad kan man lave når man keder sig sammen med sin ven?

Hvad kan man lave med sin familie i vinterferien?

5. februar 2020

Nu starter børnenes vinterferie mange steder - og d​et betyder en uge med tid til hygge og samvær i familien. Men hvad skal I lave - og er der noget I kan lave, som ikke koster "en bondegård", men som stadig er hyggeligt og sjovt? I dag får du mine 10 forslag til, hvad I kan lave i vinterferien.

Hvad kan man lave med børn i vinterferien?

Børn elsker at male og lave andre kunstværker, og i vinterferien er der tid og plads til at rode lidt ekstra. Kig efter lærreder, akrylmaling og andet materiale i lavprisbutikkerne eller på nettet.

Vi er ofte så optagede af at rejse ud, at vi glemmer det, der er lige omkring os. Få evt. inspiration på det lokale turistkontor eller på kommunens hjemmeside. I kan også gå på museum eller besøge et storcenter i nærheden. Disse steder har ofte særlige aktiviteter og gratis arrangementer for børn i ferieperioder. Tjek evt. først museets eller centerets hjemmesider for mere information.

Hvad skal vi lave i vinterferien 2023?

Fik I ikke booket årets skiferie, men vil I alligevel gerne mærke suset – og måske teste familiens yngstes evner på ski?

Næsten lige så snart dit barn kan gå, kan det også stå på ski. Junior skal i hvert fald ikke være særlig gammel for at få en sjov dag i sneen sammen med mor og far. I det sydlige Sverige finder du blandt andet Mullsjö og Vallåsen, som både har kælke- og børnebakker. Tjek Visit Sweden for flere muligheder.

I kan også tage en tur på pisten på Copenhill på Amager i København. Den øverste del af skibakken bliver katagoriseret som en sort/rød pist, mens den midterste og nederste del er kategoriseret som en blå/grøn pist. Derudover er der slalom bane, freestyle-park og også et område for de mindste skiløbere.

Overalt i landet ligger der sjove svømmehaller, og de fleste har et lunt babybassin, som det er hyggeligt at plaske rundt i, så hele familien kan komme afsted. Skal oplevelsen være lidt vildere, så gå efter de store badelande såsom Lalandia, DGI-byen og Aqua Forum Horsens, der byder på bølgebrus og palmesus i næsten sydlandske temperaturer.

Heldigvis behøver du ikke være vinder af Den Store Bagedyst for at lave lækre kager med dit barn, og de fleste børn synes, at det er tophyggeligt at bikse ting og sager sammen i køkkenet. I bund og grund består de fleste kager af nogle ganske få ingredienser, der lige skal blandes, hæve og en tur i ovnen. Hvis det er svært for dit barn selv at røre rundt, kan han måske komme mel og bagepulver i skålen. Dit større barn vil synes, at det er hyggeligt at pynte den med glasur eller krymmel.

Hvad kan man lave af sjove aktiviteter?

Velkommen til Funguide – Danmarks komplette samling af sjove oplevelser, aktiviteter og events for alle personligheder, aldre og behov.

Her på siden finder du et stort og solidt udvalg af gode oplevelser til familie, drengerøve, tøseture samt en lang række andre spændende oplevelser fra hele Danmark. Du kan frit klikke dig rundt på siden for at se det store udvalg af både gratis såvel som betalte aktiviteter, heriblandt en masse muligheder inden for natur-, kultur- og mad.

Hvad kan man lave når man keder sig med sine venner?

At bruge tid sammen med venner er ikke kun fantastisk, fordi det hjælper dig med at skabe minder, men også på grund af de fordele, der følger med det.

Hvad kan man lave sammen med sin familie?

En gåtur er en sund måde at være aktiv på.

Når man går, styrker man nemlig både sin krop og sit sind - og så er gåtur noget, alle kan være med til. I høj grad også børnene, der kan have godt af at komme ud og bevæge sig lidt i den friske luft, når de nu ikke kan være sammen med kammeraterne i skolen eller til fritidsaktiviteter.

I Grindsted-området er der mange stier og søer (for eksempel Engsøen eller Tronsøen), som man kan gå tur rundt om - både til lange og kortere ture.

De fleste – eller mange familier – har lidt garn eller tråd liggende.

Når man nu er hjemme med børnene, kunne det være en god anledning til at lære husstandens yngste at strikke, hækle eller måske sy.

Der findes masser af inspiration og opskrifter på nettet. Har man ikke materialer liggende, kan det købes i garnbutikken Cirkeline eller i Kvickly.

Hvor skal man tage hen i vinterferien?

Kom igennem vinteren med en lækker, lang rejse til fjerne og lune himmelstrøg. Der er masser af spændende destinationer, som faktisk er bedre at besøge i den danske vinter.  Så hvorfor ikke fylde den kolde tid med en omgang sol og eventyr?

Vi guider dig til 4 populære oversøiske destinationer - og det bedste er, at de alle venter med masser af sol og ikke mindst uovertrufne oplevelser!

Hvad kan man lave udenfor om vinteren?

