:

Hvor mødes homoseksuelle i København?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor mødes homoseksuelle i København?
  2. Hvad kæmper LGBT for?
  3. Hvor bor der flest homoseksuelle i Danmark?
  4. Hvor mødes lesbiske i København?
  5. Hvor mange LGBT+- personer i Danmark?
  6. Hvad er en CIS kvinde?
  7. Hvad hedder det når man er tiltrukket af sig selv?
  8. Hvad hedder det når man er til begge køn?
  9. Hvornår ved man at man er lesbisk?
  10. Hvor møder man lesbiske?
  11. Hvad er de 72 køn?
  12. Hvad hedder det når en mand bliver til en kvinde?
  13. Hvad er Omni seksuel?
  14. Hvad er det 3 køn?
  15. Hvornår er man ikke længere jomfru?

Hvor mødes homoseksuelle i København?

Niels går forrest langs en smal sti. Tæt bevoksning klemmer stien klaustrofobisk sammen fra hver side, og han må ofte bøje en gren væk, så vi kan fortsætte udforskningen. Klokken er 22.30, marts måned. Vinteraftenen er kulsort under en måneløs stjernehimmel, så stien bliver opslugt af mørke få meter fremme.

Vi befinder os i Fælledparken i København, men det er ikke på en officiel sti. Vi går rundt inde i en af parkens mange tætte beplantninger, der set fra oven ligner grønne øer af vegetation, som adskilles af hovedstier og græsarealer, og det er ikke en tilfældig beplantning af træer, buske og planter, vi er ved at udforske. Vi er i en såkaldt erotisk oase, hvor mænd mødes med fremmede mænd for at dyrke sex.

Hvad kæmper LGBT for?

  • LGBT er en forkortelse for Lesbian (lesbisk), Gay (homoseksuel mand), Bisexual (biseksuel) og Transgender (transkønnet)
  • LGBT-paraplybetegnelsen dækker over en stor og mangfoldig gruppe
  • Ofte bruges betegnelsen LGBT+. Det afsluttende + betyder, at der er tale om en broget og sammensat gruppe af ikke-heteroseksuelle og/eller ikke-ciskønnede personer dvs. personer, der ikke identificerer sig med det køn, de blev tildelt ved fødslen
  • LGBT+ er altså en betegnelse, som omfatter mange forskellige seksuelle orienteringer og kønsidentiteter. Der findes mange seksuelle orienteringer ud over de tre mest velkendte: hetero-, homo- og biseksualitet

LGBT er en forkortelse for Lesbian (lesbisk), Gay (homoseksuel mand), Bisexual (biseksuel) og Transgender (transkønnet). Der er altså tale om en fællesbetegnelse, der bruges om mennesker, som ikke er heteroseksuelle, og/eller som ikke identificerer sig med det køn, de blev tildelt ved fødslen.

LGBT-paraplybetegnelsen dækker over en stor og mangfoldig gruppe af mennesker, som ikke nødvendigvis har meget til fælles – udover at tilhøre en seksuel eller kønslig minoritet. Historisk opstod betegnelsen for at skabe sammenhold blandt udsatte grupper – og give større mulighed for at præge den politiske dagsorden.

Man møder ofte betegnelsen LGBT+. Det afsluttende + signalerer, at der er tale om en broget og mangfoldig gruppe af ikke-heteroseksuelle og/eller ikke-ciskønnede (dvs. personer, der identificerer sig med det køn, de blev tildelt ved fødslen). Det lille + skal minde om, at man kan være et seksuelt og kønnet væsen på et utal af forskellige måder, og at en hel del mennesker falder imellem de kategorier, vi vanligvis benytter. 

  LGBT+ viften bliver hele tiden bredere, efterhånden som flere ord opstår og bruges i daglig tale. For eksempel bruger man undertiden den udvidede betegnelse LGBTQIA:

  • Q’et står for queer, som dækker personer, der orienterer eller identificerer sig i modsætning til heteroseksualitet og/eller ciskøn. Typisk forholder queer-personer sig kritisk til gængse forestillinger om/normer for køn og seksualitet. Q’et kan også stå for questioning og dermed omfatte personer, som er seksuelt og/eller kønsligt åbne, eksperimenterende eller uafklarede
  • I’et står for interkønnet, som er en betegnelse, der dækker over personer, som er født med atypiske biologiske kønstræk (fx kønsorganer eller gener)
  • A’et står for aseksuel, som henviser til personer, der ikke bliver tiltrukket seksuelt af andre eller ikke ønsker at have sex – uden at dette opfattes som et problem

Hvor bor der flest homoseksuelle i Danmark?

