:

Hvad hedder Kunstmuseet i Nordsjælland?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad hedder Kunstmuseet i Nordsjælland?
  2. Hvad kan man se på Statens Museum for Kunst?
  3. Hvad er det mest besøgte museum i Danmark?
  4. Hvad hedder Sankt Petersborg museum for kunst?
  5. Hvad koster det at komme ind på Statens Museum for Kunst?
  6. Hvornår er det gratis at gå på Museum?
  7. Hvad er Danmarks største museum?
  8. Er det gratis at komme ind på Nationalmuseet?
  9. Hvad hed Sankt Petersborg før?
  10. Hvorfor hedder det Sankt Petersborg?
  11. Er Museum gratis om onsdagen?
  12. Hvilke museer er gratis om onsdagen?
  13. Hvilke museer er gratis for pensionister?
  14. Er alle museer gratis om onsdagen?
  15. Hvad hedder verdens største museum?

Hvad hedder Kunstmuseet i Nordsjælland?

Hvad kan man se på Statens Museum for Kunst?

I de smukke lokaler på Statens Museum for Kunst kan du følge udviklingen i dansk og udenlandsk kunst fra 1300-tallet og frem til i dag. Dyk ned i europæisk kunst fra middelalderen til oplysningstiden, dansk og nordisk kunst fra guldalderen til modernismens fødsel og fransk kunst fra starten af 1900-tallet med værker af blandt andet André Derain, Henri Matisse og Pablo Picasso.

I tilbygningen kan du blive klogere på både dansk og international kunst fra 1900-tallet og fremefter. Derudover udstilles kunstværker af danske samtidskunstnere, som indkøbes løbende, så den historiske samling også bliver ved med at være relevant for nutiden.

Hvad er det mest besøgte museum i Danmark?

Hvert år opgør Danmarks Statistik museernes fysiske besøg og åbningstimer på grundlag af indberetninger fra museerne. Statistikken omfatter over 250 institutioner og dækker dermed langt bredere end de 102 statslige og statsanerkendte museer, som Kulturministeriet yder driftsstøtte.

PÃ¥ Danmarks Statistiks hjemmeside kan du se besøgstallene pÃ¥ de enkelte museer og deres afdelinger. Du kan ogsÃ¥ se udviklingen i besøgsstatistikken siden 2009.

Hvad hedder Sankt Petersborg museum for kunst?

Se en af verdens mest omfattende samlinger af russisk kunst på Det russiske nationalmuseum, der dækker et enormt område.

Det russiske nationalmuseum omfatter det gamle Mikhailovsky-palads, Stroganov Palace, Marmorpaladset og Peter den Stores hytte. Museet rummer over 400.000kunstværker, og der er brug for al pladsen, så de hver især kommer til ære og værdighed. Både udstillingernes omfang og selve kunstværkerne er imponerende.

Hvad koster det at komme ind på Statens Museum for Kunst?

Museets normale åbningstider er hver dag kl. 9-18.På torsdage kl. 9-21.Du kan læse om museets udstillinger ved at følge dette link.Se aktiviteter på museet og i byen her.

Har du brug for en kop kaffe eller en lille frokost, så kan du besøge museets café - bemærk særlige åbningstider. Du kan læse mere om caféen og menuen her. 

Butik og gårdhave er åben i museets åbningstid - alle dage kl. 9-18, torsdag til kl. 21. Læs mere om butikkens udvalg. Har du spørgsmål til butikken, kan du kontakte butiksansvarlige Ann-Christine Rørvang på [email protected].

Arkæologisk Værksted i Stormgade 20 (på hjørnet af Stormgade og H.C. Andersens Boulevard) har åbent på lørdage og søndage 12-16. Arkæologisk værksted holder lukket 24. og 25. december samt 1. januar. Læs mere om kommende aktiviteter.Adgangsforholdene til værkstedet er de samme som til museet. Du kan læse om dette under punktet "Entré" herunder.

Hvornår er det gratis at gå på Museum?

Du kan sagtens være svært fattig og hamrende kulturel på éen og samme tid – så længe du planlægger dine museumsbesøg! Flere museer og kunsthaller i København har nemlig gratis adgang og entré enten på alle ugens hverdage eller på nogle bestemte udvalgte dage. Læs med her og få et overblik over hvor og hvornår du kan spare lidt på dit næste museumsbesøg.

Læs også: Det har du mulighed for at opleve i København.

Hvad er Danmarks største museum?

