:

Hvor er der julemarked i Danmark?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor er der julemarked i Danmark?
  2. Hvor afholdes Danmarks største julemarked?
  3. Hvornår starter julemarked i Prag 2023?
  4. Hvor er der julemarked i Jylland?
  5. Er der julemarked i Flensborg i år?
  6. Er der julemarked i Hamburg i år?
  7. Hvor er det største julemarked?
  8. Hvornår starter julemarked i Flensborg?
  9. Hvornår begynder julemarked i Tyskland?
  10. Hvor er det bedste julemarked i Tyskland?
  11. Hvornår starter julemarked i Husum?
  12. Hvornår er der julemarked i Hamburg 2023?
  13. Er der julemarked i Lübeck?
  14. Hvornår starter julemarked i Tyskland 2023?
  15. Hvornår er der julemarked i Flensborg?
  16. Hvor finder du julemarkedet?
  17. Hvor er hyggeligste julemarkeder 2019?
  18. Hvor er grønlandsk julemarked 2020?
  19. Hvor finder du julemarkedet?
  20. Hvor er hyggeligste julemarkeder 2019?
  21. Hvor er grønlandsk julemarked 2020?

Hvor er der julemarked i Danmark?

Et af de mest velbesøgte julemarkeder i Danmark er julemarkedet i Tivoli. Her vil tusindvis af julelys oplyse den københavnske forlystelsespark. Udover et virvar af julelys vil du kunne nyde godt af lækre julegodter i form af hjemmelavede æbleskiver, honningkager og andre julelækkerier.

Hvor afholdes Danmarks største julemarked?

Find de store og små markeder og events i nærheden af dig med vores digitale kort.

OBS! Vi er i gang med at tilføje arrangementer for 2023, så vi igen i år kan have over 400 markeder og events på kortet.

Hvornår starter julemarked i Prag 2023?

NB! Mange af julemarkederne offentliggør først åbningsdatoer og -tider i oktober/november. Men du kan sagtens planlægge din juletur efter sidste års datoer.

Da det er en virkelig udførlig guide, kan du klikke her og få et overblik over juleshopping og de bedste julemarkeder i den storby, som du overvejer at besøge:

Min families favoritby til en juletur er helt klart Berlin. Vi har været på juletur til Berlin tre gange. Og har du ikke oplevet julemåneden i Berlin, kan jeg varmt anbefale dig, at du booker en tur dertil. Vil du ikke helt så langt væk, vil jeg anbefale dig at tage på juletur til København eller Hamborg. Begge byer er højt på min liste over favoritbyer med de bedste julemarkeder og juleshopping.

Sidste år gik familiens juletur til en helt ny juleby, som ingen af os havde besøgt ved juletid før; nemlig Wien. Jeg havde fået Wien anbefalet på det varmeste. og forventningerne var tårnhøje, især fordi vores juletur til Wien blev aflyst de to tidligere år på grund af Covid-19. Og waauwwww, jeg er helt blæst bagover. Jeg er faktisk lidt i tvivl, om Wien bør overtage førstepladsen som byen med de bedste julemarkeder i Europa. Det er ihvertfald en af de smukkeste og mest tradtionsrige julebyer, der findes.

Familiens juletur i 2023 skal gå til München. Og vi har booket flybilletter og Airbnb i juli måned. Valget af årets juleby skyldes især to ting.

Der er utroligt mange byer i Danmark og udlandet, som gør noget ganske særligt ud af deres juleudsmykning, og som det er en fryd at opleve på en juletur. Samtidig kan du ind imellem spare mange penge på at tage på juleshopping i udlandet. Hvor du vælger at tage på juletur i 2023, afhænger selvfølgelig af, hvor stor din pengepung er, og om du mest er til det velkendte, eller om du har lyst til at gå på opdagelse i en ny by.

Priserne på flybilletter er så lave, at fantastiske New York for mange er helt opnåelig som rejsemål for en juleshoppingtur.

