:

Hvad spiser man i Indonesien?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad spiser man i Indonesien?
 2. Hvad er Indonesiens nationalret?
 3. Hvad kendetegner indonesisk mad?
 4. Hvad er Balis nationalret?
 5. Kan man drikke vandet i Indonesien?
 6. Hvad koster en måned på Bali?
 7. Kan man drikke alkohol på Bali?
 8. Hvordan siger man tak på Bali?
 9. Kan man betale med euro på Bali?
 10. Hvad tjener folk i Bali?
 11. Hvad er ulovligt i Indonesien?
 12. Hvad er ulovligt på Bali?
 13. Hvilke hajer er der på Bali?
 14. Hvad koster en øl på Bali?

Hvad spiser man i Indonesien?

Indonesien Det er et meget mere attraktivt land, end folk tror, ​​med en masse byer og monumenter, der er et sandt vidunder, samt en interessant kultur, der er værd at vide. Som i alle lande er dens gastronomi meget speciel, og det har det virkelig velsmagende og spektakulær. Det er netop det, jeg gerne vil fortælle jer nu, om gastronomien i Indonesien, som er fuld af smag, der vil blive et autentisk eventyr for din gane.

Her er nogle fakta om indonesisk gastronomi så du ved, hvad du kan spise, når du besøger landet. Bemærk:

Hvad er Indonesiens nationalret?

Indonesisk mad er så varieret og uforudsigelig som skærgården. Med 238 millioner mennesker sprinkled over mere end 17,000 øer, er det ikke underligt, at menuer ændres, mens du rejser længere væk. Og mens forskellige regioner prale af deres egne unikke specialiteter, er nogle få kendte retter allestedsnærværende og findes næsten overalt, hvor du går.

Udenfor turistrestauranter, vær ikke overrasket, hvis din mad kommer næsten ikke varm eller ved stuetemperatur. Mange indonesere har ofte uregelmæssige spiseplaner, så mad fremstilles tidligt og serveres hele dagen. Fødevarer spises normalt med hænderne - en anden god grund til ikke at tjene det for varmt!

Hvad kendetegner indonesisk mad?

Den mest eksotiske frugt du kan prøve, når du er i Sydøstasien er naturligvis durianfrugten. Durian er elsket og hadet for sin usædvanlige smag og stærke aroma. Hvis du elsker blåskimmelost eller andre delikatesser med stærk lugt, skulle du prøve den. Ellers er der mange andre eksotiske frugter, som du kan prøve. Noget så velkendt som banan findes i mange sorter, farver, former og størrelser. Sæt tænderne i en perfekt solmoden og blød mango eller prøv lokale frugter som mangosteen, lychee og rambutan. Den lille frugt hedder rambutan, da "rambut" betyder "hår" på indonesisk. Prøv alle de gode frugter der vokser på Bali og sælges på markeder over hele øen.

Hvad er Balis nationalret?

Prisen for vores flybilletter var 5.612 kr. pr pers, tur/retur - gennem Kilroy. Flyselskabet var KLM, og vi fløj fra Aalborg, og skulle mellemlande i Amsterdam. Det er en rigtig god pris, og er lige i starten på højsæson. Grundet til, at vi bestilte gennem et rejsebureau er, at der er en vis sikkerhed, hvis der sker noget med flybilletterne - aflysninger, forsinkelser, tilknytningsfly osv.

Priserne ligger normalvis omkring 6.000 kr. i lavsæson, så 5.600 var en rigtig fin pris. Selvom det kan virke dyrt for flybilletter. Vi bestilte flybilletterne i januar og skulle rejse i april. For at score de bedste flybilletter vil jeg anbefale at læse mit indlæg om at finde de bedste (og billigste) flybilletter. Vi havde forinden søgt nettet tynd for flybilletter både på Google, Momondo og flyselskabernes egne hjemmesider. Vi endte derfor med disse, fordi der var under-26-år-rabat på Kilroy. Vi prioriterede i øvrigt at have så få mellemlandingerne som muligt/så lidt rejsetid som muligt. Derudover prioriterede vi at kunne flyve fra Aalborg.

Rejsetiden tog i alt 19 timer - hvor vi mellemlandede i Amsterdam. Det tager cirka 1 time at flyve til Amsterdam. 12,5 timer til Singapore (som er en lille mellemlanding), og 3 timer derfra til Bali. Hjemturen tog cirka 22 timer i alt - 3 timer til Kaula Lumpur, 12,5 til Amsterdam, 1 time til Aalborg.

