:

Hvor skal man spise i Hellerup?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor skal man spise i Hellerup?
  2. Hvor skal jeg spise i Nordsjælland?
  3. Hvor kan man spise billigt i København?
  4. Hvor skal man spise frokost i Nordsjælland?
  5. Hvor skal man spise i Gilleleje?
  6. Hvor spiser man sent i København?
  7. Hvor skal man spise i København 2023?
  8. Hvad tid inviterer man til frokost?
  9. Hvad tid skal man spise frokost?
  10. Hvem ejer Gilleleje Havn?
  11. Hvilket land spiser mest junkfood?
  12. Hvilket land spiser mest junkfood i verden?
  13. Hvor spiser man billigt i København?
  14. Hvad sker der hvis man ikke spiser frokost?
  15. Hvor mange unge spiser ikke frokost?

Hvor skal man spise i Hellerup?

Besøg et af vores lækre spisesteder, når du shopper i Waterfront i Hellerup. Her finder du den autentiske smag af Italien med delikate pizzaer og smagfulde pastaretter. Du kan også finde lette måltider, hvor der serveres frisksmurte sandwiches, farverige smoothies og nybagte kager i uformelle omgivelser. 

I Waterfront kan du nyde dit måltid i en venlig og hyggelig atmosfære med udsigt til vandet. Du kan blandt andet starte weekenden ud med at få en dejlig brunch med friskbagt brød og sødmefuld juice i solen med gode venner. 

Hvor skal jeg spise i Nordsjælland?

Restaurant i Nordsjælland - Søstjernen RågelejeUnder 2 verdenskrig mødtes den danske modstandsbevægelse blandt andet her – og da stedet dengang hed Søstjernen, besluttede man efterfølgende at døbe den restaurant, som for over 50 år siden åbnede her, ved samme navn. Med sin tætte beliggenhed til badebyen Rågeleje er det maritime helt oplagt, og det går igen i menuen, hvor sild, rødspætter, fiskefrikadeller, krabber, jomfruhummere og laks kan nydes på klassisk, dansk manér. Søstjernen er i dag en hyggelig, familiedrevet restaurant med far Per Blom som driftsansvarlig og vinkyndig, og sønnen David Blom som chef i køkkenet. Der laves lækker mad til en fornuftig pris, så sommergæsterne kan gå derfra med en god fornemmelse i tegnebogen. Stedet ligger kun et stenkast bag Rågeleje Strand, og holder løbende skaldyrsarrangementer.

Der står sicilianske ordsprog skrevet rundt omkring direkte på de hvide vægge, men Vito, som i årtier har drevet italienske restauranter i Nordsjælland, har valgt at basere maden i sin restaurant på klassiske retter fra Støvlelandets køkken. Skal man have sig en god vitello tonnato, en skålfuld pasta med hjertemuslinger, som så ofte nydes i Syditalien, eller en god omgang hjemmelavet lasagne, er det her hos Vito, det sker. Med en flot beliggenhed i Dronningmølle nær Hornbæk er sommergæsterne sikre kunder her, og med den børnevenlige strand næsten lige udenfor har Vito også sørget for børnevenlige retter for de mindre ved bordet. Glem heller ikke pizzaerne, som fås i stor variation på Il Vero Siciliano.

Hvor kan man spise billigt i København?

Kan du ikke få nok af velsmagende fisk og skalddyr? Så skal du lægge vejen forbi Københavns hippeste fiskejoint, Hooked. Fiskeeventyret for Hooked startede i en lille blå foodtruck i 2017, og i dag er de indehaverne af to restauranter; en på Nørrebro og en i Kødbyen. Konceptet er simpelt; fisk og skalddyr street food style. Menukortet spænder vidt fra den klassiske fish and chips og fyldige fiskeburgere til hawaiianske poke bowls og sprøde tempura. Fiskerestauranterne på Nørrebro og i Kødbyen er begge råt indrettet med hvide fliser og beton og store langborde, hvor du og hele slænget kan samles og smovse i street food fra havet.

Hvor: Nørrebrogade 59, Halmtorvet 34Tlf.: 30 70 59 22 (Nørrebrogade), 30 70 89 23 (Halmtorvet)Nærmeste station: Nørrebro Runddel, Gasværksvej

Mæxico ligger inde med alle de rigtige ingredienser til en god fiesta: Hurtige tacos med et dansk twist, masser af smil og ikke mindst lækre margaritas. Og så må vi ej forglemme, at Mæxico, der tidligere gik under navnet Barburrito, naturligvis også serverer Københavns måske bedste burritos. Hos Mæxico er størstedelen af retterne lavet til at kunne blive delt mellem venner, så der er rig med mulighed for at komme hele vejen omkring menukortet. Prikken over I’et er, at Mæxico opfordrer til at bruge klør 5, når der skal tacos indenbords – fingermad når det er bedst!

