:

Hvor mange julelys er der i Tivoli?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor mange julelys er der i Tivoli?
  2. Hvornår åbner Tivoli i 2023?
  3. Hvornår er der juleudstilling i Tivoli?
  4. Hvem ejer grunden Tivoli ligger på?
  5. Hvor meget koster det at have julelys tændt?
  6. Hvornår tændes julelys i KBH?
  7. Hvilken dag er der færrest mennesker i Tivoli?
  8. Kan man gå ind og ud af Tivoli?
  9. Hvor meget koster det at komme i Tivoli?
  10. Hvor mange er døde i Tivoli København?
  11. Hvad er det ældste Tivoli?
  12. Hvilke lyskæder bruger mindst strøm?
  13. Er lyskæder dyre i strøm?
  14. Hvornår må man tænde julelys?
  15. Hvornår er det bedst at besøge Tivoli?

Hvor mange julelys er der i Tivoli?

Kom til magisk Jul i Friheden i Aarhus, hvor hele parken bliver forvandlet til et eventyrligt juleland med glitrende julelys og julekugler overalt fra den 18. november 2023.

Mærk julestemningen ligeså snart, du træder ind i parken med vores kæmpe lystunnel med intet mindre end 50.000 julelys. Glæd dig til at opleve julestemningen sprede sig hos små og store.

Kom til magisk Jul i Friheden i Aarhus, hvor hele parken bliver forvandlet til et eventyrligt juleland med glitrende julelys og julekugler overalt fra den 18. november 2023.

Mærk julestemningen ligeså snart, du træder ind i parken med vores kæmpe lystunnel med intet mindre end 50.000 julelys. Glæd dig til at opleve julestemningen sprede sig hos små og store.

Hvornår åbner Tivoli i 2023?

Et Tivoli årskort gælder i et år fra købsdatoen.

Der er mange fordele ved at have et Tivoli årskort. For det første får man adgang til Tivoli hele året rundt. Man behøver ikke at købe en billet hver gang man vil besøge forlystelsesparken. Det er også en fordel, hvis man ofte besøger Tivoli med venner eller familie.

Hvornår er der juleudstilling i Tivoli?

”Vores netop afsluttede halloweensæson var en stærk succes. Vores gæsterne er tydeligvis igen klar til at kaste sig ud i årstidens oplevelser, og nu glæder vi os til at byde dem velkommen til Jul i Tivoli. I år er det 27 år siden, at Tivoli første gang åbnede portene for en julesæson og for mange er det blevet en fast tradition med et besøg hos os. Vi ved, at gæster fra hele Danmark er parate til at tage til København for at opleve den særlige julestemning i Tivoli, som mange sidste år gik glip af. Derfor har vi gjort os ekstra umage for at give vores gæster en klassisk juleoplevelse med et ambitiøst lysdesign, og så er der et gensyn med balletten Snedronningen. Udfordringerne med håndteringen af Covid-19 har givet os en stor værktøjskasse til at håndtere de restriktioner der måtte komme. Vi kender dem og vi ved hvordan vi håndterer dem og det samme gør gæsterne. Det er klart, at restriktioner er ikke noget der gavner vores forretning, men vi står et meget bedre sted end vi gjorde sidste år på denne tid.”

Ovenpå sidste års ”aflysning af julen i Tivoli” og efter halvandet år med afsavn og nedlukninger er det ikke tilfældigt, at Tivolis tema for julesæsonen 2021 bliver Hjerternes Fest. Et tema, der bliver slået fast med hjertedekorationer i forlystelseshaven. Overalt vil der være hjerter at finde, både ned langs alleen ved Hovedindgangen, hvor de vil hænge på ræd og række og side om side med Swarovskikrystaller. Ved Nimb finder gæsterne et 3,5 meter højt, glødende hjerte, samt en projektion med levende billeder af en gammeldags juleby. Her kan gæsterne se med, når bageren, frisøren og urmageren pynter op til jul på Nimbs facade. Derudover er Julemanden også tilbage i Julemandens stue, der holder til på Pantomimeteatret, og så skal Tivolis gæster selvfølgelig heller ikke snydes for det årlige Luciaoptog, der finder sted den 13. december kl. 17.30 på slotspladsen. Her kan gæsterne endnu engang opleve det imponerende luciaoptog, når 100 luciasangere går gennem Tivoli.