Samlingerne går tilbage til Det Kongelige Kunstkammer, hvis store samling af kunsthåndværk, malerier, etnografiske genstande, våben og oldsager blev grundlagt af Frederik 3. omkring år 1650 og opbevaredes i andet stokværk af det kongelige biblioteks bygning (1. sal i Rigsarkivet i Rigsdagsgården).

  • Danmarks oldtid
  • Danmarks Middelalder
  • Renæssance
  • Danmarkshistorier 1660-2000
  • Antiksamlingen
  • Jordens folk
  • Etnografiske skatkamre
  • Den Kongelige Mønt- og Medaillesamling
  • Børnenes museum

Blandt de udstillede genstande fra Danmark er skatte fra vikingernes togter, velbevarede moselig, genstande fra kirkens verden i Middelalderen og verdens største samling af gyldne altre. Derudover kan man også se Danmarks ældste mønt, våben og smykker fra jernalderen, fund fra jægerstenalderens bopladser, bronzealderens blæseinstrumenter – lurerne, ægyptiske mumier og 4000 år gamle græske marmorfigurer.

Er det gratis at komme ind på Nationalmuseet?

[ ENTRÉPRISER ] Nu har vi fået vores kommende prisstruktur for entré på plads. Fra 1. juli skal voksne gæster købe billet for at besøge Nationalmuseet.

Det kommer til at koste 75 kroner for en dagsbillet til et besøg på Nationalmuseet i Prinsens Palæ i København. Frilandsmuseet og Tøjhusmuseet vil koste 65 kroner, og 50 kroner bliver prisen på Musikmuseet, Brede Værk, Kommandørgården på Rømø, Frøslevlejrens Museum samt de nye åbne magasiner i Hangar 46 på Flyvestation Værløse.

Hvad hed Sankt Petersborg før?

I løbet af natten var MS Kronstadt nået frem til St. Petersborg, som blev grundlagt i 1703 af Peter den Store ved Neva-flodens udmunding i Den Finske Bugt. Den kaldes også "Nordens Venedig" på grund af de mange kanaler, som gennemskærer byen. Overalt ses pragtfulde paladser og kirker med gule, røde, grønne og blå pastelfarvede facader, forgyldte spir og svulmende kupler. I 1914 efter udbruddet af 1. verdenskrig skiftede byen navn til Petrograd, da man (dvs. tsar Nikolaj II) syntes, at det oprindelige navn var for tyskklingende. 3 dage efter Lenins død den 23. januar 1924 blev Petrograd omdøbt til Leningrad (Lenins by). Kort før Sovjetunionens sammenbrud i 1991 udskrev bystyret i Leningrad en folkeafstemning om, hvorvidt byen skulle have sit gamle navn tilbage. 54% stemte for, og den 6. september 1991 hed byen igen St. Petersborg. Herudover blev 39 gader, 6 broer og 3 metrostationer omdøbt. Byen, som er Ruslands næststørste by, var Ruslands hovedstad fra 1712-1918. I det hele taget har mange gader og pladser, som blev omdøbt i Sovjetunionens tid, fået deres gamle navne igen. Birgit og jeg tilbragte en halv snes dage i St. Petersborg i 2001, så vi havde et vist kendskab til byen på forhånd. Fra kl. 8-11 var der dømt byrundtur i bus, men inden vi tager afsted, vil jeg fortælle dig lidt om byens spændende historie, og hvorfor ikke begynde med at præsentere byens grundlægger, Peter den Store?

Peter, som er født i 1672 i Kreml, Moskva, var sønnesøn af Michael Romanov, russisk tsar fra 1613. Faderen Alexis døde i 1676 af en forkølelse, som han pådrog sig under den rituelle velsignelse af Moskva-floden. Peters invalide halvbroder Fjodor regerede kun i 6 år, og allerede 10 år gammel blev Peter kronet til tsar. På grund af magtkampe mellem forskellige politiske fløje måtte han dele magten med sin broder Ivan. Ledelsen lå dog i hænderne på deres ældre søster Sofia. Sofia forsøgte i 1689 at overtage tronen ved et kup, den såkaldte "Strelitsernes Revolte", men da det fejlede, blev hun sendt i kloster - så kunne hun lære det. Da Ivan døde i 1696, var Peter enehersker. Samme år giftede han sig med Eudokia Lopukhin, en ung adelsfrøken, som Peters moder havde valgt til ham. Ægteskabet blev ulykkeligt, skønt de fik tew sønner: Alexei, Alexander og Pavel, de to sidstnævnte døde som spæde. Efter nogle år sendte Peter hustruen i kloster og lod sig siden skille fra hende i 1698. Sønnen Alexei fulgte moderen i klostret.