Hvor: Skindergade 36, Guldbergsgade 3Tlf.: 35 86 16 16Nærmeste station: Strøget, Skt. Hans Torv

Poke bowls har for alvor indtaget Københavns madscene, og en af frontløberne for den hawaiianske madtrend er OLIOLI. OLIOLI slog i 2017 dørene op til Danmarks første poke bar på Frederiksberg, og siden da er der kommet intet mindre end 5 andre OLIOLI-butikker til på Østerbro, Amager, København K, Lyngby og Københavns Lufthavn.

Poke bowls er en lækker forening mellem sushi og salat, og hos OLIOLI kan du vælge en bowl fra den spændende menu af allerede sammensatte bowls. Hvis du selv vil bestemme smagen og ingredienserne i din bowl, kan du slå dig løs med en Build Your Own. Skyld din poke bowl ned med en af OLIOLIs friske smoothies – var det noget med en bromance eller en enerjoy?

Souls er til dig, der har lyst til at sætte tænderne i smagfuld cafémad uden dårlig samvittighed. Denne veganske café, der blev startet af to australiere, serverer veganske, økologiske, bæredygtige og så vidt muligt glutenfrie retter – på den lækre måde. Hos Souls finder du veganske retter til alle dagens måltider; quinoapandekager til brunch, salat og avocado smash til frokost, raw kager til kaffe og burger og pizza af boghvede til aften. Souls’ australske baggrund er lig med en hyggelig ‘straight forward yet laid back-vibe’, som Souls selv beskriver det, med grønne planter og glødepærer, der hænger fra loftet. Bonusinfo: Souls blev i 2018 kåret som Københavns bedste veganske og mest bæredygtige restaurant.

Hvor: Melchiors Plads 3, Nørre Farimagsgade 63Tlf.: 34 10 01 01 (Melchiors Plads), 33 30 01 50 (Nørre Farimagsgade)Nærmeste station: Nordre Frihavnsgade, Nørre Farimagsgade

Du kender sikkert problematikken. Skal man bestille en pepperonipizza, en hawaii eller en margherita? Eller skulle man måske være modig og prøve en pizza med rødbede og gedeost? Men hvorfor skal man nøjes med én pizza, når man kan få tre? Pico Pizza har nemlig løst det evige problem ved at servere tre mini-pizzaer i stedet for én stor. Udover de klassiske toppings byder menukortet også på nogle mere eksperimenterende varianter som en Sloppy Joe med mozzarella og bolognese, en krydret lammepølse med radicchiosalat samt en vegansk pizza med butternutsquash og frisk salvie.

Hvor skal man spise frokost i Nordsjælland?

Udsøgt spiseoplevelse med fabelagtig udsigt over Øresund. 4 stjerner i Berlingske. Restaurant website 4 stjerner i Berlingske

Kører du langs Strandvejen er det svært ikke at holde ind til siden for at aflægge Strandmøllekroen et besøg. Det er en idyllisk perle i Klampenborg, der under romantiske settings byder på fransk-dansk spise.

Menukortet byder bl.a. på smørrebrød til frokost og til aften, hvor der skrues op for ambitionerne, serveres der alt fra lækre skaldyrsretter, til saftige kødudskæringer og raffinerede desserter i restauranten. Restauranten får 4 stjerner af AOK, hvortil der fremhæves; "De velsmagende og visuelt smukke formel b-style-småretter er en fornøjelse og et godt bud på moderne kromad."  

Bæredygtigt sushikøkken med smagseksplosioner i dekorative rammer. Restaurant website

Hatoba har både traditionelle, japanske smagshits, graciøse konstellationer og kokkens egne favoritter på menukortet. Her får du krydrede og sprøde spyd, silkebløde sashimistykker og delikate sushiruller. I Kongens Lyngby nord for København, finder du et stort udvalg af sushirestauranter. Hatoba bruger kun friskfangede og certifiserede fisk og skaldyr. Heldigvis er Nordsjælland et område med gode havne og tæt på lokale forhandlere. 

Hvor skal man spise i Gilleleje?

Valg vises på baggrund af relevans, brugeranmeldelser og populære rejser. Bordreservationer og kokkeoplevelser vises kun gennem vores partnere. Få nærmere information her.

