:

Hvad skete der i Tivoli?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad skete der i Tivoli?
 2. Hvor mange er døde i Tivoli København?
 3. Hvad skete der med pigen i Cobraen?
 4. Hvilken dag er der flest mennesker i Tivoli?
 5. Hvem ejer grunden Tivoli ligger på?
 6. Er der nogen der er døde i Tivoli i København?
 7. Hvem døde i Tivoli Friheden?
 8. Hvor mange mennesker må man lukke ind i Tivoli?
 9. Hvor meget tjener Tivoli?
 10. Hvad er det ældste Tivoli i verden?
 11. Hvornår er der færrest mennesker i Tivoli?
 12. Hvorfor er Tivoli så dyrt?
 13. Hvem ejer Tivoli?
 14. Hvad hed Tivoli før?
 15. Hvilken dag er bedst at tage i Tivoli?

Hvad skete der i Tivoli?

Den 14. juli 2022 mistede en 14-årig pige livet og en 13-årig dreng kom til skade med hånden, da en vogn knækkede af rutsjebanen Cobraen. 

Henrik Ragborg Olesen var i parken, da ulykken skete. Han løb fra kontoret og ud til forlystelsen med det samme, han hørte, at der var noget galt.

- På daværende tidspunkt vidste vi ikke præcist, hvad der var sket. Så det var et spørgsmål om at hjælpe mine kollegaer, der var ved at forberede myndighedernes ankomst, siger direktøren.

Hvor mange er døde i Tivoli København?

En otteårig dreng faldt ud af forlystelsen Tekopperne. Drengen faldt ud af en låge, som åbnede udad, selv om den kun skal kunne åbnes indad. I faldet pådrog han sig kraniebrud og indre blødninger. Drengen lå efterfølgende i koma.

Fire personer kom alvorligt til skade, da en hjulaksel knækkede på den nye rutsjebane Cobraen i det århusianske tivoli. Tre af personerne blev bragt til traumecentret med 'kirurgiske skader', mens den fjerde kunne nøjes med et besøg på skadestuen. Der er tale om to mænd og to kvinder. Alle var dog uden for livsfare

Hvad skete der med pigen i Cobraen?

Derudover er en 13-årig dreng kommet til skade. Begges pårørende er underrettet.

Tivoli Friheden er rømmet for besøgende efter en ulykke i rutsjebanen Cobra. (Foto: Â© Ernst van norde)

Hvilken dag er der flest mennesker i Tivoli?

Etymologi Tivoli har navn efter en forlystelsespark i Paris, opkaldt efter den italienske by Tivoli, hvis haveanlæg tjente som inspiration.

Georg Carstensen havde fået kongelig bevilling til etablering af et folkeligt forlystelsesetablissement af den type, der siden slutningen af 1700-tallet var opstået i Europas storbyer. Tivoli formedes som en romantisk lysthave med lette pavillonbygninger, landskabelige scenerier og udsigtspunkter.

Tivoli blev lige fra starten en publikumssucces, dels fordi det udfyldte et behov i tiden, dels fordi Georg Carstensen knyttede dygtige kræfter til sit etablissement.

Den unge arkitekt H.C. Stilling skabte de fysiske rammer, H.C. Lumbyes orkester forlystede daglig med festlig musik à la Johann Strauß d.y., og de populære pantomimer med Niels Henrik Volkersen som Pjerrot morede folk. På særlige festdage var der fyrværkeri og festlig illumination med kulørte lamper.

Hvem ejer grunden Tivoli ligger på?

'Dahlgårds Tivoli' blev optaget i løbet af foråret og sommeren 1999.

Måneder forinden var idéen til programmet opstået, mens tv-tilrettelægger Lisbet Barrett og hendes kolleger i DR var i gang med at filme et reportageprogram på Københavns Hovedbanegård, inspireret af datidens store seersucces 'Airport' fra britiske BBC.

- Min chef, Arne Ullum, kom med den idé, om vi ikke skulle forsøge at følge et omrejsende tivoli. Det synes vi lød sjovt, så jeg blev taget af projektet på Hovedbanegården og fløjet direkte til Jylland for at finde frem til det tivoli, som vi skulle følge, siger hun.