Gennem en række reformer søgte Peter at placere Rusland i toppen af de europæiske magter. Han var meget begejstret for europæisk kunst og kultur, og han inviterede de bedste ingeniører, arkitekter, håndværkere og købmænd til at komme til Rusland og være med til at modernisere det store rige. Hundreder af russerere blev sendt til Europa for at uddanne sig. Selv tog han i 1698 på en 18 måneder lang "dannelsesrejse" til Europas hovedstæder. Han skulle forestille at rejse in cognito og benyttede navnet "Peter Mikhail", men ingen var i tvivl om, hvem han var. Hans 204 cm høje og kraftige skikkelse var ikke nem at tage fejl af, selv om hans følge talte 250 personer. Rejsen bragte ham gennem Sveriges baltiske provinser, Prøjsen og andre tyske stater, Holland, England, Østrig og Polen. Han tilbragte hele fire måneder i Holland, hvor han studerede skibsbygning, et emne, som interesserede ham voldsomt. Han var på vej til Venedig, da han modtog besked om et oprør i Rusland. Han vendte straks om, men i Polen nåede meddelelsen ham, at oprøret var slået ned og lederne henrettet; Peter fortsatte dog hjemrejsen til Moskva.

Hjemme igen indførte Peter en række europæiske reformer såsom europæiske klædedragter, ny teknik på fabrikkerne, reformer i landbrug og statsforvaltning, ændringer i undervisningssystemet, modernisering af hær og flåde, reformering af kalender og alfabet, forbud mod tvungne ægteskaber mv. Peter ville fx ændre den mandlige kjortels længde, så den ikke nåede længere end til knæet, og blev man antruffet i en utilbørlig lang klædning, kom lovens håndhævere straks med saksen. Han forbød også russiske mænd at bære skæg, og hverken overskæg eller fuldskæg var tilladt. Nu var der en mangeårig tradition for skæg blandt den russiske befolkning - især den mandlige del, så forbudet mødte en del modstand. Peter fik da den temmelig moderne idé at indføre en skat på skæg; de rigeste skulle betale 30-100 rubler om året for at beholde skægpragten, mens fattige bønder slap med 1 kopek (1/100 rubel). Ja, jeg ved godt, at på billedet længere oppe på siden bærer Peter et nydeligt overskæg - men der skulle jo gerne være forskel på Kong Salomon og Jørgen Hattemager.

Han havde som forklaret ingen arving til tronen og blev derfor efterfulgt af sin hustru Katharina I (1725-1727), en tidligere bondepige var nu i spidsen for verdens største rige. Hun støttede sig dog klogeligt til fyrst Aleksandr Menshikov, som var den reelle magthaver indtil Katharinas død 1½ år senere. Før sin død havde Katharina udnævnt Peters sønnesøn, Peter Alexeiivich (1727-1730) som sin efterfølger. Han var da kun 11 år gammel, og Katharina udnævnte en komite til at regere, indtil han blev myndig. Imidlertid døde Peter II i 1730, knap 14 år gammel. Han blev begravet i Kreml og er sammen med Ivan VI de eneste russiske herskere efter Peter den Store, som ikke er begravet i Peter-Paul katedralen. Peter II var det sidste mandlige skud på Romanov stammen. Han blev efterfulgt af Anna Ivanovna, datter af Peter den Stores halvbroder, Ivan V; hun regerede fra 1730-1740. Anna var barnløs, og for at sikre Ivans blodlinie på tronen adopterede hun kort før sin død sin otte uger gamle nevø Ivan og erklærede ham for sin tronarving. Ved Annas død blev Ivan VI (1740-1741) formelt hersker; det var dog hans moder, som regerede på hans vegne.

Allerede i 1741 kom Elisabeth Petrovna, Peter den Stores datter, på tronen ved et statskup, og Ivan og hans familie blev fængslet. (I 1764 blev Ivan myrdet, da der blev gjort forsøg på at befri ham fra fængslet. Dette skete på grundlag af en hemmelig instruks, givet af tsarinaen Katharina den Store). Elizabeth (1741-1762), som var ugift, havde ingen efterkommere, og hun udpegede sin søster Annas søn som sin arving. Hun fandt oven i købet en brud til sin nevø, den senere Peter III (1762), og ved konverteringen fik hun navnet Katharina, den senere Katharina II den Store (1762-1796). Men lad os standse her og kigge lidt på byen St. Petersborgs spændende historie.

