:

Hvad kan man donere til Mødrehjælpen?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad kan man donere til Mødrehjælpen?
  2. Hvem står bag Mødrehjælpen?
  3. Hvor mange butikker har Mødrehjælpen?
  4. Hvor gammel er Mødrehjælpen?
  5. Hvad får man penge for at donere?
  6. Hvad kan jeg donere til?
  7. Hvornår får man svar fra Mødrehjælpen?
  8. Hvor mange lokalforeninger har Mødrehjælpen?
  9. Hvor meget får man i feriehjælp?
  10. Hvad får man i julehjælp fra Mødrehjælpen?
  11. Er donationer skattefri?
  12. Hvor meget må man donere skattefrit?
  13. Kan man donere knoglemarv?
  14. Hvorfor ringer Mødrehjælpen til mig?
  15. Hvem støtter Mødrehjælpen?

Hvad kan man donere til Mødrehjælpen?

Mødrehjælpen i Egedal Kommune smider dine donerede legesager ud, fordi de ikke mener, de lever op til organisationens krav om sikkerhed, hygiejne eller stand.

Det er donor Lisa Ludvigsen uforstående overfor. Hun så sin datters egne, donerede legesager blive smidt ud i Mødrehjælpens container.

Hvem står bag Mødrehjælpen?

Hanne Reintoft beretter i sine erindringer om arbejdet i Mødrehjælpen i slutningen af 1950erne. Hvordan hun som helt nyuddannet socialrådgiver skulle rådgive unge gravide kvinder efter en lovgivning, som ikke tog højde for virkelighedens problemer. Nogle af kvinderne forlod Mødrehjælpen i vrede, og valgte at finde en anden løsning, andre så ingen anden udvej end selvmord.

Hanne Reintoft: "Kvindeliv" i "Et liv - manges liv", 1996, s. 52-67.

Hvor mange butikker har Mødrehjælpen?

LinkedIn

Denne knap viser den valgte søgetype. Når den er udvidet, indeholder den en liste over søgemuligheder, der vil ændre søgeinputs, så de matcher det nuværende valg.

Hvor gammel er Mødrehjælpen?

Annemarie Melchiors (formand) og Lone Nielsen (kasserer) foran Mødrehjælpens genbrugsbutik i Hillerød. Arkivfoto

velgørenhed Mødrehjælpen i Hillerød har afholdt generalforsamling, og i sin beretning kunne formanden, Annemarie Melchiors, fortælle om et travlt år med mange aktiviteter.

Hvad får man penge for at donere?

Hos Sponsorcar kan man tjene penge på mange forskellige måder. Grundideen er at man skal tjene penge på at få klistret nogle reklamer på sin bil. Ifølge hjemmesiden kan man tjene op til 2000 kr. om måneden på at køre med reklamer.

Men Sponsorcar har mange andre måder man kan tjene penge på, også hvis man ikke har bil. Man kan bl.a. tjene penge på LEADS. Leads kan involvere alt fra blot at besøge en hjemmeside, til at tilmelde sig nyhedsbreve eller bestille forskellige produkter. Man kan få rabat på forskellige ting og man kan købe, sælge og bytte ting med andre brugere, og så er der en masse konkurrencer.

Man behøver ikke være en pokerhaj og risikere alle sine penge for at vinde penge på at spille. Mange steder kan man spille gratis poker og stadig have muligheden for at vinde småbeløb.

Hvad kan jeg donere til?

Kan alle blive organdonorer efter deres død? Hvilke organer kan man donere, og kan man tjene penge på at donere sine organer? Få svarene her.

Kan jeg altid donere mine organer?

Hvornår får man svar fra Mødrehjælpen?

Fondens formål er at ydesocial, sundhedsmæssig, økonomisk og uddannelsesmæssig støtte til enlige forsørgere, gravide og børnefamilier, som herigennem kan sikre deres børn bedre opvækst og levevilkår, at arbejde for øget offentlig og politisk forståelse for enlige forsørgere, gravides og børnefamilie... Læs mere

Hvor mange lokalforeninger har Mødrehjælpen?

Lokalforeningen skal blandt andet lave sociale aktiviteter for gravide og børnefamilier i sårbare situationer i lokalområdet

Mødrehjælpen søger frivillige, der vil være med til at starte en lokalforening i Køge med aktiviteter for gravide og børnefamilier i sårbare situationer og en butik med genbrug til børn.