Hvem ejer grunden Tivoli ligger på?

Tivoli blev anlagt på voldenes flade forterræn, på Vestervold nær Kalvebod Strand, hvorfra svenskerne natten til 11. februar 1659 forsøgte at storme København, iført hvide kapper for ikke at blive set i sneen, gennem en åbning for vandforsyningen, hvor Vandkunsten og Stormgade ligger i dag[kilde mangler]. Derfra gav den frosne voldgrav dem adgang til den belejrede by, der dog mødte dem med byger af sten, bjælker, kogende vand og brændende tjære. Ved daggry havde danskerne kun mistet 12 mand, de angribende svenskere ca. 600. Deres hvide kapper fik københavnerne til at sige, at det var godt, svenskerne selv havde haft ligskjorterne med hjemmefra. Men selv om svenskerne måtte trække sig tilbage, fortsatte de belejringen af byen i endnu et halvt år, indtil en dansk-hollandsk flåde kom til undsætning[kilde mangler]. Tivolisøen er en synlig rest af den gamle voldgrav. Det forlød, at Tivolis grund endnu rummer skeletter af faldne svenskere fra dengang.[5] Fire svenskere nåede op på voldens brystværn – den forreste blev stukket ned af Claus Ahlefeldts partisan (det vil sige et stikvåben, der var meget brugt mellem år 1400 og 1700). Våbnet ligger bevaret på Nationalmuseet, mens Ahlefeldt i 1660 blev udnævnt til øverstkommanderende i Norge.[6]

I 1992 blev grunden købt af Tivoli, sælgeren var Københavns Kommune.[7]

Da Tivoli åbnede første gang, hed det Tivoli og Vauxhall; opkaldt efter forlystelsesparkerne Jardin de Tivoli i Paris (der igen havde navnet fra Tivoli nær Rom) og Vauxhall Gardens i London. Allerede samme år blev navnet ændret til Kjøbenhavns Sommer-Tivoli, hvilket var havens officielle navn frem til 2004, hvor navnet blev forkortet til blot Tivoli (ligesom selskabet bag haven ændrede navn fra Aktieselskabet Kjøbenhavns Sommer-Tivoli til Tivoli A/S).

Da Tivoli åbnede i 1843 var der kun to kørende forlystelser, en rutsjebane og en karrusel. Desuden tilbød Tivoli i 1843 musik, teater, mad og drikke, boder og et haveanlæg at promenere i.

Hvor meget koster det at have julelys tændt?

Heldigvis er det muligt at skrue op for julehyggen, uden at dit strømforbrug stiger voldsomt.

Ifølge Sparenergi.dk koster det for eksempel kun omkring 27 kroner at have lyskæde tændt hele døgnet i 3 måneder, hvis du vælger en LED-lyskæde med en effekt på 5 watt.

Derimod vil en lyskæde med gløde- eller halogenpærer og en effekt på 35 watt koste omkring 192 kroner.

Meget julebelysning fås med en indbygget timer, så dine lyskæder og lysdekorationer kun er tændt, når du har glæde af det.

Et alternativ til lyskæder med timer, er at bruge et tænd/sluk-ur. Har du dine lyskæder tændt fra kl. 16-23 fremfor hele døgnet, reducerer du ifølge Sparenergi.dk dit strømforbrug til julebelysningen med 70 procent.

Hvornår tændes julelys i KBH?

