:

Hvad er den billigste a-kasse?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad er den billigste a-kasse?
  2. Hvad koster a-kasse i gennemsnit?
  3. Hvad koster kassen i dag?
  4. Hvad er den bedste a-kasse?
  5. Hvad får man i dagpenge 2023?
  6. Kan det betale sig med a-kasse?
  7. Er det værd at have en a-kasse?
  8. Hvad koster a-kasse om året?
  9. Hvad er det mindste man kan få i dagpenge?
  10. Hvad er det højeste man kan få i dagpenge?
  11. Kan man få sygedagpenge hvis man ikke er medlem af en a-kasse?
  12. Kan man få dagpenge hvis man ikke er medlem af en a-kasse?
  13. Hvis man ikke har a-kasse?
  14. Hvor mange timer skal man arbejde for at få sygedagpenge?
  15. Hvor meget skal man have i løn for at få højeste dagpengesats?
  16. Hvor mange A-kasser i Danmark?
  17. Hvad er A-kasse?
  18. Hvor er den billigste A-kasse i 2020?

Hvad er den billigste a-kasse?

Som allerede beskrevet kan det i nogle tilfælde give god mening at vælge en a-kasse ud fra hvilken en, der specialiserer sig i netop et som dig og din faglige baggrund / job, fremfor bare at vælge den billigste du kan finde.

Her skal du først sætte dig ind i, hvilke a-kasser, der henvender sig til dig. Hvis du allerede er medlem af en fagforening, kan du spørge dem, hvem de vil anbefale. Husk dog på, at fagforeninger og a-kasser typisk har forskellige samarbejder, og den anbefaling du får fra din fagforening må således ikke stå alene, da der sagtens kan være andre muligheder udover dem din fagforening fortæller dig om.

Har du svært ved at finde ud af, hvem du skal vælge, kan vores liste herunder måske hjælpe dig. Her har vi nemlig samlet en lang række fag / jobtyper og lavet en kort guide til hver af dem, der beskriver hvilke a-kasser man kan vælge. I disse guides kigger vi både på dine muligheder for tværfaglige og fagspecifikke a-kasser til netop din faggruppe.

Det er lidt forskelligt, hvordan man er stille i forhold til a-kasse afhængigt af ens situation. Herunder har vi finde de typisk situationer man står i, når når man har brug for a-kasse.

  • Studerende
    • Som studerende er det vigtigt, at du får meld dig ind i en a-kasse min. ét år før du er færdig på dit studie, da det vil sikre dig en dimmitendsats, fra den da du dimitterer. Derudover findes der en række andre fordele ved at melde sig ind i en a-kasse, mens man er studerende, f.eks. er a-kassen gratis, så længe du studerer. Det kan du læse mere om i vores artikel om a-kasse for studerende.
  • Selvstændig
    • Det skal ikke være nogen hemmelighed, at dagpengereglerne for selvstændige kan være lidt kringlede.  For nogle kan det godt betale sig at være medlem som selvstændig for andre kan det ikke. Du kan læse mere om a-kasse for selvstændige her.
  • Lærling/elev
    • Som lærling gælder der mange af de samme ting som ved studerende. Her får du typisk også a-kasse gratis mens du er i lære og du opnår også mulighed for dagpenge, hvis du sørger for at have været medlem af en a-kasse minimum 1 år før du er færdigudannet. Du kan læse mere om a-kasse for elever og lærlinge her.
  • Alm. lønmodtager
    • Som lønmodtager er reglerne for fagpenge ret klare:
    • Du skal have været medlem af en a-kasse i minimum ét år
    • Du skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet, hvilket betyder at du aktivt skal søge job, tage til samtaler og være parat til at tage et job.
    • Du skal meddele dit jobcenter, at du er jobsøgende.
    • Er du blevet ledig for nyligt, skal du opfylde en række indkomstkrav, der går på at du indenfor de seneste tre år skal have haft en vis indtægt.

Hvad koster a-kasse i gennemsnit?

Fuldtid cirka 479 (2023) kroner pr. måned (efter skat cirka 368 (2023) kroner pr. måned) - inklusive gruppelivsforsikring.

Deltid under 30 timer om ugen cirka 414 (2023) kroner pr. måned (efter skat cirka  319 (2023) kroner pr. måned) - inklusive gruppelivsforsikring.