Hvor meget får man i feriehjælp?

Ferierne bliver holdt i ugerne 26, 27 og 31 i Helsingør Ferieby, Marielyst Ferieby, Bork Havn og Vigsø Feriecenter.

Familierne får mulighed for tid på egen hånd og mulighed for at deltage i fællesaktiviteter, som de frivillige arrangerer. Det kan være udflugter, fisketure, forlystelsesparker eller noget fjerde.

Hvad får man i julehjælp fra Mødrehjælpen?

For Danmarks fattigste er julen en svær tid. Rådighedsbeløbene er små, og det kan være umuligt at få plads i budgettet til julemad og gaver. Poul Due Jensens Fond håber at bidraget kan lyse lidt op i den mørke tid, hvor forskellene mellem rig og fattig i Danmark bliver ekstra tydelige.

Fonden støttede følgende organisationer i 2021:

Er donationer skattefri?

En skattefri gave er en gave, du kan give, uden at modtageren skal betale skat af beløbet. Der er ingen grænse mellem ægtefæller, mens beløbsgrænsen er lavere til børn og børnebørn. Den laveste beløbsgrænse for skattefrie gaver er til svigerbørn og stedbørn. Du kan ikke give skattefrie gaver til søskende og fjerne slægtninge. 

Fødselsdagsgaver, julegaver, bryllupsgaver, jubilæumsgaver og lignende almindelige gaver og lejlighedsgaver er skattefrie, hvis gaven udgør en beskeden værdi. Det gælder også for reklamegaver.

Gaver fra en arbejdsgiver er ikke skattepligtige op til et vist (mindre) beløb. Der gælder særlige regler for blandt andet lejlighedsgaver og julefrokoster. Skattereglerne for traditionelle gaver og pengegaver fra arbejdsgivere er også forskellige. 

Der er ikke nogen samlet maksimumgrænse for, hvad du må give i skattefri gave til familie og venner. Det afhænger nemlig af, hvor tæt relationen er. 

Hvis du får gaver som tak for et foredrag, er gaven altid skattepligtig. Det gælder også, hvis du fx er blogger og får sendt gaver, du kan anmelde – også selvom du vælger ikke at skrive om dem. Du skal selv oplyse værdien på din årsopgørelse i rubrik 20.

Beløbsgrænsen for skattefrie gaver og pengegaver til familie og venner er stigende:

Hvor meget må man donere skattefrit?

Knoglemarv er et svampet væv, som findes inde i nogle af knoglerne i vores krop. Dets hovedsaglige funktion er at lave røde blodlegemer.

Denne marv indeholder også stamceller. Disse celler har en meget vigtig funktion i andre væv i kroppen.

At donere knoglemarv er et forløb, hvor en lille mængde blod fra marven bliver trukket ud. Dette blod kommer fra bagsiden af ens hofteben.

Med en lille nål, almindelig bedøvelse eller en epidural kan læger trække det ud, de skal bruge, på et specialiseret hospital.

Kan man donere knoglemarv?

Knoglemarv er et svampet væv, som findes inde i nogle af knoglerne i vores krop. Dets hovedsaglige funktion er at lave røde blodlegemer.

Denne marv indeholder også stamceller. Disse celler har en meget vigtig funktion i andre væv i kroppen.

At donere knoglemarv er et forløb, hvor en lille mængde blod fra marven bliver trukket ud. Dette blod kommer fra bagsiden af ens hofteben.

Med en lille nål, almindelig bedøvelse eller en epidural kan læger trække det ud, de skal bruge, på et specialiseret hospital.

Hvorfor ringer Mødrehjælpen til mig?

Er du blevet ringet op af et af telefonnumrene nedenfor, har vi forsøgt at få fat i dig for at fortælle om Mødrehjælpen og spørge om opbakning til vores arbejde.

Er du blevet ringet op af et af disse telefonnumre, så er det Mødrehjælpen, opkaldet kommer fra:

Hvem støtter Mødrehjælpen?

Her får du et overblik over de organisationer og fonde, der tilbyder økonomisk støtte til forældre.

Du kan søge om økonomisk støtte til sommerferieaktiviteter her: