:

Hvem ejer Toldboden?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvem ejer Toldboden?
 2. Hvem ejer Seaside Toldboden?
 3. Hvem står bag Reffen?
 4. Er Refshaleøen en del af Amager?
 5. Hvornår åbner Reffen 2023?
 6. Hvem ejer Refshaleøen?
 7. Hvem ejer Reffen?
 8. Hvilken station er tættest på Reffen?
 9. Kan man tage havnebussen til Reffen?
 10. Kan man bo på Refshaleøen?
 11. Hvilken station er tættest på Christiania?
 12. Er havnebussen gratis?
 13. Kan man betale kontant i havnebussen?
 14. Hvor er det billigst at bo i København?
 15. Hvor meget skal man tjene for at bo i København?

Hvem ejer Toldboden?

Kongelig bygningsinspektør V.Th. Walther fremlagde i 1889 et forslag til toldbygning med frilager, et frilager var et ønske fra handlende i byen og var medvirkende til at Aarhus Byråd overvejede at stille en grund til rådighed uden betaling. Walthers forslag var en rektangulær bygning omkring en gård ved havnen. Byrådet havde stillet to grunde til rådighed, hvoraf man foretrak den ene en trekantet grund, der vor nuværende bygning ligger. I 1890 udarbejdede Walther et forslag til denne trekantede grund, der var problemer med det nærliggende jernbanespor der forbandt havnen med Aarhus Hovedbanegård, dette skulle udvides, disse spor ville føre til problemer med vareførelsen til toldbygningen. Walthers forslag blev der intet ud af. Walther trådte tilbage som bygningsinspektør som 72-årig, og opgaven gik til den nye kongelige bygningsinspektør Hack Kampmann.[3]

Kampmanns opgave var ikke let: målene på den trekantede grund var 125, 180 og 230 alen og han skulle holde sig ca. 40 alen fra det ene hjørne, jernbanesporet gjorde at porten måtte placeres mod nord. Som konduktør ved byggeriet var Carl Harild ansat fra august 1894 til slutningen af 1897, og blev afløst af P.M. Petersen og virkede til byggeriet afslutning. Toldbygningen er opført i røde teglsten på en tilhugget granitsokkel, til udsmykning er anvendt granit, savonnièrsten fra Lorraine, kridt- og formsten. Tagene er med grøn, skiferpakhusfløjen og halvtaget over skuret i gården er med asfalt. Tagenes tagrender og skotrender, samt nedløb og rygninger er af kobber. Midterbygningens tårn er med flagstang på toppen, urskive af savonnièrsten på facaden over hovedindgangsdøren. Mod bolværket var en bevægelig kran monteret på muren ved pakhusets port.[3] Toldbodens indgangsparti er modelleret efter byvåbenet i Aarhus, der netop også har tre røde tårne. Bygningen vender den imponerende facade mod vandet og skulle signalere til dem der ankom med skib, at de nu nærmede sig en betydelig handelsby.[4]

Hvem ejer Seaside Toldboden?

Michelin chefs in relaxed settingsCopenhagen's new gastronomic destination, Seaside Toldboden, opens on May 6th with seven-star chefs from seven corners of the world. Seaside Toldboden has high ambitions and has thus teamed up with chefs from the absolute super league, who have worked at 1, 2 and 3-star Michelin restaurants around the world.

Now the same talented people will become independent chefs at Seaside Toldboden, serving their own versions of oyster, shellfish, squid, ceviche, sashimi, sushi, grilled monkfish, chicken yakitori, tournedos Rossini, tomahawks and souvlaki.

Hvem står bag Reffen?

Detailed Reviews: Reviews order informed by descriptiveness of user-identified themes such as cleanliness, atmosphere, general tips and location information.

We perform checks on reviews

Er Refshaleøen en del af Amager?

Refshaleøen er en kunstig ø nord for Amager opfyldt fra 1868 af Københavns havnevæsen. I 1872 flyttede A/S Burmeister & Wain sit skibsbyggeri hertil fra Christianshavn. Det oprindelig trefløjede anlæg er hyppigt udvidet, omkring 1960 også mod øst.

Etymologi Refshale er oprindelig navnet på en grund, af rævshale 'rævehale', om en aflang form.

Hvornår åbner Reffen 2023?

