:

Hvad hedder landsholdets kok?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad hedder landsholdets kok?
  2. Hvem har nummer 8 på landsholdet?
  3. Hvilken spiller har spillet flest kampe for herrelandsholdet?
  4. Hvem stoppede på landsholdet?
  5. Hvem er nummer 11 på landsholdet?
  6. Hvem er den ældste på det danske landshold?
  7. Hvornår spiller Danmark i Parken 2023?
  8. Hvem er den ældste på det danske fodboldlandshold?
  9. Hvem har scoret flest mål i hele verden?
  10. Hvem er den laveste på landsholdet?
  11. Hvem er den ældste spiller på landsholdet?
  12. Hvor bor Morten Olsen fodboldspiller?
  13. Hvem spiller i nummer 22?
  14. Hvilket land er fodbold opfundet i?

Hvad hedder landsholdets kok?

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på [email protected], hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres.

Hvem har nummer 8 på landsholdet?

Måske du ikke lige en gammel nok til selv at have set denne trøje i sin prime time, men det har dine forældre helt sikkert - denne trøje fra 1983 er i hvert fald en trøje som de fleste husker. Men hvad er det egentlig der er så specielt ved lige præcis denne gamle Danmark landsholdstrøje? Det skal vi nok fortælle dig - Den uforglemmelige trøje er især kendt fra en specifik kamp tilbage i september 1983. Her vandt Danmark første gang på Wembley mod England. Denne sejre gjorde blandt andet også Danmark til favoritter til ‘European Finals’ i Frankrig. Kampen endte 0-1 til Danmark efter et straffesparksmål scoret af Allan Simonsen i 37. minut.

Remaken af den nye trøje er en tro kopi af den gamle - en rød trøje med striber langs trøjen i en mørkere rød og hvide hummel logoer langs siderne, samt ærmerne. Trøjen er limited edition og derfor findes der ikke spor mange af dem - så du må hellere skynde dig hvis du skal have fingrene i sådan en trøje. Hummel har også valgt at lave trøjen endnu mere speciel ved at tilføje nummer ‘8’ bagpå - måske ved du allerede hvem det er, men nummer 8 blev båret af Søren Lerby. Så det er bare endnu en grund til at få fingrene i trøjen! Tag et kig på remaken nedenfor!

Hvilken spiller har spillet flest kampe for herrelandsholdet?

Selvom vi ikke for resten af verden er verdens største fodboldnation, så er vi i Danmark stolte af de danske drenge, når de løber på banen i rødt og hvidt. Med EM ’92 i rygsækken, som vores største titel til dato, kan vi dog heller ikke konkurrere helt med de andre nationer. Alligevel er vi en stolt fodboldnation og har haft en masse legendariske fodboldspillere gennem tiden.

Der er mange mindeværdige navne i både landsholdsregi. På trods af vores lille størrelse landmæssigt, har vi produceret en masse gode fodboldspillere gennem tiden. I denne artikel har vi samlet nogle af de største spillere med flest landskampe for A-landsholdet.

Peter Schmeichel er ikke kun et navn, vi er stolte af herhjemme. Hans talent spredte sig vidt, og han udmærkede sig især som målmand hos Manchester United. Her blev han kåret til Verdens Bedste Målmand to år i træk (’92 og ’93). Målmanden, der startede sin fodboldkarriere hjemme i Gladsaxe, fik sin landsholdsdebut i 1987 mod Grækenland i en OL-kamp. Blot fem år efter opnåede han at blive Europamester.

Med sine 129 kampe er han den spiller, der har allerflest kampe med i rygsækken. Derudover har han også et mål, som den eneste målmand for Danmark. Det skete i en venskabskamp mod Belgien, hvor han tog et straffespark. Derudover er det værd at nævne, at han har holdt målet rent i hele 56 kampe. Med de 129 kampe blev det på en spilletid på 190 timer. En absolut legendarisk landsholdsprofil, der har givet stafetten videre til sin søn, Kasper Schmeichel.

Hvem stoppede på landsholdet?

Den første danske herrefodboldlandskamp blev spillet 19. oktober 1908 under de Olympiske Lege i London. Danmark slog Frankrigs andethold 9-0 i turneringens kvartfinale. Danmark besejrede derpå det franske førstehold med hele 17-1, og den danske angriber Sophus Nielsen scorede 10 mål. Danmark vandt sølv både i 1908 og i 1912.

