:

Hvor sendes Disneys Juleshow?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor sendes Disneys Juleshow?
  2. Hvornår kan man se Disneys Juleshow?
  3. Hvor mange danskere ser Disney Juleshow?
  4. Hvorfor fjernede man Disney Sjov?
  5. Hvorfor kan man ikke se Disneys Juleshow?
  6. Er Disney juleshow aflyst?
  7. Hvor gammel blev Disney?
  8. Er Disneys Juleshow aflyst?
  9. Hvor kan man se gamle Disney film?
  10. Hvorfor kan man ikke se Disneys juleshow?
  11. Hvor kan man se Disney Sjov?
  12. Hvornår stopper Disney Show?
  13. Hvad er den ældste Disney figur?
  14. Hvilken Disney film er ældst?
  15. Er Disney Show fjernet?

Hvor sendes Disneys Juleshow?

Disneys Juleshow blev sendt for allerførste gang på amerikansk TV d. 19. december 1958. Hensigten med Juleshowet var, at Disney ville sende en julehilsen ud til alle amerikanerne.

I de efterfølgende år spredte Juleshowet sig ud over kloden, og d. 23. december 1967 rullede ”Disneys Juleshow: Fra alle os til alle jer” for første gang over danskernes tv-skærme. Det var dog først i 1979, at Juleshowet endeligt fik tildelt danske stemmer.

Man kan fristes til at tro, at Disneys Juleshow ikke kan blive bedre, end det allerede er, og hvis man lytter til DR’s redaktion, så er dette da også næsten korrekt. Det amerikanske hovedkontor for Disney har nemlig skabt flere forskellige nye udgaver af Juleshowet, men DR nægter at sende dem.

I de nye udgaver af Juleshowet er flere af de oprindelige julekort blevet skiftet ud med nye historier. Dette gælder bl.a. klippet med Bambi, som glider rundt på isen sammen med sin ven Stampe. Dette klip har det amerikanske hovedkontor skiftet ud med et klip, hvor Bambi forelsker sig. DR valgte dog at sige nej tak til denne og mange andre ændringer, fordi det ganske enkelt føltes forkert at bryde traditionen.

Det er kun meget få lande, heriblandt Danmark, Norge og Sverige, som er stædige og bliver ved med at sende den oprindelige udgave af Disneys Juleshow hvert år.  

Hvornår kan man se Disneys Juleshow?

  • "Plutos juletræ" (engelsk: Pluto's Christmas Tree, 1952)
  • Anders And og nevøerne i snekamp (engelsk: Donald's Snowfight, 1942)
  • Julekort fra nær og fjern:
    • Peter Pan (1953)
    • Bambi (1942)
    • Pinocchio (1940)
    • Aristocats (1970)
    • Askepot (engelsk: Cinderella, 1950)
    • Snehvide og de syv dværge (engelsk: Snow White and the Seven Dwarfs, 1937)
    • Lady og Vagabonden (engelsk: Lady and the Tramp, 1955)
  • Overraskelsen (to aktuelle klip)
  • "Når du ser et stjerneskud" (engelsk: When You Wish Upon a Star) (fra Pinocchio, 1940)

Hvor mange danskere ser Disney Juleshow?

1,3 millioner danskere så med, da ‘Disneys Juleshow’ traditionen tro blev vist på DR 1 juleaftensdag klokken 16.

Det er det højeste antal seere, der har været til programmet i Danmark, siden man begyndte at måle seertal i 1992.

Hvorfor fjernede man Disney Sjov?

En epoke er snart forbi, og hvis du skal nå at genopleve et af barndommens nostalgiske øjeblikke i bedste sendetid, i form af programmet Disney Sjov, er det ved at være tid.

DR har nemlig annonceret, at Disney Sjov stopper ved udgangen af 2022. 

Hvorfor kan man ikke se Disneys Juleshow?

