:

Hvor spiser man sent i København?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor spiser man sent i København?
  2. Hvilke restauranter skal man besøge i København?
  3. Hvad er den bedste restaurant i Danmark?
  4. Hvor skal man spise i København 2023?
  5. Hvad kan man lave som kærestepar i København?
  6. Hvad skal jeg lave i KBH?
  7. Hvor ofte spiser danskere ude?
  8. Hvor meget take away spiser danskerne?
  9. Hvad er den dyreste restaurant i Danmark?
  10. Hvor meget koster det at spise på Noma?
  11. Hvor skal man spise brunch i København?
  12. Hvor skal man spise på Vesterbro?
  13. Hvad kan voksne lave i København?
  14. Hvor skal man tage på date i København?
  15. Hvad skal unge se i København?
  16. Hvad er Københavns bedste restauranter i København?
  17. Hvilke restauranter i København?
  18. Hvad er Københavns bedste frokostrestauranter?

Hvor spiser man sent i København?

Er du til smørrebrød, salat, ramen eller tatar? Hvad end dit hjerte begærer, så findes der gode frokoststeder over alt i København, hvis madscene kun bliver bedre og bedre for hvert år.

Vi har været på jagt efter de bedste frokoststeder i København, og vi tør roligt sige, at der er mange gode bud. København er selvfølgelig kendt for sin højtbelagte smørrebrød, som vi elsker, men også det franske, asiatiske og japanske køkken er velrepræsenteret på frokostkortene i København. Se nogle af vores favoritter herunder.

Omar På Nørrebro finder du Restaurant Omar, hvor du til frokost kan få fire serveringer til den nette sum af 180 kroner per snude. Forvent solid og simpel mad som lækker svampetoast, cremet stracciatella eller stegt torsk.

Hvilke restauranter skal man besøge i København?

Du finder et udbud af gode spisesteder hos Early Bird. Vi har samlet en varieret håndfuld af de bedste og mest populære spisesteder, hvor du får skåret 1/3 af prisen med Early Bird. Se hvordan Earlybird konceptet fungerer her. 

Se her hvilke spisesteder du kan spise på i aften med 1/3 skåret af prisen!  

Nordisk gourmet tildeles Michelin Guidens Bib Gourmand 2023. Restaurant website Bib Gourmand status i Michelin Guiden

Norrlyst i København K byder på økologiske råvarer, nordisk mad og et bæredygtigt menukort. På rekordtid er Norrlyst blevet en eftertragtet perle i indre by, der også har vagt interesse hos Michelin Guiden.

Hos Norrlyst får du højtbelagt smørrebrød, der har været under kokkens kreative og nytænkende hænder. Anretningerne er detaljerige og en fryd for både øjet og smagsløg. Aftenkortet byder på klassiske hverdagsretter i nye klæder og tilpasses efter sæsonens råvarer. Smag på det nordiske menukort, der siden 2021 har fået Michelin guidens Bib Bourmand status. 

Gastronomisk POP UP fusionerer mellem sæson, tema og kokkens frie fantasi. Restaurant website

Restaurant POP UP er et fusionskøkken, der kombinerer det bedste i sæson, tid og trend. Fokus er især et grønt og bæredygtigt køkken, men menuen og konceptet skifter løbende. POP UP er én af Københavns bedste restauranter, som også har søsterrestauranterne; Salon 39 og Oyster Bar. 

Menukortet bærer præg af gourmet, der er til at betale - “affordable luxury”, som var idemanden bag, Mads Rye Magnusson's motto. Han ejer i dag restaurant Mes og Michelin anbefalede Mielle. 

Hvad er den bedste restaurant i Danmark?

  • ⭐- ⭐⭐⭐= Michelin stjerner

  • 😋 = Bib Gourmand

  • 🍽️ = Plate MICHELIN

  • 🍀 = Michelin Green Star

  • 💲-💲💲💲💲 = Prisniveau

Du kender måske Noma? Eller Kokkeriet? Hvad med Kadeau? Stederne er blandt de mest kendte og populære Michelin-restauranter i Danmark – men der er mange flere nævneværdige Michelin restauranter i Danmark. 