  • Seksuel orientering beskriver i de fleste tilfælde, hvilke(t) køn en persons seksuelle interesse og romantiske følelser retter sig imod. En seksuel orientering kan komme til udtryk som tiltrækning, adfærd og/eller identitet
  • Seksuel identitet refererer til en persons grundlæggende opfattelse af sig selv som et seksuelt væsen, herunder vedkommendes erotiske smag og præference
  • Seksuel adfærd refererer til en persons faktiske seksuelle aktiviteter (fx onani eller samleje)
  • Seksuel erfaring refererer til de seksuelle oplevelser, en person har haft i sit liv
  • Begrebet seksuel orientering er væsensforskelligt fra begrebet kønsidentitet, som beskriver, hvilke(t) køn en person opfatter sig selv som. En persons kønsidentitet kan stemmer overens med eller afvige fra det køn, personen fik tildelt ved fødslen (hhv. ciskøn og transkøn). En persons seksuelle orientering siger ikke noget om vedkommendes kønsidentitet – eller omvendt
  • For nogle mennesker er den seksuelle orientering stabil livet igennem, mens den for andre ændrer sig over tid

En persons seksuelle orientering beskriver i de fleste tilfælde, hvilke(t) køn en persons seksuelle interesse og romantiske følelser retter sig imod.

  • En seksuel orientering kan komme til udtryk som tiltrækning, adfærd og/eller identitet, og der er ikke nødvendigvis fuldt sammenfald mellem disse tre dimensioner. For eksempel har ikke så få mennesker seksuelle erfaringer med personer af samme køn, uden at de af den grund opfatter sig som homo- eller biseksuelle.  
  • Seksuel identitet refererer til en persons grundlæggende opfattelse af sig selv som et seksuelt væsen, herunder vedkommendes erotiske smag og præferencer
  • Seksuel adfærd refererer til en persons faktiske seksuelle aktiviteter (fx onani eller samleje)
  • Seksuel erfaring refererer til de seksuelle oplevelser, en person har haft i sit liv
  • Begrebet seksuel orientering er væsensforskelligt fra begrebet kønsidentitet, som beskriver, hvilke(t) køn en person opfatter sig selv som. En persons kønsidentitet kan stemmer overens med eller afvige fra det køn, personen fik tildelt ved fødslen (hhv. ciskøn og transkøn). En persons seksuelle orientering siger ikke noget om vedkommendes kønsidentitet – eller omvendt.
  • For nogle mennesker er den seksuelle orientering stabil livet igennem, mens den for andre ændrer sig over tid.
  • En persons seksuelle orientering er ofte tæt sammenvævet med de intime relationer, som vedkommende danner med andre for at opfylde sine behov for kærlighed, hengivenhed, fællesskab og intimitet
  • Mennesker udtrykker deres seksualitet på mange forskellige måder. Det kan være som tanker, fantasier og følelser eller gennem adfærd som onani eller seksuelle aktiviteter med løse eller faste partnere
  • Nogle udtrykker deres seksuelle orientering gennem deres ydre fremtoning, fx i form af påklædning og stil
  • Man kan langt fra altid aflæse en persons seksuelle orientering eller kønsidentitet ud fra vedkommendes udseende eller måde at være på. Ligesom heteroseksuelle og ciskønnede kan personer fra hele LGBT-spektret fremstå som maskuline, feminine, kønsubestemte eller noget helt fjerde.

Hvor mødes lesbiske i København?

Centralhjørnet er nok Københavns ældste eksisterende homobar. Foto: Bert Svalebølle

Allerede fra slutningen af 1800tallet, og det rygtedes også i udlandet, var Rådhuspladsen, og især de tidligere underjordiske toiletter her, et populært mødested for homoseksuelle, biseksuelle mænd og trækkerdrenge. Det samme var gaderne i Pisserenden og Nikolaj Plads. Trækkerdrengene forsvandt fra gaderne i løbet af 1980’erne.

Hvor mange LGBT+- personer i Danmark?

Otte procent af de adspurgte 18-24-årige fortæller, at de er homo- eller biseksuelle. Det samme gælder kun 2,5 procent af de 55-64-årige. Dykker man et hak længere ned i tallene for grupperinger, ser man et endnu tydeligere spænd på tværs af generationer. Det er bemærkelsesværdigt og faktisk også overraskende, at hyppigheden af kvinder, der opfatter sig som biseksuelle, er mere end ti gange højere blandt de 18-24-årige end blandt de 45-64-årige kvinder. Alt sammen tal, der på forskellig vis illustrerer, at den yngre del af befolkningen i større grad bekender sig til noget andet end heteroseksuel orientering.

