:

Hvad hedder verdens bedste restaurant?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad hedder verdens bedste restaurant?
 2. Hvilke restauranter skal man besøge i København?
 3. Hvad er den bedste restaurant i Danmark?
 4. Hvor skal man spise i København 2023?
 5. Hvor spiser man sent i København?
 6. Hvad kan man lave som kærestepar i København?
 7. Hvad er den dyreste restaurant i Danmark?
 8. Hvem har Michelin stjerne i Danmark?
 9. Hvor skal man spise brunch i København?
 10. Hvor skal man spise på Vesterbro?
 11. Hvor ofte spiser danskere ude?
 12. Hvilket land spiser mest junkfood?
 13. Hvem har Michelin-stjerne i Danmark?
 14. Hvad kan man lave i København uden penge?
 15. Hvad kan man lave i København billigt?

Hvad hedder verdens bedste restaurant?

Det var derfor også på alle måder en nervepirrende oplevelse da skuespilleren Stanley Tucci indtog scenen som årets vært for festlighederne i London, og hvad der skulle vise sig at blive en sand danskerfest på stolerækkerne.

For sandelig om det ikke, når aftenen var slut og klapsalverne havde lagt sige, skulle vise sig at være – i holdkaptajnens egne ord ord – en knægt fra en mindre dansk provinsby, og hans uundværlige hold, der afløste Noma på toppen tog titlen som verdens bedste restaurant hjem til Danmark. Efter et i øvrigt vanvittigt skarpt opløb, hvor Rasmus Kofoed og hans hold tog sejren foran et felt, som også bød på en magtpræsentation af en debut på 38. pladsen til verdens mest krammevenlige ex-gangster, Eric Vildgaard fra Jordnær. Og en lige så måbende flot 18. plads til Rasmus Munk og Alchemist, som dermed hoppede 40 pladser op ad listen – et spring der vel nok var højere, end de fleste havde turde oddse på.

“Det er jo vanvittigt, vi havde været så glade for bare at blive nummer 50. Vi havde jo allerede vundet. Og så at komme så højt op på listen,” måbede Eric Vildgaard efter uddelingen, “og nu skal vi vist have noget alkohol,” tilføjede han mens propperne begyndte at springe over efterfesten. og mere dansk kan det vel egentligt ikke siges. Alene at ramme den eftertragtede liste er en magtdemonstration uden lige. Og at toppe den, som Geranium nu har gjort er ikke kun nærmest umulig – det er også et uvurderligt boost for den danske restaurationsbranche, turisme og omdømme.

Hvilke restauranter skal man besøge i København?

Her får I en ganske speciel madoplevelse i København, som I med al sandsynlighed ikke har prøvet før. Som navnet, Dinner in the Dark, allerede antyder, kommer I her til at spise jeres middag i mørke. Restauranten, I skal besøge, er Dark Waiter, der ligger på Frederiksberg. Det ganske særlige ved Dark Waiter er, at alle tjenerne på restauranten er synshandicappede. Al servering foregår i komplet mørke. Dette betyder, at I som gæster får et unikt og kort indblik i, hvordan hverdagen som en blind person er. I får serveret en hemmelig 3-retters menu i mørke, og så er det ellers bare om at gætte, hvad I får serveret, når I sætter tænderne i den lækre mad.

Hvis I gerne vil have en anderledes madoplevelse i København, er The Alchemist lige noget for jer. I løbet af aftenen vil I blive ført igennem en parallel rejse gennem Alchemists helt unikke fysiske univers, såvel som I vil blive ført på en rejse gennem jeres egne sanser. Det vigtigste er, at I ankommer med et åbent sind, og at I er klar til at udvide jeres idé og forestilling om, hvad kulinariske oplevelser er. Hele oplevelsen på The Alchemist varer 4-6 timer, og det eneste, der kræves er jer, er, at I medbringer jeres nysgerrighed og nærvær.

Dette er den perfekte madoplevelse i København, hvis I er veganere, eller I bare gerne vil eksperimentere med vegansk mad. I denne madoplevelse får I intet mindre end ni plantebaserede serveringer med skønne drikkevarer. Restaurant ARK brænder for både den gode madoplevelse og bæredygtighed, og de har en tankegang om nulspild. Her får I velsmagende mad, der er tilberedt på lokale råvarer, der er i sæson. I kan roligt forberede jer på plantebaseret mad, der både er spændende og fuld af smag – det er nemlig ikke uden grund, at Restaurant ARK er blevet anbefalet i Michelinguiden og er blevet anerkendt med ‘Den Grønne Michelinstjerne’.

