:

Hvad er Danmarks største biograf?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad er Danmarks største biograf?
  2. Hvor ligger verdens største biograf?
  3. Hvad er Danmarks bedste biograf?
  4. Hvad er en 4d biograf?
  5. Hvilken by har Danmarks mindste biograf?
  6. Hvor stor er skærmen i IMAX?
  7. Hvor ligger Danmarks ældste biograf?
  8. Hvad er 9D biograf?
  9. Hvilken by i Danmark har færrest indbyggere?
  10. Er der IMAX biografer i Danmark?
  11. Hvor mange IMAX er der i Danmark?
  12. Hvad hed Danmarks første biograf?
  13. Hvad er den mindste ø i Danmark?
  14. Er Danmark verdens mindste land?
  15. Er CinemaxX og vue det samme?

Hvad er Danmarks største biograf?

Der er fire sale, og vi er i den store sal.

 "Fantastiske Skabninger: Dumbledores hemmeligheder" med Mads Mikkelsen på rollelisten toner frem på det kæmpestore lærred. Palads Teatret har Danmarks største Cinemascopelærred. Lyden er også noget særligt. Ingen andre biografer i Nordjylland har Dolby Atmos, som er mere end surround, lyden kommer også nedenunder og lige over vores hoveder.

Vi har sat os godt til rette i de nye stole, som der også er Danmarkspremiere på. Biografen har investeret i fire helt nye stoletyper på det danske marked.  Og lidt sjovt så er der kæreste-chaiselonger på første række. Altså dobbeltsæder, hvor man kan sidde tæt.

Vi har fået plads i den øvre del af salen. Nordjyske har inviteret to gæster, som ved noget om lyd og billeder, med i biografen. 

Hvor ligger verdens største biograf?

Palads er en af Danmarks største og ældste biografer. Gennem mere end 100 år har Palads budt indenfor til store filmoplevelser. Det var her, københavnerne så nogle af historiens første biograffilm – og det er her, københavnerne også i fremtiden skal have mulighed for biografoplevelser i verdensklasse.

Palads har gennemgÃ¥et flere forandringer og renoveringer over Ã¥rene. Nu er tiden kommet til en gennemgribende fornyelse. Se nogle af Palads’ forandringer gennem historien her. 

Hvad er Danmarks bedste biograf?

Det er blevet temmelig dyrt at gå i biografen i Danmark – en helaftensfilm løber hurtigt op i omkring 110 kroner og så kommer der biografsnacks oveni. Det er altså en halvpebret affære at gå i biografen i dagens Danmark, hvorfor det er vigtigt at vælge en god biograf, hvis man vil have mest muligt ud af oplevelsen.

Når det koster så mange penge at gå i biografen, kan man jo ligeså godt vælge en af de bedste biografer. Dette kan du læse meget mere om nedenfor, hvor du vil finde gode tips og info og de bedste biografer i Danmark.

Hvad er en 4d biograf?

Sæt dig godt til rette i sædet, tag brillerne på og forbered dig på en filmoplevelse ud over det sædvanlige! I 4D-biografen bliver du og din familie selv en del af filmen, og vi tør godt love, at der venter nogle overraskelser undervejs.

Pludselig ryster sæderne frem og tilbage. Pludselig sprøjter en vandstråle ud af filmen. Og ja, pludselig kommer filmen ud af skærmen og helt tæt på jer. Uhhh… det giver et sug i maven!

Hvilken by har Danmarks mindste biograf?

Ærøs eneste, men til gengæld hyggeligste, billigste, mest alsidige biograf (og med stor sandsynlighed nok også Danmarks mindste).

Velkommen i Bio Andelen - hele Ærøs biograf!

Hvor stor er skærmen i IMAX?

IMAX (en forkortelse for "Image Maximum") er et filmprojektionssystem, som er kendetegnet ved surround-lyd og et billede med meget høj opløsning, højere end for konventionelle film. Det giver publikum følelsen af ​​at være inde i filmen, omgivet af handlingen på grund af de enorme dimensioner af dens buede skærm.