Tv-holdet fulgte med tivoliet rundt i landet og var blandt andet med i Vejle, Viborg og Gram i løbet af de uger, optagelserne varede. Her agerede de, med et kamera under armen, fluen på væggen, mens livet i tivoliet gik sin vante gang med magtkampe om radiobilerne, romantiske trekantsdramaer og opsigelser på stribe.

Er der nogen der er døde i Tivoli i København?

En treårig pige fra Klarup brækkede benet to steder, da hun kom klemme i en karrusel i det populære sommerland i Fårup.

Det var den lille piges far, der selv trykkede på nødstoppet, da han opdagede, at datteren ikke havde taget plads i forlystelsen ”Racing Team”, før den blev startet.

En 8-årig dreng fra Næstved pådrog sig på indre blødninger og kraniebrud, da han faldt ud af forlystelsen ”Tekopperne”i Fårup Sommerland i Nordjylland.

I den klassiske forlystelse – som findes i flere versioner i danske tivoliparker – sidder man i kopper, der snurrer rundt på en platform.

Under turen faldt drengen ud af koppen, efter han angiveligt havde skubbet til den låge, som sikrer passagerne. Drengen lå efterfølgende i koma.

Samme sommer som Tekopper-ulykken blev to piger involveret i en ulykke i forlystelsen, River Rafting. Ulykken skete, da en fotocelle var gået i stykker.

En af bådene fik kilet sig fast, og personalet fik ikke trykket nødstop. De to pigers båd blev væltet og de blev fanget under vandet nede under båden. Flere af parkens gæster reagerede hurtigt og hjalp med at få pigerne ud.

Hvem døde i Tivoli Friheden?

En pige på 14 år er omkommet efter en ulykke med en rutsjebane i forlystelsesparken Tivoli Friheden i Aarhus.

En anden gæst, en et år yngre dreng, har fået kvæstet hånden.

Hvor mange mennesker må man lukke ind i Tivoli?

Fantastisk service, efter en tur i Biergarten.. kom der endelig lys over land.. det har så også kun taget næsten et år at udskifte 2 pære til toiletterne hvor der var mørkt som i graven når man skulle ned/op ad trapper. men efter man til Manageren gjorde opmørksom på problemet igen igen igen og indskærpede sikkerheden kunne det pludselig løses på 30 min - godt gået !

Ifm. en Fredagsrock koncert i slutningen af august valgte jeg at købe et årskort, da den forhøjede billetpris på 225kr. ifm Fredagsrock ville være tjent ind ved blot to koncerter. Jeg finder så efterfølgende ud af, at mit årskort ikke er gyldigt for et år, men kun til 31. juli 2024, altså løbende måned plus 11 mdr. som Tivoli efterfølgende oplyste mig om. Det står selvfølgelig i deres standard betingelser, men hvem læser lige dem igennem? Så synes bare det er dårlig stil og lige lovlig smart at sælge et “årskort”, som kun er gyldigt i 11 mdr. plus et par dage.

Flot show i Glassalen over Otto Brandenburg’s liv, men hvorfor kan man ikke købe billetter UDEN at entre er inkluderet ??? Alle os med årskort behøver jo ikke at have billetter inkl entre!!!!

Man bliver taget i r.... allerede ved indgangen.og så forsætter det med stort set alt hvad der kan købes....

Hvor meget tjener Tivoli?

Min tid hos spiloppen, har været en af de bedste jeg længe har haft. Der er et fantastisk sammenhold på arbejdspladsen, og man hygger sig til hver eneste vagt. Man får mødt mange nye mennesker, både fra Danmark, men også internationalt.

Hvad er det ældste Tivoli i verden?

Der er mange af Tivolis forlystelser, der har mange år på bagen. Den gamle rutsjebane er en af de ældste af sin art i verden og er stadig flittigt i brug.

Selvom Tivoli på den måde er god til at bevare sin historie, er de også gode til at forny sig. Parken har i 2019 afsat 100 millioner kroner til at omdanne og skabe nye forlystelser.