Det danske landshold bestod i mange år udelukkende af amatørspillere, og de olympiske lege blev hovedfokus i de første mange år, hvor hele nationen i mange år fulgte Gunnar "Nu" Hansens radioreportager fra holdets kampe. Holdet blev også udtaget af en udtagelseskomite. I 1948 vandt Danmark bronze ved OL i London, mens det blev til sølv ved OL i Rom i 1960. VM og EM var uden for holdets rækkevidde, bortset fra EM i1964, hvor holdet som følge af et utroligt lodtrækningsheld kvalificerede sig til slutrunden. I kvalifikationen mødte Danmark efter tur Malta, Albanien og Luxembourg. Slutrunden bestod blot af fire hold, og Danmark var dermed automatisk i semifinalen. Her blev det til nederlag mod Sovjetunionen med 3-0, og i bronzekampen tabte Danmark til Ungarn med 3-1 efter forlænget spilletid.

I 1921 blev Carl "Skomager" Hansen som den første dansker professionel i udlandet, da han skiftede fra Boldklubben 1903 til Rangers FC. Forskellige profiler på de danske OL-hold som fx Jørgen Sørensen og Carl Aage Præst blev ligeledes professionelle i udlandet. Da DBU ikke ville benytte professionelle fodboldspillere på landsholdet, betød det, at en lang række af dansk fodbolds bedste spillere, som fx Harald Nielsen, kun spillede relativt få landskampe, og at landsholdet konstant blev åreladet. Når spillere som Ulrik le Fevre og Johnny Hansen blev gode i den danske første division eller på landsholdet, blev de købt af udenlandske klubber og kunne herefter ikke længere spille for Danmark. Landsholdets resultater var derfor middelmådige frem til 1971, hvor DBU ophævede udelukkelsen af professionelle spillere.

Det danske herrefodboldlandshold kvalificerede sig til slutrunden om EM i 1984 ved bl.a. at slå England 1-0. Under slutrunden i Frankrig forbløffede Danmark den internationale fodboldverden med kreativt spil og blev først slået ud i semifinalen. Her tabte Danmark efter straffesparkskonkurrence til Spanien. Holdet blev med ét slag ufatteligt populært i hele Danmark, og publikum strømmede til for at se Danmark spille. Den danske roliganbevægelse blev grundlagt i disse år.

Danmark kvalificerede sig også til VM i Mexico to år senere, og holdets slagsang "Re-Sepp-ten" blev en landeplage. Landsholdet vandt sympati over hele verden ved at vinde sin indledende pulje med maksimumpoint med sejr over Skotland, Uruguay og Vesttyskland. I ottendedelsfinalen gik det dog galt, da holdet tabte 5-1 til Spanien.

EM i 1988 blev afdansningsballet for Danish Dynamite-holdet. Selv om Danmark kvalificerede sig til slutrunden i Vesttyskland, tabte holdet alle sine indledende kampe, og slutrunden blev endestationen for flere af 1980'ernes bærende spillere som Preben Elkjær, Klaus Berggreen, Morten Olsen og Søren Lerby.

  • Største sejr: 17-1 over Frankrig i London (22. oktober 1908)
  • Største nederlag: 0-8 mod Tyskland i Breslau (16. maj 1937)

En Landsholdssang er en sang komponeret eller dedikeret til det danske herre-fodboldhold i forbindelse med et Europamesterskab eller Verdensmesterskab.

Siden Europamesterskabet i fodbold 1984 har Danmarks fodboldlandshold ved hver slutrunde lavet en slagsang også kaldet en Slutrundesang med kendte danske kunstnere. Eneste undtagelse var ved Europamesterskabet i fodbold 1992, hvor man ikke nåede at lave en slagsang pga. den korte responstid. Derfor valgte man Monty Pythons Always look on the bright side of life fra filmen Life of Brian.

Den mest kendte og populære landsholdssang er Re-Sepp-ten, der var slagsang for Danmarks fodboldlandshold ved VM-slutrunden i 1986 i Mexico[2].[3]

Hvem er nummer 11 på landsholdet?

Seks danskere har båret trøje nummer 10 til en EM-slutrunde. Mon Christian Eriksen bliver den syvende?

10-tallet har altid været noget særligt, noget mytisk i international fodbold. Det har siddet på ryggen af en lang række af spillets største personligheder og karakterer – og på de allerstørste spillere.

Hvem er den ældste på det danske landshold?

Holdet i omklædning efter sejren på Wembley. Her kunne Simon Kjær og Christian Eriksen begge fejre kamp nr. 100 i rødt og hvidt. Foto: Anders Kjærbye, fodboldbilleder.dk

2020Et stort år i vente. EM på hjemmebane, Nations League og ny landstræner i form af Kasper Hjulmand. Mange store begivenheder ventede for det danske Herrelandshold i 2020.

Hvornår spiller Danmark i Parken 2023?

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Hvem er den ældste på det danske fodboldlandshold?

Her kan du se en oversigt over yngste og ældste debutanter samt ældste spillere i B.93 gennem tiderne. Opgjort pr. 31. juli 2020.

Yngste debutanter er opdelt i to dele. Spillere i nyere tid (siden 1945) og spillere i gamle dage (før 1945).

Hvem har scoret flest mål i hele verden?

At skulle vælge de bedste fodboldspillere nogensinde føles lidt som at stikke hånden ind i en hvepserede. EN UHYRLIG SVÆR OPGAVE, DER VIL FÅ FØLELSERNE I KOG RUNDT OMKRING I FLERE HJEM. Vi har gjort et forsøg, og flere vil sikkert savne navne som Zico, Paolo Maldini,Ronaldinho, Lev Yashin, Eusebio eller Cristiano Ronaldo. Men igen, det er ikke nemt kun at give plads til 7 navne.

Edson Arantes Dos Nascimento, i folkemunde kendt som Pelé, betragtes af mange fodboldkommentatorer, tidligere spillere, nuværende spillere og fodboldfans i almindelighed at være den bedste spiller nogensinde. Pelé er den mest succesfulde ligamålscorer i verden med 541 ligamål. I alt er Pelé noteret for 1281 mål i 1363 kampe og optræder i Guinness World Records for flest scorede mål i fodbold. I 1999 blev han kåret som ’World Player of the Century’ af International Federation of Football History & Statistics (IFFHS). Samme år bad France Football Magazine de tidligere Ballon D’Or vindere om at udvælge ‘Football Player of the Century’, og valget faldt på Pelé.

Han er desuden blevet udvalgt til Time Magazines liste over de ’100 mest indflydelsesrige mennesker i det 20. århundrede’. I 2013 modtog han FIFAs ’Ballon d’Or Prix d’Honneur’ i anerkendelse af sin karriere, sine resultater og som et globalt fodboldikon. Pelé var i en periode den bedst betalte atlet i verden. I alt er Pelé noteret for 1281 MÅL I 1363 KAMPE

Hvem er den laveste på landsholdet?

Den første danske herrefodboldlandskamp blev spillet 19. oktober 1908 under de Olympiske Lege i London. Danmark slog Frankrigs andethold 9-0 i turneringens kvartfinale. Danmark besejrede derpå det franske førstehold med hele 17-1, og den danske angriber Sophus Nielsen scorede 10 mål. Danmark vandt sølv både i 1908 og i 1912.

Det danske landshold bestod i mange år udelukkende af amatørspillere, og de olympiske lege blev hovedfokus i de første mange år, hvor hele nationen i mange år fulgte Gunnar "Nu" Hansens radioreportager fra holdets kampe. Holdet blev også udtaget af en udtagelseskomite. I 1948 vandt Danmark bronze ved OL i London, mens det blev til sølv ved OL i Rom i 1960. VM og EM var uden for holdets rækkevidde, bortset fra EM i1964, hvor holdet som følge af et utroligt lodtrækningsheld kvalificerede sig til slutrunden. I kvalifikationen mødte Danmark efter tur Malta, Albanien og Luxembourg. Slutrunden bestod blot af fire hold, og Danmark var dermed automatisk i semifinalen. Her blev det til nederlag mod Sovjetunionen med 3-0, og i bronzekampen tabte Danmark til Ungarn med 3-1 efter forlænget spilletid.

I 1921 blev Carl "Skomager" Hansen som den første dansker professionel i udlandet, da han skiftede fra Boldklubben 1903 til Rangers FC. Forskellige profiler på de danske OL-hold som fx Jørgen Sørensen og Carl Aage Præst blev ligeledes professionelle i udlandet. Da DBU ikke ville benytte professionelle fodboldspillere på landsholdet, betød det, at en lang række af dansk fodbolds bedste spillere, som fx Harald Nielsen, kun spillede relativt få landskampe, og at landsholdet konstant blev åreladet. Når spillere som Ulrik le Fevre og Johnny Hansen blev gode i den danske første division eller på landsholdet, blev de købt af udenlandske klubber og kunne herefter ikke længere spille for Danmark. Landsholdets resultater var derfor middelmådige frem til 1971, hvor DBU ophævede udelukkelsen af professionelle spillere.

