:

Hvor skal man spise aftensmad i København?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor skal man spise aftensmad i København?
  2. Hvor skal man spise på Nørrebro?
  3. Hvor spiser man billigt i København?
  4. Hvor spiser man sent i København?
  5. Er Nørrebro sikkert?
  6. Er Nørrebro et godt sted at bo?
  7. Hvad er den dyreste restaurant i Danmark?
  8. Hvordan spiser man billigt?
  9. Hvor ofte spiser danskere ude?
  10. Hvilket land spiser mest junkfood?
  11. Hvornår spiser man typisk aftensmad?
  12. Hvad spiser danskerne mest til aftensmad?
  13. Er Nørrebro en ghetto?
  14. Er Ydre Nørrebro farligt?
  15. Hvor skal man ikke bo i København?

Hvor skal man spise aftensmad i København?

Det Michelin-anbefalede Norrlyst åbnede i december søsterrestauranten Theo i Indre By, og her får du serveret moderne europæiske retter med inspiration fra kokkenes yndlingssteder i London, Paris og Barcelona.

Foruden at du kan finde større og mindre lækre retter som á la carte, har du også mulighed for at prøve Theos Menu, som er sammensat af 7 serveringer med alt fra Theos signatur tatar og stracciatella til havtaske og “Københavnerstang sundae”. Menuen fås også i en grøn udgave med bl.a. grillet pak choi og glaskål.

I den gamle Kaffesalons lokaler på Tagensvej er den italienske Casamadre blomstret op i løbet af vinteren. Som navnet hentyder, på dansk ”hjemme hos din mor”, går indehaverne efter en afslappet stemning med god mad, som var man på visit hos sin mor.

Menuen skifter hver uge, og der er både mulighed for frit at vælge mellem menukortets mange lækkerier og få kokkens anbefalede fem retters menu.

Lige ved Frederiksbergcenteret finder du June, hvor der serveres retter, der er bygget op på de franske køkkendyder og de klassiske dybe smage derfra. Grøntsager er i hovedfokus, og på menukortet finder du blandt andet gule beder med lakridsrod & røget blåmusling, tatar på krondyr og bøgehatte samt rehydrerede gulerødder, fermenterede karotter, rogn, havtorn og sauce nage

Der er også mulighed for at prøve smagsløgene af og bestille deres menu på enten fire eller ni serveringer. 

Hvor skal man spise på Nørrebro?

Ugentlig ny menu med verdenssmage af tidligere Masterchef deltager spises ved langborde. Restaurant website

Fællesspisning er gennem årene blevet mere populært. Rundt om i byen åbner pop-up restauranter og der afholdes spisearrangementer, der påskønner socialt fællesskab, hvor mad er fællesnævneren. 

Hos Samvær spiser du ved langborde med andre gæster. Det giver god anledning til at skåle og dele en historie eller to med parret eller gruppen ved siden af. Ideen er udviklet af to unge iværksættere, Daniel Bitz Alstrøm (deltager i Masterchef 2021) og Oscar Balslev, og et populært koncept. 

Hvor spiser man billigt i København?

Er du vegetar, skal du måske bare gå forbi Rio Bravo. Er du midnight-cowboy, er du kommet hjem. Rio Bravo er det perfekte sted, hvis du har lyst til en pilsner eller en sjus i baren, som du kan drikke, mens du sidder i en autentisk cowboysadel. Men kødretter er det, der lokker gæsterne til. Rio Bravo-gryden, der er stedets specialitet, dækker repertoiret ret godt, da den består af både kalvekød, svinekød, cocktailpølser og oksekød i flødesauce.

Rio Bravo er indrettet i bedste western-stil og serverer mad til den lyse morgen. Stedet blev landskendt tilbage i starten af 80'erne, da det var med et telefonopkald hertil at Poul Schlüter, for (endnu engang) at redde sin regering, indgik det historiske forlig med Fremskridtspartiet. Og så var det i øvrigt også her, at danske D.A.D. underskrev deres første pladeselskabsaftale. Hvad de spiste, melder historien intet om.

Hvad: Rio BravoHvor: Vester Voldgade 86Hvornår: Køkkenet lukker kl. 04

Hvor spiser man sent i København?

