:

Kan man gå noget af Amarminoen?

Indholdsfortegnelse:

  1. Kan man gå noget af Amarminoen?
  2. Kan man gå Amarminoen med barnevogn?
  3. Kan man cykle på Amarminoen?
  4. Kan man gå rundt om Amager?
  5. Hvor lang tid tager det at gå 15 km?
  6. Hvor lang tid tager det at gå Møn Rundt?
  7. Hvor lang tid tager det at gå Camønoen?
  8. Hvor langt er Amager rundt på cykel?
  9. Hvad skal man lave på Amager?
  10. Hvor lang tid tager det at sejle rundt om Amager?
  11. Hvor langt kan man gå på 1 time?
  12. Hvis man går 5 km hver dag?
  13. Hvor er der smukkest på Møn?
  14. Hvad skal du se på Møn?
  15. Hvad koster det at gå Camønoen?

Kan man gå noget af Amarminoen?

Vi havde besluttet os for at stå forholdsvis tidligt op, så vi også kunne komme tidligt afsted på ruten. Der var købt ind til madpakke dagen før, så en god morgenmad bestående af havregrød med mandler, rosiner, blåbær og peanut butter, var en super start på dagen, der ovenikøbet er mættende i lang tid.

Herefter kogte vi lidt vand, hældte det på en god termoflaske (læs også min test af termoflasker fra Stanley) og medbragte instant kaffe på siden, så vi nemt kunne lave en lille kop kaffe på turen. Er man passioneret omkring sin kaffe, havde man nok brygget den hjemmefra eller medbragt en kaffetragt (sådan et har jeg faktisk, også fra Stanley), men jeg vælger ofte den nemme løsning, når det gælder ting som disse..

Kan man gå Amarminoen med barnevogn?

Nå men farvel ko. Du må ikke sige det her til nogen, men som natur-turister troede vi først, at den langhårde ko var en bison. Foto: Pia Melander Guilbert

Konklusionen kort: AmagerNyt mødte ingen skilte med henvisning til toiletter på den cirka 27 kilometer lange Amarmino. Måske fordi vi var optaget af naturoplevelsen og af at sikre os, at vi fulgte ruten. Men kan vi overhovedet gøre krav på toiletter, når vi er på sightseeing i naturen?

Kan man cykle på Amarminoen?

Terræn: Asfalt, grusstierLængde: 27 km eller 17 + 10 kmTransport: Nemt med både bil og offentlig transport.

I bil kan du parkere gratis og ubegrænset i Dragør og på Røde Mellemvej som er lige ved start/slut punkt ved DR byen. Derudover er der også gratis og ubegrænset parkering ved Kongelundsfortet hvis du kun vil gå den ene etape. Men husk altid at tjekke om forholdene skulle have ændret sig. Det vil være surt med en P-bøde. 

Kan man gå rundt om Amager?

Amarminoen strækker sig fra DR Byen i nord til Dragør på sydspidsen og kan gås eller cykles i begge retninger.

Ønsker du at starte ved DR Byen, så starter ruten ved rundkørslen ved Ørestads Boulevard / Grønjordsvej, og hvis du ønsker at gå den modsatte vej, starter den ved Prins Knuds Dæmning i Dragør. Bus 35 og Metrolinjerne M1 og M2 forbinder de to startpunkter.

Følg fra startstederne de særlige markeringer med en turkis dråbe, eller følg kortet på appen 'Naturpark Amager', som begge guider dig gennem hele ruten. 

Hvor lang tid tager det at gå 15 km?

Et godt udgangspunkt er at mellem 15-20 kilometer om dagen inklusiv dine pauser. Det er dog forskelligt fra person til person hvor langt man kan og hvor øvet man er, hvor vi heraf vil anbefale at man inde sin tur anskaffer sig et kort over Caminoen og ruten, så man på forhånd kan danne dig et overblik.

