:

Er Jazz Festival gratis?

Indholdsfortegnelse:

  1. Er Jazz Festival gratis?
  2. Hvornår slutter Jazz Festival?
  3. Hvor kan man høre jazz?
  4. Hvornår er der jazzfestival?
  5. Hvilken festival er dyrest?
  6. Hvad koster en billet til festival?
  7. Hvilket land kommer ordet jazz fra?
  8. Hvilken festival er bedst?
  9. Hvem var de mest kendte danske jazzmusikere?
  10. Hvad betyder ordet jazz?
  11. Hvad kom først jazz eller blues?
  12. Hvad er Danmarks største festivaler?
  13. Hvad er Danmarks ældste festival?
  14. Hvad er den dyreste festival?
  15. Hvilken festival er Danmarks største?

Er Jazz Festival gratis?

Se alle nyheder

Den landsdækkende musikfestival Vinterjazz sætter musikken tilbage på landkortet den 1.-25. februar 2024. Festivalen fejrer spillestederne og musikken som mangfoldig kunstform – i kraft af det lokale engagement og de musikere, som kan rejse landet rundt i anledning af festivalen Netop det landsdækkende aspekt er afgørende for at skabe en sammenhæng og et rum for […]

Hvornår slutter Jazz Festival?

Caramoor’s Jazz Festival is back! This highly anticipated annual event of the summer is filled with the many facets of the jazz genre performed by phenomenal talent, amid lush gardens and distinctive venues throughout Caramoor’s expansive grounds. Bring the family for the day, and treat yourself to the headlining evening performance — three-time Grammy Award-winner and MacArthur Genius Grant recipient Cécile McLorin Salvant, a singer with, as the late Jessye Norman described her, “a voice supported by an intelligence and full-fledged musicality, which light up every note she sings.”

Hvor kan man høre jazz?

Jazztanker

Jazzfestivaler skiller sig ud i sin udformning og koncept. Hvor vi har Roskilde, Northside og Tinderbox, som afvikles på store lukkede pladser, er jazzfestivalerne i langt højere grad byfester. Vi har de formelle koncerter på spillestederne, men byernes restauranter og andre oplagte steder i byrummet bliver brugt hyppigt i perioden, hvor man også kan komme ind og høre jazz i mere uformelle rammer. Man vælger helt frit, hvordan ens jazzfestivaloplevelse skal være. Vil man høre en eller fem koncerter – det er op til en selv. Der er høje billetpriser det ene sted og gratis entré et andet sted. Denne åbenhed og frihed er med at til at skabe et vibrerende byliv i dagene, hvori festivalerne udspiller sig.

Hvornår er der jazzfestival?

Se alle nyheder

Den landsdækkende musikfestival Vinterjazz sætter musikken tilbage på landkortet den 1.-25. februar 2024. Festivalen fejrer spillestederne og musikken som mangfoldig kunstform – i kraft af det lokale engagement og de musikere, som kan rejse landet rundt i anledning af festivalen Netop det landsdækkende aspekt er afgørende for at skabe en sammenhæng og et rum for […]

Hvilken festival er dyrest?

Omregnes billetpriserne til 2020-værdi (så vi bedre kan sammenligne dem på tværs af tid), er tendensen tydelig. Som det kan ses i grafen herunder, har priserne nemlig været støt stigende.

Faktisk er det kun Langelandsfestival, der skiller sig ud, da den i perioden 2010-2020 har formået at holde sig på samme prisniveau.

Går man helt tilbage til år 2000 er tendensen dog ens for alle: Det er blevet langt dyrere at tage på de store, danske musikfestivaler.

Hvad koster en billet til festival?

Vælg

Ja, jeg vil gerne modtage mails med nyheder og markedsføringsrelateret indhold fra Fonden Roskilde Festival og Foreningen Roskilde Festival vedrørende deres aktiviteter. Du kan forvente at modtage en til to mails om måneden med nyheder og marketingsføringsmateriale. Hvis du ikke længere ønsker at modtage vores mails, kan du til enhver tid afmelde dig i bunden af en mail. Læs mere om, hvordan vi passer på dine personoplysninger i vores persondatapolitik.

Hvilket land kommer ordet jazz fra?

