:

Hvilken ost må man spise på Keto?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvilken ost må man spise på Keto?
 2. Hvor mange gange om dagen skal man spise på Keto?
 3. Er low carb det samme som Keto?
 4. Hvad er Keto Madbanditten?
 5. Hvor meget kan man tabe sig på en uge på keto?
 6. Kan man spise banan på keto?
 7. Kan man spise havregryn i keto?
 8. Hvilke grøntsager må man ikke spise på keto?
 9. Hvor meget kan man tabe sig på en uge på Keto?
 10. Hvorfor er Keto farligt?
 11. Hvad må man ikke drikke på keto?
 12. Hvad må man ikke spise når man er på keto?
 13. Hvad er forbudt i keto?
 14. Er bananer keto?
 15. Hvor længe må man være på keto?

Hvilken ost må man spise på Keto?

jeg drikke mælk på LCHF / KETO? Mælk indeholder mælkesukker (laktose) og derved en del kulhydrater. Mælk er derfor ikke det smarteste valg på LCHF.

En af fordelene ved at spise agurker er, at du får en ekstra bonus på hydrering. Agurker er 95 procent vand, hvilket betyder, at når du spiser dem, får du glæde af alle de vitaminer og mineraler, de leverer, plus et boost i dit vandindtag.

Kartofler er ikke med i 6 om dagen, fordi kartofler er noget, man let spiser forholdsvis mange gram af.

Havregryn indeholder langsomme kulhydrater, der holder dig mæt natten igennem. Kulhydraterne er samtidig med til at udløse serotonin, der virker beroligende og afstressende på krop og hjerne. For størst effekt: Spis en lille skål havregryn med mælk en til to timer før sengetid.

Hvor mange gange om dagen skal man spise på Keto?

SPONSORERET indhold

Jane Faerber aka Madbanditten fortæller her om kuren, Keto - optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt. Samt guider dig i, hvordan du kan bruge Keto til at få succes med dit vægttab.

Er low carb det samme som Keto?

Når kulhydratindtaget skal være så lavt som på Keto, spiser man primært protein (kød, fjerkræ, fisk, æg etc.), grønne grøntsager og fedt. Dette giver den mest næringsrige Keto-kost og bedst mæthed pr. kalorie.

På Low Carb har man flere muligheder. Man spiser stadig protein, grønt og fedt, men der er også plads til fx frugt og rodfrugter, bælgfrugter, smoothies, yoghurt/skyr, bagværk, desserter, osv. Disse er de ting, folk ofte savner på Keto.

At spise Keto og hver dag jamre over, at man ikke kan spise frugt, er fx fjollet. Man kan jo bare vælge at spise Low Carb, hvis man gerne vil spise frugt. At ikke stresse konstant over sin kost, er faktisk vigtigt også.

Som du kan se, er Keto pr. definition Low Carb, mens Low Carb kan være Keto men ikke behøver være det.

Vores individuelle kulhydrattolerance er forskellig, og nogle vil skulle spise 20 g kulhydrat eller mindre for at have målbare ketonstoffer i blodet, mens andre (fx mig selv) kan spise betragteligt mere og stadig være i ketose jf. målinger. Derfor anbefaler jeg heller ikke ketonmålinger.

Jeg definerer min egen kost som Low Carb og ikke Keto (mit kulhydratindtag er omkring de 50 g med dage op til 100 g), men jeg vil stadig kunne måle ketonstoffer i blodet. Muligvis fordi jeg træner meget og har høj metabolisk fleksibilitet.

Hvad er Keto Madbanditten?

 • Keto kostplan til vægttab  Min mest populære kostplan, som giver en sikker og effektiv start på vægttabet. Den hitter særligt hos nybegyndere og hos kvinder i overgangsalder, der gerne vil af med det genstridige mavefedt.
 • Sommerklar-protokollen: Genial vægttabsprotokol uden tælling af kalorier eller kulhydrater. Til dig, der ikke magter at følge en fast kostplan, men som gerne vil have resultaterne alligevel.
 • Hvor meget kan man tabe sig på en uge på keto?

