:

Hvad hed Designmuseet før?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad hed Designmuseet før?
  2. Hvordan opstod Danmarks Designmuseum?
  3. Hvor gammel er Arbejdermuseet?
  4. Hvor lå Teknisk Museum?
  5. På hvilket museum i Odense kan man opleve byens kulturhistorie?
  6. Er der elevator på Arbejdermuseet?
  7. Hvad koster det at komme ind på Arbejdermuseet?
  8. Hvad er Danmarks største museum?
  9. Hvad er verdens største museum?
  10. Hvad hedder verdens største museum?
  11. Hvem ejer Arbejdermuseet?
  12. Hvem kan komme gratis ind på Arbejdermuseet?
  13. Hvornår er det gratis at gå på museum?
  14. Hvad er det mest besøgte museum i Danmark?
  15. Hvilket museum ligger Mona Lisa i?

Hvad hed Designmuseet før?

Anbefaling af Ulla Strømberg.

Søndag d.19. juni genåbner Designmuseum Danmark efter to års nedlukning. I mellemtiden er hele det gamle bygningskompleks imellem Bredgade og Amaliegade i København blevet renoveret.

Hvordan opstod Danmarks Designmuseum?

I 1894 blev Vilhelm Kleins bygning indviet ved siden af Industriforeningen på Rådhuspladsen i København, og året efter blev der åbnet for publikum.

Det direkte pædagogiske sigte var at vise forbilledligt kunsthåndværk fra alle tider til inspiration for håndværk og industri. Det blev afspejlet i opstillingerne, der var inddelt efter fag med rum for porcelæn, fajance, sølv, møbler, glas, tekstil, osv.

Hvor gammel er Arbejdermuseet?

Lyt og mærk historien. Med festsalens nye lys- og lydinstallation kan du dagen igennem høre arbejderbevægelsens sange, taler og collager af lyd over nogle af de begivenheder, der har fundet sted i salen. Lydværket hedder ”Festsalens stemmer” og er lavet af Kunstnerkollektivet Von Trapp i samarbejde med Arbejdermuseet. Værket består af tre lydcollager samt et udvalg af arbejdersange, der er indsunget af et til lejligheden etableret arbejderkor. Værket rummer også sange indsendt af enkeltpersoner, stemningsskabende optagelser fra bevægelsens univers samt arkivmateriale hentet fra museets lydarkiv.

Hvor lå Teknisk Museum?

Danmarks Tekniske Museum blev etableret i 1911 af Håndværkerforeningen i København og Industriforeningen, i dag Dansk Industri. Museets samlinger går imidlertid endnu længere tilbage. Her kan nævnes Ole Rømers prototyper for mål og vægt fra 1600-tallet og H.C. Ørsteds samling, med bl.a. de genstande han brugte til at opdage elektromagnetismen i 1820 og som gjorde ham verdensberømt.

Museet lå oprindeligt på Polyteknisk Læreanstalt, i dag Danmarks Tekniske Universitet, i København, men blev i 1965 flyttet til Helsingør. Museet har siden sin grundlæggelse opbygget en samling af genstande, der er blandt de bedste i Europa.

Danmarks Tekniske Museum blev etableret i 1911 af Håndværkerforeningen i København og Industriforeningen, i dag Dansk Industri. Museets samlinger går imidlertid endnu længere tilbage. Her kan nævnes Ole Rømers prototyper for mål og vægt fra 1600-tallet og H.C. Ørsteds samling, med bl.a. de genstande han brugte til at opdage elektromagnetismen i 1820 og som gjorde ham verdensberømt.

Museet lå oprindeligt på Polyteknisk Læreanstalt, i dag Danmarks Tekniske Universitet, i København, men blev i 1965 flyttet til Helsingør. Museet har siden sin grundlæggelse opbygget en samling af genstande, der er blandt de bedste i Europa.

På hvilket museum i Odense kan man opleve byens kulturhistorie?

Fyn – midt i verden giver dig et tankevækkende blik på Fyn og fynboerne i en smukt scenograferet udstilling. Her møder du hundredvis af unikke historiske genstande og interaktive elementer.

