:

Hvem sidder i Storstrøms fængsel?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvem sidder i Storstrøms fængsel?
  2. Hvornår lukkede Vridsløse fængsel?
  3. Hvad hedder fængslet i Albertslund?
  4. Hvornår blev Vridsløselille Fængsel bygget?
  5. Hvad er det værste fængsel i Danmark?
  6. Hvor sidder de farligste fanger i Danmark?
  7. Hvad er det hårdeste fængsel i Danmark?
  8. Hvad hedder Danmarks sikreste fængsel?
  9. Hvad får man i løn i fængslet?
  10. Hvor sidder Danmarks farligste forbrydere?
  11. Hvor lang tid kan man sidde i fængsel i Danmark?
  12. Hvem er Danmarks farligste forbryder?
  13. Hvad koster det at sidde i fængsel pr dag?
  14. Hvad er Danmarks hårdeste fængsel?
  15. Hvem betaler min husleje når jeg er i fængsel?

Hvem sidder i Storstrøms fængsel?

Der er fængselsbetjente, der styrer Storstrøm Fængsel. Ikke de indsatte. Ditte Rejnhold og hendes kollegaer blev derfor ret chokerede over det billede, TV2 malede i deres dokumentar ’Fængslet’.

”I aftes sad en flok kollegaer og jeg og sÃ¥ første afsnit af dokumentaren ’Fængslet’. Jeg kan næsten ikke beskrive, hvor rasende og frustrerede, vi følte os bagefter.”

Hvornår lukkede Vridsløse fængsel?

»Det er ikke bare »Olsen-banden«-nostalgi,« siger Henrik Seidenfaden som noget af det første, da han tager imod Berlingske ved indgangen til det ellers lukkede Vridsløselille Fængsel i Albertslund.

Han er talsperson for foreningen Vridsløselille Fængsels Venner, som ønsker, at de gamle fængselsbygninger skal bevares, når området snart bliver udviklet.

Hvad hedder fængslet i Albertslund?

I 1859 blev Forbedringshuset på Vridsløselille Mark taget i brug efter "Philadelphia-systemet". Det indebar en total isolation af fangerne døgnet rundt med det formål, at de skulle have tid og mulighed for at angre deres synder og forlige sig med Gud.

Al tid blev tilbragt i fængselscellen – både arbejds- og fritid. Hvis fangen så skulle færdes uden for cellen, skulle han bære en maske, der beskyttede ham mod at blive genkendt af de andre fanger. Denne masketvang blev opretholdt til 1924, hvorefter masken blev frivillig.

Enhver samtale og kontakt fangerne imellem var forbudt. Således blev fangerne i skolen og i kirken placeret i små båse, hvorfra de kunne se lærerne eller præsten – men ikke hinanden.

Hvornår blev Vridsløselille Fængsel bygget?

Det danske fængselsvæsen var fra 1700-tallet og frem inde i en stærk udvikling. I København var i begyndelsen af 1600-tallet oprettet Danmarks første egentlige fængsel: Christian IV’s Børnehus.

Og siden fulgte flere efter. Fængslerne var i 1600- og 1700-tallet en blanding af straffeanstalter og sociale institutioner, men ved slutningen af 1700-tallet ændredes dette, så de forhærdede forbrydere blev holdt adskilt fra dem, der var indsat af sociale årsager, bl.a. hjemløse børn, tiggere og arbejdsløse. Adskillelsen skulle forhindre, at fængslerne blev rene udklækningsanstalter for forbrydere.

Hvad er det værste fængsel i Danmark?

Den seks meter høje og 1,3 kilometer lange betonmur, der omkranser fængselsområdet og effektivt adskiller det fra nabolandsbyerne Skerne og Gundslev, leder da heller ikke umiddelbart tankerne hen på en lejrskole.

Den fungerende chef for det nyåbnede fængsel Michael Gjørup tror da også, at Storstrøm Fængsel bliver ’Danmarks sikreste fængsel’, selv om han næsten ikke kan få sig selv til at sige det:

- Lige så snart jeg har stået og sagt, at det er Danmarks sikreste fængsel, så sker der et eller andet, der gør, at jeg ikke har kunnet holde ord. Så jeg er lidt varsom med at love sådan noget. Men man skal i hvert fald arbejde virkelig ihærdigt for at komme ud herfra, slår han fast.

Ved dagens åbning var det justitsminister Søren Pape (K), der holdt festtalen. Det store byggeri til en milliard kroner har været i gang siden det første spadestik blev taget tilbage i 2012.

I talen så han med glæde frem til den dag, hvor ’nogle af landets største banditter’ flytter ind:

- Jeg glæder mig til at besøge fængslet igen, når der er fyldt op. Når vi får nogle af de værste banditter herind og sidde. Fordi her sidder de godt! Og her er der også et personale, der forhåbentlig kan glæde sig over de mest moderne faciliteter, for det er vores personales sikkerhed og tryghed, der er helt afgørende for, at det her bliver en succeshistorie, sagde justitsministeren.

Hvor sidder de farligste fanger i Danmark?

Han har erkendt på bestialsk vis i september 2009 først gennem det meste af et døgn at have mishandlet, voldtaget og dræbt den 52-årige Kirsten Bay Andersen, uden at det fik ham til at stoppe med voldtægten. Til sidst bandt han en blyklods omkring kvindens lig og dumpede det i Haderslev Fjord på otte meters dybde.

John Knudsen, som tidligere er idømt en ubetinget fængselsstraf for en særdeles grov voldtægt begået i februar 2005 i Nordborg på Als, hvor offeret var meget tæt på også at blive kværket til døde under hans ugerning, er i sagen fra Haderslev udover manddrab og usømmelig omgang med lig også tiltalt for frihedsberøvelse, vold, voldtægt af særlig grov karakter samt anden seksuel omgængelse end samleje mod Kirsten Bay Andersen.

Selve retssagen for drabet og mishandlingen af den 52-årige Kirsten Bay Andersen fra Vojens er endnu ikke berammet.

Hvad er det hårdeste fængsel i Danmark?

Han har erkendt på bestialsk vis i september 2009 først gennem det meste af et døgn at have mishandlet, voldtaget og dræbt den 52-årige Kirsten Bay Andersen, uden at det fik ham til at stoppe med voldtægten. Til sidst bandt han en blyklods omkring kvindens lig og dumpede det i Haderslev Fjord på otte meters dybde.

John Knudsen, som tidligere er idømt en ubetinget fængselsstraf for en særdeles grov voldtægt begået i februar 2005 i Nordborg på Als, hvor offeret var meget tæt på også at blive kværket til døde under hans ugerning, er i sagen fra Haderslev udover manddrab og usømmelig omgang med lig også tiltalt for frihedsberøvelse, vold, voldtægt af særlig grov karakter samt anden seksuel omgængelse end samleje mod Kirsten Bay Andersen.

Selve retssagen for drabet og mishandlingen af den 52-årige Kirsten Bay Andersen fra Vojens er endnu ikke berammet.

Hvad hedder Danmarks sikreste fængsel?

Ny forskning, beskrevet i et meget berømt videnskabeligt tidsskrift, har i laboratoriet demonstreret, hvordan muslinger, mere almindeligt kendt som blåmuslinger, kan spille en nøglerolle i bekæmpelsen af den mikroplast, der forurener havet.

Muslinger har ofte fået "skylden" for den mængde plastik, som deres farme udleder i havet, men det viser sig, at disse organismer er fremragende filtre og faktisk kan spille en vigtig rolle i bekæmpelsen af ikke kun plastik, men også andet menneskeskabt affald.

I øjeblikket er vi kun på forskningsstadiet, da det ville kræve et enormt antal muslinger at genvinde små mængder vand. Men undersøgelsen er i gang, og måske vil der blive fundet en praktisk anvendelse i fremtiden.

Hvad får man i løn i fængslet?

De indsatte får de løn for det arbejde, de udfører. Lønnen er 10,38 kroner i timen, og dertil kan man få forskellige tillæg, så man komme op på en timeløn på 16,70 kroner (2018).

Der er ingen regler for, hvor lang tid en varetægtsfængsling kan vare. Dog gælder, at man ikke kan være varetægtsfængslet i længere tid, end hvad straffen forventes at blive, såfremt man senere bliver dømt for den handling, man er mistænkt for at have begået.

Tobak, cigaretter og udstyr til rygning – for eksempel pibe, cigaretfiltre og rullemaskine – skal opbevares i et skab uden for din celle. Skabet skal være låst, og du har selv nøglen til det. Du ikke have tobak og udstyr til rygning på cellen. Man må ikke have udstyr til elektroniske cigaretter i fængslet.

Politiet kan af dog modsætte sig, at den varetægtsfængslede modtager besøg, eller forlange, at besøg finder sted under kontrol. En varetægtsfængslet har ret til at modtage og afsende breve, men politiet kan gennemse brevene inden modtagelsen eller afsendelsen.