+ Eventuelt fritidsulykkesforsikring på 38 kroner om måneden. Fritidsulykkesforsikringen er gratis de første tre måneder for nyindmeldte. 

Hvad koster kassen i dag?

Hvis du ønsker at skære ned på de faste udgifter i husholdningsbudgettet, så er ét af de steder, du ikke bør spare, kontingentet til a-kassen. Medlemskabet af a-kassen er nemlig din adgangsbillet til dagpenge, hvis du skulle være så uheldig at blive fyret fra dit arbejde.

På denne side kan du finde information omkring hvad er en a-kasse, a-kassernes historie i Danmark, a-kassens funktioner og medlemsfordele, regler for anciennitet, typer af a-kasser, deltidsforsikret vs fuldtidsforsikret, branchespecifikke vs tværfaglige a-kasser og meget mere.

Vi sørger for, at du er bedre rustet med viden, når du skal vælge mellem de mange a-kasser.

A-kasse står for ”arbejdsløshedskasse”. A-kassernes primære funktion er at udbetale dagpenge til deres medlemmer, når de bliver arbejdsløse.

Der findes 22 i alt a-kasser på det danske marked i 2023. A-kasserne er statsstøttede organisationer, som administrerer udbetalingen af ydelser såsom dagpenge, efterløn og sygedagpenge. A-kassens udgifter dækkes via medlemskontingenter og en procentdel af arbejdsmarkedsbidraget. Typisk betaler medlemmerne kontingent én gang i kvartalet, og eftersom flere a-kasser og fagforeninger samarbejder, er der mulighed for at blive medlem af begge dele, når man melder sig ind.

A-kasserne har altså en vigtig funktion i samfundet, da de er din og dine kollegaers økonomiske sikring under arbejdsløshed i Danmark.

Hvad er den bedste a-kasse?

Vi har gjort det overskueligt og nemt for dig at finde den A-kasse, der dækker dine behov. Vi sammenligner alle 22 danske A-kasser, og du kan bl.a. finde information om hvor du kan blive medlem, kontingent, medlemstilbud, hvilke byer du finder A-kasserne i o.s.v. Vi håber det giver dig et godt grundlag for at blive medlem eller skifte A-kasse.

Nogle A-kasser er kun for personer med en bestemt uddannelse eller med job inden for en bestemt branche.

Resten af A-kasserne er tværfaglige og optager alle som medlem. Disse er i tabellen nedenfor markeret med "Optager Alle". FTFa er i 2023 den billigste tværfaglige A-kasse.

Hvad får man i dagpenge 2023?

Dagpengesatsen i Danmark er i 2023 19.728 kr./mdr. for fuldtidsforsikrede og 13.152 kr./mdr. for deltidsforsikrede. Se flere specifikke dagpengesatser i tabellen herunder.

Betaler du for meget for din a-kasse og fagforening? Vælg din nuværende a-kasse og/eller fagforening herunder og test, hvor meget du evt. kan spare hvert år. I nogle tilfælde kan du spare helt op til 5.000 kr årligt, ved at skifte a-kasse og fagforening.

De 19.728 kr. som du ser i tabellen ovenfor er den maksimale sats, og det er den sats du kan opnår, hvis du tjener mere end 23.826 kr. om måneden brutto (2023 niveau) i 12 måneder, hvis du er fuldtidsforsikret. Er du deltidsforsikret, kan du opnå den maksimale deltidssats på 13.152 kr. om måneden, hvis du har tjent mere end 15.885 kr. om måneden brutto (2023 niveau) i 12 måneder

Det kan godt være lidt svært at finde rundt i, og derfor har vi lavet en beregner nedenfor, som hurtigt og nemt giver dig svar på, hvor meget du kan få i dagpenge.

Kan det betale sig med a-kasse?

A-kasse er en forkortelse for arbejdsløshedskasse, der sikrer dig økonomisk i tilfælde af arbejdsløshed. Ved at være medlem af en a-kasse kan du nemlig modtage dagpenge, hvis du mister dit arbejde og undgår på den måde at ende på kontanthjælp.

En a-kasse tjener ikke penge på at forsikre medlemmer, men sørger derimod kun for at administrere de penge, medlemmerne indbetaler i kontingent samt den støtte staten bidrager med i form af arbejdsmarkedsbidrag. Dagpengene er derfor finansieret med 25 % af medlemmernes kontingent og 75 % af arbejdsmarkedsbidraget. Der findes forskellige dagpengesatser, alt efter om du er deltidsforsikret, fuldtidsforsikret, dimittend og har børn eller ej.