Hvad er den bedste restaurant i Danmark?

tirsdag 20. jun. 2023 kl. 19:58

Tirsdag aften kåres de 50 bedste restauranter i verden af World Best Restaurant Academy i Valencia i Spanien.

Hvor skal man spise i København 2023?

Fredag d. 10. marts åbnede La Bodega, som er det nyeste skud på Madklubben-stammen. Restauranten henter sin inspiration fra det sydlige Europa, hvor den sydeuropæiske varme, de simple retter og de gode vine er i højsædet. Det er det erfarne team bag Madklubbens restaurant Bazaar, som står bag åbningen af La Bodega, og de fortæller, at det skal være et sted, hvor der altid er god stemning og plads til en ekstra gæst. På menukortet finder du blandt andet oksekæber, jomfruhummer og helleflynder, og så kan du naturligvis slukke tørsten med lækre sydeuropæisk inspirerede cocktails.

Adresse: Vesterbrogade 55A, 1620 København V Læs mere om restauranten her.

I slutningen af januar fik København en ny, amerikansk diner. Dineren serverer både lækker amerikansk comfort food, men har også et udvalg af sundere retter. De anbefaler selv deres vafler, som både kan fås med cream cheese og laks, palmekål og spejlæg og med fried chicken. Palazzo Diner er placeret midt på Axeltorv, men adskiller sig fra mange af de andre nærliggende spisesteder ved at have en ambition om at blive et stamsted for de lokale københavnere. I underetagen af dineren finder du et festlokale med lysloft, karaokeanlæg og glasmursten – og her kan du både nyde en drink med dine venner før en bytur, eller du kan få hjælp til at arrangere et brag af en fest.

Hvor spiser man sent i København?

Yes, shawarma og burger er sikre hit, når natmaden skal vælges.

Men er du klar over, at der flere steder i byen står kokke i køkkenet til langt ud på aftenen, klar til at stille din nattesult?

Hvad kan man lave som kærestepar i København?

København er en dejlig storby – både set ud fra et generelt synspunkt, men også for kærestepar, der gerne vil tilbringe en eller flere gode dage sammen. Der er mange forskellige muligheder, for at nyde en dag eller en weekend i København, hvilket vil kunne styrke forholdet og jeres kærlighed til hinanden. Her i indlægget kommer vi med en række gratis oplevelser som forhåbentligt vil være interessante for dig og din partner.

Der findes naturligvis de traditionelle oplevelser, hvilket blandt andet tæller Tivoli og København Zoo, men der findes også en lang række gratis oplevelser i København, der ikke nævnes i alle guides om København. Nogle af dem koster penge, men mange kan nydes kvit og frit. Et eksempel er de gratis byture med guide.

Hvad er den dyreste restaurant i Danmark?

Knap 1.750 kroners forskel er der på michelinmad i Bangkok og København.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på [email protected], hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres.

Alchemist beholdte i år deres to michelinstjerner og er dermed en af otte danske restauranter, der har enten to eller tre stjerner.

Hvem har Michelin stjerne i Danmark?

Alt på ét bræt! Hos Mad og Kaffe komponerer du selv indholdet af din brunch, som så serveres samlet i små skåle på et stort spækbræt. Du kan vælge at få enten tre, fem eller syv anretninger blandt valgmulighederne, der rummer grønt, mejeri, brød, protein og det søde.

Prøv fx deres avokado med cashewnødder, urter og chiliolie, økologisk røræg med Havgus-ost, deres hjemmelavet ”Nutella” af mandler og kakao – og deres sprøde kyllingenuggets med chilimayo (som vi her på redaktionen altid vender tilbage til!)

Mad og Kaffe er to gange blevet kåret som byens bedste brunch af AOK's læsere, og alle tre filialer er da også velbesøgte, så forvent lidt kø, hvis du kommer under weekendens primetime. Har du ikke allerede besøgt stedet, kan du også tjekke de fotogene retter ud på Instagram, hvor de ikke uden grund er populære. 

Den ene er tidligere bager hos NOMA og Amass, mens den anden er prisvindende kaffeekspert. Sammen har Milton Abel og Hans Kristian Andersen fået stor succes med deres café med eget kafferisteri på Nørrebrogade og en filial på Nordhavn med bageri. De er særligt kendt for deres hjemmelavede croissanter - i flere fabelagtige varianter - med den hjemmeristede kaffe til.