Den danske vinter er ikke nem. I kan ikke lave de udendørsaktiviteter, som I kan om sommeren; det er i hvert ikke lige så sjovt at have vandkamp i minusgrader. Men I kan heller ikke basere jeres planer på sne, da der sjældent kommer sne længere. Selv hvis der kommer sne, er det nok ikke helt i de mængder, du er vant til fra din egen barndom. Derfor skal I til at overveje, hvad I så skal gøre, når kulden står for døren, og I stadig gerne vil udenfor.

Hvad kan man lave med sin kæreste?

Mangler du inspiration til aktiviteter til kærestepar eller date? Så er du landet på den rette side. Her finder du en hel masse ideer til sjove og gode aktiviteter til kærestepar eller date.

Det behøver nemlig ikke at kræve meget tid eller planlæggelse for at gøre en date helt perfekt og uforglemmelig.

Hvad kan man lave spontant?

  • Spontan abort betyder, at man mister fosteret, inden der er gået 22 uger af graviditeten
  • Mellem 15 og 20 % af alle graviditeter ender i spontan abort
    • langt de fleste sker inden for de første 12 graviditetsuger
  • De typiske tegn på, at man kan være ved at abortere, er blødning og smerter
  • I sjældne tilfælde har man ingen symptomer. Først når man kommer til 12-ugers-skanning, viser det sig, at graviditeten ikke er levedygtig
  • Hvis en abort er i gang, er der ingen behandling, der kan stoppe den
  • Sandsynligheden for, at næste graviditet går godt, er stor
    • hvis man har haft tre spontane aborter i træk, bør man dog undersøges nærmere

Spontan abort betyder, at man mister fosteret før uge 22. Man skelner ofte mellem tidlige aborter, som sker før udgangen af 12. graviditetsuge, og sene aborter, der sker fra og med uge 13 i graviditeten.

Hvad kan man lave 2 venner?

De fleste venner går af og til i byen og drikker sig fulde og det kan da også være hammer sjovt med en tur ude på diverse barer og diskoteker. Men hvad med en mere rolig version, nemlig ølsmagning. Her får man mulighed for at udvide sin smagssans og viden indenfor øl. Få udvidet dig øl repertoire med mere end blot Grøn Tuborg og Corona.  Opbyg en mere sofistikeret tilgang til ølproduktion og en verden af forskellige øltyper. Ølsmagning giver ligeledes anledning til nogle rigtig gode og dybdegående snakke med dine venner, da de som oftest foregår i hyggelige, men stille omgivelser. Som aftenen skrider frem kan man selvfølgelig ikke vide hvordan stemningen udvikler sig.

Hvis du vil have en god aften med rigtig mandehørm og ud med dine venner til ølsmagning i København, så anbefaler vi Taphouse som ligger meget centralt i København og byder på en rigtig god ølsmagning til blot 150 kr. pr. person. Denne oplevelse byder på halvanden times ølsmagning med 5 smagsprøver á 12 cl, samt fortællinger om de forskellige øl, ingredienser, brygning, historie mm. Når ølsmagningen er slut er der selvfølgelig mulighed for, at blive i baren og drikke lidt mere af sin favorit. Er man i Aarhus kan vi anbefale ølsmagning hos Highlanders Bar som koster 199 kr. pr. person og byder på 5 smagninger af 20 cl stykket.

Skal der være fart over feltet og ren action så er paintball det oplagte valg. Her får I som venner chancen for at skyde løs på hinanden og lege krig hvor der rent faktisk er noget på spil(Ja, det kan gøre rigtig nas at blive skudt til painball). Painball er en fed og oplagt aktivitet til en større gruppe venner der gerne vi have action og lave noget sjovt og anderledes en lørdag eller søndag.

Til Painball bliver man indelt i to hold. Man spiller på en bane hvor der så er forskellige regler som gør sig gældende. Et af de mest udbredte spil er hvor man skal ind til det andet holds base og stjæle deres flag. Det hold der stjæler det andet holds flag først har vundet. Painball er det tætteste man kommer på at være i rigtig krig og man får den fulde oplevelse af at være under beskydning og som hold lave en taktik for at vinde over modstanderen. En sjov og spændende oplevelse der med helt sikkert giver grundlag for en rigtig god dag sammen med vennerne.

Hvad kan 2 venner lave?

At bruge tid sammen med venner er ikke kun fantastisk, fordi det hjælper dig med at skabe minder, men også på grund af de fordele, der følger med det.

Hvad kan man lave når man ingen penge har?

En af de mest inspirerende ting jeg nogensinde har hørt, var Jim Valanos tale i 1993 da han modtog en pris. Da han modtog prisen, så var han meget syg grundet knogle kraft, men han gik op på scenen alligevel og gav en virkelig imponerende og inspirerende tale. En del af denne tale har jeg husket siden jeg hørte den for et par år siden:

’’For mig, så er der 3 ting som vi alle bør gøre hver dag. Vi bør gøre det hver eneste dag i vores liv. Nummer et er at grine. Vi bør grine hver eneste dag. Nummer to er at tænke. Vi bør bruge noget tid i vores tanker hver dag. Og nummer 3 er at du bør få dine følelser ud med tåre. Dette kan også være glæde. Men tænk over det. Hvis du griner, hvis du tænker, og hvis du græder, så er dette en hel dag.