Alt dette opnås gennem brug af specielle projektorer, der er forskellige fra de traditionelle, lydudstyr installeret i hele rummet og lærreder, der nogle gange endda kan strække sig ind i en kuppelform i nogle specialiserede IMAX-biografer.

Desuden, som vi vil se, IMAX er ikke kun en projektionsteknologi, men også en filmteknologi og filmfremstilling. Nogle instruktører, som Christopher Nolan i hans Dunkirk, har brugt det med spektakulære resultater.

Graeme Ferguson, Roman Kroitor, Robert Kerr og William C. Shaw er fire canadiske filmskabere, der grundlagde IMAX Corporation i 1967. Deres mål var at udvikle et filmformat på storskærm, der ville være den mest medrivende oplevelse til dato.

Til '67 World's Fair i Montreal, skabt en kæmpe oplevelse med flere skærme, der synkroniserede op til 9 projektorer og nå en milepæl.

Siden da har IMAX-formatet udviklet sig med teknologi, forbedret kameraer og lydsystemer, øget størrelsen på skærmene og designet af værelserne og endda tilføjet 3D ved lejligheder.

Den største forskel for det blotte øje er skærmen og biografens konfiguration. I IMAX er disse skærme meget større og buede for at projicere filmen i en højere opløsning.

Den største IMAX-skærm i verden er for eksempel placeret i Traumapalast Multiplex i Leonberg, Tyskland og måler 21,03 meter høj og 38,16 meter bred. Hvis vi tæller højden af ​​et gulv i cirka 3 meter, vi taler om, at det er så højt som 6 etager.

En anden stor forskel er normalt lydsystemet, som normalt er omsluttende, så man opfatter selv den mindste lyddetalje fra den retning, den optræder i handlingen, hvilket bidrager til den følelse af at være inde i den.

Hvor ligger Danmarks ældste biograf?

Danmark 06.08.08 Kl. 01:00

Korsør Biograf Teater, der i morgen fylder 100 år, er netop officielt blevet kåret som den ældste biograf i verden

Hvad er 9D biograf?

Gå tilbage i tiden til gamle Minos og fordyb dig i øens spændende myter og sagn på Minoan's World Museum and Cinema. Med livsstørrelse 3D-udstillinger kan du opdage øens mange historier - dens rige historie og gamle legender - på en interaktiv og familievenlig måde. Gå derefter ind i museets 9D-biograf og spænd ved Minos mytologi, fortalt med en række fordybende specialeffekter.

  • Familievenlig uddannelse og underholdning: rabat på adgang for under 12 år

  • Få nogle gode billeder til sociale medier: Mange 3D-udstillinger er fotovennlige

  • Tilgængeligt museum for kørestolsbrugere og besøgende med mobilitetsproblemer

  • Tilpas dit besøg omkring din tidsplan: masser af indgangstider om eftermiddagen og aftenen

Hvilken by i Danmark har færrest indbyggere?

Befolkningstætheden er beregnes ved at dividere den samlede befolkning op i det samlede landareal. Så får du et tal, der ikke repræsenterer den faktiske befolkningstæthed, men som viser, hvor mange indbyggere landet har per kvadratkilometer.

Tallene for de kommende år, som er gengivet her, er taget fra FN's beregning for befolkninger og er baseret på, at andre faktorer, som befolkningstilvækst, fertilitet, migration og dødelighed forbliver stabile. Beregningen omfatter også tal for, hvordan befolkningstætheden i en befolkning kan ændre sig, hvis disse faktorer skulle blive større eller mindre end tidligere antaget. Disse tal kan du se ved at klikke på linket til UN Data nedenfor.

Er der IMAX biografer i Danmark?

I CinemaxX Aarhus og København kan du invitere dine kunder på en helt unik og eksklusivbiografoplevelse. IMAX byder på oplevelser i særklasse med sublim lyd, billede og komfort.