For over 30 år siden da jeg var Au Pair i USA, var jeg selv i New York ved juletid, og det var en eventyrlig oplevelse. Jeg husker især de trillionmange julelys i de sneklædte gader og den store stemningsfulde skøjtebane ved Rockefeller Center midt i centrum. Men da det jo er så mange år siden, kontaktede jeg mit netværk for at få nogle opdaterede tips til, hvad du skal se i New York i december måned. Og ja, julelysene og Rockefeller Center er stadig nogle af byens største højdepunkter.

Hvis du har lyst til at kigge på overdådige julevinduer, der får selv Tivolis overdådige juledekorationer til at blegne, bør du besøge Saks, Macy’s, Barneys, and Bergdorfs. Disse forretninger er meget dyre men perfekte til lidt vindueskiggeri. Men New York er et shoppingmekka for alle pengepunge, og hvis du er ude efter unikke gaver, bør du især besøge Soho og nogle af de mange vintagebutikker. Et godt tip er at bestille mange af dine gaver over Internettet og så få dem sendt frit leveret til dit hotel i New York. På den måde er du sikker på at få varerne til den bedste pris.

For mange er julen lig med tryghed og velkendte traditioner, og derfor stemte vores Facebook brugere de populære storbyer London, Paris, Prag, Rom og Berlin ind på en klar anden plads. Selv om Berlin hører til under kategorien populære juleshoppingbyer, har jeg valgt at placere byen under Tyskland længere nede i artiklen.

Især op til jul er London et af de mest populære rejsemål for danskerne. Og det er fuldt forståeligt, fordi det er et af de bedste steder at komme i julestemning.

I den smukt oplyste og elegant dekorerede hovedstad kan du bl.a.:

  • nyde den smukke julebelysning i Oxford street (fra 2. nov. 2022) Regent street, Picadilly og St. James området (fra 9. nov. 2022) – dog i begrænsede perioden af dagen.
  • opleve den altid spektakulære juleudstilling i stormagasinet Harrods.
  • slentre en tur gennem Covent Garden.
  • opleve et magisk univers for børn og barnlige sjæle i den stor legetøjsbutik Hamleys.
  • synge med på de engelske “Christmas carols” i St. Paul’s Cathedral.
  • beundre det kæmpemæssige juletræ på Trafalgar Square.
  • Trykke næsen flad og beundre juleudstillingerne i vinduerne i de store varehuse på Oxford Street, som næsten er kunst.

I julemåneden er den romantiske franske hovedstad pyntet op med lys overalt. Hvert sit kvarter har sin egen særlige fortryllelse af livlige udendørs aktiviteter med alt fra skøjtebaner, til mange charmerende julemarkeder som fylder gader og pladser.

Et af højdepunkterne i Paris omkring juletid er de storslåede vinduesudstillinger i de imponerende stormagasiner Galeries Lafayette og Printemps på boulevard Haussmann. Hvis vejret ikke arter sig, kan du finde også finde julestemning inden for i stormagasinerne eller i byens 25 overdækkede passager, hvor tre af de mest kendte er Passage Choiseul (fra 1827) nær metro Quatre-Septembre, Galerie de la Madeleine (fra 1845) nær metro Saint-Lazare og Passage du Grand Cerf (fra 1825) nær metro Etienne Marcel.

En anden fast juletradition i Paris er den offentlige skøjtebane, der anlægges på pladsen foran rådhuset, Hôtel de Ville (plejer at være åben fra midten af december). Endelig kan du ikke rejse hjem fra Paris uden også at have været en tur forbi det fine juletræ foran Notre Dame katedralen.

Hvor er der julemarked i Jylland?

Der er julemarkeder i både Nord-, Midt- og Sydjylland, som du kan besøge i løbet af december og november. De store byer, som Aarhus og Aalborg har flere forskellige julemarkeder, men i det mindre byer dukker julemarkederne også op på stribe.

I det nordlige Jylland er der Jul i Den Gamle Badeby Løkken, midtpå kan du finde julemarked i Viborg, og drager du mod grænsen er der Julemarked på Koldinghus – og det er blot for at nævne nogle få.

