:

Hvad er Danmarks bedste ishus?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad er Danmarks bedste ishus?
  2. Hvor mange kalorier er der i en gammeldags isvaffel med 3 kugler?
  3. Hvad koster en gammeldags isvaffel?
  4. Hvor ligger Danmarks bedste ishus?
  5. Hvor kan man få Danmarks største is?
  6. Hvad er Danmarks bedste is?
  7. Hvilken is er der færrest kalorier i?
  8. Hvad er den sundeste is?
  9. Hvor kan jeg købe vafler til is?
  10. Hvor mange kalorier er der i en gammeldags isvaffel?
  11. Hvor kan man købe Danmarks største is?
  12. Hvad er den bedste is?
  13. Hvor meget koster Danmarks største is?
  14. Er det sundere at drikke vin end øl?
  15. Hvilke madvarer er bedst til vægttab?

Hvad er Danmarks bedste ishus?

2023 er syvende år med kåring af landets bedste steder at spise is. Fra 4. til 11. april har danskerne kunnet stemme på deres favorit.

- Den skal have tid, kærlighed og gode råvarer. Og så lidt hemmelige ingredienser.

- Ligesom når man laver en god lasagne, så er den bedst, når den har fået tid til at trække lidt. Smagen bliver bare dybere, når man giver den tid til at modne.

Hvor mange kalorier er der i en gammeldags isvaffel med 3 kugler?

2023 er syvende år med kåring af landets bedste steder at spise is. Fra 4. til 11. april har danskerne kunnet stemme på deres favorit.

- Den skal have tid, kærlighed og gode råvarer. Og så lidt hemmelige ingredienser.

- Ligesom når man laver en god lasagne, så er den bedst, når den har fået tid til at trække lidt. Smagen bliver bare dybere, når man giver den tid til at modne.

Hvad koster en gammeldags isvaffel?

FRA 990,00 kr. lille pakke m/ 50 portioner.

Gammeldags vaffelis, kugleis eller iskugler. Navne er der nok af, og det er noget, der er ekstra godt på en varm sommerdag. Måske også på en kølig en af slagsen, som dessert. Den lille pakke indeholder: 2 * 5 liter is (vælg smag) og 50 vafler eller bægre m/ ske. Som standard fås syltetøj, flødeskum. Man kan tilvælge tulipanskåle og/eller flødeboller, dit valg.

Hvor ligger Danmarks bedste ishus?

Leder du efter Danmarks bedste is? Vi har krydret læsernes favoritter med vores egne, og du finder hele listen her. Fra de bedste is i København, Aarhus og Odense til isbutikker spredt over hele landet.

København bugner af isbutikker, og du kan hurtigt få travlt, hvis du leder efter hovedstadens bedste is.

Stort set samtlige isbutikker på listen over de bedste is i København har et sortiment, der får mundvandet til at løbe, og køerne til at vokse. Vi har støvsuget København for de bedste is, og vi lover, du ikke vil gå forgæves.

I Allinge ved Sandvig Havn på solskinsøen finder du Kalas Is. Her kan du nyde hjemmelavet is lavet på øens økologiske mælk og lokale frugter. Smagsvarianterne skifter løbende og passer med årstidens bær og frugter.

Går turen nordpå, må du ikke snyde dig selv for en tur forbi Vaffelhuset. Her kan du få hjemmelavet, italiensk is i alle de smagsvarianter, du kan drømme om. Ja, du kan endda finde en variant dedikeret til Smølferne - som du måske har regnet ud, er isen på billedet.

Vaffelhuset i Kerteminde er kendt som et af Fyns bedste ishuse - en titel, der ikke kommer ubegrundet. I det fine ishus er vaflerne hjemmebagte (og det kan smages), guffen er hjemmerørt, og isen er fra danske Premieris. En helt perfekt kombination til iselskende danskere!

Hvis frisklavet og smagfulde is, isdesserter og takeaway-is lyder som noget for dig, bør du absolut aflægge sønderjyske Søsteris et besøg. Isbutikken har ikke mange år på bagen, men den er ikke desto mindre ultrapopulær. Isen er frisklavet fra bunden hver dag, og du vil blive mødt af to søstre bag disken - deraf navnet.

Hvor kan man få Danmarks største is?