Listen her nævner Michelin-restauranter i hele Danmark – ikke kun i hovedstaden og i Aarhus. Her finder du også Michelin-restauranter i Jylland, på Sjælland og Bornholm. Her er tilmed nævnt én på Færøerne.

  • Hvad betyder en Michelin stjerne? ⭐ = “En rigtig god restaurant i sin kategori” ⭐⭐ = “En omvej værd” ⭐⭐⭐ = “Værd at rejse efter”

  • Hvad er Bib Gourmand? 😋 Bib Gourmand uddeles af Guide Michelin til restauranter, som leverer god mad til rimelige priser.

  • Hvad er Plate MICHELIN? 🍽️ The Michelin Plate uddeles til de allerbedste restauranter, hvor du får et godt måltid.

  • Hvad er Michelin Green Star? 🍀 Michelins nye bæredygtighedspris er Den Grønne Kløver - bedre kendt som “Michelin Green Star”.

Hvor skal man spise i København 2023?

Det Michelin-anbefalede Norrlyst åbnede i december søsterrestauranten Theo i Indre By, og her får du serveret moderne europæiske retter med inspiration fra kokkenes yndlingssteder i London, Paris og Barcelona.

Foruden at du kan finde større og mindre lækre retter som á la carte, har du også mulighed for at prøve Theos Menu, som er sammensat af 7 serveringer med alt fra Theos signatur tatar og stracciatella til havtaske og “Københavnerstang sundae”. Menuen fås også i en grøn udgave med bl.a. grillet pak choi og glaskål.

I den gamle Kaffesalons lokaler på Tagensvej er den italienske Casamadre blomstret op i løbet af vinteren. Som navnet hentyder, på dansk ”hjemme hos din mor”, går indehaverne efter en afslappet stemning med god mad, som var man på visit hos sin mor.

Menuen skifter hver uge, og der er både mulighed for frit at vælge mellem menukortets mange lækkerier og få kokkens anbefalede fem retters menu.

Lige ved Frederiksbergcenteret finder du June, hvor der serveres retter, der er bygget op på de franske køkkendyder og de klassiske dybe smage derfra. Grøntsager er i hovedfokus, og på menukortet finder du blandt andet gule beder med lakridsrod & røget blåmusling, tatar på krondyr og bøgehatte samt rehydrerede gulerødder, fermenterede karotter, rogn, havtorn og sauce nage

Der er også mulighed for at prøve smagsløgene af og bestille deres menu på enten fire eller ni serveringer. 

Hvad kan man lave som kærestepar i København?

Varm kakao og brætspil mens regnen trommer på ruderne, det lyder da hyggeligt! Og det behøver altså ikke at foregå hjemme i stuen. Besøg f.eks. Bastard Café i Rådhusstræde, der har over +3.800 brætspil at vælge imellem. Vi kan også anbefale, at du prøver deres virkelig lækre toasts. 

Det er umuligt at planlægge forud, når man ikke ved, hvornår den næste regnsky dukker op. Trænger du til at stå i 'hundestræk' eller lave en serie 'solhilsner' (måske det jager regnen væk?), men du har ikke booket dig ind på et hold, så findes der heldigvis flere yogacentre i København, der har drop in-klasser. Besøg f.eks. Up Dog Yoga på Amager eller dyrk yoga online hos danske Yogamudra.

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du shampoo i din kuffert og 18 andre uundværlige tricks til flyveturen

Hos Creative Space på Østerbro og Frederiksberg kan du og resten af familien få lov at male på kopper, skåle, fade og finurlige figurer. Der er over 300 forskellige stykker italiensk keramik at vælge imellem, og priserne starter ved 189 kroner. Når I er færdige med at male, sørger personalet for at jeres kreationer bliver glaseret og brændt. En uge efter kan de færdige resultater hentes i butikken. Det kan være nødvendigt at booke i forvejen, men ring og hør, om I er heldige, at der er plads til jer allerede i dag. Besøg Creative Space her.