Jylland byder faktisk på så mange julemarkeder, at du får travlt, hvis du skal nå dem alle. Derfor har vi lavet en guide nogle af de hyggelige julemarkeder, du kan besøge her.

Er der julemarked i Flensborg i år?

Julemarkedet i Flensborg bliver afholdt fra slutningen af november til nytårsaftens dag hvert år. Det er åbent både i hverdagene og i weekenderne og er en af Flensborgs helt store seværdigheder i den periode.

Har du mulighed for det, er det en god ide, at du kommer på en hverdag; der er klart færrest gæster. Mandag til torsdag bliver markedet besøgt af cirka 15.000 mennesker om dagen, mens tallet er helt oppe på 70.000 i weekenderne.

Mange af de andre besøgende i weekenden er andre danskere, og du vil derfor høre en del dansk, når du går rundt på det aflange julemarked. Det betyder også, at der er mange af boderne, der har ansat dansktalende personale, og at de har gjort det muligt at betale med danske kroner og danske betalingskort.

Er der julemarked i Hamburg i år?

Rathausmarkt er det største og mest populære julemarked i Hamborg. Det ligger lige ved byens smukke rådhus (derfra navn Rathausmarkt). Her er 80 boder som sælger lokale specialiteter og produkter, så som legetøj, træfigurer, honninghjerter og meget mere. Der var en konstant kø til butikken med julepynt og i den ene “gade” kører et tog over hovederne på folk. Det er simpelthen så hyggeligt.

Det var lidt et tilfælde, at vi endte ved Spitalerstraßes julemarked. Vi var egentlig taget ind til byen for at finde et sted at spise, vi blev dog nødt til at slå et smut forbi et apotek og endte på Spitalerstraße. Det var vi bestemt ikke kede af!

Spitalerstraßes julemarked er virkelig hyggelig og muligvis min favorit (selvom jeg virkelig også nød Rathausmarket). En hel shoppinggade fyldt med juleboder og selvom vi kom, mens der var travlt, så føltes det ikke crowedet.

Hvor er det største julemarked?

Det er ikke nogen hemmelighed, at Tyskland byder på nogle af de absolut bedste julemarkeder i Europa. Her kan du finde en god blanding af både store og små markeder, og du kommer med garanti i julestemning, da de tyske julemarkeder ikke er kendt for at holde sig tilbage med udsmykning og lys. Tyskland er desuden en sikker vinder, hvis du ikke vil alt for langt væk – måske en lille weekend getaway? De fleste tyske julemarkeder åbner i midt/slutningen af november og holder åbent det meste af december.

I Tysklands hovedstad kan du finde op til flere julemarkeder rundt omkring i byen. Du kan f.eks. finde julemarkeder ved Gendarmenmarkt og Alexanderplatz. Det største julemarked finder du ved Berlins røde rådhus (Roten Rathaus). Dette julemarked byder på hundredvis af boder, en skøjtebane, et minitog og et stort pariserhjul. Der er helt sikkert en masse at opleve her! Skulle du have brug for en pause fra alt juleriet, så er det heldigt at du befinder dig i Tysklands hovedstad, som byder på mange andre fede oplevelser!

Godt 2 timers kørsel fra den danske grænse finder du den tyske storby Hamborg. Byen er ligesom Berlin kendt for de mange små og store julemarkeder. Du kan blandt andet finde julemarkeder ved Mönckebergstrasse, Jungfernstieg og Spitalerstrasse. 

Det største (og nok også mest kendte) julemarked ligger ved Hamborg Rådhus. Her finder du over 150 boder med spændende nips, små fine julelys, sjove julekugler, lækre brændte mandler og mange andre spændende julesager. Markedet er åbent fra slut-november og frem til juleaften.

Hvornår starter julemarked i Flensborg?