3,5 kilo, 30 kugler og 7.000 kalorier. Serveret i en gigantisk vaffel med bÃ¥de flødeboller, softice og guf pÃ¥ toppen. 

Dette monster af en is, som angiveligt er Danmarks største af slagsen, finder man hos Humlum Camping i Vestjylland. 

Hvad er Danmarks bedste is?

2023 er syvende år med kåring af landets bedste steder at spise is. Fra 4. til 11. april har danskerne kunnet stemme på deres favorit.

Hvilken is er der færrest kalorier i?

Der er 198 kcal i 100 gram flødeisDer er 50 kcal i 1 lille rundDer er 99 kcal i 1 kugleDer er 129 kcal i 1 alm flødeisDer er 168 kcal i 1 store flødeis (fx Magnum)Der er 990 kcal i 1 liter

Vil du vide mere om mængder og gram? Gå til afsnittet hvad vejer flødeis.

1 lille rund vejer 25 gram1 kugle vejer 50 gram1 alm flødeis vejer 65 gram1 store flødeis (fx Magnum) vejer 85 gram1 liter vejer 500 gram

Se også hvor mange kalorier, der er i disse mængder.

Hvad er den sundeste is?

Vil du gerne leve længere og tabe et par kilo? Så kan jeg fortælle dig, at sund Middelhavsmad er udråbt til det sundeste mad, du kan spise.

Middelhavsmad består af masser og masser af grønsager, bær, frugter, krydderurter, fisk, mandler og nødder, suppleret med mindst to spiseskefulde ekstra jomfruolivenolie hver dag. Alle madvarer, der for længst er dokumenteret som det bedste, vi mennesker kan indtage.

Middelhavsmad giver mæthed, vitale fibre og næringsstoffer, og er samtidig særdeles sundt.

Hvor kan jeg købe vafler til is?

Det sprøde element fra vaflen kombineret med smagen fra flødeisen gør isvafler til noget helt særligt. Hos BilkaToGo kan du købe diverse isvafler med hjem til fryseren, hvad end du har lyst til is med det samme eller vil gemme dem til en bestemt anledning. Her på siden kan du finde isvafler med smag af blandt andet:

Hvor mange kalorier er der i en gammeldags isvaffel?

Is er praktisk taget tomme kalorier, som kan sætte sig på sidebenene, hvis vi får for mange af dem. Men er der is, som er et bedre valg end andre?

Det ser jeg nærmere på i artiklen her, hvor jeg har kigget på 11 klassikere, som du finder i frysediskene landet over – samt to klassikere fra isboden, nemlig softice og gammeldags isvaffel.

Om én is er et bedre valg for dig end en anden, handler om, hvad du vælger ud fra: Lavt kalorierindtag? Lavt sukkerindhold? Smagen? Få tilsætningsstoffer? Økologi eller andet? For mange handler isvalget nok mest om lysten til at nyde en is med resten af familien, uden at badevægten løber løbsk. Derfor har jeg set på forskellene i ingredienser og kalorie-, sukker- og fedtindhold. Da softice og gammeldags vaffelis jo ikke har nogen varedeklaration, så skal du se informationerne på disse is som guidelines.

Det kommer nok ikke som en overraskelse, at sodavandsis som Filur, Twister, Kung Fu og Champagnebrus hører til de kaloriemæssigt ”letteste” valg. Men trods det hører de stadig til den gruppe af mad, som vi kalder “tomme kalorier”, da de ikke bidrager med nogle vigtige næringsstoffer, men primært blot sukker.

Men vil du gerne nyde en is med resten af familien, uden at det kan ses på badevægten, så er sodavandsis og også sorbet gode valg. Faktisk kan du spise tre Filur-is og få den samme mængde kalorier som en Magnum Classic.

Ud fra det fedt-mæssigt perspektiv så er sodavandsis og sorbet også “gode valg”, hvis man ser på indholdet af totalfedt og mættet fedt. Mættet fedt er den type fedt, som også kaldes for det dårlige fedt, da det øger risikoen for hjerte-kar-sygdomme. Flødeis har et højt indhold af mættet fedt, hvorimod sodavandsis har et lavt indhold af mættet fedt.

Hvor kan man købe Danmarks største is?

See the partners we work with below. Expand each one to see how they process your data. You can object to legitimate interest processing per vendor.