We process your data to deliver content or advertisements and measure the delivery of such content or advertisements to extract insights about our website. We share this information with our partners on the basis of consent and legitimate interest. You may exercise your right to consent or object to a legitimate interest, based on a specific purpose below or at a partner level in the link under each purpose. These choices will be signaled to our vendors participating in the Transparency and Consent Framework. Cookies Policy

Always Active

Hvem ejer Refshaleøen?

PFA og PKA bliver nye ejere sammen med LD og KP. PFA og PKA har købt sig ind i selskabet dels ved opkøb af den aktiepost som investeringskoncernen St. Frederikslund tidligere på året satte til salg og dels ved køb af en del af selskabets egne aktier.

Hvem ejer Reffen?

I 2000 startede rejsen på Nationalmuseet i København, og i 2010 slog vi dørene op for restauranten Toldboden, som nu er omdannet til Seaside Toldboden. På begge restauranter har vi været været vært for alt lige fra store firmafester, konferencer og selskaber til at drive restaurant, brunch og havbar.

I 2014 overtog vi de gamle papirhaller på Papirøen og målet var at hjælpe flere til at åbne egen virksomhed inden for restaurationsbranchen. Derved opstod konceptet: ”selvstændige køkkenchefer”. Copenhagen Street Food havde 39 gadekøkkener og 13 forskellige nationaliteter drevet af selvstændige entreprenører. Men alt godt får en ende, og da markedet på Papirøen måtte lukke ned i december 2017, grundet en midlertidig lejekontrakt. Konceptet måtte finpudses og videreudvikles til en version 2.

Hvilken station er tættest på Reffen?

Københavns Kommune har en række tidsbegrænsede parkeringszoner, hvor du har mulighed for at parkere gratis i et begrænset tidsrum. Det fremgår af skiltene, hvor lang tid du må parkere i de enkelte zoner. Det er vigtigt, at du indstiller p-skiven, så parkeringsvagten kan se, at du har parkeret indenfor det begrænsede tidsrum.

Du kan finde tidsbegrænsede parkeringszoner med gratis parkering i København:

 • Grønjord
 • Hellerup Station
 • Vanløse Station
 • Lergravsparken
 • Nordvest
 • Valby Syd
 • Havnestad
 • Den Hvide Kødby

Kan man tage havnebussen til Reffen?

Tag havnebussen, hvis du gerne vil opleve København fra en anden vinkel end du plejer. Prisen er 24 kroner for en voksen og lidt billigere med rejsekort – og så er det nemt og hyggeligt at sejle gennem byen og opleve København fra vandsiden.

Kan man bo på Refshaleøen?

Der var omkring 2.000 ansøgere til de første boliger. Kathrine var blandt de første 16 studerende, der fik lov til at flytte ind i januar.

Henover sommeren er der kommet mange flere til, og i alt er de nu 164 studerende.

- Der er en helt særlig stemning her. Det er fedt at bo herude sammen med en masse andre unge i stedet for at bo alene i en lejlighed på Nørrebro, hvor man bare kan sidde og kukkelure.

Hvilken station er tættest på Christiania?

Er havnebussen gratis?

 • Vil rejse både billigt og nemt rundt med bus, tog og metro - hele døgnet

 • Rejser flere gange med tog, bus og metro indenfor en begrænset tidsperiode på 24, 48, 72, 96 eller 120 timer

Kan man betale kontant i havnebussen?

På stationen: Billetautomater finder du på stationerne til tog og metro. Her kan du betale med kontanter eller kort. Nogle stationer har betjent billetsalg eller 7-Eleven-butikker, hvor du kan købe billetter.

På hjemmesiden: Du kan også købe din billet online på DSB’s hjemmeside op til 5 minutter før afgang. Husk at downloade eller printe din billet, så du også kan vise den, hvis du ikke er på internettet.

Hvor er det billigst at bo i København?

Du kan spare næsten 700.000 kroner på at købe lejlighed, hvis du bare er villig til at bo en kilometer længere mod øst

Der kan være tusindvis af kroner at spare, hvis du vælger den rigtige del af København som bopæl.

Hvor meget skal man tjene for at bo i København?

I bunden af listen er kommuner som Tønder, Morsø og Lolland, hvor et boligkøb kræver en samlet årsløn i husstanden på lige under 700.000 kroner om året.

Fra København til Tønder er der en forskel i indkomstkravet på næsten 900.000 kroner.

Ifølge ejendomsmæglerkæden Home svarer den forskel til, at en familie skal tjene næsten 75.000 kroner mere om måneden, hvis den vil bo i København frem for Tønder.