St. Petersborg blev grundlagt af (under) tsar Peter den Store; byens fødselsdag anføres som 27. maj 1703 (efter den gamle kalender 16. maj). Byen blev opført ved Nevaflodens delta på land, som blev erobret fra Sverige under Den Store Nordiske Krig (1700-1721). Tsaren navngav byen efter sin skytshelgen St Peter - og ikke sig selv, som jeg troede på et tidspunkt. Det oprindelige navn var "Sankt Pieterburg", hvilket forekommer hollandsk. Det er heller ikke noget tilfælde, da Peter som nævnt havde boet og studeret i Holland i længere tid og var meget begejstret for denne søfartsnation. Da det var krigstid, og svenskerne forsøgte at tilbageerobre det tabte område, var den første bygning, som blev opført, den store fæstning, "Peter-Paul fæstningen". Den ligger på Hareøen, en af omkring 100 øer ved Neva-flodens munding. Et par dage senere opførte man en træhytte til Peter den Store - den kommer vi til på vores rundtur. Allerede i 1704 anlagde Peter den Store et fort på øen Kronstadt til beskyttelse af St. Petersborg. Overfor Peter-Paul fæstningen på den anden side af Neva anlagde man et skibsværft (blev siden til den nuværende admiralitetsbygning). Her byggedes mange af de store skibe, som indgik i den store østersøflåde, som Peter lod bygge.

Det var en utroligt krævende opgave at anlægge en storby under disse hårde vejrmæssige og geografiske forhold. Der var ikke megen lokal arbejdskraft i de store sumpområde, men man er vel ikke tsar for ingenting: Peter udskrev omkring 40.000 bønder (livegne) til byggeriet. Soldater og svenske krigsfanger deltog også i strabadserne. På grund af stor dødelighed blandt arbejderne blev der hvert år udskrevet et tilsvarende antal. Mange flygtede fra det hårde arbejde, skønt de var under skarp overvågning af soldater. Herefter gik man i gang med at dræne sumplandet under ledelse af tyske ingeniører, som Peter havde inviteret til Rusland. For at fremskynde byggeriet forbød Peter opførelse af stenbygninger udenfor St. Petersborg, og alle bygningshåndværkere, som arbejdede med opførelse af stenbygninger, blev kommanderet til St. Petersborg. Han bestemte også, at alle vogne, som kom til byen, skulle medbringe byggematerialer.

De første bygninger, som blev opført, var udover skibsværftet en tjærefabrik, en krudtmølle, et kanonstøberi og andre maritime anlæg samt et møntværksted. Den russiske adel fik ordre på at gå i gang med at opføre palæer i St. Petersborg; det har næppe bekommet dem vel at skulle flytte til dette øde, nordligt beliggende sumpområde. Inspireret af Amsterdam ønskede Peter den Store, at byen skulle gennemskæres af et net af kanaler, og byen benævnes ofte "Nordens Venedig".

Ruslands krise siden 1991 har ramt især St. Petersborgs store industrivirksomheder hårdt med stor arbejdsløshed til følge, mens privatiseringen af småindustrier og servicevirksomheder er gået hurtigt. Den store koncentration af industrielle og kemiske industrier i St. Petersborg og i byens omegn giver store miljøproblemer, og især vandet er stærkt forurenet. Drikkevandet hentes op fra Neva og behandles i nogle forældede rensningsanlæg fra hhv. 1863 og 1911. Alle kloak- og spildevandsudløb ender i Neva, ligesom Neva modtager spildevand fra Volkhov-floden og Ladogasøen, som er belastet af forurenende papirfabrikker, cementfabrikker, aluminiumsfabrikker og meget store kvægfarme. Alt dette løber ud i Den Finske Bugt/Østersøen.

Hvorfor hedder det Sankt Petersborg?

Hesten har rejst sig på bagbenene, som er den parat til et mægtigt spring fremad. Ud over floden Neva og måske helt ud over Østersøen. Men den når aldrig videre. Bagbenene er solidt plantet i en kæmpe granitblok, som for evigt forhindrer flugten mod vest.

PÃ¥ ryggen af den stejlende hest sidder Peter den Store, den russiske tsar, som grundlagde Skt. Petersborg i 1703. Og som byens navn signalerer, var retningen allerede givet fra starten.