Lufthavnen på Bali hedder Ngurah Rai - Denpasar. Det er den eneste lufthavn, der er på øen, og derfor kan der hurtig opstå kø og kaos. Lufthavnen er ikke lige så moderne, som dem du måske i forvejen kender. Alt foregår gennem fysiske medarbejdere, og ikke nyudviklede maskiner, der tjekker dit pas. Mit eneste råd: hav tålmodighed.

Som et godt udgangspunkt, især hvis du ankommer til Bali om aftenen/når det er mørkt, vil jeg anbefale at kontakte dit hotel/hostel/overnatningssted for at spørge, om de kan hente i lufthavnen (ofte er det mod gebyr). Hvis du booker hotel gennem Booking.com er det utrolig nemt. Når du booker hotellet, kan du tilføje en besked, og i den besked kan du spørge, om de vil hente. Det er utrolig nemt. Det kan dog være lidt dyrt på denne måde, men prisniveauet er generelt lavt på Bali, så jeg vil helt klart anbefale at prioritere denne post.

Da vi ankom i ankomsthallen, stod der en sød balineser med mit efternavn på et hvidt stykke papir (som man ser det i film) og ventede på os lige så stille og rolig. Vi gik ud i noget, der minder om en parkeringskælder, som har endnu mere kaos, end inde i lufthavnen. Her blev vi så placeret på nederste etage, og han fortæller, at han "lige" skal hente sin bil. Vi tænkte "nåh ja okay" og ventede, ventede og ventede. Det "lige" blev bare til UTROLIG lang tid. Jeg tror minimum vi stod i 30 minutter og ventede, fordi der simpelthen var SÅ mange biler.

OBS: Du skal vide, at når du ankommer i lufthavnen, er der SÅ mange desperate balinesere, der vil gøre alt for at tjene penge på dig. De tager kufferten ud af hånden på dig, og lader som om de er med hotellet som hjælpere. Når de så har bragt din kuffert hen til din chauffør/til bilen, forventer de betaling. JEG VIDSTE DETTE PÅ FORHÅND, SÅ DE SNØD IKKE OS. Men de snyder, hvor de kan (generalisering!). Da vores chauffør tog i mod os og viste os hen til bilen, begyndte der straks at komme en håndfuld "hjælpere", jeg spurgte lige så venligt, om de var med hotellet, hvortil en svarede "nej", og så sagde jeg meget konsekvent "så kan jeg godt tage min kuffert selv". Det var ikke diskussion eller noget, men det var vildt nok. Det var i hvert fald bevis på, at man sagtens kan sige fra. For det var lige netop sådan en situation, jeg var blevet advaret imod hjemmefra fra bekendte.

Kan man drikke vandet i Indonesien?

Husk drikkedunken hjemmefra, og minimer dit bidrag til Indonesiens store problem med plastikaffald.

Bali er en af verdens mest grønne og frodige øer. Overalt på øen hører man lyden af klukkende, rislende, brusende – og i regntiden til tider højt plaskende – vand, fra rismarker, floder, fontæner, kloakker og vandfald. Balis berømte rismarker er på UNESCOs verdensarvsliste og afhænger af et kompliceret vandingssystem, der er bygget op over mange århundreder.

Hvad koster en måned på Bali?

Dette rejsebudget er tilegnet folk som er digitale nomader, langtidsrejsende eller folk som blot ønsker at rejse på budget.

Totale leveomkostninger for 2 personer (1 dag/30 dage) = 209 DKK / 6266 kr. Dette er en smule over vores ønskede budget, men stadig rigtig tæt på, taget i betragtning af hvor dyre turistdestinationer ofte kan være. Herunder finder du hele budgettet opdelt således, du kan se hvor meget vi har brugt på mad, oplevelser etc. Det eneste som budgettet ikke indeholder, er omkostningerne til flybillet og rejseforsikring.

 • Mad & Drikke: 89 kr. pr. dag
 • Husleje: 88 kr. pr. dag
 • Fornøjelser: 16 kr. pr. dag
 • Transport: 5 kr. pr. dag
 • Diverse: 9 kr. pr. dag
 • Oplevelser: 2 kr. pr. dag

Kan man drikke alkohol på Bali?

Den svenske turist, Johan, fik det rigtig dårligt om aftenen.

Hans kæreste forstod, at hun måtte ringe efter hjælp. Men da ambulance-folkene kom frem og gav ham førstehjælp, var det for sent.

Hvordan siger man tak på Bali?

Når man siger ‘Indonesien’, tænker de fleste på Bali, Gili-øerne og Lombok. Indrømmet - det gjorde jeg også selv. Men som det største ørige i verden gemmer Indonesien på utrolig mange skatte og destinationer, som de færreste har hørt om. Jeg vil nu fortælle om to af Indonesiens ’best kept secrets’: Sulawesi og Raja Ampat (men shhh! Don’t tell…).

Prøv at lukke øjnene et øjeblik. Forestil dig et tropisk paradis, som ligger meget fjernt, men som gemmer på uspolerede sandstrande, små paddehatte-øer med smukke klippeformationer, et undervandsmekka med farverige koraller og kæmpestimer fisk og hajer - og så næsten ingen turister. Lyder det for godt til at være sandt? Det er det også. Næsten. Men sådan er Raja Ampat.

Forestil dig nu et sted, hvor du kan hike blandt storslåede, grønne risterasser og op på vulkaner, vandre rundt i junglen og spotte små spøgelsesaber, samt få nogle stærke lokalkulturoplevelser, som måske kan udfordre dig i øjeblikket, men som efterlader dig med minder for livet. Det kan du på Sulawesi.

Kan man betale med euro på Bali?

Efter accept af tilbuddet fremsendes dokumenter med informationer om flyrejsen inklusive rejseplan.

Det er meget vigtigt at dit/jeres navn(e) på flybilletterne er 100% identisk med det navn, der står i passet, da det ikke kan ændres, efter reservationen er gennemført.

Da der i nogle tilfælde kan ske ændringer i flytiderne, er det vigtigt, at du løbende og særligt på afrejsedagen tjekker de aktuelle flytider for din rejse. I din booking-bekræftelse kan du finde en vejledning til, hvordan du nemmest gør det.

Selvom vi rigtig gerne vil hjælpe, har vi desværre ikke mulighed for at reservere pladser på flyet. Hvis du har specielle ønsker til, hvor du gerne vil sidde i flyet, eller hvis I er flere, der rejser sammen, og I vil være sikre på at sidde sammen på flyrejsen, anbefaler vi, at du selv går ind på flyselskabets hjemmeside og forhåndsbooker sæder i flyet.

På flyselskabets hjemmeside er der en funktion, der hedder noget i stil med ”manage my booking”, og det er her, du kan booke dit sæde. Vær opmærksom på, at mange flyselskaber kræver betaling for forhåndsbooking af sæder, så det er en god idé at sidde klar med betalingskortet. Mange flyselskaber tilbyder også – mod ekstra betaling – ekstra benplads eller opgradering til bedre komfort.

Det varierer fra flyselskab til flyselskab, hvor tidligt du kan forhåndsreservere flysæder. De fleste flyselskaber åbner først for denne mulighed mellem 72 og 24 timer før afgang. Det er derfor en god ide at forsøge at foretage pladsreservationen så hurtigt som muligt efter du modtager din e-ticket fra os.

Vores lokale samarbejdspartner står klar til at tage imod dig i lufthavnen og køre dig til hotellet. Kig blot efter det pink Flamingo Tours-skilt.

Du må som udgangspunkt altid medbringe 20 kg indchecket bagage og 5 kg håndbagage på din rejse. På din rejseplan kan du se, præcis hvor meget bagage du må medbringe.

Vær opmærksom på, at du på indenrigsfly ofte må medbringe mindre bagage end på internationale flyvninger. Det er derfor vigtigt, at du er særligt opmærksom på bagagerestriktionerne på eventuelle indenrigsflyvninger.

Din bagage checkes altid ind hele vejen fra start til slut. Du skal altså ikke hente din bagage og checke ind igen ved eventuelle mellemlandinger.

Vi anbefaler alle vores kunder at have både rejseforsikring og afbestillingsforsikring.

Har du allerede en rejseforsikring, bør du sikre, at du er ordentligt dækket ved rejser til Bali.

Mangler du rejse- og/eller afbestillingsforsikring, hjælper vi dig gerne med forsikringer. Læs mere her: Forsikring.

Hvad tjener folk i Bali?