Amarminoen strækker sig fra DR Byen i nord til Dragør på sydspidsen og kan gås eller cykles i begge retninger. Ønsker du at starte ved DR Byen, så starter ruten ved rundkørslen ved Ørestads Boulevard / Grønjordsvej, og hvis du ønsker at gå den modsatte vej, starter den ved Prins Knuds Dæmning i Dragør.

Verdens største sø er det Kaspiske Hav – på engelsk kaldet Caspian Sea. Søen, som er en saltsø, ligger i Østeuropa på grænsen mellem Europa og Asien. Det er landene Azerbaijan, Iran, Rusland, Kasakhstan og Turkmenistan, som har kystlinje til søen.

Ruten går rundt om Buresø, der er en af de få søer i nordsjælland, som henligger i næsten upåvirket naturtilstand. På turen får man et smukt kig ud over søen og man kommer gennem både Slagslunde Skov og Kroge- lund.

Hvor lang tid tager det at gå Møn Rundt?

Men en Camino vandring kan også foregå på dansk jord, f.eks. på Møn…som en Camøno. Ordet Camino betyder nemlig bare ”sti” eller ”vej” – altså en opmærket rute. Og som folkene bag Camønoen selv skriver, er dette en rute til dig, der gerne vil gå dig til fred og oplevelser.

Her venter nemlig både storslået og enestående natur, seværdigheder som f.eks. Møns Klint, lokkende badestrande, lange landeveje hvor tankerne kan få frit løb samt masser af små hyggelige byer og havne, hvor du kan tage en pause og nyde de mange lokalproducerede forfriskninger.

Netop ordet ”lokal” går igen, når man taler om Camønoen, for det er i allerhøjeste grad et fællesprojekt. Både på Møn, Nyord og Bogø bakker en lang række lokale Camønopartnere nemlig op om at give de vandrende gæster den bedst mulige oplevelse, og det skinner igennem mange steder – både når det gælder gastronomi, kultur og overnatning.

Camønoens rute er i alt 175 kilometer lang. Ruten går stort set Møn rundt (dog ikke langs kysten hele vejen, men mere om det senere) med afstikkere til bl.a. skønne Nyord og Bogø.

Hele turen er inddelt i 10 etaper der varierer mellem 8,7 kilometer og helt op til 38,8 kilometer. Vi kommer tilbage til etaperne i en særskilt afsnit.

Vælger du at gå hele Camønoen, kan du se frem til cirka 250.000 skridt langs både mark og strand, gennem urskov og klinteskov, tæt på jættestuer og grotteedderkopper.

De fleste, som vælger at gå hele Camønoen, bruger typisk 6-9 dage. Nogen gør det hurtigere, mens andre igen bruger mere tid og måske snupper en ekstra overnatning på ruten eller opholder sig længere på steder, man finder interessante. I bedste Camino-ånd handler det i bund og grund om at gå turen, som du har lyst til og i det tempo, der passer dig bedst.

Der er ikke noget rigtig eller forkert sted at starte på Camønoen, men mange vælger enten at starte eller slutte på Møns Museum i den hyggelige by Stege.

Møns Museum er en firlænget gård, der både byder på lokalhistoriske udstillinger, turistinformation, en virkelig hyggelig gårdsplads og faktisk også en hel længe, der er omdannet til et by-shelter, hvor trætte pilgrimme kan få ly for natten på en af de mange træbrikse for et symbolsk beløb.

I turistinformationen på Møns Museum kan du få en hyggelig snak med personalet og få svar på alle de spørgsmål, du måtte have til din vandring.

Hvor lang tid tager det at gå Camønoen?

Camønoen er en 175 km lang vandrerute, der snor sig rundt på de tre sydsjællandske øer Møn, Nyord og Bogø. På turen venter et hav af forskelligartede oplevelser - både naturmæssige og kulturelle. Her kommer du blandt andet forbi skov og strand, klinter, bakkeland og flade strækninger med betagende udsigter, hyggelige småbyer og enestående kalkmalerier.