For at kunne modtage dagpenge fra første ledighedsdag, skal du:

Er det værd at have en a-kasse?

En a-kasse er en arbejdsløshedskasse, som primært har til formål at sikre sine medlemmer økonomisk ved ledighed. Det vil med andre ord sige, at er du medlem af en a-kasse og mister dit job, så kan du få økonomisk støtte, indtil du finder et nyt.

At være medlem af en a-kasse og få udbetalt dagpenge er væsentligt anderledes end at modtage kontanthjælp. Dette skyldes flere faktorer, som vi kommer nærmere ind på lidt længere nede på siden.

En a-kasse står for at administrere en række regler, krav og love på området inden for arbejdsløshed, sygdom og lignende.

Når du er medlem i en a-kasse, er du først og fremmest sikret ved ledighed. Men du kan også drage nytte af de mange fordele, som a-kassen tilbyder dig før, under og efter ledighed.

Øvrige tilbud til medlemmerne varierer en del fra a-kasse til a-kasse, men du vil typisk se, at mange af de samme tiltag går igen:

  • Diverse kurser i ansøgning, CV-skrivning, jobsamtaler og lignende
  • Webinarer, podcasts og arrangementer, som kan fremme dine karrieremuligheder
  • Netværksmøder og sociale arrangementer med henblik på at fremme dine faglige kvalifikationer
  • Konkurrencer for nye og eksisterende medlemmer
  • Personlig rådgivning og sparring om karrierevalg, samt hvordan du når dine mål

Hvad koster a-kasse om året?

En a-kasse er en forkortelse for arbejdsløshedskasse. En a-kasse er således en organisation som medlemmer betaler til ved hjælp af et månedligt kontingent, for at være sikret økonomisk støtte i form af dagpenge i tilfælde af arbejdsløshed.

En a-kasse står for at administrere de penge medlemmerne betaler gennem deres kontingent og hjælper medlemmer med at komme ud i arbejde i tilfælde af arbejdsløshed.

For at kunne modtage dagpenge skal man være medlem af en a-kasse, samt opfylde dens krav og regler. Beløbet du modtager i dagpenge er det samme uanset hvilken a-kasse du er medlem hos. Dog bliver der givet forskellige dagpengesatser alt efter om du er fuldtidsforsikret, deltidsforsikret, dimittend og om du har børn eller ej.

Når man for første gang kommer i arbejde, vil man typisk vælge den mest fagrelevante a kasse i Danmark. På et senere tidspunkt vil man måske finde ud af, at der findes billigere alternativer til ens nuværende a-kasse og man kan hele tiden sammenligne markedet for den billigste a kasse i Danmark.

I øjeblikket er der rigtig mange danskere, der betaler overpris for deres medlemskab. En stor del af disse danskere er klar over, at de kunne spare penge, men de finder det uoverskueligt at skifte a-kasse til en af de billigste a kasse. Det er dog en misforstået tankegang, da det er ganske simpelt at skifte til en anden billig a-kasse.

Hvis du ønsker at skifte a-kasse, så sørger din nye a kasse for at afmelde dit gamle medlemskab. Alle de dokumenter der ligger i systemet bliver automatisk overflyttet til den nye a-kasse. Du kan derfor roligt skifte til en ny og billig a-kasse uden besvær.

Hvilken a-kasse er bedst og hvilken a-kasse skal man vælge? Der er mange ligesom dig, som leder efter en ny og billig a-kasse i Danmark, men hvordan finder man så den rigtige a-kasse og hvordan finder man ud af hvilken a-kasse skal jeg vælge?

I bund og grund burde det ikke være svært, da reglerne for dagpenge er de samme hos alle a-kasser. Hvert år bliver der nemlig bestemt én officiel dagpengesats, som alle a-kasser i Danmark skal rette sig efter. Derimod skal man være opmærksom på prisen, som er det der primært adskiller de mange a-kasser.

Der kan tilmed være visse fordele i at vælge en billig a-kasse på baggrund af det fagforbund, man er en del af. Man kan ikke pege på én bestemt a-kasse som vil være den rette for alle danskere. Det afhænger nemlig i høj grad af en række individuelle krav og behov.