Det danske herrefodboldlandshold kvalificerede sig til slutrunden om EM i 1984 ved bl.a. at slå England 1-0. Under slutrunden i Frankrig forbløffede Danmark den internationale fodboldverden med kreativt spil og blev først slået ud i semifinalen. Her tabte Danmark efter straffesparkskonkurrence til Spanien. Holdet blev med ét slag ufatteligt populært i hele Danmark, og publikum strømmede til for at se Danmark spille. Den danske roliganbevægelse blev grundlagt i disse år.

Danmark kvalificerede sig også til VM i Mexico to år senere, og holdets slagsang "Re-Sepp-ten" blev en landeplage. Landsholdet vandt sympati over hele verden ved at vinde sin indledende pulje med maksimumpoint med sejr over Skotland, Uruguay og Vesttyskland. I ottendedelsfinalen gik det dog galt, da holdet tabte 5-1 til Spanien.

EM i 1988 blev afdansningsballet for Danish Dynamite-holdet. Selv om Danmark kvalificerede sig til slutrunden i Vesttyskland, tabte holdet alle sine indledende kampe, og slutrunden blev endestationen for flere af 1980'ernes bærende spillere som Preben Elkjær, Klaus Berggreen, Morten Olsen og Søren Lerby.

  • Største sejr: 17-1 over Frankrig i London (22. oktober 1908)
  • Største nederlag: 0-8 mod Tyskland i Breslau (16. maj 1937)

En Landsholdssang er en sang komponeret eller dedikeret til det danske herre-fodboldhold i forbindelse med et Europamesterskab eller Verdensmesterskab.

Siden Europamesterskabet i fodbold 1984 har Danmarks fodboldlandshold ved hver slutrunde lavet en slagsang også kaldet en Slutrundesang med kendte danske kunstnere. Eneste undtagelse var ved Europamesterskabet i fodbold 1992, hvor man ikke nåede at lave en slagsang pga. den korte responstid. Derfor valgte man Monty Pythons Always look on the bright side of life fra filmen Life of Brian.

Den mest kendte og populære landsholdssang er Re-Sepp-ten, der var slagsang for Danmarks fodboldlandshold ved VM-slutrunden i 1986 i Mexico[2].[3]

Hvem er den ældste spiller på landsholdet?

Hans Lindberg er med sine 261 landskampe den spiller på det danske håndboldlandshold, der har mest erfaring.

Med sine 37 år er Hans Lindberg den ældste på det danske herrelandshold i håndbold. Han er samtidig den spiller, der har spillet flest landskampe.

Hvor bor Morten Olsen fodboldspiller?

Morten Olsen spillede for Vordingborg og B1901 i Nykøbing Falster og blev i 1972 professionel i den belgiske klub Cercle Brugge. I 1976 fortsatte han karrieren i RWD Molenbeek, inden han i 1980 foretog et succesrigt skifte til RSC Anderlecht. Med Anderlecht vandt Morten Olsen det belgiske mesterskab i 1981, 1985 og 1986 samt UEFA cuppen i 1983. I 1986 skiftede Morten Olsen til FC Köln, som han vandt sølv med i 1989, inden han samme år i en alder af næsten 40 indstillede karrieren.

Hvem spiller i nummer 22?

The Telegraph har samlet en trup bestående af 23 spillere, og den indeholder de bedste spillere til at bære trøjenumre fra 1-23. Det er ikke just en balanceret trup, så det er ikke at håbe, at målmanden bliver skadet. Den engelske avis har simpelthen bare valgt de spillere, som bar trøjenumret bedst.

Vi bringer her avisens 23 udvalgte spillere med dertilhørende begrundelser.

Hvilket land er fodbold opfundet i?

Fodboldens historie er lang, men fantastisk. For mig er fodbold en enkel og skuelig sport i dag, med nye tilføjelser, så som VAR, Goal Line Technology og meget mere. Sporten var noget helt andet i starten af det vi kender i dag. Derfor er det interessant, hvordan fodbold har udviklet sig fra da det startede og fra nu? Den historiske rejse tag vi med på her.