I al jazz indgår praktisk taget altid improvisation som en uhyre vigtig bestanddel i musikken i form af indlagte solopartier til de enkelte musikere, hvor solisten efter den kollektive præsentation af det musikalske tema gives lejlighed til sammen med ofte kun rytmegruppen alene at fantasere selvstændigt over såvel det melodiske tema som komponistens fastlagte akkordforløb.[1] Omtrent lige så betydningsfuld er desuden selve den måde, musikken vil være orkestreret og arrangeret på, og som hyppigt kan være overordentlig forskellig fra den oprindelige udgave fra komponistens hånd.

Ud over det gamle velkendte 12-takters blues-skema, der i jazzen indtager en særskilt prominent plads, er det musikalske repertoire gerne hentet fra udvalgte, kendte evergreens (de såkaldte "jazz-standards"),[2] skrevet af de bedste komponister fra især 1900-tallets første halvdel, og ikke sjældent forbedret til lejligheden med en endnu mere avanceret og udbygget harmonik. Repertoiret er endvidere nogenlunde ligeligt fordelt imellem de stærkt rytmisk inciterende, swingende musiknumre i hurtige tempi, og så de mere rolige og udtryksfulde "ballader" (romantisk musiknummer i langsomt tempo).

Det meget udbredte improvisatoriske element i jazzen anses af mange for at være musikgenrens helt specielle unikke musikalske bidrag i kunstnerisk henseende. Improvisatoriske færdigheder stiller særlige krav til solistens hele musikalitet og spontane kreativitet, herunder ikke mindst et udpræget godt gehør. Der er alt i alt tale om færdigheder, som man skal helt tilbage til den tidlige barokperiode i den klassiske europæiske kunstmusik at finde paralleller til blandt musikerne.

Jazzen har sin oprindelse i et krydsfelt mellem europæiske og afroamerikanske musiktraditioner. Tidlige eksempler på denne syntese er ragtime, blues og gospel. Der var som udgangspunkt tale om udpræget gehør-musik, som i 1800-tallet blev spillet uden noder på de mange forskellige brugte musikinstrumenter, der i Sydstaterne for forholdsvis billige penge overalt i de større byers marskandiserbutikker pludselig blev tilgængelige for selv den fattigste menigmand blandt den farvede befolkning. Årsagen hertil skyldtes overvejende de mange opløste militærorkestre hos den tabende part (Sydstaterne) efter afslutningen på Den amerikanske Borgerkrig i 1865. Noder var derimod anderledes dyre at købe, og musikundervisning var kun noget, som overklasssen og middelklassen[4] havde råd til. Et veludviklet godt gehør[5] var derfor nærmest et uomgængeligt krav for at kunne indgå i et orkestermæssigt samspil af den art.

Selvom grammofonen (pladespilleren) allerede var blevet kommercielt tilgængelig tilbage i 1910, hvor den afløste fonografen (i handelen fra ca. 1895), blev den første grammofonplade med jazzmusik dog først indspillet i 1917, hvilket skete i New York med The Original Dixieland Jazz Band for pladeselskabet Victor. Orkestret var på dette tidspunkt et af de endnu kun ganske få hvide jazzbands i New Orleans med lutter hvide musikere, og de blev af den grund foretrukket i grammofonstudierne på bekostning af de langt flere sorte jazzmusikere at vælge imellem. Det hævdedes dog blandt mange sorte jazzmusikere fra den periode, at trompetisten og orkesterlederen Buddy Bolden allerede i 1897 indspillede et afkortet jazznummer på en fonograf-tromle, fremstillet af en lokal ingeniør i New Orleans; men at alle kopierne af tromlen desværre siden er bortkommet. Først i 1922 lykkedes det omsider et afro-amerikansk dixieland-orkester fra New Orleans, The Original Creole Jazz Band med trombonisten Kid Ory som orkesterleder, at blive tilbudt en kontrakt om en pladeindspilning i et professionelt grammofonstudie for et pladeselskab i Los Angeles.

Efter 1. Verdenskrig begyndte kendskabet til jazzen at brede sig til Europa. Grammofonplader med jazzmusik dukkede op fra USA, og senere kom også jazzmusikere tilrejsende fra USA. Europæere begyndte selv at spille jazz, og flere klassiske komponister som Igor Stravinskij, Maurice Ravel, Paul Hindemith, George Gershwin, Darius Milhaud, Kurt Weill, Dmitrij Sjostakovitj samt ikke mindst danske Niels Viggo Bentzon, lod sig gerne påvirke heraf.

Hvilken festival er bedst?