Camønoen består af en hoverute på 175 km og flere alternative ruter på tilsammen 40 km. Hovedruten er markeret med orange skilte, mens de alternative ruter er markerede med okkergule skilte. Skiltninger gør det muligt at følge ruten i begge retninger.

Hvor langt er Amager rundt på cykel?

27 kilometer vandrerute fra DR Byen i nord, over Sydvestpynten og helt til Dragør Fort i sydøst. Amarminoen indbyder til fordybelse og ro, mens du hele tiden er i nærheden af byens puls. Følg de dråbeformede piktogrammer langs hele ruten. Se mere om Amarminoen.

Hvad skal man lave på Amager?

På Amager finder du alt, hvad hjertet begærer af oplevelser både i byen og i naturen. Her møder du et rigt kulturliv, lækre caféer og grønne oaser som f.eks. Amager Fælled og Amager Strand. Der er derfor masser af muligheder for at få nye og spændende oplevelser, både for dig, der bor på Amager, men også for dig, der bare er på besøg.

Amager er en ø i Øresund og en del af København. Faktisk er det den tættest befolkede ø i Danmark, men det mærker man ikke, for her får du masser af natur og frisk luft omkring dig. Særligt vandet er en integreret del af byens DNA. Derfor finder du en lang række oplevelser og indtryk, hvor vand spiller en central rolle. 

Et af de nyere områder på Amager er Ørestaden. Her spirer nye lejligheder og boliger op i det naturskønne område, der stadig er tæt på det rige byliv. Det gør området særligt populært for unge børnefamilier, der nyder godt af de mange muligheder.

Hvor lang tid tager det at sejle rundt om Amager?

03. maj 2012

Vejret lovede godt og jeg havde en fridag. Så skulle der gøres alvor af en tur rundt om Amager. Jeg planlagde at ro ud fra Amager Strandpark og så enten ro mod eller med uret rundt. Jeg havde tidligere overvejet en to-dages tur, men hvad Søren? 45 kilometer kan vel godt ros på 7-8 timer inklusiv anstændige pauser, så det blev en endagstur. Så behøvede jeg heller ikke telt, kogeapparat og lignende tungt udstyr.

Hvor langt kan man gå på 1 time?

Den letteste måde du kan finde ud af om du har gået de 10.000 skridt, er helt klart ved at have en skridttæller eller et aktivitetsur.

Hvis du ikke vil bruge penge på en skridttæller, så ved du, at 10.000 skridt er omkring 8 kilometer. Du kan læse meget mere om, hvordan du omregner skridt til km.

Det kommer naturligvis ud på, hvilket gangtempo du går i. I denne tabel er hastigheden for de mest typiske gangtempi noteret.

Vi har alle sammen forskellige tempo, når vi går. Men der er nogle definitioner for hvornår man går langsomt, går i et moderat tempo eller går så hurtigt, at det kaldes kapgang.

Alt afhængig af hvad dit tempo er, så vil tiden for at få gået x-antal skridt også variere. Det siger sig selv at jo hurtigere man går, jo hurtigere er man også i mål.

Hvis man går 5 km hver dag?

SELV DE SMÅ MÆNGDER AF DAGLIG MOTION HAR EN POSITIV INDVIRKNING PÅ DIT HELBRED Men hvis det skal have en større effekt på din sundhed og vægt, kan du fx øge antallet af skridt om dagen.

Vandre- og gåture er glimrende motion, der gavner din generelle sundhed og samtidig fyrer op under din kalorieforbrænding.

Hvor er der smukkest på Møn?

Den korte køretur over Dronning Alexandrines Bro fra Sjælland til Møn markerer ikke bare overgangen fra en ø til en anden.

For mange er det lige så meget hverdagen, der efterlades på den sydsjællandske kyst, og ferien der tager sin spæde begyndelse, når bilhjulene rammer øen, der mest af alt er kendt for de imponerende, hvide klinter på øens østlige side.

Hvad skal du se på Møn?

