:

Hvor må der være Sankt Hans bål?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor må der være Sankt Hans bål?
  2. Hvor er der Sankt Hans bål 2023?
  3. Er Sankt Hans altid d 23. juni?
  4. Hvor er der Sankt Hans bål 2023 København?
  5. Hvor er Sankt Hans bål forbudt?
  6. Er det lovligt at have bål i haven?
  7. Hvorfor er der heks på bålet?
  8. Hvornår er det Sct Hans aften 2023?
  9. Hvorfor tænder man bål til Sankt Hans?
  10. Er der Sankt Hans bål i København?
  11. Er der bål i Frederiksberg Have?
  12. Hvad er bøden for at lave bål?
  13. Kan et bålfad stå på en træterrasse?
  14. Hvornår døde den sidste heks?
  15. Hvordan straffede man hekse?

Hvor må der være Sankt Hans bål?

Det kan måske undre, at forbuddet fortsætter, når der det sidste døgn er faldet regn flere steder. Men det er der en god grund til, fortæller Michael Djervad.

- Der er områder, der har fået meget vand, og én kilometer derfra kan der være et område, der stort set ikke har fået vand. Så det er faldet enormt lokalt, samtidig mangler naturen rigtig meget vand, og der er simpelthen en meget vissen natur oven på jorden, og det forsvinder ikke, fordi vi lige får fem millimeter vand i et par regnbyger, siger han.

Hvor er der Sankt Hans bål 2023?

Bemærk at nogle informationer er fra 2022 - og siden opdateres løbende med nye tider for 2023.

Skt. Hans & fællesgrill på Byaasgaard. Midsommer skal i 2023 fejres med fællesgrill og bål og dans. Det hele foregår nede ved Roskilde fjord på Byaasgaard Camping - alle er velkommen på campingpladsen fra kl. 17-23.30. Adresse: Amtsvejen 340, 3390 Hundested

Er Sankt Hans altid d 23. juni?

Nedenfor finder du datoerne for Sankt Hans Aften 2024 og Sankt Hans Aften 2025. Du kan også finde, hvilken dag denne helligdag falder og hvor mange dage det stadig varer.

Dato

Hvor er der Sankt Hans bål 2023 København?

Der er bål fra kl. 21.00, men kom tidligere fordi der er program lige fra kl. 14.00. Se program her: Kl. 14 – 18 // DJ Rasmus Juul sørger for stemningsfuld musik i solen Kl. 18 – 21 // Live-koncert med Samir og the Buskers Kl. 21 // Bålet tændes – Lighthouse Gospel kor synger midsommervisen Kl. 21.30 – 02 // DJ Divad spiller midsommerfesten op med masser af funk

HVOR: Nordre Toldbod 24, 1259 Kbh

Hvor er Sankt Hans bål forbudt?

21. juni 2023

OPDATERET 23/6 kl. 13: Hovedstadens Beredskab har ikke indført afbrændingsforbud. Afbrænding af sankthansbål kan derfor fortsat gennemføres. Man skal dog udvise særlig agtpågivenhed grundet den tørre natur og følge de særlige forholdsregler.

Er det lovligt at have bål i haven?

  • Du skal huske at placere dit bålfad mindst 10 meter fra bygninger. Har du huse med stråtag i nærheden, så skal bålfadet placeres mindst 15 meter fra disse huse.
  • Har du nåletræsbevoksning i haven eller i nærheden af der, hvor du vil placere dit bålfad? Så skal du sørge for at være mindst 15 meter fra denne bevoksning. Samme regler gælder ved marker og lignende arealer.
  • 15 meter er den samme distance som bålfadet skal være væk fra letantændelige og brandfarlige stoffer.
  • Hvorfor er der heks på bålet?

    Det bål, som brændes til Sankt Hans er ikke helt det samme som dét bål, heksene blev brændt på.

    Midsommerilden har en lidt anden historie end henrettelsesbÃ¥let, der blev anvendt, nÃ¥r dømte troldfolk skulle af med livet. Sankt Hans bÃ¥let et blot en af flere blustraditioner i bondesamfundet. 

    Hvornår er det Sct Hans aften 2023?