Er der elevator på Arbejdermuseet?

Gå på opdagelse i Københavns autentiske baggårde og oplev hvordan børn voksede op blandt baghuse og i små lejligheder til store familier i slutningen af 1800-tallet og til 1930’erne. Den historiske arkitektur gør os klogere på, hvem vi er i dag.

Som en forlængelse af Børnenes Arbejdermuseum på Arbejdermuseet, kan du i 2023 opleve Børnenes Baggård.

Hvad koster det at komme ind på Arbejdermuseet?

6. oktober 2022

- Foreningen er glad for at kunne præsentere medlemmerne for et nyt medlemstilbud, der ikke alene giver kontante rabatter, men også er en del arbejderbevægelsens historie. Det er en helt særlig oplevelse at besøge museet og opleve den kulturarv, der blev skabt af danske arbejdere for at have et sted at mødes, siger Anne Hertz, direktør i Ergoterapeutforeningen om partnerskabet med Arbejdermuseet.

Hvad er Danmarks største museum?

På Nationalmuseet i København kan du følge hele Danmarks historie fra istidens rensdyrjægere, over vikingetiden, kristendommens indførelse og enevælden til nutidens samfund.

Runerne fortæller, at det var i vikingetidens Jelling, Danmark fik sit navn. Kong Gorm skrev det på sin runesten, og vi har brugt det siden. Det var her, kong Harald på sin store runesten fortalte, at...

Gå på opdagelse i den gamle bunker, og kom med under sandet og lyt til vestkystens skjulte fortællinger om forliste skibe, kostbare ravskatte og forbudt kærlighed. Det danske arkitektfirma BIG har ska...

Oplev prisvindende arkitektur og sansemættede udstillinger. M/S Museet for Søfart er tegnet af verdenskendte BIG - Bjarke Ingels Group, og Museet ligger i smukke, maritime omgivelser på Kulturhavn Kro...

Oplev et vaskeægte musikeksperimentarium hvor du kan se, høre og føle dig gennem den rytmiske musiks historie fra 1950’ernes rock’n’roll, gennem 1980´erne popkultur fr...

Hvad er verdens største museum?

Siger man Louvre, må man også sige Mona Lisa.

Af de over otte millioner mennesker, som hvert år træder ind i de hvælvede gallerier i et af menneskehedens fornemste kulturtempler, aflægger over halvdelen en andægtig høflighedsvisit hos Leonardo da Vincis mesterværk.

Hvad hedder verdens største museum?

Til tider kaldes museet fejlagtigt for “American National History Museum”, men American Museum of Natural History fokuserer kun på naturen og ikke den historiske udvikling i USA. Hvis du kender museet fra den berømte film “Night at the Museum”, så ved du sikkert allerede, at det er kæmpestort. AMNH er faktisk et af de største naturhistoriske museer i verden, så det er nemt at fare vild derinde. Det er derfor en god idé på forhånd at beslutte, hvad du gerne vil se på museet.

Der er flere af de permanente udstillinger, der er værd at besøge, og der er også skiftende udstillinger. De midlertidige udstillinger på Natural History Museum indeholder ofte 3D-film og interaktive elementer. Det kan være nødvendigt at købe en separat billet til disse. Som oftest er disse ekstra billetter heller ikke inkluderet med et rabatkort.

Tag et kig i de 45 fascinerende permanente udstillingsrum (hvis du har tiden til det), som viser naturhistorien på det amerikanske kontinent og på resten af jorden. Samlinger byder på hele 33 millioner artefakter, så du bør bestemt kunne finde noget, der interesserer dig. Herunder ser du mine personlige favoritter, som jeg kan anbefale til både store og små.

Hvem ejer Arbejdermuseet?

Arbejdermuseet har igennem hele sin eksistens haft tætte bånd til fagbevægelsen. Det åbnede i 1983 med støtte fra LO. Siden 2004 har Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv, som blev oprettet i 1909 af LOs forgænger, De samvirkende Fagforbund, også været en del af museet.