Åbningstider 2023 Tivoli: 17/11 - 31/12, 2023

Har du mon oplevet vores egen hovedstad pyntet op til jul? Det er ren nostalgi - så und dig selv en miniferie, hvor du kan få købt julegaver på Strøget og møde julemanden. Han holder nemlig til i Tivoli, og i den gamle have sættes alle sejl til for at skabe en eventyrlig julestemning som afslutning på Tivolisæsonen. Sådan har det været siden 1994, hvor Jul i Tivoli så dagens lys. Siden har begivenheden slået alle besøgsrekorder, og i dag strømmer gennemsnitligt 800.000 mennesker hvert år til julemarked i Tivoli midt i Københavns centrum.

Hvilken dag er der færrest mennesker i Tivoli?

Fantastisk service, efter en tur i Biergarten.. kom der endelig lys over land.. det har så også kun taget næsten et år at udskifte 2 pære til toiletterne hvor der var mørkt som i graven når man skulle ned/op ad trapper. men efter man til Manageren gjorde opmørksom på problemet igen igen igen og indskærpede sikkerheden kunne det pludselig løses på 30 min - godt gået !

Ifm. en Fredagsrock koncert i slutningen af august valgte jeg at købe et årskort, da den forhøjede billetpris på 225kr. ifm Fredagsrock ville være tjent ind ved blot to koncerter. Jeg finder så efterfølgende ud af, at mit årskort ikke er gyldigt for et år, men kun til 31. juli 2024, altså løbende måned plus 11 mdr. som Tivoli efterfølgende oplyste mig om. Det står selvfølgelig i deres standard betingelser, men hvem læser lige dem igennem? Så synes bare det er dårlig stil og lige lovlig smart at sælge et “årskort”, som kun er gyldigt i 11 mdr. plus et par dage.

Flot show i Glassalen over Otto Brandenburg’s liv, men hvorfor kan man ikke købe billetter UDEN at entre er inkluderet ??? Alle os med årskort behøver jo ikke at have billetter inkl entre!!!!

Man bliver taget i r.... allerede ved indgangen.og så forsætter det med stort set alt hvad der kan købes....

Kan man gå ind og ud af Tivoli?

Vi samarbejder med virksomheder, der kan tilbyde gode tilbud og særlige fordele til vores medlemmer. Vi håber, at tilbuddene giver dig ekstra værdi og glæde ved at være medlem af Ældre Sagen.

Hvor meget koster det at komme i Tivoli?

Med et Tivoli Årskort kan du opnå massevis af attraktive medlemsfordele, som gør din Tivoli-tur endnu sjovere. Der er medlemsfordele for enhver smag til enhver lejlighed. Gå på shopping i butikkerne, spis noget let på cafeer og fastfood-restauranter eller benyt dig af dine parkeringsfordele næste gang, du tager bilen til Tivoli – alt sammen kan du opnå rabat på med dit årskort.

Børn mellem 3-7 år kommer gratis ind i selskab med årskortholdere. Årskort, Sølvkort, Wild Card må medbringe op til to børn, Guldkortholdere må medbringe op til fire børn.

Hvor mange er døde i Tivoli København?

Georg Carstensen var inspireret af parker, han havde set i udlandet, da han fik kongens tilladelse til at åbne Tivoli. 15. august 1843 slog Haven portene op. Publikum var bjergtagede af det elegante og eksotiske anlæg. Blandt gæsterne var H.C. Andersen, der blev inspireret til eventyret Nattergalen.

Carstensen fandt på nyt hele tiden for at fastholde publikums interesse. I 1844 opfandt han Tivolis æresgarde, Tivoli-Garden. Fra at stå til pynt og give stemning i Haven voksede Tivoli-Garden til et populært, kulturelt indslag og en af Danmarks bedste musikuddannelser for børn. I dag er Garden både for drenge og piger.

Det har altid kostet entré at komme ind i Tivoli; oprindeligt kostede billetten 1 Mark. For at skabe gæsteloyalitet kunne man fra 1845 blive abonnent i Tivoli, altså købe Tivolikort. Der var både kort til 1 Herre, 1 Herre med 1 Dame og 1 Herre med 2 Damer; kortene kostede hhv. 8, 12 og 16 Rigsdaler. Der gik 6 Mark på en Rigsdaler.

