:

Hvad for noget musik hørte man i 90 erne?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad for noget musik hørte man i 90 erne?
 2. Hvilke bands og kunstnere var store i 80 erne?
 3. Hvilket musik hørte man i 00 erne?
 4. Hvem var kendt i 80 erne?
 5. Hvad var populært i 90 erne?
 6. Hvad er 90 er stil?
 7. Hvad er det mest populære band i verden?
 8. Hvordan så folk ud i 80 erne?
 9. Hvad hørte man i 40 erne?
 10. Hvad er den mest populære musikgenre?
 11. Hvad havde mænd på i 80 erne?
 12. Hvad er 80 stil?
 13. Hvad havde man på i 90?
 14. Hvem var kendt i 90 erne?
 15. Hvad er den mest lyttede sang nogensinde?

Hvad for noget musik hørte man i 90 erne?

Hiphop har aldrig været mere cool end på ’The Low End Theory’. Albummet spiller med en moden ro og selvsikker charme, der spænder fra bunden af de jazzede kontrabasgange til frontmanden Q-Tips nasale vokal, der ligger på beatet som en trompetsolo. Attituden er ligeså meget Miles Davis som den er Run-DMC, og det kan være svært at forstå, at gruppens medlemmer kun var 21 år gamle, da de indspillede pladen.

De støvede jazz-samples og eftertænksomme tekster var blot et snapshot af New Yorks rapscene anno ’91, men ’The Low End Theory’ har med årene distanceret sig fra epokens andre hovedværker gennem sin unikke tidløshed. Q-Tips beats emmer af musikalsk finforståelse: Samplingerne komplementerer ikke kun hinanden i toneart, men helt ned i deres grundlæggende feel, som kunne Tip trække de forskellige musikere op af pladernes riller og få dem til at spille sammen.

Albummet blev øjeblikkeligt udråbt til et mesterværk og har inspireret alle fra The Roots og J Dilla til Dr. Dre, men få er nogensinde kommet i nærheden af A Tribe Called Quests ubesværede coolness. EH

Et indspilningsbudget så eksorbitant (angiveligt 250.000 pund), at det nær ruinerede pladeselskabet Creation Records. En bandleder (Kevin Shields) så excentrisk, at optagelserne i 19 forskellige studier ofte foregik bag gardiner med studieteknikerne (16 styks) efterladt i vildrede. Sjældent har en plade været omgærdet af så mange anekdoter som den irske kvartets andet album.

Shields havde en original vision, som indebar guitarer spillet med vibratoarm, så de går ind og ud af stemning, trommeloops og -samples, samt vokaler mixet lavt i en wall-of-sound-produktion. En vision, der for alvor definerede shoegaze-genren med ‘Loveless’ som noget nær den hellige gral.

Bag de tykke guitarteksturer skinner funklende popmelodier i ‘Only Shallow’, ‘When You Sleep’ og ‘I Only Said’, båret af Bilinda Butchers blide vokal. At bandet herefter gik i hi i knap tyve år var kun medvirkende til at maksimere My Bloody Valentines betydning og ’Loveless’ status, som siden har bundet inspirationssløjfer til såvel postrock, dreampop og støjrock. MG

»Here we are now! Entertain us!« Med denne proklamation fossede den alternative rock ind i den kommercielle mainstream. Med et trylleslag blev tre punkrødder fra Seattle et af verdens største bands, anført af ‘Smells Like Teen Spirit’ og de efterfølgende singler ‘Come As You Are’ og ‘Lithium’. Det var symbolsk, at dette album slog Michael Jacksons ‘Dangerous’ af førstepladsen på den amerikanske hitliste. Nu måtte poppens konge abdicere for beskidt og intens guitarrock.