Når en film bliver præsenteret i IMAX, er der reelt tale om en helt anden film, end den man normalt ser. Dels er filmens billed- og lydside opgraderet gennem en særlig DMR® process (Digital Re-Mastering), dels oplever man filmen i et specialdesignet og særligt tilpasset visningsmiljø. Det er med andre ord ikke kun én ting, der skaber den kompromisløse og uovertrufne oplevelse, men en sammensmeltning af alle elementer. CinemaxX IMAX i København har:

Hvor mange IMAX er der i Danmark?

Der findes forskellige IMAX-formater designet til at vise forskellige typer film i forskellige slags sale. IMAX til biograffilm og IMAX DOME.

IMAX DOME (originalt kaldet OMNIMAX) er et selvstændigt format og er designet til fremvisning med en filmprojektor i videnscentre eller museer med kuppellærred. Det bruges ofte til undervisnings- og naturfilm. Desuden kan OMNIMAX kun vise film af en times længde grundet spolestørrelsen.[2]

Når en spillefilm vises i IMAX-format, bruges der to digitale projektører frem for én, som er standarden i biografer. Derudover gennemgår alle spillefilm der vises i IMAX en særlig redigeringsproces, hvor billed- og lydside opgraderes gennem en særlig DMR®-proces (Digital Media Remastering). I en IMAX-sal er der desuden særligt formulerede krav til sæder, hældning i salen, lydbeklædning og lignende.[3]

Hvad hed Danmarks første biograf?

Danmarks første filmforevisning fandt sted den 7. juni 1896, da forlystelsesetablissementet Københavns Panorama viste en lille kavalkade af stumfilm. Begivenheden varslede de levende billeders indtog i landet. Filmen var importeret fra Frankrig, hvor den første offentlige filmforevisning i verdenshistorien havde fundet sted godt et halvt år forinden. I de efterfølgende år bredte filmene sig til forlystelsessteder og markeder rundt omkring i landet. Den første rigtige biograf, Kosmorama i København, åbnede i 1906, og flere fulgte efter både i de større byer og i provinsen.

Samme år som Kosmorama slog dørene op, stiftede den ambitiøse filmentusiast Ole Olsen Danmarks første spillefilmsselskab, Nordisk Films Kompagni. Der gik tre år, før Olsen fik konkurrence på feltet af selskaberne Fotorama og Biorama, som begge blev grundlagt i 1909. Nordisk Films Kompagni var dog overlegne på området: Ud af den samlede danske filmproduktion på i alt 691 spille- og reportagefilm i årene 1896 til 1910 stod Nordisk Film bag de 514, ifølge bogen "Dansk Filmhistorie" (se kilder). Men det var ikke kun nationalt, at Nordisk Films Kompagni stod stærkt. Omkring 1910 var det verdens næststørste produktionsselskab. 

Nordisk Films store succes fik andre filmkompagnier til at prøve lykken i årene op til Første Verdenskrig. Samtidig opførte man flere og større egentlige biografer. Den tekniske udvikling gik også hurtigt: I 1908 var man begyndt at bruge kunstig belysning på filmene, og i 1910 kom den første flerspolefilm. Nordisk Film udbyggede sine filmatelier i Valby, så der i 1915 stod fem permanente studier. I disse år fik Danmark også sine første og måske største internationale filmstjerner: Asta Nielsen og Valdemar Psilander. Begge blev tilbedt overalt i Europa, og de banede vejen for, at de længere film overtog markedet.

Den stigende interesse for det nye medie fik staten til at indføre en filmcensur i 1913. Censuren var opdelt i tre kategorier:

I 1922 fik Danmark sin første filmlovgivning, som blandt andet bestemte, at biografvirksomhed skulle baseres på et bevillingssystem. Den enkelte biografejer måtte nu indhente tilladelse fra staten og betale en række afgifter for at vise film offentligt - heriblandt en forlystelsesafgift på 40% af den samlede indtægt.

