:

Hvorfor er der lys på Øresundsbroen?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvorfor er der lys på Øresundsbroen?
  2. Hvor mange døde under opførelsen af Øresundsbroen?
  3. Hvad er forskellen på Brobizz og Øresundsbroen?
  4. Hvordan kommer man billigst over Øresundsbroen?
  5. Hvad koster en smuttur til Sverige?
  6. Hvor meget koster det at køre over Øresundsbroen?
  7. Hvem har betalt Øresundsbroen?
  8. Hvem ejer Øresundsbroen?
  9. Hvad koster det at køre over Øresundsbroen uden Brobizz?
  10. Hvor meget koster det at køre over Øresundsbroen med Brobizz?
  11. Hvad koster det at køre over Øresundsbroen uden BroPas?
  12. Hvornår er det billigst at køre over broen?
  13. Hvad koster det at køre over Øresundsbroen tur retur?
  14. Kan man bruge sin Brobizz på Øresundsbroen?
  15. Hvad koster det at køre over Øresundsbroen uden Bropas?

Hvorfor er der lys på Øresundsbroen?

  • Der er brug for at tage et opgør med overdiagnostik og behandling uden reel effekt på landets hospitaler, mener kommission. Svært i praksis, siger ekspert.

  • Koncertarrangør jubler over mulig udvidelse af Dyrskuepladsen i Odense: De 'helt store' kan lægge vejen forbi

    All Things Live stod bag sommerens to kæmpe Rammstein-koncerter i Odense, hvor der kunne være kunne være cirka 45.000 hver aften på pladsen. Men nu kan man tiltrække endnu større navne:

    - Det er de helt store, der kan lægge vejen forbi Odense. Med plads til 70.000 tilskuere snakker vi vel de 10-15 største bands i verden. Vi så med Rammstein-koncerterne, at der var fyldte hoteller i byen, så Odense kommer til at få meget glæde af den udvidelse, siger direktør for All Things Live, Pernille Møller Pedersen, til DR Fyn.

    Industribrand ved Kolding kræver store vandmængder - giv plads og hold vejene fri, siger beredskabet

    Trekantsområdets beredskab er til stede ved en industribrand på Stålvej i Kolding.

    Beredskabet anmoder på det sociale medie X om at give plads til udrykningskøretøjer og at holde vejene fri i området.

    Ny forskning: Varmepumper er langt mere effektive end opvarmning med olie og gas i koldt vejr

    Når temperaturen falder under frysepunktet, kan det være godt at have en varmepumpe tilkoblet til sit hjem.

    Ny forskning viser i hvert fald, at varmepumper er langt mere energieffektive end varmekilder fra fossile brændsler - eksempelvis olie- og gasfyr - i kolde temperaturer. Det skriver The Guardian.

    Verdens største producent af kokain, Colombia, har aldrig produceret så meget af det hvide stof, som det gjorde sidste år.

    Ifølge en rapport fra FN satte landet sidste år rekord for produktion af kokain og dyrkning af kokaplanter, skriver Ritzau.

    Den grønlandske regering, naalakkersuisut, har afvist det australske selskab Greenland Minerals A/S' ansøgning om alternativ mineraludnyttelse ved Kuannersuit-fjeldet.

    Det skriver Departementet for Råstoffer og Justitsområdet i Grønland i en pressemeddelelse.

    Hvor mange døde under opførelsen af Øresundsbroen?

    At overholde loven er ikke nok, hvis antallet af ulykker skal begrænses, siger direktøren for A/S Storebælt. Seks mennesker mistede livet og godt 2.000 medarbejdere blev udsat for en arbejdsulykke i forbindelse med byggeriet af den faste forbindelse over Storebælt. Det er de kolde tal for de menneskelige omkostninger, der dog har givet bygherren og myndigheder dyrekøbte erfaringer, som allerede nu har ført til øget sikkerhed ved byggeriet af Øresundsforbindelsen. Store dele af sikkerhedsapparatet er nemlig fulgt med over til Øresundsforbindelsen sammen med tilsynsmyndighederne fra Arbejdstilsynets kreds i Vestsjællands Amt, der har haft og stadig har tilsynet med sikkerheden på den sidste del af byggeriet på den faste forbindelse over Storebælt.