  Det kan være svært at tabe sig. Meget svært. Og nogle gange kan det virke som en uoverskuelig opgave at skulle kaste sig ud i en slankekur. Ikke mindst fordi, der findes så mange forskellige, og fordi de hver især lover guld og grønne skove.

  Men hvad nu hvis der var en slankekur, som faktisk lovede alt dette – og byggede det på videnskaben?

  En ketogenic diet minder i høj grad om om Atkins-kuren og LCHF-kuren. ”LCHF” står nemlig for ”low carb, high fat”, og det betyder, at der er fokus på at indtage utroligt få kulhydrater og i stedet erstatte dem med en masse fedtstoffer.

  Her forklarer Jane Faerber, der er blogger hos Madbanditten, hvorfor du både taber vægt og føler dig mæt, når du spiser efter LCHF-principperne.

  Kan man spise banan på keto?

  Keto-dietten har blitt mye populær i det siste, og det er det en god grunn til. Denne dietten med mye fett og lavt karbohydrat kan hjelpe deg å gå ned i vekt, forbedre ditt mentale fokus og klarhet, og til og med bidra til å reversere noen alvorlige helsetilstander.

  Men et av de store spørsmålene folk har om kostholdet er hvorvidt bananer er keto-vennlige. Tross alt er de en ganske karbotung frukt.

  Så, er bananer keto-vennlige eller ikke? Svaret er … det kommer an på.

  Kan man spise havregryn i keto?

  Det vigtigste du skal forstå om LCHF / Low Carb og Keto er, at det handler om at du skal nedbringe dit kulhydratindtag. Det er derfor ikke et spørgsmål om tilladte og forbudte madvarer (om end nogle madvarer jo selvfølgelig er mere egnede end andre pga. kulhydratindholdet). Men det er 100% kulhydratrestriktionen fokus skal være på.

  Hvis du er i tvivl om hvordan du tæller dine kulhydrater, har jeg denne guide: Sådan tæller du kulhydrater (Det er en guide til MadbandittenPLUS-medlemmer, men kan læses gratis i prøveperioden, hvis du ikke er medlem).

  Dette er spørgsmålet, jeg elsker at hade. Okay, ‘hade’ er lige groft nok, men det er klart det sværeste spørgsmål for mig at besvare.

  Hvilke grøntsager må man ikke spise på keto?

  Antallet af kulhydrater, er den mængde kulhydrater du optager. Det er derfor grønsagens samlede antal kulhydrater minus fibre (kulhydrater – fibre = total kulhydrater).

  Tallet der vises er per 100 gram, og det er derfor ikke kun antallet kulhydrater der tæller, men også hvor stor en mængde du spiser.

  Hvor meget kan man tabe sig på en uge på Keto?

  Keto-diætens enkle budskab hedder: Fjern stivelsen, og skru op for kød og især energi fra fedt. Det er en super enkel tilgang til mad, som alle kan forstå. Og netop det simple budskab er nok en af grundene til, at keto-diæten har gået sin sejrsgang de seneste år.

  Alligevel møder ketokuren modstand, blandt andet fordi den er så kompromisløs, at den er svær at overholde. Vigtigt er det i hvert fald, at keto-diæten umiddelbart falder i din smag.

  Hvorfor er Keto farligt?

  I studien fikk mus en diett hvor 90 prosent av kaloriene var fett. Mindre enn én prosent kom fra karbohydrater.

  Etter en uke på denne dietten hadde musene lavere blodsukker og redusert betennelse. Men når kroppen er i sultmodus uten å egentlig være sulten, lagres fett selv om den forbrennes.

  Når de fortsatte lavkarbodietten etter en uke, spiste de mer fett enn det de kunne forbrenne og flere utviklet diabetes og fedme. Dette var fordi de fikk færre av immuncellene i fettet, ifølge studien.