Third Party VendorsAccept all | Reject all

Hvad er den bedste is?

Sommersolen skinner fra en skyfri himmel, Dannebrog vejrer i vinden og danskere som turister valfarter til strande og søer for at blive kølet ned.

Hvor meget koster Danmarks største is?

Sommersolen skinner fra en skyfri himmel, Dannebrog vejrer i vinden og danskere som turister valfarter til strande og søer for at blive kølet ned.

Er det sundere at drikke vin end øl?

Formålet med studiet var at undersøge, om personer, som køber vin, køber sundere madvarer end dem, der køber øl. Der blev i en periode på seks måneder foretaget en tværsnitsundersøgelse baseret på oplysninger om antal, varetype og det totale indkøbsbeløb fra hver af tre en halv millioner kasseboner fra Bilka og Føtex. Det påvises, at vinkøbere købte flere oliven, mere frugt og flere grønsager, mere fjerkræ, madolie og kalorielette oste-, mælke- og kødprodukter end ølkøbere. Ølkøbere købte flere færdigretter, sukker, pålæg, chips, svinekød, smør eller margarine, lammekød og sodavand end vinkøbere.

Sammenhængen mellem det totale alkoholindtag og dødelighed er J-formet [1], og det nedadgående ben i kurven kan skyldes ethanols beskyttende virkning mod hjerte-kar-sygdomme [2]. Resultaterne af visse studier har indikeret, at vindrikkere har en nedsat risiko for hjerte-kar-sygdomme og måske visse kræftsygdomme [1, 3, 4]. Nogle indholdsstoffer i vin kan have antitrombotiske og antikarcinogene virkninger [5]. Sædvanligvis justeres analyser af relationen mellem at drikke øl, vin og spiritus og helbredsmål for køn, alder, socialklasse og rygning, men forskelle i drikkemønstre eller andre risikofaktorer kunne imidlertid også påvirke resultaterne. I nogle studier har man påvist, at vindrikkere spiser en sundere kost end personer, som drikker øl eller spiritus, og denne variation i kosten kan bidrage til at forklare, hvorfor det ser ud, som om vin har en yderligere gunstig virkning på helbredet [6-8]. Studier af relationen mellem livsstilsfaktorer, som alkoholindtag og kost, og forskellige helbredsmål er ofte baseret på selvrapportering, hvilket kan føre til underrapportering eller overrapportering om kost og andre livsstilsfaktorer. Indtagelsen af visse fødevarer kan således blive overdrevet eller nedtonet alt efter personernes kendskab til - og ønske om at leve op til - sundhedsanbefalingerne.

Hvilke madvarer er bedst til vægttab?

Vi har i dag tilstrækkelig viden til at være sikre på, at overvægt primært skyldes:

  • for mange kalorier, som der er flere af i fedtrige måltider
  • for få af de fiberrige madvarer, som grove grønsager, frugt og fuldkorn
  • for mange sukkerholdige drikkevarer
  • et uhensigtsmæssigt måltidsmønster med få store måltider
  • for store portioner
  • for stort alkoholforbrug
  • mangel på fysisk aktivitet.
  • For overvægt og fedme tæller al energi med samme værdi.

  • Hurtige smarte slankekure er en dårlig ide, fordi de ikke giver sundere kostvaner, ofte tværtimod.

  • Kun en omlægning af kostvanerne kan sikre, at vægttabet bevares på længere sigt.

  • Det er en god vane at spise mange små måltider med fiber og protein, fordi man bliver mere mæt.

  • Planlæg måltiderne og hav mad parat i køleskabet.

  • Brug en mindre tallerken. Selv en sund og fedtfattig kost feder, hvis man spiser for meget af den.

  • Går man to til tre kilometer om dagen ekstra, vil man tabe sig et helt kilo om måneden, hvis man ikke spiser mere, end man plejer.

Hvis man tager på, skyldes det i bund og grund, at man indtager mere energi (kalorier eller joule), end man forbrænder. Appetit-reguleringen sørger normalt for, at man ikke spiser mere energi, end man har brug for, men til tider virker denne naturlige regulering ikke optimalt. Det gælder især, hvis maden er meget kalorieholdig, hvilket karakteriserer mad, der er fuld af sukker og/eller fedt.