    I modsætning til Storebæltsforbindelsen bliver forbindelsen over Øresund bygget med en række krav til entreprenørerne, som ikke blev stillet til entreprenørerne på Storebæltsforbindelsen. Kravet om et godt arbejdsmiljø samt sikring af det ydre miljø er simpelthen skrevet ind i kontrakterne med de entreprenører, som bygger forbindelsen over Øresund. Det er i sig selv noget nyt. Normalt indeholder kontrakter aftaler om pris og kvalitetskrav til byggeriet, men på Øresundsforbindelsen er arbejdsmiljøet også med i kontrakterne. Sikkerhedsspørgsmål er simpelthen en integreret del af det miljøledelses- og kvalitetsstyringssystem, som de tre bygherrer A/S Øresund, Øre- sundskonsortiet og Svedab kræver af entreprenørerne. Ydermere er entreprenørerne underlagt den nye byggepladsbekendtgørelse samt reglerne for arbejdspladsvurdering. - Vi kan allerede nu konstatere at sikkerhedsforholdene er udmærkede ude på Øresundsbyggeriet, fortæller kredschef Kjeld Bech Jørgensen fra Arbejdstilsynet, der i flere år har haft tilsynet med det utal af udenlandske og danske entreprenører, som har arbejdet med den østlige del af den faste forbindelse over Storebælt. Handlingsplan for sikkerheden, kontrol af det forebyggende arbejde samt åbenhed i forhold til offentligheden er de hovedkrav, som han har stillet til de enkelte konsortier. - Vi har hele vejen igennem lagt op til en åben dialog med de enkelte korsortier, som til gengæld har fået muligheden for at tilrettelægge deres organisation på en måde, så de selv har kunnet sørge for det forebyggende arbejde samt foretage den løbende kontrol med, at planerne også blev efterlevet i praksis.BORGERNES GODE RÅD

    Hvad er forskellen på Brobizz og Øresundsbroen?

    Se, hvilke bizzer og nummerpladebetaling du kan benytte på Storebæltsbroen, og hvordan du opnår rabatter, når du kører over broen.

    Kan jeg bruge Brobizz nummerpladebetaling på Storebælt?Du kan sagtens benytte nummerpladebetaling fra Brobizz til automatisk betaling, når du kører over Storebæltsbroen.

    Hvordan kommer man billigst over Øresundsbroen?

    Også på Øresundsbroen vil taksterne i 2022 stort set være de samme som i det forgangne år. Her stiger prisen også fem kr., så det nu koster 400 kr. at passere broen i en personbil - 800 kr. med campingvogn eller trailer. Også selvom man har Brobizz eller nummerpladeaflæsning.

    Kun hvis man har et BroPas, er der rabat at hente. Her stiger prisen tre kr. til nu 175 kr. for en personbil, mens prisen på selve BroPas i år stiger fem kr. til 325 kr.

    Hvad koster en smuttur til Sverige?

    SmutTursrabat fra 1. januar 2021 til 31. maj 2021.

    OBS: Lige nu kan der være begrænset adgang til Sverige på grund af Corona virus. Hold dig opdateret på Øresundsbroen´s webside.

    Hvor meget koster det at køre over Øresundsbroen?

    Det koster mellem 33 og 335 kroner at køre over Øresundsbroen.

    Dem, der har en bil på op til 6 meter, har BroPas og er ØresundsPendlere, betaler 156 kroner pr. tur over Øresundsbroen. Hvis de rejser mellem klokken 17 og 24 er prisen 100 kr. pr. tur. Hvis du har et BroPas eller et ØresundsPendler-kort betaler du årligt et abonnement på 280 kroner for at køre over broen. En kontantbillet koster 335 kroner, når man har bil. Det er også muligt at erhverve dig en EasyGo-billet, som koster 318, 25 kroner. For et 10-tur-kort til bilen og dig skal du give 2460 kroner.

    Hvem har betalt Øresundsbroen?

    En bro er en bærer af drømme, sagde Dronning Margrethe, da hun som den første holdt tale for det indbudte publikum. Mere konkret glædede Dronningen sig også over de muligheder som broen giver.

    En bro er en bærer af drømme. På sine høje piller vandrer den udi det dybe vand, mens den stiger og stiger helt op i det blå ûeller grå, dristig som en tanke. Den spænder to kyster sammen. Ogforbinder hav og himmel. Som i en drøm føler vi, at vi svæver, mensbroen stor og konkret bærer os over dybet til den anden side.