Carstensen var kun direktør for Tivoli i 5 år. I 1848 drog han i krig i Schleswig, og Tivolis bestyrelse fyrede ham for kontraktbrud. Carstensen forlod Danmark, men vendte siden tilbage og forsøgte at skabe en konkurrent til Tivoli, Alhambra på Frederiksberg, der åbnede i sommeren 1857. Carstensen oplevede ikke åbningen; han døde af lungebetændelse i januar det år, i en alder af 44 år.

Helt fra begyndelsen var pantomimer en del af Tivolis program. Det nuværende teater blev opført i 1874 og er dermed Tivoli ældste egentlige bygning. Teatret er fredet. Mottoet Med Folket Fælles Glæde, der står på kinesisk over scenen, passer perfekt til Tivoli.

Den populære musikdirektør H. C. Lumbye stod i spidsen for musikken i Tivoli fra starten i 1843. Han var violinist og komponist og skrev omkring 800 polkaer, valse og galopper. Mange af kompositionerne skrev han til Tivoli, for eksempel Champagnegaloppen. Om vinteren turnerede Lumbye med sit orkester, der var populært blandt andet i Tyskland, hvor han kaldtes Nordens Strauss.

Tivolis oprindelige indgang var blot en træport med et billethus på hver side. I 1890 blev den nuværende hovedindgang og facadebygningerne indviet. Facadebygningerne var oprindeligt mere omfattende med Apollo Teatret mød øst og Restaurant Wivel – senere Wivex – på hjørnet af Vesterbrogade og ned langs Bernstorffsgade. Restauranten var vandhul for ’gulaschbaroner’ under 1. verdenskrig. Senere sendte radioen Middagskoncert fra Wivex, der lukkede i begyndelsen af 1960erne.

Hvad er det ældste Tivoli?

Har du allerede besøgt Tivoli? Så skal du ikke holde dig tilbage for endnu et visit. Tivoli har flere forskellige sæsoner, der hver især gør forlystelsesparken helt unik. Du kan blandt andet opleve deres hjertevarmende juletema, (u)hyggelige Halloween-stemning og fede Fredagsrock på Plænen hver sommer, hvor både danske såvel som internationale kunstnere optræder for store børn, unge og voksne og skaber en helt særlig festivalstemning. Hver fredag og lørdag aften afsluttes aftenen i øvrigt med et festligt fyrværkerishow. De forskellige sæsoner sørger for at gøre Københavns Tivoli et flot og magisk sted, der skal opleves. Har du endnu ikke været i Københavns Tivoli? Eller er det mange år siden? Så er det måske på tide at snuppe nogle feriedage med destinationen København. Læs mere om Tivolis sæsoner her.

Har du styr på alle forlystelserne? Har du endda en favorit blandt dem? Der er et hav af forlystelser i Københavns Tivoli – for både store og små. Du kan for eksempel opleve den smukke udsigt over København fra Ballongyngen, hoppe med i kufferten og tage en rejse gennem 32 af H.C. Andersens berømte eventyrscenarier, eller prøve den vilde forlystelse, Dæmonen, der måler 28 meter på det højeste sted, har tre seje loops. Uanset hvad du er til, kan du være sikker på at finde en forlystelse der passer lige netop dig. Husk også den altid sjove Pjerrot, der går rundt i haven og hilser på alle. Tag i Tivoli i ferien og nyd en hyggelig og magisk dag med familien, vennerne eller kæresten.

Hvilke lyskæder bruger mindst strøm?

År efter år køber vi da også flere og flere lyskæder, som vi har tændt i længere og længere tid.

For det er ikke længere kun omkring jul, vi tænder for lyskæderne. Efterhånden lader vi dem lyse op i alle de mørke vintermåneder.

Nogle nøjes med et par kæder foran huset eller på altanen, andre skaber hele lyshav, der illustrerer stjerneskud, nisser, julemanden med sin kane osv.