Opfattelser af seksuel orientering og kønsidentitet kan være påvirket af mange ting. Vi ved, at en større åbenhed og accept omkring LGBT i dag i forhold til tidligere kan påvirke, hvordan yngre generationer oplever og angiver deres seksuelle orientering og kønsidentitet. Det er i hvert fald plausibelt en del af forklaringen på LGBT-overhyppigheden i den yngre del af befolkningen.

Årets Pride havde også særligt fokus på at skabe et rum for de unge samt for dialogen på tværs af generationer. Og det giver god mening, hvis vi vil komme disse udfordringer til livs. For trods større åbenhed og accept omkring seksuel orientering eller kønsidentitet flere steder i samfundet – ikke mindst blandt de unge selv – er der stadig mange forskellige områder, hvor LGBT-personer er særligt hårdt ramt eller halter efter den øvrige heteroseksuelle majoritet.

Hvad er en CIS kvinde?

Aseksuel: Det er begrebet for personer, som ikke er tiltrukket af andre seksuelt. Der findes selvfølgelig rigtig mange nuancer, og dem kan du læse mere om lige her.

Binær (kønsforståelse): Hvis man har en binær kønsforståelse, betyder det, at man er af den opfattelse, at der findes to køn af to modsatte kategorier – mand og kvinde. Den binære kønsopfattelse tager altså ikke højde for gråzoner eller flydende kønsidentiteter.

Biseksuel: Hvis man er biseksuel, betyder det, at man er tiltrukket af mere end ét køn. Det kan for eksempel være kvinder, der er tiltrukket af både mænd og kvinder – enten seksuelt eller følelsesmæssigt.

Hvad hedder det når man er tiltrukket af sig selv?

Seksualitet kan være et spektrum, men hvad betyder det egentlig? Læs om de forskellige seksualiteter her.

Ens seksualitet betyder, hvem man tiltrækkes af seksuelt. Mange kender til at være hetero-, homo- eller biseksuel, men der findes et helt spektrum af seksualiteter, der dækker over seksuel, følelsesmæssig og romantisk tiltrækning:

  • Heteroseksuel: Personer, der tiltrækkes af det modsatte køn*.
  • Homoseksuel: Personer, der tiltrækkes af det samme køn* som en selv
  • Biseksuel: Personer, der tiltrækkes af mere end ét køn.
  • Monoseksuel: Når man udelukkende bliver tiltrukket af ét bestemt køn.

    Har du spørgsmål om seksualitet? Skriv til vores brevkasse: Pigetanker

  • Panseksuel: Personer, der er tiltrukket af alle kønsidentiteter. Nogen panseksuelle bliver tiltrukket af personlighed og kemi i stedet for køn.
  • Flydende seksuel orientering: Hvis man oplever, at ens seksuelle orientering og lyst ændrer sig i løbet af livet eller af omgivelser og kontekst. 
  • Aseksuel: Personer, der ikke oplever seksuel tiltrækning af nogen.
  • Androgyneseksuel: Når man tiltrækkes af personer med en androgyn fremstilling. Et androgynt kønsudtryk betyder, at man er på spektret uden for de binære køn. 
  • Ambiseksuel: Non-binære personer, der er tiltrukket tiltrukket af personer uanset kønsforståelse.
  • Questioning: Når man er usikker eller stadig undersøger ens seksuelle orientering.

Hvad hedder det når man er til begge køn?

Seksuel orientering henviser til et mønster af seksuel, følelsesmæssig eller romantisk tiltrækning af en bestemt gruppe mennesker med fælles køn. Indenfor de forskellige typer seksuel orientering eksisterer der fire primære grupper.

Personer, der er tiltrukket af det modsatte køn, er heteroseksuelle. Homoseksuelle er tiltrukket af personer af samme køn. Biseksuelle er personer, der er tiltrukket af begge køn. Sidste gruppe udgøres af aseksuelle, der ikke har nogen seksuel orientering.

Hvornår ved man at man er lesbisk?

Fordi man er tiltrukket af sit eget køn, betyder det ikke, at man behøver definere sig som lesbisk. Man kan også godt være tiltrukket af drenge samtidig. Måske varierer det, om man tiltrukket af det ene eller det andet køn, måske hælder man mest til det ene.