Fokus er på (rigtig!) godt bagværk og (ditto!) kaffe. Du skal ikke gå derhen, hvis du søger det store, klassisk brunchudvalg, men derimod hvis du er fan af et begrænset, men gennemført udvalg af morgenmadsklassikere, som blødkogt Søtofte-æg, lækkert surdejsbrød med kvalitetsost, yoghurt med frugt og hjemmelavet mysli - og ikke mindst uforglemmeligt weinerbrød, der ligner små kunstværker. 

Andersen og Maillard - se menukort på stedetHvornår: Alle hverdag 07.00 - 18.00 samt weekender 08.00 - 18.00Adresser: Nørrebrogade 62, København N - Antwerpengade 10 Nordhavn

Et af de sikre favoritsteder er kæden Wulff & Konstali. Konceptet er, at du selv sammensætter din brunch, som bliver serveret i små picture perfect-skåle (hvis I ikke tror os, så tjek Instagram, hvor de ikke uden grund er et hit!) Menukortet rummer over 20 anretninger, som skifter alt efter sæsonens udbud af råvarer, hvorfra du vælger enten fem eller syv ting.

De laver maden fra bunden, og brødet er bagt i stedets eget bageri. Prøv fx en appelsin-"carpaccio" med granatæble, en lun suppe med ristet blomkål og sesam, den grønne Tofu-bowl, en grillet Croque Monsieur-panini eller stegt bacon med frist timian. Skal den søde tand forkæles, kan du eventuelt supplere med birkesvaffel med blåbærcreme, æbletrifli med vaniljeflødeskum eller en skål chiagrød med bær og kokoschips. Mums!

Wulff & Konstali - se menukortet her Hvornår: Alle hverdage 9.00 - 15.00 og i weekenden fra 8.00 - 15.00Adresser: Lergravsvej 57, Amager - Sankt Hans Torv 30, Nørrebro - Isafjordsgade 10, Islands Brygge - Philip Heymans Alle 17, 2900 Hellerup (Waterfront Shopping)

Hvor skal man spise brunch i København?

Alt på ét bræt! Hos Mad og Kaffe komponerer du selv indholdet af din brunch, som så serveres samlet i små skåle på et stort spækbræt. Du kan vælge at få enten tre, fem eller syv anretninger blandt valgmulighederne, der rummer grønt, mejeri, brød, protein og det søde.

Prøv fx deres avokado med cashewnødder, urter og chiliolie, økologisk røræg med Havgus-ost, deres hjemmelavet ”Nutella” af mandler og kakao – og deres sprøde kyllingenuggets med chilimayo (som vi her på redaktionen altid vender tilbage til!)

Mad og Kaffe er to gange blevet kåret som byens bedste brunch af AOK's læsere, og alle tre filialer er da også velbesøgte, så forvent lidt kø, hvis du kommer under weekendens primetime. Har du ikke allerede besøgt stedet, kan du også tjekke de fotogene retter ud på Instagram, hvor de ikke uden grund er populære. 

Den ene er tidligere bager hos NOMA og Amass, mens den anden er prisvindende kaffeekspert. Sammen har Milton Abel og Hans Kristian Andersen fået stor succes med deres café med eget kafferisteri på Nørrebrogade og en filial på Nordhavn med bageri. De er særligt kendt for deres hjemmelavede croissanter - i flere fabelagtige varianter - med den hjemmeristede kaffe til.

Fokus er på (rigtig!) godt bagværk og (ditto!) kaffe. Du skal ikke gå derhen, hvis du søger det store, klassisk brunchudvalg, men derimod hvis du er fan af et begrænset, men gennemført udvalg af morgenmadsklassikere, som blødkogt Søtofte-æg, lækkert surdejsbrød med kvalitetsost, yoghurt med frugt og hjemmelavet mysli - og ikke mindst uforglemmeligt weinerbrød, der ligner små kunstværker. 

Andersen og Maillard - se menukort på stedetHvornår: Alle hverdag 07.00 - 18.00 samt weekender 08.00 - 18.00Adresser: Nørrebrogade 62, København N - Antwerpengade 10 Nordhavn

Et af de sikre favoritsteder er kæden Wulff & Konstali. Konceptet er, at du selv sammensætter din brunch, som bliver serveret i små picture perfect-skåle (hvis I ikke tror os, så tjek Instagram, hvor de ikke uden grund er et hit!) Menukortet rummer over 20 anretninger, som skifter alt efter sæsonens udbud af råvarer, hvorfra du vælger enten fem eller syv ting.