Møns Klint er en del af det vældige lag af kridt, som store dele af Danmark hviler på.Kridtet består af skeletrester fra dyr, som levede for ca. 70 mill. år siden. Dengang var der et tropisk hav, hvor Danmark ligger nu. I havet levede bl.a. mikroskopiske alger med et skelet af kalkskiver, også kaldet kokkolitter. Når algerne døde, sank kalkskiverne ned på havbunden. Her opstod gennem millioner af år et tykt lag af kalk. Også dyr som blæksprutter, søpindsvin og muslinger levede i havet. I kridtet og på stranden kan du finde forstenede rester af havdyr, især søpindsvin, og smalle, aflange sten kaldet vættelys. Vættelys er en del af skjoldet fra en forhistorisk blæksprutte.

Den gamle havbund blev rejst på højkant Efter Kridttiden ændrede kloden sig dramatisk. Kontinenterne hævede sig af havet, og bjergene blev skabt. Da den sidste istid nåede Danmark for ca. 12.000 år siden, befandt det tykke kalklag sig allerede over havets overflade. Isens enorme kræfter skrællede den gamle havbund i op til 50 meter tykke skiver og skubbede dem sammen. Resultatet blev Høje Møn. I kridtlagene kan du se sorte striber af flintesten. De viser, hvordan lagene er blevet foldet under isens tryk. Efter at isen smeltede, er der gennem tiden sket større og mindre skred, som har dannet den klint, vi kan se i dag.

Hvad koster det at gå Camønoen?

Men en Camino vandring kan også foregå på dansk jord, f.eks. på Møn…som en Camøno. Ordet Camino betyder nemlig bare ”sti” eller ”vej” – altså en opmærket rute. Og som folkene bag Camønoen selv skriver, er dette en rute til dig, der gerne vil gå dig til fred og oplevelser.

Her venter nemlig både storslået og enestående natur, seværdigheder som f.eks. Møns Klint, lokkende badestrande, lange landeveje hvor tankerne kan få frit løb samt masser af små hyggelige byer og havne, hvor du kan tage en pause og nyde de mange lokalproducerede forfriskninger.

Netop ordet ”lokal” går igen, når man taler om Camønoen, for det er i allerhøjeste grad et fællesprojekt. Både på Møn, Nyord og Bogø bakker en lang række lokale Camønopartnere nemlig op om at give de vandrende gæster den bedst mulige oplevelse, og det skinner igennem mange steder – både når det gælder gastronomi, kultur og overnatning.

Camønoens rute er i alt 175 kilometer lang. Ruten går stort set Møn rundt (dog ikke langs kysten hele vejen, men mere om det senere) med afstikkere til bl.a. skønne Nyord og Bogø.

Hele turen er inddelt i 10 etaper der varierer mellem 8,7 kilometer og helt op til 38,8 kilometer. Vi kommer tilbage til etaperne i en særskilt afsnit.

Vælger du at gå hele Camønoen, kan du se frem til cirka 250.000 skridt langs både mark og strand, gennem urskov og klinteskov, tæt på jættestuer og grotteedderkopper.

De fleste, som vælger at gå hele Camønoen, bruger typisk 6-9 dage. Nogen gør det hurtigere, mens andre igen bruger mere tid og måske snupper en ekstra overnatning på ruten eller opholder sig længere på steder, man finder interessante. I bedste Camino-ånd handler det i bund og grund om at gå turen, som du har lyst til og i det tempo, der passer dig bedst.

Der er ikke noget rigtig eller forkert sted at starte på Camønoen, men mange vælger enten at starte eller slutte på Møns Museum i den hyggelige by Stege.

Møns Museum er en firlænget gård, der både byder på lokalhistoriske udstillinger, turistinformation, en virkelig hyggelig gårdsplads og faktisk også en hel længe, der er omdannet til et by-shelter, hvor trætte pilgrimme kan få ly for natten på en af de mange træbrikse for et symbolsk beløb.

I turistinformationen på Møns Museum kan du få en hyggelig snak med personalet og få svar på alle de spørgsmål, du måtte have til din vandring.