Selv om Nirvanas karriere var kort og Kurt Cobains lys slukkedes alt for tidligt, er såvel hans status, bandets popularitet og ‘Nevermind’s succes vokset støt gennem årerne. ‘Nevermind’ transcenderede de kulturelle sfærer og gjorde grunge til et fænomen, der både indtog modeverdenen og definerede en hel ungdomsgeneration. Det blev cool at være moody og se ud som om man ikke gav en fuck. Omend både Pearl Jam, Alice in Chains og Soundgarden fulgte i grungens kommercielle slipstrøm, stråler ‘Nevermind’s fusion af punkenergi og popmelodier med usvækket styrke.

Nirvana peakede kunstnerisk med opfølgeren ‘In Utero’ (1993), men det er dette album, der står som gruppens defining moment og gjorde Cobain til en ikonisk rocklegende. MG

’Spiderland’ er uden tvivl det album på denne liste, der solgte mindst, dengang det udkom (angivet under 5.000 eksemplarer). Men ligesom den klassiske historie om Velvet Underground – at alle, der købte ’bananpladen’ gik ud og dannede et band – så kan albummets faktiske virkningshistorie siges langt at overskride dets kommercielle performance.

De mørke, kuldslåede landskaber som albummet fremmaler, har nærmest egenmægtigt ageret fødselshjælper for en hel genre: Postrock.

Det fantastiske ved ’Spiderland’ er ikke hvor strukturelt skridsikker og velgennemtænkt musikken er, men hvor stærke følelser, den vækker i sin lytter. Guitarist David Pajo har siden sagt, at albummet bygger på ’teenagetraumer af værste skuffe’, og en af de vedholdende myter, der knytter sig til albummet, tager da også udgangspunkt i historier om medlemmernes sindssyge og tvangsindlæggelser.

Hvilke bands og kunstnere var store i 80 erne?

FÃ¥ alt inden for kvindeliv, underholdning, kultur, mode, skønhed, sundhed og lækre opskrifter leveret direkte i din indbakke tre gange om ugen.

Hvilket musik hørte man i 00 erne?

Ja tak, jeg vil gerne modtage e-mails fra WOMAN (udgives af Bonnier Publications International AS), med artikler, tilbud, konkurrencer, mv. Læs mere. Jeg kan altid afmelde mig via linket i e-mailen. Læs persondatapolitikken her.

Hvem var kendt i 80 erne?

Vi kender det allesammen. Man skal sætte god musik på til festen, eller man mangler noget god musik at tilføje til sin Spotify Playliste. Frygt ej. Vi giver dig her listen med 50 af de bedste internationale hits fra 80’erne.

Hvad var populært i 90 erne?

Var du ung i 90’erne, har du helt sikkert også følt dig super trendy i en underkjole med blondekant ud over dine jeans, og som alle andre gik du sikkert på jagt i både genbrugsbutikker og i din mors og bedstemors gemmere.

Skal du til 90’er fest er underkjolen uden på bukserne et sikkert hit! Tilføj eventuelt en t-shirt eller en rullekrave under kjolen for at fuldende 90’er tøj-looket.

I 90’erne hittede både jakker og jeans i lys denim - og det skulle helst være så hullet, at tøjet knapt nok hang sammen.

Måske skamferede du endda selv dine nyerhvervede jeans for at få det helt rigtige udtryk. Én ting var uden tvivl sikkert: Du krydsede fingre for milde vintre.

Hvad er 90 er stil?

Moden skiftede meget i løbet af 1990’erne. Ungdomskulturen var præget af oversize tøj, denim, crop tops, chokers og scrunchies – alt sammen store tendenser fra USA. På den ene side var kvindemoden meget feminin med blomstrede mønstre, sommerfugle og spaghettistropper. 

Hvad er det mest populære band i verden?

Det kan godt være, at Rihanna og Mariah Carey (og The Beatles selvfølgelig) er dem med flest nummer ét-hits, og det kan godt være, at Justin Bieber er mega god til det hele, men næste gang din niece lufter noget om, at One Direction er det bedste band i verden, så anbefaler vi, at du lige vifter lidt med den her liste.