  Hvad må man ikke drikke på keto?

  Keto kuren er en diæt med højt fedtindhold, moderat mængde proteiner og meget få kulhydrater i den mad som du spiser i løbet af dagen. Kuren kan være svær at forstå ligetil at starte med men tro mig når jeg siger, at der er masser af sunde fødevarer og lækker mad, du kan spise på keto.

  Nogle af de keto venlige retter, du kan spise på diæten, omfatter fisk og skaldyr, kød og fjerkræ. Nogle af de mest populære såkaldte keto grøntsager omfatter peberfrugt, broccoli og zucchini. Derudover er avocado, bær, nødder og frø, æg, mejeriprodukter med højt fedtindhold, olivenolie og andre olier og chokolade med et højt kakao indhold også en fast del af de ketogene diæter.

  En af de sværeste ting for folk, at overholde på keto er dog, at sukker, slik og sodavand og næsten alt slags junkfood ikke hører til på din tallerken på grund af de store mængder kulhydrater i disse usunde kosttyper.

  Den kost som man spiser på keto blev oprindeligt udviklet af eksperter til at behandle visse typer af epilepsi hos børn. Læger kan anbefale det, når andre behandlinger ikke virker, og folk, der følger kuren på grund af epilepsi, bør gøre det under nøje opsyn af sundhedspersonale og egen læge.

  Lige for tiden er keto kuren dog mest kendt i folks bevidsthed fordi diæten har vist sig effektiv til større vægttab. Så hvis du forsøger at tabe dig så har du garanteret høre folk nævne at de kender nogen som bruger keto som en form for slankekur.

  Hvis vi kigger på hvad slag makronæringsstoffer du bør opnå i kuren, så sigter de fleste folk efter, at få 70-80% af deres samlede daglige kalorier fra fedt, 10-20% fra protein og omkring 5-10% af deres kalorier kommer fra kulhydrater.

  Lad os tage et eksempel fra en af mine klienter. Mads har et dagligt mål om, at spise 2000 kalorier fordelt på 3 måltider da det passer bedst til hans livsstil. For en diæt på 2.000 kalorier er det omkring 25-50 gram kulhydrater i alt og 150-180 g fedt. Proteiner svinger mellem 50-100 gram hver dag.

  Diæten tvinger kroppen til, at ændre det brændstof, den bruger som energi. Normalt bliver kulhydrater fra din mad nedbrudt til glukose, som er kroppens vigtigste energikilde.

  Men når du spiser færre kulhydrater, begynder din krop i stedet, at bruge fedt som energi ved at omdanne det til stoffer kaldet ketoner. Dette kaldes ketogenese, og det begynder normalt omkring 3 til 4 dage efter, at du begynder at begrænse dit kulhydratindtag. Ketogenese er udgivelsen af ketoner i kroppen, når fedtet nedbrydes til energi.

  Hvis du vil vide mere om fordele og ulemper ved Ketogenese så har jeg en nyere artikel omkring emnet.

  Hvad må man ikke spise når man er på keto?

  Måske kender du allerede til udtrykket LCHF - bedre kendt som low carb, high fat? Som det fremgår i navnet, går LCHF-kosten ud på at spise færre kulhydrater og en større mængde af fedt, således du mindsker indtaget af sukker og stivelse.

  Det er i denne forbindelse, at den ret så populære diæt KETO er opstået.  

  KETO står for ketogenic diet (på dansk: ketogen diæt). Set udefra er KETO-diæten den mest dedikerede levevis ifølge low carb, high fat princippet. KETO går nemlig ud på at vænne kroppen til at forbrænde fedt fremfor kulhydrater, således kroppen kommer i den kropslige tilstand, som bliver kaldt ketose. Dette sker som følge af en ekstrem low carb kur.