Er Museum gratis om onsdagen?

På dette skønne museum kan du komme gratis ind om tirsdagen, men kun frem til den 14. januar 2023, og se museets permanente samling. Hvis du også gerne vil se særudstillingen, skal du slippe 60 kroner om tirsdagen. Børn og unge under 18 år er gratis, mens unge under 27 år og studerende med gyldigt studiekort alle dage kan besøge Glyptoteket for 95 kroner. Voksne skal slippe 125 kroner. Prisen for en særudstillingsbillet om tirsdagen er 70 kroner. På Glyptoteket kan du blandt andet opleve den rige samling, som rummer over 10.000 kunstværker og arkæologiske genstande. Og så er det virkelig en fornøjelse af nyde Glyptotekets smukke vinterhave.Adresse: Ny Carlsberg Glyptotek, Dantes Plads 7, 1556 København V

Hvilke museer er gratis om onsdagen?

Jeg har lavet grundig research af museerne i København, og hvilke gratis museums, der var i København. Ved at vide hvornår du gratis kan besøge Københavns forskellige museer, så får du mest muligt ud af din tid og penge.

København er en skøn by, men om vinteren og i det danske forår, så er indendørs seværdigheder som museum at fortrække. Endnu bedre gør det når museet er GRATIS indendørs seværdigheder i København.

Davids samling er det eneste museum på listen som altid er gratis at besøge. Det er imponerende nok også et af de største museums jeg har besøgt i København centrum. Davids Samling er 4 etager stort, med 2 mellemetager, og du kan hurtigt bruge mange timer i det store museum.

Museet er inddelt i 3 udstillinger: 1. Islamisk samling, Ældre Europæisk samling, Nyere dansk samling. Derudover er der løbende særudstillinger, hvilket giver god grund til at besøge museet flere gange. Davids samling har rigtig meget du kan gå i dybden med, og samlingerne på museet er store. Hvis du gerne vil have en mere detaljeret beskrivelse af Davids samling, så læs mit rejseindlæg om museet her.

Arbejder museet i København er arbejdernes stolthed og et hyldest til deres historie.

Det første, der møder en på arbejder museet er den store museums shop, hvor det blandt andet er muligt at købe Richs kaffeerstatning. Derefter går man ovenpå til den historiske festsal, der i næsten 100 år var arbejderbevægelsens faste mødested i København.

Igennem festsalen kommer man til museets cafe, som har det skønneste retro design. Fra cafeen kommer man ind i ”gaderne”, som forestiller butiksvinduer fra før i tiden. Herfra kan du gå på opdagelse i museets mange rum og etager, og fordybe dig i arbejdernes lange, hårde og ikke mindst vigtige kamp.

Hver onsdag er der gratis adgang på Thorvaldsens museum ved siden af Christiansborg slot. De øvrige dage i ugen koster det 70. kr at komme ind.

Thorvaldsens Museum er det eneste sted i verden, hvor du samlet kan se alle værker af billedhuggeren Bertel Thorvaldsen (1770-1844). Bertel Thorvaldsen er inspiration til navnet på museet.

Den 18. september 1848 åbnede Thorvaldsens Museum som den første offentlige museumsbygning i Danmark. Udover Thorvaldsens egne skulpturer, tegninger, skitser til skulpturer og relieffer, indeholder museet også Bertel Thorvaldsen omfattende samlinger af malerier fra hans egen samtid og samlinger af kunstværker og genstande fra den græske, romerske og ægyptiske oldtid.

Glyptoteket åbnede for offentligheden i 1897 og huser i dag over 10.000 forskellige kunstværker. Det er gratis at besøge hver tirsdag, og alle øvrige dage koster det 115 kr.

Størstedelen er kunst fra antikkens middelhavskulturer samt dansk og fransk skulptur og maleri fra 1800-tallet. Der udstilles blandt andet marmorfigure, malerier, mumierog det meget underholdende nasotek (som er en samling af statue næser).

Glyptoteket er stiftet af brygger Carl Jacobsen (1842-1914), som var en af 1800-tallets store industrimagnater og til dato den største danske kunstmæcen. Carl Jacobsen var en lidenskabelig samler. Med indtjeningen fra sit bryggeri, Ny Carlsberg, skabte han den enestående samling af kunst- og kulturgenstande.

Nikolaj Kunsthal udstiller samtidens kunst. Stedet har årligt fem – seks udstillinger, der sætter fokus på kulturen, historien, fremtiden og det enkelte menneske.