De laver maden fra bunden, og brødet er bagt i stedets eget bageri. Prøv fx en appelsin-"carpaccio" med granatæble, en lun suppe med ristet blomkål og sesam, den grønne Tofu-bowl, en grillet Croque Monsieur-panini eller stegt bacon med frist timian. Skal den søde tand forkæles, kan du eventuelt supplere med birkesvaffel med blåbærcreme, æbletrifli med vaniljeflødeskum eller en skål chiagrød med bær og kokoschips. Mums!

Wulff & Konstali - se menukortet her Hvornår: Alle hverdage 9.00 - 15.00 og i weekenden fra 8.00 - 15.00Adresser: Lergravsvej 57, Amager - Sankt Hans Torv 30, Nørrebro - Isafjordsgade 10, Islands Brygge - Philip Heymans Alle 17, 2900 Hellerup (Waterfront Shopping)

Hvor skal man spise på Vesterbro?

SPONSORERET indhold

Vi har samlet en guide over de 15 bedste spisesteder på Vesterbro, så du lettere kan beslutte dig næste gang, du skal ud og spise. Find dem her.

Hvor ofte spiser danskere ude?

I dag åbner de danske restauranter og caféer endelig op for både udendørs- og indendørsservering. Og de får travlt. Det viser en befolkningsundersøgelse fra Arla Pro. I undersøgelsen svarer 38 procent af danskerne, at de forventer at spise ude mindst hver anden uge efter genåbningen. Det skyldes i høj grad ønsket om at støtte restaurationsbranchen.

Restauranterne og caféerne rundt om i Danmark har været lukkede længe, men de stille køkkener kan snart blive afløst af buldrende travle serveringer. Den nye aftale om at fremskynde dele af genåbningsplanen der netop er forhandlet på plads betyder, at restauranter og caféer ikke skal vente indtil d. 6. maj med at åbne dørene op for indendørsservering. I stedet vil både indendørs- og udendørsservering være muligt allerede i dag.

Hvilket land spiser mest junkfood?

Demonizing processed food may be dooming many to obesity and disease. Could embracing the drive-thru make us all healthier?

Late last year, in a small health-food eatery called Cafe Sprouts in Oberlin, Ohio, I had what may well have been the most wholesome beverage of my life. The friendly server patiently guided me to an apple-blueberry-kale-carrot smoothie-juice combination, which she spent the next several minutes preparing, mostly by shepherding farm-fresh produce into machinery. The result was tasty, but at 300 calories (by my rough calculation) in a 16-ounce cup, it was more than my diet could regularly absorb without consequences, nor was I about to make a habit of $9 shakes, healthy or not.

Hvem har Michelin-stjerne i Danmark?

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er juleaften for de nordiske madører, nÃ¥r de prestigefyldte michelinstjerner uddeles mandag aften.

Hvad kan man lave i København uden penge?

Tag på jagt efter de seks imponerende trækæmper (© Thomas Dambo), som gemmer sig i skovene uden for København.

Rundt omkring i seks forstadskommuners smukke naturområder kan du støde på kæmperne, som...

Den ultimative gåtur i København finder du langs havnens kant, hvor stier, fortove og broer danner den 13 kilometer lange gang- og cykelrute, Havneringen

I Botanisk Have i København findes blandt andet et arboret med over 100 år gamle træer, stenhøje, gamle rosensorter, stauder og danske planter. Haven udgør 5.000 m2 under glas, heraf er omkring 2.000 ...

Amalienborg er et must for alle med interesse i vores royale historie og de kongeliges liv, som i dag stadig leves i paladset.

Hvad kan man lave i København billigt?

Ved Københavns havnebade kan sommervarmen nydes med familie og venner. De 3 største havnebade er Havnebadet Islands Brygge (billedet), Copencabana ved Fisketorvet og Havnebadet Sluseholmen, hvor der alle 3 steder er livreddere i sommersæsonen. Det samme er der på Badeanstalten Helgoland i Amager Strandpark og Svanemøllestranden på Østerbro.

Du må gerne hoppe i Københavns Havn for at bade flere steder. Der er badezoner: på Islands Brygge ud for Halfdansgade og i Havnevigen, på Refshaleøen ud for café Halvandet og Søndre Refshalebassin samt i Nordhavn ved Sandkaj. Du finder også badezoner ved Havnevigen på Amager, ved Kalvebod Brygge og ved caféen La Banchina på Refshalevej.