»Dette program indeholder negative skildringer og/eller uacceptabel behandling af mennesker eller kulturer.«

Således sluttede årets 'Disney Juleshow' – med velkendte klip fra 'Lady & Vagabonden' og lignende klassiske samt nyere Disney-tegnefilm – som mange danskere så foran tv-skærmene juleaften.

Er Disney juleshow aflyst?

'Disney Sjov' er fortid på DR fra det nye år.

Og det har fået mange til at bekymre sig. For når DR gør sig uafhængige af Disney, hvad skal der så ske med 'Disneys Juleshow'?

Hvor gammel blev Disney?

Disney blev født den 5. december 1901 i Chicagos Hermosa-nabolag.[a] Han var den fjerde søn af canadisk-irske Elias Disney, og amerikansk-tysk-engelske Flora (pigenavn Call).[2][3][b] Udover Walt, havde forældrene sønnerne Herbert, Raymond og Roy, og datteren Ruth.[6] I 1906, da Disney var fire år gammel, flyttede familien til en gård i Marceline, Missouri, hvor hans onkel havde købt land. I Marceline, opdagede Disney sin interesse for tegning, da han blev betalt for at tegne nabolagets læges hest.[7] Faren havde abonnement på avisen Appeal to Reason, og Disney øvede sine tegneevner ved at kopiere tegneserierne af Ryan Walker, som fandtes i avisen. Han udvidede sit repertoire ved at øve vandfarve og kridt.[3] Han boede i nærheden af Atchison, Topeka og Santa Fe Railway-toglinjen og udviklede en stor interesse for tog.[8] Han og hans yngre søster, Ruth, begyndte begge i skole i 1909 på Park School i Marceline.[9] Disney-familien var aktive medlemmer af den kongregationalistiske kirke.[10]

I 1911 flyttede familien til Kansas City, Missouri.[11] Her gik Disney på Benton Grammar School, hvor han mødte klassekammeraten Walter Pfeiffer, som kom fra en familie med stor teaterinteresse og han introducerede Disney til vaudeville og spillefilm. Disney brugte snart mere tid hos Pfeiffer-familiens hjem end sit eget.[12] Disneys far havde købt uddelingsretten af aviserne The Kansas City Star og Kansas City Times, og Disney og hans bror Roy stod op kl. 4:30 hver morgen for at uddele Times-avisen før skole og gentog samme uddelingsrute efter skole med Star-avisen. Uddelingsarbejdet var udmattende og Disney modtog ofte dårlige karakterer i skole grundet træthed, men han fortsatte med ruten i mere end seks år.[13] Han havde tegneundervisning om lørdagen på Kansas City Art Institute og tog et kursus i tegneserier via brevkorrespondance.[3][14]

I begyndelsen af 1925 ansatte Disney optegneren Lillian Bounds i animationsstudiet. De blev gift i juli samme år i hendes brors hus i hendes hjemby, Lewiston, Idaho.[40] Ægteskabet var hovedsagligt lykkeligt, ifølge Lillian, selvom hun, ifølge Disneys biografiforfatter, Neal Gabler, "ikke godtog Disneys beslutninger uden protester, og at hun senere indrømmede at han altid fortalte folk hvor meget hun hakkede på ham'.[41][u] Lillian havde selv ingen interesse i film eller i den sociale omgangskreds i Hollywood, og hun blev beskrevet af historiker Steven Watts, som "tilfreds med at skulle holde hus og agere støtte for hendes ægtemand."[42] Under deres ægteskab fik parret to døtre, Diane (født i december 1933) og Sharon (adopteret i december 1936 efter at være blevet født seks uger tidligere).[43][v] Disney-familien forsøgte mest muligt at holde deres døtre ude af offentlighedens søgelys, og især efter en kidnapning af en dreng med kendte forældre skete; og Disney forbød pressen at fotografere sine døtre.[44][45]