Er du vegetar, skal du måske bare gå forbi Rio Bravo. Er du midnight-cowboy, er du kommet hjem. Rio Bravo er det perfekte sted, hvis du har lyst til en pilsner eller en sjus i baren, som du kan drikke, mens du sidder i en autentisk cowboysadel. Men kødretter er det, der lokker gæsterne til. Rio Bravo-gryden, der er stedets specialitet, dækker repertoiret ret godt, da den består af både kalvekød, svinekød, cocktailpølser og oksekød i flødesauce.

Rio Bravo er indrettet i bedste western-stil og serverer mad til den lyse morgen. Stedet blev landskendt tilbage i starten af 80'erne, da det var med et telefonopkald hertil at Poul Schlüter, for (endnu engang) at redde sin regering, indgik det historiske forlig med Fremskridtspartiet. Og så var det i øvrigt også her, at danske D.A.D. underskrev deres første pladeselskabsaftale. Hvad de spiste, melder historien intet om.

Hvad: Rio BravoHvor: Vester Voldgade 86Hvornår: Køkkenet lukker kl. 04

Er Nørrebro sikkert?

Nørrebro kan åbenbart ikke få nok gode spisesteder. Der dukker konstant nye, spændende restauranter fra alle verdenshjørner op i denne gastronomiske smeltedigel. Vi har samlet nogle af de bedste her - både gamle klassikere og de nye i klassen.

Gemt væk under den blå- og hvidstribede markise på Nørrebrogade 56 finder du CICCHETTI. En utrolig stilfuld restaurant der serverer noget af den bedste italienske mad, som du kan opstøve på Nørrebro.

Gå efter den enorme røde neon vindråbe, og du har fundet dit nye stamsted på Nørrebrogade. Gaarden & Gaden er en vinbar, hvor du spiser lige så godt som du drikker.

Kiin Kiin er den første danske restaurant med asiatisk køkken med en stjerne i Guide Michelin.

Den thailandske haute cuisine-restaurant har siden 2008 haft en stjerne i den franske madbibel, som den...

Hos Silberbauers Bistro får du den autentiske franske bistro-stemning. Der er et særligt fokus på fisk og skaldyr og naturvin i topklasse.

Omar en er hyggelig, intim og indbydende restaurant på Nørrebro i København

Adressen har tidligere huset den populære café Wascator, som for nyligt lukkede efter 12 år, og er nu klar med restaurant O...

På Ramen To Bíiru kombinere man de to elementer: japansk nudelsuppe og dansk specialøl. Og selvom det lyder usandsynligt, danner de det perfekte par.

Er Nørrebro et godt sted at bo?

Går du og drømmer om at flytte til Nørrebro eller Nordvest, kan du glæde dig over, at boligmarkedet er blevet lidt lettere at gå til, end det var for blot få måneder siden.

“Boligmarkedet har ikke været sig selv under coronapandemien, men nu kan vi se, at det er ved at normalisere sig,” fortæller Jesper Sinnerup Christoffersen, der er indehaver af LokalBolig Nørrebro/Nordvest.

“Lige nu er der dobbelt så mange boliger til salg, som der var for tre måneder siden,” tilføjer han.

Hvad er den dyreste restaurant i Danmark?

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på [email protected], hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres.

Sebastian Holberg Svendsgaard er kandidat til kokkekonkurrencerne Bocuse d’Or. Han var oppe imod to andre.

Som abonnent på Politiken får du adgang til et helt univers af grøn madglæde med i alt over 2000 opskrifter og artikler.

Hvordan spiser man billigt?

Her kan du finde en masse lækre opskrifter på billig aftensmad. Jeg elsker selv at lave god mad, der ikke koster en formue. Det der ofte kan blive dyrt er enkelte råvarer, der tager en stor del af pengene. Der er eksempelvis forskelligt kød, kylling osv., der koster en del.

Derfor kan det være en god ide at lave nogle retter uden kød såkaldte vegetariske retter. Der undgår man nemlig at skulle købe kød, men man får så en masse fylde fra andre bønner eksempelvis.

Hvor ofte spiser danskere ude?

Vi har kortlagt de mest populære retter blandt danskerne i 2021

Hvad spiser danskerne, hvor hjemmelavet er det og er der forskel blandt aldersgrupperne? Det har vi undersøgt. Her får du svaret på, hvad den gennemsnitlige dansker spiste til aftensmad i går.