Se kort

Hvor spiser man sent i København?

SPONSORERET indhold

Drop hjemmekontoret og brug en af de mange caféer i København, hvor du kan arbejde dagen lang.

Hvor skal man spise i København 2023?

Over de seneste år har maden for alvor indtaget København med storm og har gjort hovedstaden til et madmekka uden lige, hvor du kan finde alt, hvad du craver. Om du skal have en hurtig middag midt på ugen, have femretters gourmetmiddag eller dele en masse småretter, så kan du finde det uden problemer.

Herunder har vi udvalgt vores favoritter, der spænder fra forskellige køkkener og prisklasser, så du ikke behøver lede selv. Se alle 20 restauranter i tilfældig rækkefølge herunder.

Som navnet antyder får du på Silberbauers Bistro autentisk, sydfransk bistrostemning for alle pengene - og maden understøtter det kun på bedste vis. Bag stedet er Mathias Silberbauer, som har en fortid hos Bæst og Relæ, og bare fire måneder efter han åbnede stedet i Manfreds gamle lokaler, blev Silberbauers Bistri belønnet med en Bib Gourmand. Derfor er det en god idé er at booke bord, inden du kigger forbi.

Som navnet antyder får du på Silberbauers Bistro autentisk, sydfransk bistrostemning for alle pengene - og maden understøtter det kun på bedste vis. Bag stedet er Mathias Silberbauer, som har en fortid hos Bæst og Relæ, og bare fire måneder efter han åbnede stedet i Manfreds gamle lokaler, blev Silberbauers Bistri belønnet med en Bib Gourmand. Derfor er det en god idé er at booke bord, inden du kigger forbi.

Der er dømt traditionel, italiensk mad på den lille pastarestaurant Fabro i Indre By, hvor menuen tæller ganske få, men aldeles gode antipasti og pastaretter. Prøv foreksempel den cremede carbonara eller tomatpastaen med vodka og chili. Det er ikke muligt at reservere bord, så der kan være ventetid, når du kommer - men den er hvert et minut værd.

En anden italiener i København er restauranten Mangia på Vesterbro, der er særligt kendt for deres få, men gode pastaretter. Her er stemningen høj og uformel, mens maden er klassisk italiensk med et moderne islæt. Perfekt til både større selskaber og til to personer.

Hvad tid inviterer man til frokost?

Over de seneste år har maden for alvor indtaget København med storm og har gjort hovedstaden til et madmekka uden lige, hvor du kan finde alt, hvad du craver. Om du skal have en hurtig middag midt på ugen, have femretters gourmetmiddag eller dele en masse småretter, så kan du finde det uden problemer.

Herunder har vi udvalgt vores favoritter, der spænder fra forskellige køkkener og prisklasser, så du ikke behøver lede selv. Se alle 20 restauranter i tilfældig rækkefølge herunder.

Som navnet antyder får du på Silberbauers Bistro autentisk, sydfransk bistrostemning for alle pengene - og maden understøtter det kun på bedste vis. Bag stedet er Mathias Silberbauer, som har en fortid hos Bæst og Relæ, og bare fire måneder efter han åbnede stedet i Manfreds gamle lokaler, blev Silberbauers Bistri belønnet med en Bib Gourmand. Derfor er det en god idé er at booke bord, inden du kigger forbi.

Som navnet antyder får du på Silberbauers Bistro autentisk, sydfransk bistrostemning for alle pengene - og maden understøtter det kun på bedste vis. Bag stedet er Mathias Silberbauer, som har en fortid hos Bæst og Relæ, og bare fire måneder efter han åbnede stedet i Manfreds gamle lokaler, blev Silberbauers Bistri belønnet med en Bib Gourmand. Derfor er det en god idé er at booke bord, inden du kigger forbi.

Der er dømt traditionel, italiensk mad på den lille pastarestaurant Fabro i Indre By, hvor menuen tæller ganske få, men aldeles gode antipasti og pastaretter. Prøv foreksempel den cremede carbonara eller tomatpastaen med vodka og chili. Det er ikke muligt at reservere bord, så der kan være ventetid, når du kommer - men den er hvert et minut værd.

En anden italiener i København er restauranten Mangia på Vesterbro, der er særligt kendt for deres få, men gode pastaretter. Her er stemningen høj og uformel, mens maden er klassisk italiensk med et moderne islæt. Perfekt til både større selskaber og til to personer.

Hvad tid skal man spise frokost?