Som ung især, kan det være svært at afgøre, om en tiltrækning er baseret på nysgerrighed og fascination, eller om den bunder i en seksuel lyst og måske forelskelse. Som man bliver ældre, bliver mange mere sikre i deres seksualitet. Det kan være, man bliver helt sikker på, at man foretrækker kvinder frem formænd, og derfor har lyst til at definere sig som homoseksuel.

Hvor møder man lesbiske?

Har du svært ved at finde den rette kvinde for dig? Der er mange gode grunde til, hvorfor du bør prøve at finde en kæreste via en netdatingside eller en datingapp. I sidste ende kan det jo være, at du finder den person, du ønsker at dele resten af dit liv med.

  • Nemmere at finde ligesindede: Ved brug af en side eller app for lesbisk dating vil det være langt lettere for dig at finde ligesindede, som også er på udkig efter en partner.
  • Søg efter placering: Hvis du bor i en lille by, er datingapps og netdating sider for lesbiske endnu mere nyttige til at finde ligesindede kvinder i dit område. Dette gælder selvfølgelig også selvom, at du bor i en storby.
  • Perfekt til introverte og generte kvinder: Hvis det er svært for dig at møde nye mennesker, er en datingapp eller en netdatingside en god måde at bryde isen på og føre en interessant samtale, inden I mødes ansigt til ansigt. Det gør den første date lettere, når du allerede ved noget om personen.

Hvad er de 72 køn?

De 72 køn er en teori, der udfordrer den traditionelle opfattelse af køn som enten mand eller kvinde. Ifølge denne teori er der ikke kun to køn, men derimod 72 forskellige kønsidentiteter.

Køn er en biologisk og sociokulturel kategori, der bruges til at klassificere mennesker baseret på deres fysiologiske og maosociale karakteristika. Traditionelt set har køn været opdelt i to kategorier: mand og kvinde, baseret på de ydre genitalier ved fødslen. Men køn er en kompleks og forskelligartet koncept, der går ud over dette binære system.

Hvad hedder det når en mand bliver til en kvinde?

[paraplybegreb] 

Betydning: At finde rundt i alle de forskellige kønsidentiteter kan være uoverskueligt, sÃ¥ derfor har vi her samlet en oversigt over de identiteter, der er listet i ordbogen. Ens kønsidentitet er ens egen vedholdende indre og individuelle oplevelse af dels sit køn (hvilket mÃ¥ske, mÃ¥ske ikke svarer til det ved fødslen tildelte køn) og dels sin krop (hvilket kan indebære ændringer af kroppens udseende eller funktion gennem medicinsk, kirurgisk eller anden behandling) samt mÃ¥der at udtrykke sit køn pÃ¥ (herunder pÃ¥klædning, tale og gestikulering). Ens egen identitet er ligeledes pÃ¥virket af, hvilken forstÃ¥else, man har for køn og kønsidentiteter. Man kan for eksempel have en binær eller non-binær forstÃ¥else:

Hvad er Omni seksuel?

Begrebet panseksualitet bliver generelt brugt til at beskrive en person, der ikke definerer deres seksualitet på baggrund af partners køn, men deres gender.

De mener, at der er en bestemt forskel mellem køn og gender. Gender er i ordets oprindelige betydning de socialt konstruerede ”køn”, og køn er den biologiske kønskonstruktion.

Nogle panseksuelle praktiserer diverse former for romantik, men kan også have lyst til mange slags seksuelle konstellationer på et mere fysisk niveau.

Hvad er det 3 køn?

På thailandsk hedder det tredje køn 'kathoey', og man kan oversætte det med det engelske ord 'ladyboy.'

En 'ladyboy' er en person, som er født mand, men som føler sig som en kvinde og ser ud som en kvinde.

Hvornår er man ikke længere jomfru?

MYTE: Kvinder har en lukket hinde, der sprænger første gang, de har sex eller, som kan sprænge, hvis man f.eks. onanerer eller dyrker sport.

”Jeg er jomfru, da jeg ikke har haft sex. Men jeg er i tvivl om, min jomfruhinde er bristet, da jeg har onaneret lidt.”

MYTE: Kvinder bløder altid første gang, de har sex.

”Jeg har haft sex før ægteskabet. Jeg skal giftes om et års tid med en vidunderlig fyr. Han ved ikke, at jeg ikke er jomfru. Jeg vil gerne sikre mig, at jeg bløder på bryllupsnatten.”