Har man lyst til andet end at ligge i et karbad, når regnen siler udenfor? Der findes kurbade og spa flere steder i København. Tillad os at anbefale Sofiebadet på Christianshavn. Her får du både adgang til spa massage, hamam behandlinger og klassisk kurbad.

Hvad skal jeg lave i KBH?

At opleve KBH behøver ikke være en dyr fornøjelse. Faktisk har du en masse gode og hyggelige oplevelser i vente, der ikke koster dig en krone.

Blandt de mange gratis oplevelser i København, kan vi anbefale følgende:

  • Botanisk Have: gå på opdagelse i den smukke, anlagt have, og oplev en magisk gåtur, der tager dig forbi planter, smukke blomsterbede, stenhøje og gamle træer. Slut af med en forfriskning i den udendørs café, inden du begiver dig videre rundt i København.
  • Amalienborg Slot: Dronningens residens er et af de mest kendte steder i København og ikke mindst et must-see for alle, der besøger byen. Nyd den smukke slotsplads og se livgardens vagtskifte hver dag kl. 12.00.
  • Grundtvigs Kirke: Oplev denne helt unikke, arkitektoniske katedral, der kombinerer gotikkens storslåethed med moderne minimalisme, og mærk den forunderlige ro, der hører dette historiske kirkerum til.
  • Bakken: I løbet af sommeren er der traditionen tro fest og glade dage på Bakken. Her er gratis koncerter og åben for forlystelser med mere. Her kan man hurtigt få en hel dag til at gå!
  • Superkilen: For en anderledes oplevelse i København, bør du lægge vejen forbi Superkilen i Mimersgadekvarteret på Nørrebro. Superkilen er en unik park, der kombinerer det urbane og moderne med spændende ting og brugsgenstande fra hele verden.

Hvor ofte spiser danskere ude?

 (Arkivfoto).

Danskerne spiser mere ude end tidligere, og unge tager mere på gourmetrestaurant end ældre. Det er bare et par af konklusionerne på en undersøgelse, som forskere ved Aarhus Universitet her gennemført. Målet har været at belyse en række aspekter af danskernes relationer til mad og spisning, samt undersøge hvordan vores opfattelser af fødevarekvalitet udvikler sig over tid.

Hvor meget take away spiser danskerne?

Det vidner om, at der er sket en ”social acceleration”, hvor vi skal nå mere og mere, og madlavning bliver nedprioriteret, mener direktør for Madkulturen, Judith Kyst.

- Det har været tydeligt i nogle år, og det kan hænge sammen med, at der er kommet mange flere lødige alternativer, der hjælper os med at få mad i en fart, men samtidig er der også kommet mange flere frostpizzaer på bordet, siger Judith Kyst.

44 procent af de adspurgte svarer i undersøgelsen, at gårsdagens aftensmad var ”helt og aldeles hjemmelavet”, hvor 55 procent svarede det samme i 2015.

Hvad er den dyreste restaurant i Danmark?

Det hele begyndte i en lille fransk by, Clermont-Ferrand i 1889, da de to brødre, Andre og Edouard Michelin, startede deres nu verdenskendte dækproducentfirma, Michelin. Dengang var der i alt kun færre end 3.000 biler i hele Frankrig, men brødrene var sikre op at kunne drive et succesfuldt dækproducentfirma i det relativt nye marked.

For at få flere til at købe biler, og dermed øge deres salg, udgav brødrene deres første Michelinguide i 1900. Formattet var meget anderledes, end det, vi er vant til i dag. Den første guide blev udgivet i 35.000 eksemplarer og indeholdt landkort, instruktioner om at skifte og reparere dæk, men også en liste over hoteller, restauranter, gasstationer og diverse populære bilruter i Frankrig. 

  • En stjerne: En god restaurant i sin kategori
  • To stjerner: Rigtig godt køkken, værd at køre en omvej for
  • Tre stjerner: Ekstraordinær køkkenkunst, værd at rejse efter
  • Bib Gourmand: God mad til prisen
  • MICHELIN Green Star: Restauranter på forkant med branchen, når det kommer til deres bæredygtige praksisser

Hvor meget koster det at spise på Noma?