Hvor sidder Danmarks farligste forbrydere?

Uden for murene i et industrikvarter i Albertslund er de indsatte efter manges opfattelse monstre, og indenfor skal de blive til mennesker igen.

Det er planen for de op imod 158 indsatte på Anstalten ved Herstedvester, et gammelt psykopatfængsel bygget i 1935 og siden 1971 brugt til anbringelse af forvarings- og livstidsdømte samt seksualforbrydere med længere straffe og en særlig grønlandsk afdeling.

Hvor lang tid kan man sidde i fængsel i Danmark?

Det er sjældent, livstidsdømte rent faktisk kommer til at sidde i fængsel på livstid. Som reglerne er, kan de søge om prøveløsladelse efter 12 år. I gennemsnit sidder de i fængsel i næsten 17 år.

Seth Sethsen og Naum Conevski har med andre ord markant overhalet dette gennemsnit. Det rejser nogle spørgsmål, som er den principielle årsag til at lave podcasten og tv-dokumentaren, mener Anders Lomholt:

- Det her er jo to spektakulære og opsigtsvækkende drabssager, men der er også noget mere principielt på spil omkring vores retssikkerhed og hele ideen om at straffe. For hvem gavner det, når fanger afsoner straffe på op mod 40 år, og hvordan håndterer vores fængselssystem de længst siddende fanger?

Hvem er Danmarks farligste forbryder?

Tim i 'De særligt farlige'. (Foto: Christian Korsager Mud)

»Det burde ikke være svært at behandle enhver med respekt«, sagde Hendes Majestæt Dronningen på falderebet til 2022. For udover at hylde videnskaben, fodbold og sønderjyderne lagde hun i nytårstalen vægt på vores medmenneskelighed over for dem i samfundet, for hvem vejen igennem livet »slet ikke er jævn«.

Hvad koster det at sidde i fængsel pr dag?

Den skærpede kurs over for kriminelle har fyldt de amerikanske fængsler til randen og banet vejen for en industri af private fængsler

WASHINGTON - "Hent fortjenester og maksimér investeringsmulighederne i denne eksplosive industri", stod der i invitationen til en nyligt afholdt konference i Las Vegas. Bag den stod World Research Group, der for fjerde gang holdt møde om de store indtjeningsmuligheder, der er opstået i et amerikansk fængselssystem, der i stigende grad har ladet sig privatisere. "De amerikanske staters behov for nye senge udgør et formidabelt område for vækst for den private sektor", hedder det videre i invitationen, der blev sendt ud til ledere af foretagender, som har en interesse i det amerikanske fængselsvæsen. Deres "marked" er et fængselssystem, der siden 1972 er vokset fra 200.000 indsatte til ca. 1,7 millioner. Væksten har fyldt mange statsfængsler til bristepunktet og derfor har foreløbig 28 af USAs 50 stater valgt at gå i samarbejde med private fængsler eller privat drevne statsfængsler. "Der er opstået et fængselsindustrielt kompleks, som for alvor tog fart i midten af halvfemserne", siger Jerome Miller, leder af den private organisation National Center on Institutions and Alternatives i Washington, til Information.

Hvad er Danmarks hårdeste fængsel?

Og han ryger sandsynligvis retur til Herstedvester, vurderer i hvert fald Bent Isager-Nielsen, der er tidligere chef for Rejseholdet.

For her sidder kriminelle som ham. Bent Isager-Nielsen vil ikke ind på, hvem der helt specifikt sidder i Herstedvester lige nu. Men gennem tiden har typer som Marcel Lychau Hansen med tilnavnet ‘Amagermanden’ og Naum Conevski som blev kaldt ‘Fløjtemanden’ afsonet i fængslet.

Hvem betaler min husleje når jeg er i fængsel?

Kommunen yder hjælp til dækning af en rimelig boligudgift, hvis en indsat har en bolig, som bør bevares af hensyn til den indsattes benyttelse heraf under udgang eller efter løsladelsen. Det er bl.a. en betingelse, at den indsatte ikke selv har indtægter eller formue, der kan dække udgifterne.

Når den forventede afsoningstid overstiger 6 måneder, skal kommunen undersøge, om den indsattes boligbehov kan dækkes på anden måde end ved hjælp til de løbende boligudgifter, f.eks. ved fremleje eller ved at der på anden måde sikres den indsatte en bolig ved løsladelsen. Denne regel gælder kun for personer, der afsoner straf i fængsel eller arresthus. Den gælder således ikke for varetægtsfængslede.