    Hvem ejer Øresundsbroen?

    Ifølge beregninger lavet af News Øresund baseret på oplysninger fra Øresundsbro Konsortiet får den danske og svenske stat indtægter på i alt 20,5 milliarder danske kroner fra broafgifterne frem til at alle lån er afbetalte. Foto: News Øresund – Johan Wessman

    13,5 milliarder kroner i alt i moms til både den danske og den svenske stat og desuden yderligere syv milliarder til Sverige, eftersom de svenske landanlæg bliver afbetalt inden de danske. Så meget forventes de to stater at få af afgifterne på Øresundsbroen frem til år 2050.

    Hvad koster det at køre over Øresundsbroen uden Brobizz?

    Billetpriserne for at køre over Øresundsbroen afhænger af størrelsen på og typen af køretøjet. På Øresundsbroens hjemmeside kan du se de aktuelle priser.

    Det kan betale sig at tegne et BroPas-abonnement, som giver dig halv pris på hver enkelt tur over broen.

    Hvis man pendler eller af andre årsager benytter Øresundsbron flere gange i løbet af et år, er det en god idé, at undersøge de forskellige tilbud som Øresundbron har. Ved fx at købe et BroPas eller tegne et pendlerabonnement bliver hver rejse væsentligt billigere.

    Hvor meget koster det at køre over Øresundsbroen med Brobizz?

    Priserne på Øresundsbron falder i en tid med høj inflation og stigende priser. Nu bliver det billigere for alle aftalekunder, der kører over broen.

    – Vi vil gerne tilbyde vores kunder en billigere pris, og vi gør det på et tidspunkt, hvor mange andre ting bliver dyrere. Det bliver simpelthen billigere og nemmere at krydse Øresund for alle med en rabataftale, priserne pr. tur falder med ca. 7 procent. " siger Berit Vestergaard, Salgs- og Marketingdirektør på Øresundsbron.

    Hvad koster det at køre over Øresundsbroen uden BroPas?

    Gør turen over Øresundsbron endnu nemmere og hurtigere med nummerpladebetaling eller en bizz fra Brobizz. Med nummerpladebetaling eller en bizz i forruden, sparer du tid og bøvl, og du kan hurtigt komme igennem de grønne ekspresbaner uden stop.  

    Hvornår er det billigst at køre over broen?

    Af: Esben Skrumsager  / d. 15. juni 2018

    I disse dage fejrer en af Danmarks flotteste beton-konkstruktioner sin 20 års fødselsdag. Storebæltsbroen har siden 1998 gjort det både lettere, hurtigere og billigere at komme fra Fyn til Sjælland eller omvendt.

    Hvad koster det at køre over Øresundsbroen tur retur?

    Også på Øresundsbroen vil taksterne i 2022 stort set være de samme som i det forgangne år. Her stiger prisen også fem kr., så det nu koster 400 kr. at passere broen i en personbil - 800 kr. med campingvogn eller trailer. Også selvom man har Brobizz eller nummerpladeaflæsning.

    Kun hvis man har et BroPas, er der rabat at hente. Her stiger prisen tre kr. til nu 175 kr. for en personbil, mens prisen på selve BroPas i år stiger fem kr. til 325 kr.

    Kan man bruge sin Brobizz på Øresundsbroen?

    Der indføres nye tekniske krav for bizzer, der benyttes til betaling i Norge. Disse ændringer gør, at en bizz med Brobizz privataftale fra den 13. april 2023 ikke længere kan benyttes til betaling af afgifter på norske veje og færgeruter.

    Du kan læse mere på Autopass' hjemmeside om dine muligheder for betaling fremover.

    Hvad koster det at køre over Øresundsbroen uden Bropas?

    Det koster mellem 33 og 335 kroner at køre over Øresundsbroen.

    Dem, der har en bil på op til 6 meter, har BroPas og er ØresundsPendlere, betaler 156 kroner pr. tur over Øresundsbroen. Hvis de rejser mellem klokken 17 og 24 er prisen 100 kr. pr. tur. Hvis du har et BroPas eller et ØresundsPendler-kort betaler du årligt et abonnement på 280 kroner for at køre over broen. En kontantbillet koster 335 kroner, når man har bil. Det er også muligt at erhverve dig en EasyGo-billet, som koster 318, 25 kroner. For et 10-tur-kort til bilen og dig skal du give 2460 kroner.