Det er ikke alle, der kan være med, når Michelin-restauranterne tager op mod 1500 kroner for en menu

Årets Michelin-guide bliver offentliggjort torsdag, og stjernerne skal uddeles til de bedste restauranter i verden. Danmark fik hele 13 restauranter på listen sidste år - 12 af dem med én stjerne og Noma med to. Mens Danmark fejrer det store danske islæt på listen, så holder mange danskere sig nok tilbage med at bestille bord.

Hvor skal man spise brunch i København?

Charmerende, lille bistro med god, fransk velsmag og hyggelig atmosfære. Restaurant website

Det bliver ikke meget mere fransk end hos Céline og Frédéric på Blegdamsvej. Cocorico serverer brunch med blandt andet charcuterie, røget laks, æg en cocotte - og selvfølgelig croissant og crepe suzette. Den vegetariske variant frister med rødbedehumus og avocado i stedet for laks og charcuterie. 

Hvis brunchen gav dig lyst til ægte fransk coq au vin eller quiche lorraine til middag, er det en mulighed blandt alle de andre lækkerier, du kan få på Bistro Cocorico. 

Grønt fusionskøkken til 4 hjerter - nordiske noter med sydens twist og udsigt til Peblinge sø. Restaurant website

Med en forkærlighed for grøntsager laver Hector Rachlin menuen, så den bliver udskiftet i takt med sæsonen. I solen i haven på Ewaldsgade kan du sammensætte din egen morgenmad fra 8.30-11.30 eller lade den glide over i frokost fra menukortet, der drager inspiration fra Hectors karriere i det franske, det danske smørrebrød og det spanske køkken. 

Savner du smagen af ægte sortfodsgris eller nylavede churros, så er det La Pausa, du skal besøge efter 17, hvor deres aftenmenu byder på alt det bedste og mere end du troede.

Hvor skal man spise på Vesterbro?

Af Louise Taarnhøj

OBS: Listen er ikke i rækkefølge, og vi har selv betalt for vores mad pÃ¥ de forskellige restauranter. 

Hvad kan voksne lave i København?

Leder du efter sjove ting at lave i København? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i København.

Vores skønne hovedstad bliver gang på gang kåret som én af verdens gladeste og mest attraktive byer. Det kan virke helt skørt for os danskere, at vores lille hovedstad har så store titler på verdensplan.

Hvor skal man tage på date i København?

Måske bygger en succesfuld scoring på at skabe oplevelser fra første møde. God eller dårlig oplevelse – uanset hvad kan det blive en god historie. Og så kan I måske begge se igennem fingre med hvide løgne om højde og hinandens selfieskills.

Derfor har jeg lavet en liste over steder, du kan slæbe dine kommende matches med til. Måske får du mere succes end jeg på det københavnske kødmarked. Der er selvfølgelig aldrig scoregaranti, men så kan du se det som en guide til at halvere dit kaffeforbrug og se lidt mere af byen. Om ikke andet øger det dine chancer for en bedre historie, når dine forældre og lidt for satte vennepar spørger ind til dit singleliv. Selv tak.

Hvad skal unge se i København?

Jeg må blankt erkende, at dette er min absolutte yndlingsting at lave i København om sommeren. Da jeg i sommeren 2020 første gang ville booke en GoBoat og sejle rundt med mine venner nede i havnen, så blev jeg dog slemt skuffet – alle bådene til den kommende weekend var nemlig bookede.

Det vidner meget godt om, hvor populært det er at leje sin egen båd og sejle rundt i havnen 😀

Et par uger senere fik vi dog endelig booket en GoBoat i 2 timer, hvilket vi alle så meget frem til.

Skal du til København, må du bare ikke snyde dig selv for en tur i Tivoli. Uanset om du har været der før eller ej, er det altid både tiden og pengene værd at besøge den smukke have og forlystelsespark i hjertet af København.

Med sin beliggenhed lige overfor Københavns Hovedbanegård kan du køre direkte til døren.Vær opmærksom på, at det nok er nemmest at ankomme til Tivoli med offentlig transport, da det ikke ligefrem bugner med parkeringspladser omkring Tivoli. 