Hver onsdag kan du gratis besøge Nikolaj Kunsthal. Alle øvrige dage koster det 115 kr.

Hvilke museer er gratis for pensionister?

Jeg har lavet grundig research af museerne i København, og hvilke gratis museums, der var i København. Ved at vide hvornår du gratis kan besøge Københavns forskellige museer, så får du mest muligt ud af din tid og penge.

København er en skøn by, men om vinteren og i det danske forår, så er indendørs seværdigheder som museum at fortrække. Endnu bedre gør det når museet er GRATIS indendørs seværdigheder i København.

Davids samling er det eneste museum på listen som altid er gratis at besøge. Det er imponerende nok også et af de største museums jeg har besøgt i København centrum. Davids Samling er 4 etager stort, med 2 mellemetager, og du kan hurtigt bruge mange timer i det store museum.

Museet er inddelt i 3 udstillinger: 1. Islamisk samling, Ældre Europæisk samling, Nyere dansk samling. Derudover er der løbende særudstillinger, hvilket giver god grund til at besøge museet flere gange. Davids samling har rigtig meget du kan gå i dybden med, og samlingerne på museet er store. Hvis du gerne vil have en mere detaljeret beskrivelse af Davids samling, så læs mit rejseindlæg om museet her.

Arbejder museet i København er arbejdernes stolthed og et hyldest til deres historie.

Det første, der møder en på arbejder museet er den store museums shop, hvor det blandt andet er muligt at købe Richs kaffeerstatning. Derefter går man ovenpå til den historiske festsal, der i næsten 100 år var arbejderbevægelsens faste mødested i København.

Igennem festsalen kommer man til museets cafe, som har det skønneste retro design. Fra cafeen kommer man ind i ”gaderne”, som forestiller butiksvinduer fra før i tiden. Herfra kan du gå på opdagelse i museets mange rum og etager, og fordybe dig i arbejdernes lange, hårde og ikke mindst vigtige kamp.

Hver onsdag er der gratis adgang på Thorvaldsens museum ved siden af Christiansborg slot. De øvrige dage i ugen koster det 70. kr at komme ind.

Thorvaldsens Museum er det eneste sted i verden, hvor du samlet kan se alle værker af billedhuggeren Bertel Thorvaldsen (1770-1844). Bertel Thorvaldsen er inspiration til navnet på museet.

Den 18. september 1848 åbnede Thorvaldsens Museum som den første offentlige museumsbygning i Danmark. Udover Thorvaldsens egne skulpturer, tegninger, skitser til skulpturer og relieffer, indeholder museet også Bertel Thorvaldsen omfattende samlinger af malerier fra hans egen samtid og samlinger af kunstværker og genstande fra den græske, romerske og ægyptiske oldtid.

Glyptoteket åbnede for offentligheden i 1897 og huser i dag over 10.000 forskellige kunstværker. Det er gratis at besøge hver tirsdag, og alle øvrige dage koster det 115 kr.

Størstedelen er kunst fra antikkens middelhavskulturer samt dansk og fransk skulptur og maleri fra 1800-tallet. Der udstilles blandt andet marmorfigure, malerier, mumierog det meget underholdende nasotek (som er en samling af statue næser).

Glyptoteket er stiftet af brygger Carl Jacobsen (1842-1914), som var en af 1800-tallets store industrimagnater og til dato den største danske kunstmæcen. Carl Jacobsen var en lidenskabelig samler. Med indtjeningen fra sit bryggeri, Ny Carlsberg, skabte han den enestående samling af kunst- og kulturgenstande.

Nikolaj Kunsthal udstiller samtidens kunst. Stedet har årligt fem – seks udstillinger, der sætter fokus på kulturen, historien, fremtiden og det enkelte menneske.

Hver onsdag kan du gratis besøge Nikolaj Kunsthal. Alle øvrige dage koster det 115 kr.

Er alle museer gratis om onsdagen?

Københavns kommune har besluttet at der fremover skal være gratis adgang om tirsdagen til kommunens egne museer for pensionister og førtidspensionister.

I forvejen er der gratis adgang for alle om onsdagen.

Hvad hedder verdens største museum?

Det er ikke uden grund, at de berømte museer i Paris, New York og Washington topper, når det gælder antal besøgende. For Frankrig og USA topper i al almindelighed med flest turister. Og det smitter af på museumsbesøgene.