Listen ser lidt forskellig ud alt efter, hvem du spørger, og hvor du leder. Denne liste er baseret på tal indhentet af The New Yorker i 2013.

Hvordan så folk ud i 80 erne?

1980'ernes modebillede var præget af neon, pasteller og skulderpuder.

Sat på spidsen var der yuppierne med deres dyre tøj og punkerne med det direkte modsatte.

Hvad hørte man i 40 erne?

I ugebladene kunne man læse om nyheder inden for musikbranchen. For eksempel havde Billed-Bladet spalten "Grammofon nyt", der fortalte om nye bands, udgivelser og koncerter. I begyndelsen af 1950’erne blev Elvis Presley (1935-1977) kendt i Amerika. Han skilte sig ud fra mængden med sin vovede dans, sit udseende og sin vilde musik. De danske ugeblade skrev om ham, allerede før hans musik kom til Danmark. I en artikel fra 1956 kunne man læse om, hvordan Elvis fik den amerikanske ungdom til at gå amok til hans koncerter. I artiklen står der blandt andet, at "21-årige Elvis Presley – et foruroligende og farligt amerikansk teenagefænomen … hidser amerikansk ungdom op til vanvid". Det er et eksempel på, hvordan den ældre generation frygtede den spirende nye ungdomskultur og amerikanske tilstande i Danmark.

I 1958 kunne man for første gang købe musik af Elvis i Danmark. Samme år fik filmen Love me tender dansk premiere, og man kunne nu også se Elvis på film.

Den 4. oktober 1956 blev den første rock'n'roll-koncert afholdt i Danmark. Koncerten blev holdt i KB-hallen, og der var mødt mere end 4.000 mennesker op. Blandt de bands, der spillede til koncerten, var det især Ib 'Rock' Jensen, der var populær. Han efterlignede Elvis Presleys musik og blev et dansk rock-idol.

Hvad er den mest populære musikgenre?

Starter vi med at se på de yngste danskere er det, udover poppen, især genrer som urban og rap, der er stærkt repræsenteret blandt de 15-24-årige, og som samtidig er meget afspillet og hot på den danske musikscene generelt. Uden for denne aldersgruppe har mange danskere imidlertid en stærk aversion mod netop disse to genrer. Og det er faktisk ikke kun lyttere over 24 år, der ikke bryder sig synderligt om urban og rap: Halvdelen af de 15-24-årige bryder sig faktisk heller ikke rigtigt om genrerne. På den måde minder urban og rap om genrer som jazz og heavy metal, der også virkelig deler danskerne i dur og mol. Det er i øvrigt især unge mænd, der foretrækker urban og rap, mens de unge kvinder i højere grad elsker den elektroniske danseegnede EDM.

Rykker man et alderstrin op og lytter til de voksne og modne voksnes musikpræferencer, er det igen popmusikken, man hører, men i en kende mere tilbageskuende form. Her er det pop fra 80’erne, 90’erne og 00’erne, der foretrækkes, og til nøds kan man også samles om en god 70’er rock-klassiker fra Fleetwood Mac eller Bruce Springsteen. Blandt danskere over 65 år er det særligt den engelsksprogede musik fra 50’erne og 60’erne, som fx Elvis Presley og The Beach Boys, samt den danske musik fra 70’erne á la Gasolin og Shu-bi-dua, der samler.

Hvad havde mænd på i 80 erne?

80’er-moden er en skøn blanding af poptøj, collegetøj, stærke farver og kraftig makeup. Med til stilen hører sådan noget som leggings, benvarmere, strutskørter, oversize-trøjer og vildt hår.

Her i udvalget kan du også finde 80’er-tøj, som er kostumer – og ret karikeret i stilen. Det er perfekt at trække i, når du skal til en herlig 80’er-fest. Derforuden finder du tøj og accessories, som du sagtens kan bruge i dag. Det kan bruges både til hverdag og til mere festlige lejligheder.