Indonesien er en øgruppe, der ligger mellem det sydøstasiatiske fastland og Australien. Øgruppen består af omtrent 18 000 øer, hvoraf 6000 af disse er beboede. De største øer i Indonesien er Sumatra, Java, Kalimantan, Sulawesi og den vestlige del af Papua på øen Ny Guinea. Landet ligger i et område, hvor 3 kontinentalplader mødes. Der er et stort antal aktive vulkaner, og jordskælv forekommer jævnligt. Tsunamien, som indtraf i flere områder i Sydøstasien i 2004, skyldtes et underjordisk jordskælv. Aceh-provinsen på Sumatara blev hårdest ramt, hvor 220 000 indonesere omkom.

Indonesien har verdens tredje største tropiske regnskov, som dækker omtrent 70% af landets areal. Mange og lange skovklædte bjergkæder præger landskabet, men det er også store lavlandsområder på nogle af øerne. Landet har et tropisk kystklima, og temperaturen er altid over 18 grader med luftfugtighed mellem 70-90%.

Brug af olie og kul som energikilder, foruden overforbrug af kunstgødning og sprøjtemidler, har skabt store miljøproblemer. Afskovning knyttet til palmeolieplantager er også et stigende problem.

De ældste spor efter menneskeliv i området er omkring 1 million år gamle. Nyere befolkning kom fra det sydøstasiatiske fastland omkring 3000 år fvt. Islam spredte sig til landet i 1300-tallet og blev lidt efter lidt den største religion i området. Af kolonistater var portugiserne de første, som bosatte sig i landet i begyndelsen af 1500-tallet. Fra 1600-tallet overtog hollænderne kontrol over store dele af handelen, og landet blev en hollandsk koloni omkring år 1800.

I starten af 1900-tallet voksede modstanden mod kolonistyret, men flere oprørsforsøg blev nedkæmpet. I 1927 dannedes Det Indonesiske Nationalistparti, PNI, under ledelse af Achmed Sukarno. Han blev fængslet og forvist og vendte først tilbage efter den japanske invasion 1942.

Indonesien var under japansk besættelse under 2. Verdenskrig. I 1949 blev de anerkendt, som en selvstændig stat under ledelse af nationalistlederen Sukarno. Hollænderne accepterede imidlertid ikke tabet af kolonien, og der gik flere år med stridigheder, inden det på en FN-ledet konference i 1949 lykkedes, at få hollænderne til at acceptere selvstændigheden.

Hvis alle mennesker på jorden skulle have det samme forbrug som en gennemsnitlig indbygger i Indonesien ville vi bruge 1,7 jordkloder.

Indonesien er en republik med flerpartisystem. Både præsidenten og nationalforsamlingens 550 medlemmer vælges for fem år. Præsidenten er statschef og øverstkommanderende for landets væbnede styrker. Landet er inddelt i 33 provinser, foruden specialregionerne Aceh og Yogyakarta og hovedstadsdistriktet Jakarta. Indonesien er verdens fjerde mest folkerige land. En række indvandringsbølger til Indonesien har ført til en befolkning sammensat af flere forskellige sprog, religioner og kulturer. Dette komplicerede etniske mønster har skabt grobund for, at enkelte grupper ønsker at løsrive sig og danne egne stater.

Størstedelen af landets fattige bor på landet og i de østlige dele af landet. Mange fattige familier blev hårdt ramt i 2005, da daværende præsident reducerede subsidier på brændstof, samtidig med ris blev dyrere. Selv om landets økonomiske vækst har været god, præges Indonesien af en række udfordringer knyttet til fattigdom, terrorisme og korruption. Mødre- og spædbarnsdødelighed og underernæring blandt børn er også et stort problem.

Indonesien er nummer 112 af 188 lande på Human Development Index over menneskelig udvikling.

Indonesien blev hårdt ramt af den asiatiske finanskrise i 1998, men har siden den gang oplevet høj økonomisk vækst. Udenlandske investeringer er steget kraftigt de sidste år. Størstedelen af den økonomiske vækst har været koncentreret til øen Java og hovedstaden Jakarta. Landets mange øer skaber udfordringer med transport, og et godt udbygget transportnet findes kun i de tætbefolkede dele af landet. Indonesien har god kontakt med nabolandene, og landet er en af grundlæggerne af ASEAN, en sydasiatisk organisation for politisk og økonomisk samarbejde.

I dag er Indonesien den største økonomi Sydøstasien. Landet er verdens største producent af palmeolie og verdens næst største producent af naturgummi. Kul, naturgas, palmeolie, naturgummi, tekstiler, olie og elektriske apparater er vigtige eksportvarer. Indonesiens vigtigste handelspartnere er Kina, Singapore, Japan, Sydkorea og USA. Turisme er også en vigtig indtægtskilde, og omtrent en tredjedel af turistene besøger provinsen Bali.