Radiobilerne bliver for eksempel antennefri, den gamle rutsjebane Odinexpressen bliver erstattet af en ny, der kommer til at hedde Mælkevejen, børnerutsjebanen Karavanen bliver gjort længere, og forlystelsen Fatamorgana bliver gjort vildere.

Hvornår er der færrest mennesker i Tivoli?

36 personer blev kvæstet, da forlystelsen Rainbow i Liseberg styrtede ned tirsdag aften. Tre personer er fortsat indlagt efter ulykken.

Men på trods af de mange tilskadekomne i Liseberg i går, så fastholder den danske direktør for den europæiske brancheorganisation for forlystelsesparker, IAAPA, Andreas Veilstrup Andersen, at sikkerheden i forlystelsesparkerne er høj.

Hvorfor er Tivoli så dyrt?

— Vi mangler turistene, sier Lars Liebst, Tivolis administrerende direktør, til Berlingske Tidende.

— De siste tre-fire årene har vi i Tivoli tapt 300–400.000 turister. Det kompenseres ved at det kommer flere dansker i Tivoli enn tidligere. Det er vi glade for, og dem skal vi holde fast i. Men danskene bruker vesentlig færre kroner enn en turist, sier han.

For få år siden gikk Tivoli i pluss med 50 millioner kroner. I 2010 ble det underskudd. For 2011 regner man med overskudd igjen, men ikke mer enn rundt 20 millioner.

Hvem ejer Tivoli?

Tivoli blev anlagt på voldenes flade forterræn, på Vestervold nær Kalvebod Strand, hvorfra svenskerne natten til 11. februar 1659 forsøgte at storme København, iført hvide kapper for ikke at blive set i sneen, gennem en åbning for vandforsyningen, hvor Vandkunsten og Stormgade ligger i dag[kilde mangler]. Derfra gav den frosne voldgrav dem adgang til den belejrede by, der dog mødte dem med byger af sten, bjælker, kogende vand og brændende tjære. Ved daggry havde danskerne kun mistet 12 mand, de angribende svenskere ca. 600. Deres hvide kapper fik københavnerne til at sige, at det var godt, svenskerne selv havde haft ligskjorterne med hjemmefra. Men selv om svenskerne måtte trække sig tilbage, fortsatte de belejringen af byen i endnu et halvt år, indtil en dansk-hollandsk flåde kom til undsætning[kilde mangler]. Tivolisøen er en synlig rest af den gamle voldgrav. Det forlød, at Tivolis grund endnu rummer skeletter af faldne svenskere fra dengang.[5] Fire svenskere nåede op på voldens brystværn – den forreste blev stukket ned af Claus Ahlefeldts partisan (det vil sige et stikvåben, der var meget brugt mellem år 1400 og 1700). Våbnet ligger bevaret på Nationalmuseet, mens Ahlefeldt i 1660 blev udnævnt til øverstkommanderende i Norge.[6]

I 1992 blev grunden købt af Tivoli, sælgeren var Københavns Kommune.[7]

Da Tivoli åbnede første gang, hed det Tivoli og Vauxhall; opkaldt efter forlystelsesparkerne Jardin de Tivoli i Paris (der igen havde navnet fra Tivoli nær Rom) og Vauxhall Gardens i London. Allerede samme år blev navnet ændret til Kjøbenhavns Sommer-Tivoli, hvilket var havens officielle navn frem til 2004, hvor navnet blev forkortet til blot Tivoli (ligesom selskabet bag haven ændrede navn fra Aktieselskabet Kjøbenhavns Sommer-Tivoli til Tivoli A/S).

Da Tivoli åbnede i 1843 var der kun to kørende forlystelser, en rutsjebane og en karrusel. Desuden tilbød Tivoli i 1843 musik, teater, mad og drikke, boder og et haveanlæg at promenere i.

Hvad hed Tivoli før?

Ved opstarten havde de “kun” en rutsjebane og en karrusel. Derudover var der et parkanlæg man kunne nyde, samt boder, traktørsteder, musik og teater.

Hvilken dag er bedst at tage i Tivoli?

Vi samarbejder med virksomheder, der kan tilbyde gode tilbud og særlige fordele til vores medlemmer. Vi håber, at tilbuddene giver dig ekstra værdi og glæde ved at være medlem af Ældre Sagen.