    Nedenfor finder du datoerne for Sankt Hans Aften 2024 og Sankt Hans Aften 2025. Du kan også finde, hvilken dag denne helligdag falder og hvor mange dage det stadig varer.

    Dato

    Hvorfor tænder man bål til Sankt Hans?

    Sankt Hans aften (Foto: Sara E dk, via Wikimedia Commons. BY-SA <a href="https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sankt_Hans_Hornb%C3%A6k_strand_2012_4.jpg?uselang=da">orginalt foto</a>)

    Sankt Hans er en fest for midsommeren. Den 24. juni er Sankt Hans dag, og det er aftenen før, altså den 23., der fejres som Sankt Hans aften.

    Er der Sankt Hans bål i København?

    Vi vil fred her til lands – Sankte Hans, Sankte Hans! Om aftenen d. 23. juni fejrer vi endnu engang Sankt Hans, og for de fleste betyder det stort bål, sang og grill-hygge med familie og venner.

    Ved du ikke, hvor midsommeren skal synges ind i år? Så har vi lavet en guide med inspiration til en skøn Sankt Hans aften med bål i København.

    Er der bål i Frederiksberg Have?

    Torsdag den 23. juni inviterer Frederiksberg Kommune og Foreningen Norden til Sankthansaften i Frederiksberg Have.

    I år bliver der skruet ekstra op for festlighederne. Det skyldes, at det i år er 60 år siden, at Foreningen Norden på Frederiksberg startede Sankthanstraditionen op i byens grønne have.

    Hvad er bøden for at lave bål?

    Kommunen og politiet skal have besked, hvis der er planer om at tænde et sankthansbål et offentligt sted. Ved du hvordan man sikrer et bål?

    Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

    Kan et bålfad stå på en træterrasse?

    Her i Danmark elsker vi sommeren og de lune aftener, hvor vi kan sidde ude og nyde det. Hvis det så er rundt om et bålfad eller et bålsted i haven, bliver det bare endnu bedre.

    Der findes næsten ikke noget bedre end at hygge en lun sommeraften med et brændende bål. Et bålsted indbyder til hyggelige timer, sammen med dem du har kær, og der er efterhånden flere og flere, der har de populære bålfade i haven som en del af deres udendørs indretning.

    Et bålfad vil ikke kun pryde haven eller terrassen. Den vil også holde dig og dine gæster varme, og skabe masser af hygge, mens I sidder rundt om det og nyder et glas vin. Samtidig gør bålfadet det let at lave skumfiduser, snobrod og mad over bål, som ikke mindst familiens yngste vil elske. Et bålfad i haven vil hurtigt blive familiens udendørs samlingspunkt, så snart vejret er til det.

    Selvom det kan være fristende at vælge det første og det bedste bålfad, så snart de første solstråler rammer landet, kan det være en god idé at bruge lidt tid på at vælge den rette model, som passer bedst til dig. Der kan nemlig være stor forskel på de mange modeller, som der er på markedet, og det er derfor vigtigt, at du finder den model og type, der passer bedst til din livsstil og dine behov.

    For at gøre beslutningsprocessen lidt nemmere kan du med fordel stille dig selv følgende spørgsmål, inden du går ud og investerer i et bålfad til haven:

    Hvornår døde den sidste heks?

    Da de gerninger, hekse blev anklaget for, såsom at have fløjet på kosteskaft til Bloksbjerg, have horet med djævlen eller ’forgjort’ nogen, i al deres usandsynlighed tit og ofte blev benægtet, måtte øvrigheden ty til andre beviser.

    Et af dem var vandprøven. Her blev den anklagede bundet og smidt i vandet. Flød man, var man skyldig, sank man, var man uskyldig.

    Hvordan straffede man hekse?

    Danske Lov i sølvindbinding. Loven kom i 1683 og indeholder også bestemmelsen om dødsstraf for trolddom. Loven findes i Rigsarkivet. (Foto: Tom Jersø)

    Renæssancen - 1500- og 1600-tallet- var trolddomsprocessernes storhedstid i Danmark. De juridiske forhold omkring trolddom blev stadigt mere velbeskrevne, og loven kom til at indeholde bestemte straffe for forbrydelsen.