Hvis du vil gøre det nemmere for dig selv at besøge Tivoli , kan du med fordel booke dine billetter hjemmefra.

Hvis du interesserer dig for det danske kongehus, bør du lægge vejen forbi Amalienborg Slot. Det er her, Danmarks monark bor, hvilket i skrivende stund vil sige Hendes Majestæt Dronning Margrethe II.

Amalienborg Slot finder du tæt på en række andre seværdigheder i centrum af København, som også er værd at besøge, hvis du kommer forbi. Det er blandt andet Frederiks Kirke, Marmorkirken, Amaliehaven og Skuespilhuset. 

Hvis du tager forbi Amalienborg Slot, kan du time det således, at du får mulighed for at opleve Den Kongelige Livgardes vagtskifte, hvilket sker kl. 12.

Når du har besøgt det sted, hvor den danske regent residerer, bør du næsten også lægge vejen forbi Christiansborg Slot, eller bare Christiansborg som det går under i daglig tale.

Her har du mulighed for at se og besøge Danmarks måske vigtigste arbejdsplads, nemlig Folketinget.

Noget af det mest unikke ved Christiansborgs historie må være, at Borgen er brændt ned hele to gange, så bygningen er opført over tre omgange. Sidste gang det brændte var den 3. oktober 1884, og først i 1928 anså man slottet som endeligt genopbygget. 

Det sidste slot på listen, som jeg har valgt at tage med i dag, er Kronborg Slot. Dog vil jeg kun anbefale dig at besøge det, hvis du har flere dage at gøre godt med i København.

Turen kan hurtigt tage et par timer ud af din dag, så hvis du har kort tid og gerne vil se så meget som muligt, bør du fokuserer på alt det du kan se inde i selve København. Men har du tid, er Kronborg ved Helsingør en stor oplevelse. 

Hvad er Københavns bedste restauranter i København?

Restauranter i København 1 Maple Casual Dining 217 anmeldelser Lukket nu International, Europæisk $$ - $$$ Menu “Lækker mad og vin til en fornuftigt” “Rigtig lækker mad til meget rimelige...” 2 Restaurant Krebsegaarden 1.392 anmeldelser Lukket nu Europæisk, Skandinavisk $$$$ Menu “En fantastisk madoplevelse” “Super restaurantoplevelse” 3 Smagsløget (Vesterbro) 436 anmeldelser Åben nu Fastfood, Dansk $ Menu “5/5” “Store lækre sandwich” Sponsoreret Pico Pizza 39 anmeldelser Lukket nu Pizza $ Menu “Uden tvivl Københavns bedste pizza!” ...

Hvilke restauranter i København?

Restauranter i København 1 Maple Casual Dining. “Virkelig fantastisk lækker - vi kommer...” 2 Restaurant Krebsegaarden 3 The Midwestern Diner. “Fantastisk mad og god atmosfære.” “Super hyggeligt.” 4 Smagsløget (Vesterbro) “Stor og lækker sandwich!” 5 The Olive Kitchen & Bar. “Hygge, dejlig mad og serviceminded...” 6 Madbaren Marmorkirken 7 Limone Piazza 8 Søllerød Kro 9 Pizzeria Mamemi & Wine Bar. “Hamrende god pizza!”

Hvad er Københavns bedste frokostrestauranter?

Frokostrestauranter i København 1 Grams Lækkerier. Kaffe og te, Café $ Menu 2 Smagsløget (Vesterbro). Fastfood, Dansk $ Menu 3 Madbaren Marmorkirken. Pizza, Europæisk $ Menu 4 Pizzeria Mamemi & Wine Bar. Italiensk, Pizza $ Menu 5 Søllerød Kro. Dansk, Fransk $$$$ Menu Kinesisk, Asiatisk $$ - $$$ Menu 6 Slice of San Francisco Café & Take-Away. 7 Souls. 8 Morgenstedet. 9 Frederiks Have. 10 Told&Snaps. 11 Next Door Cafe. More ...