Der findes mange store festivaler verden over. En lang række af dem er værd at rejse for. Det er selvfølgelig svært at lave en liste over de bedste festivaler i verden. Det er nemlig en subjektiv opfattelse. Dog følger der herunder VORES take på de bedste festivaler verden har at byde på lige for tiden. Er du i tvivl om hvad du skal have med? Se den ultimative festivalsguide her!

5. EXIT, Novi Sad – Serbien

Hvem var de mest kendte danske jazzmusikere?

Denne kategori er tiltænkt danske jazzmusikere, såvel danskfødte som tilrejste.

Denne kategori har en tilhørende ønskeliste på sin diskussionsside med forslag til nye artikler i kategorien.

Hvad betyder ordet jazz?

Svar fundet Politikens Retskrivnings ordbog

Jazz: musikform udviklet hos den sorte befolkning i USA fra omkring 1900 og kendetegnet ved stærk rytme og ved at musikerne skaber musikken mens de spiller

Hvad kom først jazz eller blues?

Blues og jazz begge kom ud de amerikanske sydstater . Blues voksede ud af de arbejdsprogrammer sange og åndelig musik sunget af slaver og deres efterkommere . Jazz kom ud af blues og andre stilarter af afrikansk og europæisk musik . Jazz forgrenet ud til mange forskellige stilarter fra Dixieland til store bands og Bebop . Både blues og jazz er kendetegnet ved deres lidenskabelige lyd og enestående musikalitet . Origins of Blues

Blues musik blev født i det sydlige USA . Blues blev sunget på plantager af slaver og musikken blev overleveret til deres efterkommere . Musikken startede i det 19. århundrede og blev påvirket af evangeliet, traditionelle afrikanske chants og arbejde sange. Blues havde rod i den sydlige indtil 1930'erne , da lyden begyndte at sprede sig nordpå . Da musikken spredes , lyden diversificeret . Hvad der var engang blevet spillet med en enkelt akustisk guitar eller klaver blev elektrificeret og spillede i grupper. Blues , mens det stadig spilles traditionelt , var en forløber for jazz . Origins of Jazz

Hvad er Danmarks største festivaler?

Det siger sig selv, at vi er nødt til at starte festivalguiden med kongen af danske festivaler: Roskilde Festival! Roskilde er Danmarks samt Nordens største festival og den anden største i Europa med over 130.000 gæster årligt. Festivalen har fundet sted siden 1971, og på de otte forskellige scener optræder både store og internationale stjerner såvel som mindre danske kunstnere. Udover koncerter, byder Roskilde også på events, god mad, en badesø, camping, fester og en skatebane.

  • Pris: 2.100 kroner for partout med camping og 1.050 kroner for en endagsbillet.
  • Dato: Den 29. juni til 7. juli 2019.
  • Store navne der skal optræde: The Cure, Travis Scott, Bob Dylan, Cardi B og Robyn
  • Beliggenhed: Roskilde.
  • Målgruppe: Roskilde Festivals gæster er en broget skare, og alle er velkomne. Folk kommer fra hele verden for at opleve den vilde otte-dages festival, familie tager deres små børn med på endags-visit, og de unge hjælper med at holde Danmarks høje statistik over alkoholindtagelse i skak.
  • Derfor bør du vælge denne festival: Hvis du er en vild festabe, der elsker at gå til koncerter, at møde nye mennesker, ikke har det fjerneste imod otte dage med camping, og er frisk på at bade og renlighed er en by i Rusland, så er Roskilde lige noget for dig!

Danmarks smukkeste festival finder sted i sensommeren i Skanderborg. Festivalen brander sig med temaet ‘bøgetræer og musik’, for som kælenavnet antyder, gør festivalens beliggenhed i en skov, at naturen sætter prikken over i’et. Festivalen har fundet sted siden 1980 og er altså også en sand festivalveteran. Fun fact: Der bliver brugt mere end tre millioner meter toiletpapir og 56 tons isterninger under festivalen. Læs flere funfacts om Smukfest her.