I rigtig mange tilfælde vil du kunne finde en billig a kasse Danmark uden at gå på kompromis med hverken kvalitet eller service. Det er i denne situation vigtigt at gøre op med sig selv, hvad man ønsker at bruge sin a-kasse til og om du ønsker at finde Danmarks billigste a-kasse. De fleste danskere har typisk kun en a-kasse som sikkerhed, hvis de skulle miste deres job eller ikke kan finde et job efter endt studie.

Her er der altså fokus på kerneydelsen, som er den samme hos alle a-kasser. Du kan ikke få flere penge, blot fordi du vælger en dyr a-kasse og det kan derfor godt betale sig at finde den billigste a-kasse i Danmark. Modsat mange andre ydelser kan du ikke forvente, at pris og kvalitet nødvendigvis hænger sammen. I flere tilfælde har nogle af de billige a kasser i Danmark nemlig opnået en højere kundetilfredshed end de dyre a-kasser.

I Danmark er det helt op til den enkelte, om man ønsker at være medlem af en billig a-kasse. Skulle du være så uheldig at miste dit job og ikke er medlem af en a-kasse, så har du pludselig et stort problem. Derfor kan det en rigtig god idé at være medlem af en billig a-kasse, da man dermed har en økonomisk sikkerhed i form af dagpenge. Man kan ikke automatisk forvente, at man får kontanthjælp, hvis man bliver arbejdsløs. I sådan en situation må du nemlig ikke eje værdier som bil eller sommerhus. Der er desuden en lang række andre krav, som skal overholdes.

Det er aldrig sjovt at miste sit job, men det hele bliver lidt nemmere, hvis man er medlem af en billig a-kasse. Selvom man er på dagpenge, skal man dog stadig stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Ligeledes er man med et a-kasse medlemskab ikke på helt bar bund, hvis man afslutter studiet og ikke kan finde et job med det samme.

Hvad er det mindste man kan få i dagpenge?

Fra den 1. maj 2023 nedsættes dagpengesatsen, hvis du er uden forsørgerpligt.

Er du forsørger, sker der ingen ændring i din dagpengesats.

Hvad er det højeste man kan få i dagpenge?

Under visse betingelser kan du få en højere sats i de første 3 måneder af din dagpengeperiode. Det kalder vi dagpenge med beskæftigelsestillæg. 

Hvis du er fuldtidsforsikret og opfylder betingelserne for at få dagpenge med beskæftigelsestillæg, skal du gennemsnitligt have tjent mindst 28.320 kr. pr. måned for at få den højeste sats med beskæftigelsestillæg. Er du deltidsforsikret, skal du i gennemsnit have tjent mindst 18.879 kr. pr. måned. 

Kan man få sygedagpenge hvis man ikke er medlem af en a-kasse?

Hvis du ikke kan arbejde på grund af enten sygdom eller en skade, kan du få sygedagpenge. Som udgangspunkt kræver det, at du bor og betaler skat i Danmark. Du skal også opfylde andre krav, som afhænger af din arbejdsmæssige situation.

Du kan højst få udbetalt 4.405 kr. om ugen og højst 119,05 kr. pr. time i sygedagpenge (tal fra 2020).

Kan man få dagpenge hvis man ikke er medlem af en a-kasse?

Hvis du står i den uheldige situation og bliver ledig uden at være medlem af en a-kasse, så er det også muligt at få kontanthjælp i stedet for. Det er dog meget vigtigt at påpege, at der har været mange stramninger i det seneste år på kontanthjælpsområdet, så derfor er det ikke en leg at få det tildelt. De fleste vil derfor ikke få medhold i en kontanthjælpansøgning.

I stedet kan du overveje at gøre op med dig selv, hvor længe du kan overleve på din opsparing, såfremt du har dette, og her ville det være en god ide at medregne prisen for en a-kasse i et år. Uanset din situation, medmindre du er dimittend, skal du være medlem af en a-kasse i mindst 1 år, før du kan få dagpenge, om så du er ledig eller i arbejde.

Der er altså ikke mange andre muligheder for forsørgelse i dagens Danmark, hvis du bliver ledig og ikke er medlem af en a-kasse. Her kan man kun sætte sin lid til kontanthjælp, hvis denne bliver godkendt, ellers må man gøre brug af sin opsparing eller få hjælp af sit netværk.

Hvis man ikke har a-kasse?

Det er de danske a-kasser, som udbetaler dagpenge til ledige medlemmer, og derfor behøver du heller ikke være tilknyttet fagforening for at blive være berettiget til at modtage dagpenge.