Boris Andersen er postdoc ved institut for læring og filosofi på Aalborg Universitet, forsker i måltidsvaner. Han har set nærmere på morgenmadens betydning blandt unge, og her har han netop mødt to grupper med helt forskellige tilgange til dagens første måltid. En gruppe, der var skrupsultne, da de vågnede, og en anden gruppe, der foretrak at vente med at spise til op ad formiddagen, men som endte i det dilemma, at hvis ikke de spiste morgenmaden hjemmefra, så spiste de en usundere snack i løbet af formiddagen, fordi de ikke kunne holde sulten for døren indtil frokost.

“Mange af dem spiste derfor forebyggende, og det er ofte et argument, når vi taler morgenmadskultur, fordi samfundet ikke er gearet til, at vi først spiser morgenmad op ad formiddagen. Vores vaner er bygget op omkring en bestemt spisekultur, hvorimod det kan være helt anderledes i andre lande. I Frankrig spiser de en croissant og en kop kaffe til morgenmad, til gengæld giver de den så gas til frokosten. Rigtig mange forældre kæmper for morgenmåltidet, og det kan være svært for dem, der er hundesultne, når de vågner, at affinde sig med, at deres børn måske ikke har det på samme måde, men det er vigtigt at forstå, at vi er forskelligt indrettet,” forklarer Boris Andersen.

Hvem ejer Gilleleje Havn?

HAVNEKONTORET - GILLELEJE HAVN

Havnen ejes af Gilleleje Havnelaug, og består af Yderhavn, N-lige Bassin, S-lige Bassin og lystbådehavn.

Hvilket land spiser mest junkfood?

Men hvordan havnede den fedtede og sprøde spise så lige på det japanske julebord?

For at forstå, hvorfor friturestegt kylling for mange japanere er blevet et symbol på den søde juletid, skal vi skrue tiden omkring 50 år tilbage.

I 1970 åbnede den første KFC-restaurant i Japan i byen Nagoya, og det er chefen i netop den restaurant, Takeshi Okawara, der kan tage æren for, at den amerikanske kylling har fået status som fast, japansk julespise.

Hvilket land spiser mest junkfood i verden?

«Junk food» har fått et nytt navn:

Gjør det egentlig noe om vi unner oss litt «junk food» en gang i blant? Nei, det er rom for litt av alt i et balansert kosthold. Men nye studier viser at denne typen mat er det vi spiser mest av i vår del av verden, og Norge er intet unntak.

Hvor spiser man billigt i København?

Tapa del Toro ligger i Torvehallerne, men der serveres ogsÃ¥ efter, at madmarkedets stader er lukket ned. Stemningen er autentisk og afslappet, og pÃ¥ menuen er et hav af indbydende, friske montaditos (spanske pindemadder) med bl.a. skinker, pølser, fisk samt varme tapas. De frisklavede tapas serveres med kolde øl, vin og sherry over disken i den lille bar. Priserne er rigtig rimelige og stemningen nærmest autentisk spansk pÃ¥ Tapa del Toro. Du vil straks bemærke den autentiske og afslappede stemning, der præger stedet. Personalet sørger for, at du føler dig velkommen og hjemme.

Når du ser på menuen, vil du opdage et bredt udvalg af friske og indbydende montaditos. Disse spanske pindemadder er fyldt med smagfulde ingredienser som skinker, pølser, fisk og meget mere. Hver enkelt montadito er nøje lavet med friske råvarer for at sikre den bedste smagsoplevelse.

Hvad sker der hvis man ikke spiser frokost?

Glem alt om hyggesnak og højlydt latter, når du spiser frokost på Struer Højskole. Her gør de nemlig en dyd ud af at være stille, som i HELT stille, når de spiser frokost. Det handler om at holde fokus på det man spiser. Banuscha Baskaran, gymnasieelev på 19 år, blev inviteret til frokost på højskolen en ganske almindelig tirsdag. Her er hendes oplevelse af en lydløs frokost.

Jeg træder ind ad døren til Struer Højskole. Det er køligt udenfor denne septemberdag, hvor jeg skal prøve mindful spisning for første gang. Et koncept hvor det ikke er tilladt at snakke mens man spiser – man skal være helt lydløs og koncentrere sig om sit måltid.

Hvor mange unge spiser ikke frokost?

- Det springer i øjnene, at når man er over 11 år, begynder man at få dårligere madvaner. Man springer måltider over og lever ikke et så regelmæssigt liv, som forældrene lagde op til, siger Tove Vestergaard, ernæringsfaglig medarbejder i Fødevarestyrelsen.

Hun peger på, at det kan have konsekvenser for de unge at springe madpakken over.