  Kroppens brændstof Kulhydrater omfatter blandt andet kornprodukter, brød, kartofler, frugt og ris, som bekendt udgør størstedelen af en “almindelig” eller anbefalet kost. Det skyldes, at kroppens normale eller primære brændstof er glukose. Glukose er det mest grundlæggende kulhydrat. Det er endog musklerne og hjernens foretrukne brændstof.

  Ved KETO kuren kommer vi et smut forbi den omvendte verden, hvor indtagelsen af kulhydrater minimeres kraftigt, således at kroppen er nødsaget at hente brændstoffer fra andre kilder. Når vi lever efter en KETO kostplan, vil kroppen herpå langsomt omdanne fedtstoffer til ketonstoffer.

  Din krop har været vant til at blive drevet på kulhydrater de sidste mange år, og bliver nu introduceret for noget helt uvant. Du skal derfor ikke blive skræmt over, at den kræver lidt tilvænning, som kan give nogle mærkbare fysiologiske ændringer, da dette er meget normalt.

  Det er forskelligt for den enkelte, hvor lang tid der går inden kroppen når den tilstand, hvor den er i stand til at forbrænde fedt som primært brændstof (ketose tilstanden). Typisk vil det tage et par dage til en uge inden det sker, såfremt du følger en stram kostplan.

  Hvad er forbudt i keto?

  En keto diæt minder på mange måder om andre såkaldte “low carb, high fat” diæter.

  Mens man spiser væsentligt færre kulhydrater med en keto diæt, så opretholder man sit proteinindtag og spiser mere fedt. Umiddelbart kan det lyde selvmodsigende at man kan tabe sig ved at spise mere fedt, men der er en mening med det hele.

  Normalt vil kroppen omdanne de kulhydrater, som man indtager gennem kosten, til energi, men med en keto diæt undgår man at spise kulhydrater og kroppen bliver derfor nødt til at finde andre energikilder.

  Ketose er en metabolisk tilstand, hvor kroppen forbrænder fedt fremfor kulhydrater. Det er denne proces man med en keto diæt tvinger kroppen til at komme i, da den ikke kan få nok energi fra dens sædvanlige energikilde (kulhydrater).

  Når kroppen har vænnet sig til at omdanne fedt til energi, kan den også udnytte kroppens fedtdepoter. Dermed kan kroppen bruge det overskydende fedt i kroppen til energiomsætningen, hvilket kan føre til vægttab, hvis man får den rigtige keto kost.

  Er bananer keto?

  Javisst, naturens godis innehåller stora mängder socker i form av fruktsocker. Men det är viktigt att komma ihåg att frukt också innehåller livsviktiga vitaminer, mineraler och antioksidanter. Frukt och bär kan dessutom vara rika på fibrer. Och fibrer kan tryggt njutas medan du är i ketos. Här handlar det om att finna en balans och kanske lära sig att frukt kan fungera som en sorts belöning eller dessert. Och de allra flesta äter sällan dessert var dag.

  Hvor længe må man være på keto?

  En keto diæt minder på mange måder om andre såkaldte “low carb, high fat” diæter.

  Mens man spiser væsentligt færre kulhydrater med en keto diæt, så opretholder man sit proteinindtag og spiser mere fedt. Umiddelbart kan det lyde selvmodsigende at man kan tabe sig ved at spise mere fedt, men der er en mening med det hele.

  Normalt vil kroppen omdanne de kulhydrater, som man indtager gennem kosten, til energi, men med en keto diæt undgår man at spise kulhydrater og kroppen bliver derfor nødt til at finde andre energikilder.

  Ketose er en metabolisk tilstand, hvor kroppen forbrænder fedt fremfor kulhydrater. Det er denne proces man med en keto diæt tvinger kroppen til at komme i, da den ikke kan få nok energi fra dens sædvanlige energikilde (kulhydrater).

  Når kroppen har vænnet sig til at omdanne fedt til energi, kan den også udnytte kroppens fedtdepoter. Dermed kan kroppen bruge det overskydende fedt i kroppen til energiomsætningen, hvilket kan føre til vægttab, hvis man får den rigtige keto kost.