Prøv lige at forstille dig sådan en dag. Det er altså noget af en dag. Gør dette 7 dage om ugen, så får du noget specielt.’’

Det er måske lidt mærkeligt, og da jeg ikke er særlig følsom normalt, så har jeg først fundet ud af det sent. Men jeg får det altid bedre med mig selv, når jeg bliver rørt til tåre. Så jeg holder mig derfor ikke væk fra ting som kan røre mig.

Jeg oplever nogle gange at filmscener fra nogle bestemte film kan gøre tricket for mig, så ofte så kan jeg finde på at kigge på youtube efter sådan nogle scener og se dem igen og igen.

Der er en scene som altid giver mig denne føles, og det er en scene fra Field of Dreams:

Her kommer vi til den tredje del af hvad Jim Valvano sagde: Lær noget nyt.

De fleste af os har spørgsmål som vi tænker over. Vi vil forstå et eller andet i verden lidt mere end vi gjorde tidligere. Men at tage tiden til at finde ud af det, er dog en sværere ting. Vi skubber denne oplevelse til side, fordi den ikke er nødvendig at gøre ’’nu’’. Den kalder ikke på os som vores telefon. Det er ikke noget som kræver opmærksomhed NU.

Uanset om jeg tager et par øjeblikke, eller en time, eller hvor meget tid der nu er nødvendigt, så grav lidt dybere og bliv lidt mere nysgerrig. Jeg får det altid meget bedre med det samme. Jeg føler at jeg forstår verden en lille smule bedre, og jeg nyder at have en form for tilfredsstillelse, ved at få svar på noget som generede mig en smule. Det er en god følelse.

Jeg elsker at lave motion hver dag. Det giver en dejlig ro i kroppen og i min hverdag, men hvis det bare er en almindelig gåtur så giver det ikke helt den effekt jeg søger.

Hvis jeg virkeligt ønsker at komme i et godt humør, så kan hård træning gøre tricket for mig. Jeg forsætter, og forsætter og forsætter indtil jeg ikke kan få luft i et stykke tid, og så gentager jeg dette igen. Mit mål er at jeg er nød til at komme til et punkt hvor jeg er nød til at stoppe i 5 minutter.

Efter at jeg er ’’faldet til ro igen’’ så har jeg det fantastisk i flere timer. Dette er en af de gratis ting man kan lave og få det bedre af, som jeg klart holder mest af.

Mange dage, særligt ved frokost tid, så dropper jeg det tunge måltid som jeg ofte plejer at få, såsom resterne fra aftensmaden i går eller lignende og i stedet for vælger et par stykker frugt. Jeg tager en banan og et æble og en kop vand og spiser det i stedet for.

Jeg spiser nok frugt så jeg ikke føler mig decideret sulten, og efterfølger det med en god mængde vand og så føler jeg mig faktisk mæt.

Og hvad sker der så? Til at starte med, så føler jeg mig bedre tilpas. Og derudover så føler jeg mig ikke søvnig midt på dagen, hvilket jeg tit oplever når jeg spiser en tung frokost. I stedet for, så får jeg lavet langt mere til eftermiddag, end jeg gjorde førhen. Det leder også til at jeg får en bedre dag.

Hvad kan man lave som ikke koster mange penge?

SPONSORERET indhold

Coronavirussen har i den grad begrænset vores sociale aktiviteter, og mange bruger derfor langt mere tid i hjemmet, end de ellers ville gøre. Og hvad skal man så lige finde på? Vi har samlet vores bedste bud på hyggelige aktiviteter for både enlige og for familier lige her.

Hvad kan man lave når man keder sig sammen med sin ven?

Hvis du sidder og keder dig, så har vi helt sikkert en masse ting, du kan give dig til. Faktisk har vi lige nu samlet 100 ideer til hvad du kan lave. Mange af tingene kan du lave alene, nogle af dem er sjovere at lave med kæresten eller vennerne. Men hvis du når hele listen igennem, så er du næsten garanteret at have fundet på noget at lave. Så gør dig klar til at blive inspireret!

Hvis du leder efter specifikke begivenheder som foregår lige nu i København, så skal du måske hoppe ind på TripAdvisor eller lign. Men hvis du leder efter noget mere generelt du kan give dig til i København, så har vi helt sikkert noget lige for dig. I København har du adgang til en masse spændende butikker, frisører, biografer, restauranter og meget meget mere. Derfor er vi næsten sikre på, at du med udgangspunkt i vores ovenstående liste, kan finde noget at give dig til i København. Så hvis du sidder derhjemme og tænker 'Hmm.. Hvad skal jeg lave i København?' så skal vores liste nok hjælpe dig videre i processen. Synes du der mangler noget på listen, som er specifikt gældende for KBH? Så send os en mail, så tilføjer vi det gerne for dig!