Mens dansk film havde trange tider under Første Verdenskrig, var amerikansk film blomstret voldsomt, og Nordisk Film ville derfor prøve at vinde sin tabte internationale markedsandel tilbage. Selskabet satsede stort med blandt andet fire filmatiseringer af Charles Dickens romaner, og budgetterne nåede nye højder. De 420.000 kr., som filmen "Klovnen" kom til at koste, satte ny rekord for en produktion. Men succesen udeblev. I stedet blev det det nye selskab Palladium, som nåede det internationale marked med en række film med komikerparret "Fy og Bi", en dansk forløber for "Gøg og Gokke". Filmene, hvoraf den første kom i 1921, solgte over hele verden, og i kølvandet på denne succes indgik Palladium co-produktionsaftaler med England, Tyskland og Østrig. 

I 30’erne gjorde tonefilmen sit indtog, og i løbet af ingen tid måtte både filmselskaber og biografer omstille sig til de nye forhold. Den første danske talefilm hed "Præsten i Vejlby" og kom fra Nordisk Films studier i 1931. Omstillingen til talefilm var vanskelig, og 30’erne blev ikke noget stort årti for dansk film.

I 1937 trådte et nyt filmselskab ind på arenaen: Asa Film. Asa rådede over det unge instruktørpar Alice O’Fredericks og Lau Lauritzen Junior, der bedre forstod at udnytte de nye tekniske muligheder end mange af deres ældre kolleger. Men for såvel Asa som alle de andre selskaber gjaldt det i disse år, at man hovedsagelig producerede lystspil, som nok hentede et publikum herhjemme, men som aldrig nåede ud over landets grænser.

I 1938 fik Danmark en ny filmlov, som betød oprettelsen af et statsligt filmråd, en filmfond og en filmcentral. Sammen med den nyligt oprettede produktions- og distributionsinstitution Dansk Kulturfilm skulle disse initiativer tjene til at hæve kvaliteten af dansk film samt at indsamle og bevare de film, der havde kulturel eller national interesse.  

Hvad er den mindste ø i Danmark?

En perle blandt danske øer. Anholt ligger fredeligt langt ude i Kattegat. Anholt By ligger mod vest, mens resten af øen stort består af gamle sandklitter – også kaldet “Ørkenen”. På Anholt kan du ugeneret nyde naturen og solen, og tage en dukkert. Anholt byder på 25 km kyststrækning, og øen har en ret så stor sælbestand. Om sommeren er havnen vrimlende med liv, sejlere, fiskerbåde, joller – og Anholt byder også på kitesurfertræf, musikfestival, hummerfestival og maratonløb. Anholt’s godt 22 kvadratkilometer er fine at udforske, på gåben, for der er kørselsforbud på størstedelen af øen. Fra øens to høje bakker, Nordbjerg og Sønderbjerg ser du vand så langt øjet rækker – herfra er der nemlig mere end 60 kilometer til nærmeste land.

<a href="https://www.skyscanner.dk/privacy-settings" class="button--primary-action embed-overlay-button">Yep, I agree</a>

Avernakø er en af Det Sydfynske Øhavs mest populære øer. Her er tre små idylliske landsbyer, her er moser, strandenge, småskove og utroligt fine udsigter fra øens mange bakker. Det er også på Avernakø du kan se et rigtigt Majtræ – du kan få mulighed for at høre den sjældne klokkefrø “ringe”, og se høge og tårnfalke flugte smukt på himlen. Her er gode muligheder for lystfiskeri og naturvandringer. Avernakø byder på både ferielejligheder og campingmuligheder, ved lystbådehavnen på Avernakø. Tag færgen fra Faaborg – bemærk visse afgange sejler rundt om Lyø.

Disse øer er blandt de mindste danske øer. Her har du to bittesmå øer i Danmarks eneste skærgård, og her er tiden nærmest gået i stå. På bedst mulige måde. Her er sitrende roligt på en dejlig afslappet måde, og ingen biler. Søfæstningen på Christiansø er smuk og velbevaret, og overalt på de to små øer ligger huse og fæstningsværker fra op gennem forskellige historiske perioder, helt flettet sammen med de smukke klipper og det overraskende frodige landskab. Fæstningen er fra 1684, og ærligt talt så er tiden på øerne her som at være på tidsrejse, for bindingsværkbygninger, stenhytter og ja, alt, står næsten som da den sidste soldat forlod stedet i 1856. Men her er absolut stadig liv – og om sommeren endda ekstra meget, når hippe både ligger til og både tilrejsende byfolk og øboere nyder roen, vandet, og de friskeste fisk og skaldyr havet kan byde på.

<a href="https://www.skyscanner.dk/privacy-settings" class="button--primary-action embed-overlay-button">Yep, I agree</a>

Fanø er blandt de allersmukkeste når det handler om danske øer, og ligger som en perle lige midt i Vadehavets specielle natur. Fanø byder på en flot og meget bred sandstrand ud mod Nordsøen. Mod syd ligger turistmagneten Sønderho med sine cirka 300 velbevarede og fredede, stråtækte skipperhuse, og de 2 kulturhistoriske landsbyer Sønderho og Nordby kan også byde på gallerier og kunst. Her er masser af muligheder for vandrere og sportsfolk, du kan prøve kite-buggy, spise østers, se sæler, og gå på jagt efter smukt rav på strandene.

<a href="https://www.skyscanner.dk/privacy-settings" class="button--primary-action embed-overlay-button">Yep, I agree</a>

Er Danmark verdens mindste land?

Vatikanstaten er verdens mindste land. Det lille land ligger midt inde i den italienske hovedstad, Rom og er styret af Paven. Vatikanstaten er derfor en kirkestat, og alle landets indbyggere er katolikker.

Vatikanstaten har et areal på utrolige 0,44 kvadratkilometer. Staten er dog ikke ene om at være et lille styre.

Vatikanstatens hovedattraktion er Peterskirken. Kirken er indviet til apostlen Peter, der ifølge Bibelen holder nøglen til himlen.

Er CinemaxX og vue det samme?

På vores website (biografenvue.dk) indsamler vi cookieinformation for at kunne optimere din oplevelse på vores hjemmeside, til markedsføringsbrug, samt for at blive klogere på hvordan du og andre besøgende bruger sitet. Oplysningerne i statistikken er anonymiserede og kan ikke henføres til navngivne brugere.

Vi vil nedenfor gennemgå, hvad en cookie er, hvilke typer cookies vi bruger, samt en instruktion i hvordan du kan blive fri for cookies.

En cookie er en lille datafil, som gemmes i webbrowseren på din computer, smartphone, iPad eller hvad du ellers surfer nettet med, når du besøger vores hjemmeside. Cookies gør det muligt at genkende din computer mv. og samle information om din adfærd på nettet, herunder hvilke sider og funktioner, der besøges med din browser, samt sikre at den fungerer rent teknisk.

En cookie er en passiv fil og kan ikke indsamle oplysninger på din computer, sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Den er anonym og indeholder ingen personoplysninger. Cookies anvendes af stort set alle websites.

Der kan anvendes to typer af cookies: Sessionscookies og permanente cookies. Sessionscookies slettes automatisk fra browseren, når du lukker den. Permanente cookies gemmes på din harddisk i en forudbestemt tidsperiode hvorefter de udløber. Disse permanente cookies kan dog blive fornyet hver gang du besøger hjemmesiden.

Der skelnes også mellem hvilket formål de forskellige typer cookies har:

Operationelt nødvendige cookies. Nogle cookies eller andre lignende teknologier, kan være nødvendige for driften af ​​vores hjemmeside, tjenester, applikationer og værktøjer. Dette omfatter teknologier, som giver dig adgang til vores hjemmesider, tjenester, applikationer og værktøjer, der er nødvendige for at undgå uberettiget brug af disse tjenester og som forbedrer sikkerheden.