  • Pris: Billetter til Smukfest er allerede udsolgt, men du kan købe en endagsbillet til onsdagen for 1.100 kroner og melde dig på ventelisten til andre billettyper lige her.
  • Dato: Den 7. til 11. august 2019
  • Store navne der skal optræde: Robbie Williams, Clean Bandit, Hugo Helmig, Lukas Graham og Calvin Harris.
  • Beliggenhed: Skanderborg.
  • Målgruppe: Mere end 50% af festivalens deltagere kommer fra Jylland med 48% fra Midtjylland. Gennemsnitsalderen er cirka 38 år. Det betyder dog langt fra, at du ikke kan deltage i Smukfest, hvis du bor på Fyn og er 20 år.
  • Derfor bør du vælge denne festival: Hvis du bor i Jylland og ikke orker turen mod Roskilde og egentlig hellere bare vil blive i din egen landsdel og have en fest med alle dine venner, der selvfølgelig også skal af sted.

Hvad er Danmarks ældste festival?

  • Kun for upcoming amatørmusikere
  • Etableret 1971 og er Danmarks ældste festival
  • Finder sted fra 30.7 til 1.8 2015 på pladsen ml. Ry og Voervadsbro
  • Har plads til 2500 gæster
  • I år tilbydes gratis adgang for borgere i 8660, 8680, 8752 og 8740
  • Der tilbydes shuttle-busser fra Ry og Brædstrup (25 kr./prs.)
  • I år er festivalpladsen udvidet med flere stadepladser
  • Se flere detaljer på www.mosstock.dk

»Når vi tidligere har talt med folk på pladsen var der overraskende få fra lokalområdet. Det vil vi gerne lave om på og på den måde skabe nyt liv på festivalen,« oplyser medlem af festivalbetyrelsen, David Madsen.

Sådan et ry har festivalen ifølge David Madsen tidligere haft, men det holder på ingen måde i dag, siger han.

»Vi er en moderne festival med moderne faciliteter, og vi har samme regler omkring narko som alle andre. Der er mulighed for at få et bad hver eneste dag, og selv vejret er ikke en undskyldning for ikke at komme - scenerne ligger i et tomastet cirkustelt,« fortæller han.

Hvad er den dyreste festival?

  • Kun for upcoming amatørmusikere
  • Etableret 1971 og er Danmarks ældste festival
  • Finder sted fra 30.7 til 1.8 2015 på pladsen ml. Ry og Voervadsbro
  • Har plads til 2500 gæster
  • I år tilbydes gratis adgang for borgere i 8660, 8680, 8752 og 8740
  • Der tilbydes shuttle-busser fra Ry og Brædstrup (25 kr./prs.)
  • I år er festivalpladsen udvidet med flere stadepladser
  • Se flere detaljer på www.mosstock.dk

»Når vi tidligere har talt med folk på pladsen var der overraskende få fra lokalområdet. Det vil vi gerne lave om på og på den måde skabe nyt liv på festivalen,« oplyser medlem af festivalbetyrelsen, David Madsen.

Sådan et ry har festivalen ifølge David Madsen tidligere haft, men det holder på ingen måde i dag, siger han.

»Vi er en moderne festival med moderne faciliteter, og vi har samme regler omkring narko som alle andre. Der er mulighed for at få et bad hver eneste dag, og selv vejret er ikke en undskyldning for ikke at komme - scenerne ligger i et tomastet cirkustelt,« fortæller han.

Hvilken festival er Danmarks største?

Festivalen blev etableret i 1971 efter inspiration fra bl.a. Woodstockfestivalen i USA i 1969 og Thylejren i 1970. Den blev en overvældende publikumssucces, men økonomisk var der tale om et større underskud. Allerede i 1972 blev festivalen reorganiseret, og siden 1973 har Roskildefonden (senere Foreningen Roskilde Festival) været enearrangør. Fonden blev dannet i 1965 og har til formål at støtte humanitært arbejde.

De første år bestod festivalen af én scene. Festivalen havde mellem 10.000 og 30.000 deltagere. Publikummæssigt kulminerede Roskilde Festival i 1990'erne, hvor der var over 100.000 deltagere pr. dag i fire dage og otte scener. Festivalområdet var ved indgangen til 2000'erne vokset til over 300 tdr. land, og Roskilde var da Europas største[3] rockfestival med halvdelen af gæsterne fra Danmark og resten fra udlandet, primært Sverige, Tyskland, Norge, Finland og USA.

Fra 2015 har man valgt at rykke programmet så musikken allerede starter onsdag, men så der ikke længere er koncerter søndag.[4]

Udover musikken er der, som sagt en masse andre begivenheder, der finder sted på festivalen. Nogle arrangeres på forhånd af festivalen. Andre er arrangeret af gæsterne.