Flensborg har flere shoppecentre, hvoraf Gallerei helt klart er det mest interessante. Du kommer ikke uden om de obligatoriske centerbutikker Bianco, BR, Triumph og Tiger. Men heldigvis støder du også på lidt mere interessante butikker som blandt andet en chokoladeforretning, skobutikken Roland Schuhe og boligforretningen Sinnerup. Skobutikken har et imponerende lækkert udvalg af både støvler, stiletter og tasker, mens Sinnerup sælger møbler, nipsting og tøj. I bunden af centret ligger desuden Rossmann, hvor du finder billig kosmetik og økologiske cremer.Holm 57-61. Flensburg-galerie.de/dk

Fra den 26. november til den 31. december forvandles en del af Flensborgs lange gågade til et kæmpe julemarked. Her kan du drikke gløgg, spise honninghjerter eller finde nyt julepynt. Det tilbagevendende julemarked er altid en stor succes og helt klart et must at opleve, hvis du alligevel er i byen.Südermarkt. Flensburg-tourismus.de

Hvornår begynder julemarked i Tyskland?

I dag er der forskellige julemarkeder der strækker sig fra Flensburg, Kiel, Lübeck ned til Stutgart, Rothenburg, Freiburg. Kort sagt, så er julemarkeder udbredt overalt i Tyskland og er en  fast tradition for mange mennesker, at hygge sig med deres favorit sted år efter år.

Det mest kendte julemarked er Christkindlesmarkt i Nürnberg, hvor du finder de lækre Lebkuchen honningkager.

Striezelmarkt i Dresden har været åbnet igennem næsten 600 år, og er i dag en af de ældste julemarkeder i Tyskland, som er særlig kendt for julekager og julefigurer.

Hvor er det bedste julemarked i Tyskland?

Begynder din rudolf-næse at lyse af fryd ved tanken om glühwein og din nissehue at sitre, nÃ¥r du ser julelys, honningkager og nisser i alle afskygninger? Der er fÃ¥ steder i Europa, hvor julestemningen nÃ¥r samme højder som pÃ¥ de traditionsrige julemarkeder i Tyskland. SÃ¥ hvis du drømmer om at give hyggen ekstra skrue i Ã¥r, sÃ¥ er en smuttur til vores dejlige naboland lige sagen. Blot fÃ¥ timers kørsel fra Danmark finder du juleshopping til gode priser, overdÃ¥dige juleudsmykninger og masser af julefryd for hele familien 

Vil du vide, hvor du finder Tysklands bedste julemarkeder? Vi guider dig på vej.

Hvornår starter julemarked i Husum?

Vigtige informationer grundet de givne begivenheder: Julemarkeder kan blive aflyst, forskudt eller ændret i tider med corona. Find venligst information på destinationen før din afrejse om hvorvidt det arrangement, du har valgt, rent faktisk kan finde sted og om hvilke hygiejneregler, der er gældende.

Hvornår er der julemarked i Hamburg 2023?

Romantiske og magiske feriedekorationer og snesevis af julemarkeder over hele byen.

Det, der gør Hamborg til et topmål for juleferien, er fremragende mad og noget af det bedste kunst og kunsthåndværk at købe.

Landets største havn og en af ​​de travleste i Europa, langs floden Elben, fik Hamborg et ry som Tysklands port til verden.

Denne messe, der omtales som "det historiske julemarked", finder sted i den historiske del af byen hvert år, og det er blandt de mest elskede i Hamborg.

Er der julemarked i Lübeck?

Først og fremmest skal du besøge julemarkedet i Lübeck ud fra at du og i vil hygge jer. Hvis i har børn, så kunne det være en dejlig weekend sammen hvor en eller to overnatninger er tilrådeligt, da der er meget at hente.

Julemarkedet i Lübeck er meget populært, og fra november og frem i december er der rigtig mange mennesker fra Danmark, Tyskland og andre lande som gerne vil opleve stemningen og den smukke by i juletiden.

Hvornår starter julemarked i Tyskland 2023?

Når december nærmer sig, begynder mange byer i hele Europa at stille an til julemarkeder. Alle finder de sted i hjertet af byer med så meget historie og kultur, at det nærmest kan mærkes i luften. Når der samtidig ristes mandler og bages julekager, bliver det ikke meget bedre.