Du skal være opmærksom på, at nyere LED-lyskæder bruger ca. 5 watt, men at du også kan få lyskæder, der bruger ned til 1 watt.

Det er en smagssag, hvilken farve lys og hvilken lysstyrke man bedst kan lide. Så det er en god idé at se lyskæden tændt, inden du køber den. Lyskæder kan fås med hvidt eller gulligt skær samt i forskellige farver som rød, grøn og blå.

Hvis det kan lade sig gøre, så prøv at tænde lyskæden i butikken, før du køber den. På den måde er du sikker på, du finder en kulør, du kan lide. Så kan du også tjekke, om lyskæden larmer for meget eller blinker for voldsomt.

Er lyskæder dyre i strøm?

Udregnet på baggrund af en elpris på 2,85 kr./kWh (november 2022) og afrundet til hele kroner.

Du kan spare 70 % af energiforbruget ved, at lyskæderne lyser fra kl. 16-23 i stedet for døgnet rundt.

Og hvis du udskifter en lyskæde med glødepærer til en lyskæde med LED-pærer, kan du både spare penge og mindske CO2-udledningen grundet det markant reducerede elforbrug..

Gløde- og halogenpærer bruger ca. 16 gange så meget strøm som LED-pærer.

Hvornår må man tænde julelys?

Jeg har lige købt nye led lyskæder som julelyskæde til haven af mærket chrissline. Har fundet en rigtig smart flagstangs lyskæde og bare ligner en million når den er hejst op vores flagstang www.lagerlamper.dk/group.asp?group=36 Men hvornår må man tænde, eller hvornår er det okey at tænde for lyset. Har snakket med naboen og de syntes det er okey? Hvad syntes i, er det for tidligt ?

Hej Ulla, jeg forstår spørgsmålet som at du spørger om læsernes personlige mening om hvornår det er ok at starte med julebelysning. Hvis det er rigtigt forstået, vil jeg sige min mening, jeg synes det er ok at sætte det op 1.12. Venlig hilsen K.l.

Hej Ulla, hvis du snakker om julebelysning, så får du nok en vældig debat igang ;-) Selv nyder jeg især en af mine naboers ihærdige oppyntning til jul, med julemand, kane med rensdyr, kæder i træer og på hus - det er så hyggeligt at se på, hver gang vi kører forbi :-) Personligt elsker jeg lyskæder i haven, men er nærigt anlagt, så har nogle få med solceller - som jeg skal have suppleret ad åre, når der kommer tid og råd :) Disse lyskæder har jeg i træer og buske i stedet for havelamper - det synes jeg ser mere eventyrligt ud - hele året :-) Ville mene, at din lyskæde i flagstangen hører i samme kategori - så det synes jeg bare, at du skal gøre. Hilsen Tina

Tak for jeres svar, og er nok mest på hold med Tina, da jeg også syntes det er ok med lyskæder hele året rundt. Det er jo næsten det samme som en havelampe ;-) den bruger endda mindre strøm.

Jeg tilslutter mig koret der galper første december. Da jeg var barn tilbage i 30'erne saa man da slet ej denne slags moderne belysning.

Hvornår er det bedst at besøge Tivoli?

Tivoli hører til Europas ældste forlystelsesparker, hvilket man dog på ingen måde kan se på forlystelserne. Prøv f.eks. looping-rutsjebanen Dæmonen, evt. med VR-brille for en topmoderne og hæsblæsende oplevelse. Vil du hellere nyde udsigten i ro og mag, kan du sætte dig godt til rette i Himmelskibet.

Tivoli er en af verdens ældste forlystelsesparker og tiltrækker over fire millioner besøgende hvert år. Uanset hvor på Sjælland du holder ferie, bør du afgjort lægge vejen forbi Tivoli. Et besøg i Tivoli er nemlig en fantastisk oplevelse for hele familien, uanset om du er til vilde forlystelser eller ej.