Museet har til huse i Arbejdernes Forenings- og Forsamlingsbygning i Rømersgade i København, som blev opført i 1879. Bygningen blev fredet i forbindelse med museets oprettelse og har siden gennemgået omfattende renoveringer for at føre den tilbage til det oprindelige udtryk. Bygningen er den ældste af sin art i Europa og var i mange år et politisk og kulturelt samlingssted for arbejderbevægelsen.

I 2004 blev museet udvidet med en underjordisk etage til udstillinger. I 2006 var det nomineret til prisen European Museum of the Year, og i 2023 modtog det som det første danske museum Europarådets Museumspris.

Hvem kan komme gratis ind på Arbejdermuseet?

Som medlem kan du selv vælge, hvem der skal med på Arbejdermuseet. Det kan være ægtefællen, kæresten. Men det kan også være en god ven eller en kollega. Husk, at børn under 18 år altid har gratis adgang til museet.

Du får 10 % rabat i museumsbutikken Køb gammeldags legetøj, valgplakater, slik og bøger med rabat.

Hvornår er det gratis at gå på museum?

Museets normale åbningstider er hver dag kl. 9-18.På torsdage kl. 9-21.Du kan læse om museets udstillinger ved at følge dette link.Se aktiviteter på museet og i byen her.

Har du brug for en kop kaffe eller en lille frokost, så kan du besøge museets café - bemærk særlige åbningstider. Du kan læse mere om caféen og menuen her. 

Butik og gårdhave er åben i museets åbningstid - alle dage kl. 9-18, torsdag til kl. 21. Læs mere om butikkens udvalg. Har du spørgsmål til butikken, kan du kontakte butiksansvarlige Ann-Christine Rørvang på [email protected].

Arkæologisk Værksted i Stormgade 20 (på hjørnet af Stormgade og H.C. Andersens Boulevard) har åbent på lørdage og søndage 12-16. Arkæologisk værksted holder lukket 24. og 25. december samt 1. januar. Læs mere om kommende aktiviteter.Adgangsforholdene til værkstedet er de samme som til museet. Du kan læse om dette under punktet "Entré" herunder.

Hvad er det mest besøgte museum i Danmark?

Hvert år opgør Danmarks Statistik museernes fysiske besøg og åbningstimer på grundlag af indberetninger fra museerne. Statistikken omfatter over 250 institutioner og dækker dermed langt bredere end de 102 statslige og statsanerkendte museer, som Kulturministeriet yder driftsstøtte.

PÃ¥ Danmarks Statistiks hjemmeside kan du se besøgstallene pÃ¥ de enkelte museer og deres afdelinger. Du kan ogsÃ¥ se udviklingen i besøgsstatistikken siden 2009.

Hvilket museum ligger Mona Lisa i?

The title of the painting, which is known in English as Mona Lisa, is based on the presumption that it depicts Lisa del Giocondo, although her likeness is uncertain. Renaissance art historian Giorgio Vasari wrote that "Leonardo undertook to paint, for Francesco del Giocondo, the portrait of Mona Lisa, his wife."[17][18][19][20] Monna in Italian is a polite form of address originating as ma donna—similar to Ma'am, Madam, or my lady in English. This became madonna, and its contraction monna. The title of the painting, though traditionally spelled Mona in English, is spelled in Italian as Monna Lisa (mona being a vulgarity in Italian), but this is rare in English.[21][22]

Lisa del Giocondo was a member of the Gherardini family of Florence and Tuscany, and the wife of wealthy Florentine silk merchant Francesco del Giocondo.[23] The painting is thought to have been commissioned for their new home, and to celebrate the birth of their second son, Andrea.[24] The Italian name for the painting, La Gioconda, means 'jocund' ('happy' or 'jovial') or, literally, 'the jocund one', a pun on the feminine form of Lisa's married name, Giocondo.[23][25] In French, the title La Joconde has the same meaning.