Tyskland er et land med stærke traditioner, og julemarkeder er derfor en integreret del af landets historie og identitet. Det bliver taget alvorligt, og hvert år slås det stort op – i vanlig tysk stil er der altså ikke noget, der gøres halvhjertet. Med mere end tre århundreder bag sig har Tysklands julemarkeder længe været en stærk tiltrækningskraft fra folk over hele Europa og resten af verden. Og på grund af deres store kulturhistoriske værdi, er flere af dem faktisk blevet optaget på UNESCO’s liste over kulturarv – ikke noget ringe stempel.

Hvornår er der julemarked i Flensborg?

Flensborg har flere shoppecentre, hvoraf Gallerei helt klart er det mest interessante. Du kommer ikke uden om de obligatoriske centerbutikker Bianco, BR, Triumph og Tiger. Men heldigvis støder du også på lidt mere interessante butikker som blandt andet en chokoladeforretning, skobutikken Roland Schuhe og boligforretningen Sinnerup. Skobutikken har et imponerende lækkert udvalg af både støvler, stiletter og tasker, mens Sinnerup sælger møbler, nipsting og tøj. I bunden af centret ligger desuden Rossmann, hvor du finder billig kosmetik og økologiske cremer.Holm 57-61. Flensburg-galerie.de/dk

Fra den 26. november til den 31. december forvandles en del af Flensborgs lange gågade til et kæmpe julemarked. Her kan du drikke gløgg, spise honninghjerter eller finde nyt julepynt. Det tilbagevendende julemarked er altid en stor succes og helt klart et must at opleve, hvis du alligevel er i byen.Südermarkt. Flensburg-tourismus.de

Hvor finder du julemarkedet?

Selve julemarkedet består af over 25 boder fyldt med fine og søde sager, hvor du fx kan møde Peters Jul, Bagsværd Lakrids og Mett-Mari blandt årets stadeholdere. Markedet er placeret rundt i gader og stræder og pyntet med lys, gran og julepynt for at skabe en magisk stemning.

Hvor er hyggeligste julemarkeder 2019?

De hyggeligste julemarkeder 2019 1 SJÆLLAND 2 Jul på Bakken - julemagi i Dyrehaven. Det er blot andet år i træk, at verdens ældste forlystelsespark åbner op for denne "tradition", hvor de hver weekend fra 22. ... 3 Gisselfeld Juletorv 2019 - juleboder fra hele landet. På Gisselfeld Juletorv kan du komme i julestemning, når de over to weekender i november afholder deres traditionsrige julemarked ved Gisselfeld Slot ...

Hvor er grønlandsk julemarked 2020?

Grønlandsk julemarked 2020 - Det Grønlandske Hus Julemarkedet i Det Grønlandske Hus er en oplagt mulighed for at finde grønlandsk kunsthåndværk i København. Her vil der i år være 22 boder med skønne, håndlavede sager, som sælger alt fra moskusuld og sælskind til perler og klenodier.

Hvor finder du julemarkedet?

Selve julemarkedet består af over 25 boder fyldt med fine og søde sager, hvor du fx kan møde Peters Jul, Bagsværd Lakrids og Mett-Mari blandt årets stadeholdere. Markedet er placeret rundt i gader og stræder og pyntet med lys, gran og julepynt for at skabe en magisk stemning.

Hvor er hyggeligste julemarkeder 2019?

De hyggeligste julemarkeder 2019 1 SJÆLLAND 2 Jul på Bakken - julemagi i Dyrehaven. Det er blot andet år i træk, at verdens ældste forlystelsespark åbner op for denne "tradition", hvor de hver weekend fra 22. ... 3 Gisselfeld Juletorv 2019 - juleboder fra hele landet. På Gisselfeld Juletorv kan du komme i julestemning, når de over to weekender i november afholder deres traditionsrige julemarked ved Gisselfeld Slot ...

Hvor er grønlandsk julemarked 2020?

Grønlandsk julemarked 2020 - Det Grønlandske Hus Julemarkedet i Det Grønlandske Hus er en oplagt mulighed for at finde grønlandsk kunsthåndværk i København. Her vil der i år være 22 boder med skønne, håndlavede sager, som sælger alt fra moskusuld og sælskind til perler og klenodier.