Hvad er ulovligt i Indonesien?

Med sin placering i midten af det indiske ocean grænser Indonesien op til Thailand og Filippinerne.

Landene er blevet populære rejsemål og ender ofte i samme rejsepulje for især vestlige turister. Noget, der ikke huer parlamentet i Indonesien.

- Thailand og Filippinerne er skræmmeeksempler for Indonesien, siger Flemming Ytzen, journalist på Politiken, der har beskæftiget sig med Sydøstasien i mere end 40 år.

Hvad er ulovligt på Bali?

Om tre år kan sex uden for ægteskab være ulovligt i Indonesien med turistmagneten Bali. Dermed risikerer også turister op til et års fængsel for at dyrke sex som ugifte.

Indonesien er verdens største muslimske land, cirka 85 procent af de 275 millioner indbyggere er muslimer. Og nu har landets parlamentet netop vedtaget en ny lov, der forbyder al sex uden for ægteskabet.

Hvilke hajer er der på Bali?

Det er desuden meget tidligt om morgenen, og jeg kæmper med eftervirkningerne af søsyge efter 40 minutter i den ustabile båd, der bragte mig og en lille gruppe af andre dykkere ud til den centrale ø i Bunaken Nationalpark.

Her ankrede vi op lige ved den stejle revkant, der enkelte steder fortsætter ned til en dybde på knap en kilometer.

Ifølge den indonesiske hajspecialist, som arbejder på Bunaken National Marine Park, skal man dykke tidligt ned langs kanten for at have de bedste chancer for at se hammerhajerne.

Hvad koster en øl på Bali?

 • 7. juli 2023

  Årets store festivalmåned er overstået, og COPENHELL takker alle festivalgæster her i 2023 for stærkt fællesskab og store oplevelser.

  LÆS MERE

 • 8 Juni, 2023

  BERSÆRK, URNE og 802 fuldender musikprogrammet på COPENHELL Metal Cruise 2023. Otte søstærke bands spiller op til høj bølgegang, når helvedesbåden stævner ud mod Oslo den 27.-29. oktober 2023.

  LÆS MERE

 • 1 Juni, 2023

  Husk at kigge forbi Onkel Dannys Plads på Vesterbro i København i dagene op til COPENHELL for at få sat jeres festivalarmbånd på.

  LÆS MERE

 • 31 Maj, 2023

  COPENHELL offentliggør i dag spilleplanen for alle festivalens 76 bands samt en ny festivalapp og -webside.

  LÆS MERE

 • 23 Maj, 2023

  COPENHELL lukker årets musikprogram med tilføjelsen af KORPIKLAANI, THREE DAYS GRACE og CROWN THE BEAST til en festivalplakat, der tæller intet mindre end 76 bands i både international og national topklasse.

  LÆS MERE

 • April 13, 2023

  Der er dømt nørderi for fuld turbo, når COPENHELL Con blænder om for spændende sceneshows og aktiviteter på COPENHELL 2023.

  LÆS MERE

 • Marts 15, 2023

  JAKOB STEGELMANN AND AARHUS SYMPHONY ORCHESTRA, VV, MAMMOTH WVH, END and DIRT FORGE will visit COPENHELL 2023.

  LÆS MERE

 • Marts 10, 2023

  Nyd Tuborgs store klassiker på sommerens festival.

  LÆS MERE

 • Jeg bestilte airport pick-up gennem mit hostel, da jeg ankom ret sent, så jeg ikke skulle stå og forhandle med taxachauffører sent om aftenen. Det gav jeg 300.000 rupiah (159 kroner) for – hvilket ligger i den dyre ende
  • Forvent at betale 200.000-300.000 RP (105-159 kroner) for airport pick-up til Ubud booket gennem dit hostel/hotel
  • Til lufthavnen delte jeg en Grab (Asiens svar på Uber) med en fyr fra mit hostel. Det kostede 85.000 RP pr mand (42 kroner) eller 170.000 RP i alt
 • Vi var fire backpackere, som gik sammen om at leje en bil med chauffør en halv dag – det gav vi i alt 350.000 RP (173 kr) for eller 87.500 RP (43,3 kr) pr mand. En hel dag (kl 7-20) koster cirka 500.000 RP (236 kr).
 • Jeg bosatte mig i Ubud, da jeg kun havde en uge, så har ikke haft nogen udgift i forbindelse med at skulle rykke fra by til by. Husk, at medregne det i dit budget!