Er det et decideret kostume, du er på udkig efter, så finder du garanteret det helt rette her i udvalget. Det samme gælder, hvis du bare er vild med tøjstilen fra den gang. Bestil det tøj, du falder for, online i dag.

Hvad er 80 stil?

“Do you prefer fashion victim or ensembly challenged?” — Cher Horowitz, Clueless. What’s your favorite Clueless quote? Today on the site, see 5 outfits Cher would like, totally wear now. Link in bio. ✨

Hvad havde man på i 90?

Det tog oceaner af tid foran spejlet om morgenen. Men når voksen fra den røde Dax-dåse nåede håret, pegede det også direkte op i luften resten af ugen. Hvis ikke, kunne du altid lige dyppe snotten i hovedpuden, og du ville have nok til de næste par dage.

Hvem var kendt i 90 erne?

1990’erne bliver ofte beskrevet som en parentes i historien, hvor der ikke skete noget særligt. Årtiet, hvor truslen fra atombomben var afblæst, og truslen om terror endnu ikke dominerede dagsordenen. 90’erne er også kendt som det sjove og ubekymrede årti, hvor den danske popgruppe Aqua opnåede international succes med hittet Barbie Girl, det danske fodboldherrelandshold vandt EM-guld, det danske kvindehåndboldlandshold vandt OL-guld og cykelrytteren Bjarne Riis vandt Tour de France – og blæste liv i den nationale stolthed. Efter ’fattigfirserne’ blev 90’erne på mange måder optimismens årti med den endelige afslutning af Den Kolde Krig og en teknologisk udvikling, der gav mulighed for at klone fåret Dolly, spille Snake på Nokias mobiltelefoner og udforske verden online på det hastigt voksende World Wide Web.

Men der var også omfattende arbejdsløshed, som især ramte de unge. Perioden var også præget af nogle meget brutale borgerkrige i Rwanda og på Balkan, der resulterede i folkedrab og tusindvis af mennesker på flugt. Golfkrigen i 1991, hvor USA med en større angrebsalliance bekæmpede Iraks styre, indledte en ny højteknologisk krigsførelse med fjernstyrede missiler og live-transmissioner af nyheder 24 timer i døgnet fra den amerikanske tv-kanal CNN.

En kvart million danskere gik på gaden i København for at give det danske herrelandshold en heltemodtagelse, da de kom hjem efter EM-sejren i fodbold i 1992. DR Nyheder, 1992-27-06.

Efter et årti præget af økonomisk underskud på betalingsbalancen, høj arbejdsløshed, lavvækst, historisk rekord i tvangsauktioner, høje renter og dyre boliglån blev 1990’erne et økonomisk set optimistisk årti. Den socialdemokratiske regering med statsminister Poul Nyrup Rasmussen i spidsen indførte en såkaldt ekspansiv finanspolitik, der skulle kickstarte dansk økonomi. Regeringen besluttede at gøre det markant billigere at låne penge til huskøb og forbedre mulighederne for at låne penge i boligen. Det gjorde, at danskerne fik flere penge til forbrug og satte mærkbart skub i økonomien. Faktisk gik det så godt med at bruge penge, at finanspolitikken efter et par år igen blev strammet med den såkaldte pinsepakke, som blev vedtaget i 1998 for at bremse forbruget, så økonomien ikke blev det, man kalder overophedet, hvilket betyder, at forbruget bliver kunstigt højt, fordi folk bruger flere penge, end de egentlig har. Årtiet var også præget af en kraftig stigning i aktiemarkedet – særligt for virksomheder, der leverede IT og bioteknologi.

Hvad er den mest lyttede sang nogensinde?

Jumpstory -

Der er kun en Ed Sheeran - og han er bare ikke til at komme uden om, nÃ¥r det gælder de mest streamede sange nogensinde. Ed Sheeran topper i den grad listen over de mest streamede sange pÃ¥ Spotify, hvor den irske stjerne har intet mindre end fire af de 20 mest streamede sange nogensinde.