Vasari's account of the Mona Lisa comes from his biography of Leonardo published in 1550, 31 years after the artist's death. It has long been the best-known source of information on the provenance of the work and identity of the sitter. Leonardo's assistant Salaì, at his death in 1524, owned a portrait which in his personal papers was named la Gioconda, a painting bequeathed to him by Leonardo.[citation needed]

The Mona Lisa bears a strong resemblance to many Renaissance depictions of the Virgin Mary, who was at that time seen as an ideal for womanhood.[38] The woman sits markedly upright in a "pozzetto" armchair with her arms folded, a sign of her reserved posture. Her gaze is fixed on the observer. The woman appears alive to an unusual extent, which Leonardo achieved by his method of not drawing outlines (sfumato). The soft blending creates an ambiguous mood "mainly in two features: the corners of the mouth, and the corners of the eyes".[39]

The depiction of the sitter in three-quarter profile is similar to late 15th-century works by Lorenzo di Credi and Agnolo di Domenico del Mazziere.[38] Zöllner notes that the sitter's general position can be traced back to Flemish models and that "in particular the vertical slices of columns at both sides of the panel had precedents in Flemish portraiture."[40] Woods-Marsden cites Hans Memling's portrait of Benedetto Portinari (1487) or Italian imitations such as Sebastiano Mainardi's pendant portraits for the use of a loggia, which has the effect of mediating between the sitter and the distant landscape, a feature missing from Leonardo's earlier portrait of Ginevra de' Benci.[41]

The painting was one of the first Italian portraits to depict the sitter in front of an imaginary landscape,[43] and Leonardo was one of the first painters to use aerial perspective.[44] The enigmatic woman is portrayed seated in what appears to be an open loggia with dark pillar bases on either side. Behind her, a vast landscape recedes to icy mountains, winding paths and a distant bridge, giving only the slightest indications of human presence. Leonardo has chosen to place the horizon line not at the neck, as he did with Ginevra de' Benci, but on a level with the eyes, thus linking the figure with the landscape and emphasizing the mysterious nature of the painting.[41] The bridge in the background was identified by Silvano Vincenti as the four-arched Romito di Laterina bridge from Etruscan-Roman times near Laterina, Arezzo over the Arno river.[45] Other bridges with similar arches suggested as possible locations had more arches.[45]

Of Leonardo da Vinci's works, the Mona Lisa is the only portrait whose authenticity has never been seriously questioned,[56] and one of four works – the others being Saint Jerome in the Wilderness, Adoration of the Magi and The Last Supper – whose attribution has avoided controversy.[57] He had begun working on a portrait of Lisa del Giocondo, the model of the Mona Lisa, by October 1503.[26][27] It is believed by some that the Mona Lisa was begun in 1503 or 1504 in Florence.[58] Although the Louvre states that it was "doubtless painted between 1503 and 1506",[8] art historian Martin Kemp says that there are some difficulties in confirming the dates with certainty.[23] Alessandro Vezzosi believes that the painting is characteristic of Leonardo's style in the final years of his life, post-1513.[59] Other academics argue that, given the historical documentation, Leonardo would have painted the work from 1513.[60] According to Vasari, "after he had lingered over it four years, [he] left it unfinished".[18] In 1516, Leonardo was invited by King Francis I to work at the Clos Lucé near the Château d'Amboise; it is believed that he took the Mona Lisa with him and continued to work on it after he moved to France.[33] Art historian Carmen C. Bambach has concluded that Leonardo probably continued refining the work until 1516 or 1517.[61] Leonardo's right hand was paralytic c. 1517,[62] which may indicate why he left the Mona Lisa unfinished.[63][64][65][b]

c. 1505,[67] Raphael executed a pen-and-ink sketch, in which the columns flanking the subject are more apparent. Experts universally agree that it is based on Leonardo's portrait.[68][69][70] Other later copies of the Mona Lisa, such as those in the National Museum of Art, Architecture and Design and The Walters Art Museum, also display large flanking columns. As a result, it was thought that the Mona Lisa had been trimmed.[71][72][73][74] However, by 1993, Frank Zöllner observed that the painting surface had never been trimmed;[75] this was confirmed through a series of tests in 2004.[76] In view of this, Vincent Delieuvin, curator of 16th-century Italian painting at the Louvre, states that the sketch and these other copies must have been inspired by another version,[77] while Zöllner states that the sketch may be after another Leonardo portrait of the same subject.[75]