Faktisk er resultatet ikke så overraskende. Når vi spørger danskerne, hvad de fik at spise til aftensmad i går, er svaret nemlig det samme, som sidst vi spurgte i 2018. På førstepladsen over mest spise retter i Danmark i 2021 finder vi fortsat ”rugbrød med pålæg”. På andenpladsen finder vi kylling med kartofler og/eller grønt og tredjepladsen går til pizza. Samme top-3-fordeling så vi også i 2018.

Hvilket land spiser mest junkfood?

Men hvordan havnede den fedtede og sprøde spise så lige på det japanske julebord?

For at forstå, hvorfor friturestegt kylling for mange japanere er blevet et symbol på den søde juletid, skal vi skrue tiden omkring 50 år tilbage.

I 1970 åbnede den første KFC-restaurant i Japan i byen Nagoya, og det er chefen i netop den restaurant, Takeshi Okawara, der kan tage æren for, at den amerikanske kylling har fået status som fast, japansk julespise.

Hvornår spiser man typisk aftensmad?

Nogle mÃ¥ltider er bare mere formelle og faste end andre. Frokost er et af de tre mÃ¥ltider, der betegnes som et af de store hovedmÃ¥ltider sammen med morgenmad og aftensmad. 

Alt efter hvem man spørger, så er der nogenlunde faste tidspunkter for, hvornår man spiser de enkelte måltider. Få styr på tidspunkterne for de enkelte måltider her.

Hvad spiser danskerne mest til aftensmad?

  • De mest populære retter/tilbehør anno 2022 er salat uden kødtopping, kylling, rugbrød og andet brød med pålæg, hakket snittet grønt, pizza, pasta og steg. De yngre forbrugere spiser oftere udenlandske retter, mens de ældre oftere spiser traditionelle danske retter.
  • Der drikkes oftest vand til maden efterfulgt af sodavand. De yngre forbrugere drikker oftere vand uden brus og sodavand til maden end de ældre, som til gengæld oftere drikker vin.
  • Et flertal af de danske forbrugere spiser kød eller fisk hver eller næsten hver dag til aftensmad. Kun 2 pct. angiver aldrig at spise kød/fisk. I gennemsnit spises der kød/fisk 5,3 dage om ugen. Mænd spiser lidt oftere kød end kvinder og de ældre forbrugere lidt oftere end de yngre.
  • Grisekød er den mest populære kødtype hos danskerne – næsten 1/3 fik grisekød til aftensmad. Dernæst følger oksekød, som blev spist af hver fjerde og kylling, som blev spist af hver femte.
  • Forbrugerne beskriver først og fremmest deres aftensmad som god smag, hjemmelavet, mættende og nem/hurtig at tilberede. Danske råvarer er vigtigere for de ældre end for de yngre forbrugere.
  • Det mest almindelige er et hjemmelavet måltid, hvor alle delene er lavet fra bunden af, men der er også mange, som søger lettere løsninger i form af færdige delkomponenter, færdigretter, takeaway og udespisning. Det er især de ældste forbrugere, som laver aftensmad fra bunden af, mens de yngre oftere søger de lettere løsninger.

Er Nørrebro en ghetto?

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 4 år gammel

5.384 mennesker. Så mange nørrebroere bor ifølge den danske stat i en ghetto.

Er Ydre Nørrebro farligt?

Det er i områderne Brønshøj/Husum (34 procent), Bispebjerg (29 procent), Ydre Nørrebro (21 procent) og Amager Øst (21 procent), at Københavnerne er mest utrygge i de mørke timer.

I disse områder er utrygheden i mørket steget siden 2021, og det samme gør sig gældende i Indre By, Kgs. Enghave og Vanløse.

Andel af deltagere i undersøgelsen, der føler sig utrygge i områder: 

Hvor skal man ikke bo i København?

Indre By er som navnet antyder det absolutte midtpunkt i København og det er her du finder de fleste af de kendte seværdigheder. 

Indre By er samtidig det gamle København, så det er her man i sandhed kan komme under på huden på byens flere hundrede års rige historie. 

I Indre By finder du bl.a. de populære seværdigheder som Tivoli, Christiansborg, Amalienborg, Rådhuspladsen, Strøget og naturligvis Nyhavn. 

Det næste område vi skal forbi er beliggende sydvest for Indre By og starter faktisk allerede ved Rådhuspladsen. Hvis du ankommer til København med tog eller tager regionaltoget fra Københavns Lufthavn, så ankommer du faktisk til Vesterbro, da Hovedbanegården er beliggende på Vesterbro.