:

Hvad koster det at komme ind i Botanisk Have?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad koster det at komme ind i Botanisk Have?
  2. Hvad koster naturhistorisk museum?
  3. Hvem besøger Naturhistorisk Museum?
  4. Hvad kan man se på naturhistorisk museum?
  5. Er alle museer gratis om onsdagen?
  6. Hvilke museer i København har gratis adgang?
  7. Er det gratis at tage i Botanisk Have?
  8. Er det gratis at gå i Botanisk Have?
  9. Hvor kan man se dinosaur skelet?
  10. Hvor mange danskere går på museum?
  11. Hvornår er det gratis at gå på museum?
  12. Er det gratis at besøge Nationalmuseet?
  13. Er det gratis at komme ind på Statens Museum for Kunst?
  14. Hvilke museer er gratis for pensionister?
  15. Kan man blive gift i Botanisk Have?

Hvad koster det at komme ind i Botanisk Have?

NOTE: ANO 2019 ER PLAMEHUSET IKKE LÆNGERE GRATIS. BOTANTISK HAVE ER STADIG GRATIS!

Er du i området ved Arbejdermuseet og Torvehallerne, kan jeg varmt anbefale du giver sig selv den gratis oplevelse det er at besøge Botanisk Have og Palmehuset.

Hvad koster naturhistorisk museum?

English version of this page

Botanisk hage med veksthusene har gratis inngang. For vÃ¥re innendørs utstillinger gjelder følgende priser. 

Hvem besøger Naturhistorisk Museum?

Ved udgangen af august måned har der været 300.000 betalende gæster på Statens Naturhistoriske Museum. Dette er 45.000 flere besøgende end i samme periode sidste år, på trods af at Zoologisk Museum lukkede i oktober 2022.

En makak-abe rider på en hjort i en mørk skov i Japan. En murbi bygger taget til sin rede i Tyskland. I en Zoo i Polen bliver en transportkasse åbnet for at tjekke en evakueret tigerunge. En fisker trækker en sejlfisk op på stranden i Ecuador. Det er nogle af de første 15 fotos, som giver et smugkik på årets store udstilling af verdens bedste naturfoto - Wildlife Photographer of the Year. Udstillingen åbner på Statens Naturhistoriske Museum den 24. november.

Har du nogensinde undret dig over hvor fuglene flyver hen, når det bliver efterår og de køligere temperaturer sætter ind? Og hvorfor er der egentlig nogle fugle, som vi kan se hele året, og andre som vi kun kan se nogle tidspunkter af året? Det og meget mere kan du få finde ud af på den nye hjemmeside: www.fuglerejsen.dk

Kan du springe lige så langt som en sifaka? Kan du svinge dig som en gibbon? Og kan du danse som en lemur?

Hvad kan man se på naturhistorisk museum?

Om store og små tilfældigheder. Om Big Bang, livets opståen, den store kærlighed, Lotto, penicillin og mikroovne.

Er alle museer gratis om onsdagen?

Københavns kommune har besluttet at der fremover skal være gratis adgang om tirsdagen til kommunens egne museer for pensionister og førtidspensionister.

I forvejen er der gratis adgang for alle om onsdagen.

Hvilke museer i København har gratis adgang?

På dette skønne museum kan du komme gratis ind om tirsdagen, men kun frem til den 14. januar 2023, og se museets permanente samling. Hvis du også gerne vil se særudstillingen, skal du slippe 60 kroner om tirsdagen. Børn og unge under 18 år er gratis, mens unge under 27 år og studerende med gyldigt studiekort alle dage kan besøge Glyptoteket for 95 kroner. Voksne skal slippe 125 kroner. Prisen for en særudstillingsbillet om tirsdagen er 70 kroner. På Glyptoteket kan du blandt andet opleve den rige samling, som rummer over 10.000 kunstværker og arkæologiske genstande. Og så er det virkelig en fornøjelse af nyde Glyptotekets smukke vinterhave.Adresse: Ny Carlsberg Glyptotek, Dantes Plads 7, 1556 København V

Er det gratis at tage i Botanisk Have?

I tropehuset bliver du mødt af en trykkende fugtig varme, flagrende sommerfugle og naturtro dyrelyde. Her føler man sig i den grad hensat til fjernere himmelstrøg. Under den enorme kuppel kan du snige dig rundt på smalle stier, og næsten fare vild mellem de store træer og vilde planter.

Men pas på, hvor du går! Nogle af planterne er kødædende. Hvis du er modig, kan du komme helt op i trætoppen og se de mange, mange meter ned på træer, planter og blomster under dine fødder.

Den lille fyr ’Spire Ib’ hjælper de yngste i familien med at gå på opdagelse efter dyrespor og planter.

Husk at tage mobilen med, når du besøger Væksthusene. Nu kan du nemlig downloade Væksthusenes nye planteguide med historier om planter fra husene. Planteguiden skal imødekomme en stadig stigende efterspørgsel fra de besøgende, som gerne vil have information og gode historier om planterne. 

Planteguiden er en del af en større app, der hedder Useeum. Der er omkring 150 planter i planteguiden lige nu, men der kommer løbende flere historier. En engelsksproget version er også på trapperne. Du finder Planteguiden ved at søge på Useeum i App Store eller Google Play.

Er det gratis at gå i Botanisk Have?

Botanisk hage på Tøyen er en levende samling av over 5500 planteslag fra hele verden. Hagen er inndelt i flere tematiske avdelinger inkludert to veksthus, Palmehuset og Victoriahuset. Inngang til Botanisk hage er gratis.

Hvor kan man se dinosaur skelet?

Kig forbi Statens Naturhistoriske Museum, hvor Tristan Otto holder til. Han er et af verdens mest komplette Tyrannosaurus rex-fossiler, og er omdrejningspunktet for den populære udstilling "Dinosarernes konge". Udstillingen er en fortælling om, hvordan en dominerende dyregruppe endte med at uddø, og så minder den os om, hvor unikt vores liv på jorden er. 

Tag en smuttur til Geocenter Møns Klint og oplev særudstillingen ”Den første Dinosaur”. Udstillingen fortæller i billeder, video og 3D animation den betagende historie om livet i Triastiden for 210 mio. år siden på Grønland. I udstillingen kommer I på en tidsrejse udover det sædvanlige og kan teste forskellen på dinosaurer og øgler på egen krop i temarummet. I kommer også med bagom scenen og ser hvordan palæontologer og geologer arbejder for at afdække mysterierne om fortidens dyr og planter - en spændende arbejdsproces, som er gået forud for udstillingen.

Hvor mange danskere går på museum?

Næsten fire ud af ti på 16 år og opefter besøgte et museum i fjerde kvartal 2018. De deltager generelt mere i kulturaktiviteter end resten af befolkningen. Forskellen er størst for koncerter, hvor 39 pct. af museumsgæsterne var til koncert, mens det kun gælder 19 pct. af den øvrige befolkning. Museumsgæster så også i større omfang film i biografen. 76 pct. af de museumsbesøgende læser skønlitteratur, mens det samme gælder halvdelen af den øvrige befolkning. Halvdelen af museumsgæsterne deltager i én eller flere fritidsaktiviteter, fx aftenskoleundervisning eller foredrag. Tilsvarende går hver tredje i resten af befolkningen til fritidsaktiviteter.

Der er forholdsmæssigt lige mange etniske danskere og danskere med anden etnisk baggrund, der går på museum. Der er dog forskel på, hvor man gør det. Flest etniske danskere har besøgt et museum i Danmark uden for deres eget lokalområde (21 pct.), mens flest danskere med anden etnisk baggrund end dansk har besøgt et museum i udlandet (19 pct.). Det er næsten dobbelt så mange som blandt etniske danskere (10 pct.).

Hvornår er det gratis at gå på museum?

Du kan sagtens være svært fattig og hamrende kulturel på éen og samme tid – så længe du planlægger dine museumsbesøg! Flere museer og kunsthaller i København har nemlig gratis adgang og entré enten på alle ugens hverdage eller på nogle bestemte udvalgte dage. Læs med her og få et overblik over hvor og hvornår du kan spare lidt på dit næste museumsbesøg.

Læs også: Det har du mulighed for at opleve i København.

Er det gratis at besøge Nationalmuseet?

Museets normale åbningstider er hver dag kl. 9-18.På torsdage kl. 9-21.Du kan læse om museets udstillinger ved at følge dette link.Se aktiviteter på museet og i byen her.

Har du brug for en kop kaffe eller en lille frokost, så kan du besøge museets café - bemærk særlige åbningstider. Du kan læse mere om caféen og menuen her. 

Butik og gårdhave er åben i museets åbningstid - alle dage kl. 9-18, torsdag til kl. 21. Læs mere om butikkens udvalg. Har du spørgsmål til butikken, kan du kontakte butiksansvarlige Ann-Christine Rørvang på [email protected].

Arkæologisk Værksted i Stormgade 20 (på hjørnet af Stormgade og H.C. Andersens Boulevard) har åbent på lørdage og søndage 12-16. Arkæologisk værksted holder lukket 24. og 25. december samt 1. januar. Læs mere om kommende aktiviteter.Adgangsforholdene til værkstedet er de samme som til museet. Du kan læse om dette under punktet "Entré" herunder.

Er det gratis at komme ind på Statens Museum for Kunst?

Vi og vores samarbejdspartnere bruger teknologier, herunder cookies, til at indsamle oplysninger om dig til forskellige formål, herunder:

Ved at trykke på 'Accepter alle' giver du samtykke til alle disse formål. Du kan også vælge at tilkendegive, hvilke formål du vil give samtykke til ved at benytte knapperne ud for formålet, og derefter trykke på 'Gem indstillinger'. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at besøge siden Privatlivspolitik.

Hvilke museer er gratis for pensionister?

På dette skønne museum kan du komme gratis ind om tirsdagen, men kun frem til den 14. januar 2023, og se museets permanente samling. Hvis du også gerne vil se særudstillingen, skal du slippe 60 kroner om tirsdagen. Børn og unge under 18 år er gratis, mens unge under 27 år og studerende med gyldigt studiekort alle dage kan besøge Glyptoteket for 95 kroner. Voksne skal slippe 125 kroner. Prisen for en særudstillingsbillet om tirsdagen er 70 kroner. På Glyptoteket kan du blandt andet opleve den rige samling, som rummer over 10.000 kunstværker og arkæologiske genstande. Og så er det virkelig en fornøjelse af nyde Glyptotekets smukke vinterhave.Adresse: Ny Carlsberg Glyptotek, Dantes Plads 7, 1556 København V

Kan man blive gift i Botanisk Have?

Sammen med jeres nærmeste kan I blive viet i byens fineste have. Botanisk Have er den perfekte ramme for et hyggeligt, stemningsfuldt og privat bryllup – i hjertet af København.