Din a-kasse kan også hjælpe dig, hvis du skulle blive arbejdsløs. Alle a kasser rådgiver deres medlemmer i forhold til jobsøgning, men derudover kan de også hjælpe dig med andre ting. Du kan for eksempel blive indbudt til sociale arrangementer, hvor medlemmer har mulighed for at styrke deres professionelle netværk og måske på den måde komme i job.

Når du kigger på a-kasser, er det en god idé at læse om deres individuelle tilbud, så du er sikker på, at du finder den a-kasse, der bedst kan hjælpe dig i job, hvis du skulle blive arbejdsløs.

Nogen a-kasser er stadig knyttet til en bestemt faggruppe, og det kan være i fordel, da de er eksperter i forhold til at få medlemmer i job indenfor deres specifikke branche

Hvor mange timer skal man arbejde for at få sygedagpenge?

Du kan få sygedagpenge, hvis du er ude af stand til at arbejde på grund af sygdom, eller fordi du er kommet til skade. Det kræver som udgangspunkt, at du bor i Danmark og betaler skat af din indtægt i Danmark. Men der kan være undtagelser, hvis du fx bor i et andet EU-land eller flytter inden for EU eller til et land, som Danmark har indgået en særskilt aftale med.

Du skal melde dig syg til din arbejdsgiver hurtigst muligt, og senest to timer efter at din arbejdstid er begyndt, med mindre der er fastsat noget andet i et personalecirkulære el.lign.

Hvis du melder dig syg for sent, har du ikke ret til sygedagpenge, før sygemeldingen sker. I nogle tilfælde, hvor der er en fyldestgørende begrundelse for den sene anmeldelse, er din arbejdsgiver alligevel forpligtet til at udbetale sygedagpenge fra første fraværsdag. Sådan en begrundelse kan være, at du på grund af helbredsmæssige årsager, fx ved hospitalsindlæggelse, ikke er i stand til at overholde tidsfristen.

Hvor meget skal man have i løn for at få højeste dagpengesats?

Får du ret til dagpenge den 1. maj 2023 eller senere, kan du under visse betingelser have ret til et beskæftigelsestillæg til dine dagpenge.

Det vil sige, at den maksimale dagpengesats forhøjes fra 19.728 kr. op til 23.449 kr. (15.632 kr. hvis deltid) i de første 3 måneder af dagpengeperioden (481 timer ved fuldtid eller 390 timer ved deltid).

Efter de 3 måneder falder satsen tilbage på de maksimale 19.728 kr. (13.152 kr. hvis deltid).

Fra den 1. maj 2023 nedsættes dagpengesatsen for nyuddannede, der har været ledige i mere end 3 måneder (481 timer ved fuldtid eller 390 timer ved deltid). Det gælder dog ikke, hvis du har børn, som du har forsørgerpligt overfor.

Har du været ledig før den 1. maj 2023, tæller det også med i de 3 måneder, men dagpengene kan dog tidligst nedsættes fra den 1. maj 2023.

Hvor mange A-kasser i Danmark?

  • Her finder du en pris oversigt med samtlige 23 A-kasser i Danmark. A-kasse Optager Pris pr. mdr. i 2020 Bidrag til adm. pr. mdr. Udvikling i medlemstal i 2018 DSA A-kasse Lønmodt. og selvstændige -bestemte fag 442 83 +2,7% AKA Akademikere 444 85 +4,0% BUPL-A Lønmodt. fra bestemte faggr. 449 90 +2,4% FTF A-kasse Alle 457 98 +2,2% ...

Hvad er A-kasse?

  • A-kasse står for arbejdløsheds-kasse, som er en type forsikring, Som kan sikre dig en fornuftig indtægt hvis du skulle blive arbejdsløs. En a-kasse er en arbejdsløshedskasse, som er en forening, der sikrer medlemmerne en fast indkomst, hvis de skulle gå hen og blive arbejdsløse.

Hvor er den billigste A-kasse i 2020?

  • Eller vælg bare den billigste. Det er op til dig, men vores guider og sammenligninger af alle de 23 danske A-kasser kan forhåbentlig give dig et godt grundlag. Den billigste A-kasse i 2020 er igen Din Sundhedsfaglige A-kasse (DSA). Det skyldes at DSA er billige til at administrere og dermed bliver din pris for medlemskab lavere.