I 1949 flyttede Disney og hans familie til et nyt hjem i Holmby Hills-distriktet i Los Angeles. Med hjælp fra sine venner Ward og Betty Kimball, som allerede havde deres egen private jernbane i deres baghave, tegnede Disney planer og begyndte straks at få opført en miniature jernbanestrækning med damplokomotiv i sin baghave. Jernbanens navn, Carolwood Pacific Railroad, stammede fra hans hjems placering på Carolwood Drive. Miniature-damplokomotivet blev bygget af Disney Studios-ingeniøren Roger E. Broggie, og Disney døbte lokomotivet Lilly Belle efter Broggies kone.[136] Efter tre år måtte Disney dog lukke af for lokomotivet og jernbanen grundet en række ulykker, som nogle af gæsterne oplevede.[137]

Disney blev mere politisk konservativ med alderen. Han støttede det demokratiske parti frem til præsidentvalget i USA i 1940, hvorefter han skiftede til det republikanske parti,[138] og han var en generøs økonomisk støtte til Thomas E. Deweys præsidentkampagne i 1944.[139] I 1946 grundlagde han Motion Picture Alliance for the Preservation of American Ideals, en organisation som udtalte at de "troede på og efterlevede den amerikanske levevis... vi finder os selv i et stort oprør mod den voksende bølge af kommunisne, facisme og lignende retninger, som med undergravende metoder forsøger at ændre denne måde at leve på".[140] I 1947 under Mccarthyismen, var han indkaldt som vidne ved House Un-American Activities Committee (HUAC), hvor han vidnede imod Herbert Sorrell, David Hilberman og William Pomerance, tidligere animatorer og fagforeningsgrundlæggere, da de var anklaget som kommunistiske oprørere; Disney udtalte at strejken i 1941, som blev ledt af de tre mænd, var en del af en større kommunistisk plan for at få indflydelse og magt i Hollywood.[141][142] The New York Times påstod i 1993 at Disney fra 1940 og frem til hans død i 1966 havde videregivet hemmelige informationer til FBI - en tjeneste som blev gengældt af J. Edgar Hoover som tillod Disney at filme inde i FBIs hovedkvarter i Washington. Disney blev udnævnt "full Special Agent in Charge Contact" i 1954.[143]

Er Disneys Juleshow aflyst?

Efter lange forhandlinger med den amerikanske underholdnings-mastodont er det lykkedes DR at sikre de vigtige rettigheder til 'Disney Sjov' og 'Disneys Juleshow' for endnu et år

Halvanden måned før deadline er det nu endelig lykkedes for Disney og DR at blive enige om at fortsætte det populære fredagsprogram 'Disney Sjov', der siden 1992 har været den ugentlige undskyldning for at fylde slikskålen fredag efter fredag i rigtig mange danske børnefamilier.

Hvor kan man se gamle Disney film?

Disney+ tilbyder underholdning lige ved fingerspidserne med masser af storfilm, nye Disney+ Originals og eksklusive serier, du ikke må gå glip af.

Hvorfor kan man ikke se Disneys juleshow?

Her i landet har Disneys Juleshow en helt særlig rolle på trods af anklager om racisme og utallige forsøg på at forny programmet. Men Disney står i en enormt svær situation, mener forsker.

Hvor kan man se Disney Sjov?

Kursskiftet er et resultat af en bevægelse, der har været undervejs gennem noget tid. Nu er markedet modent til, at DR – i samarbejde med de danske animationsproducenter - fra 2023 kan levere en hel time med kvalitetsindhold hver fredag i ’FredagsTamTam’, og når som helst på DRTV.

- Det bliver i et samarbejde med animationsproducenterne, at vi kommer til at udleve ambitionen om et stærkt alternativ til de danske børnefamilier. DR ønsker at bygge videre på en værdifuld tradition om at samle børnefamilierne omkring dansk produceret animationsserier. En tradition, der med vores nye animationstilbud vil indeholde historier og tematikker, som afspejler børns hverdag og virkelighed i Danmark - og så kan seerne ovenikøbet selv bestemme, hvornår hyggestunden starter, da ’FredagsTamTam’ i modsætning til ’Disney Sjov’ også kan streames på DRTV, siger Morten Skov.

’Disney Sjov’ fortsætter frem til slutningen af 2022. Fra den 6. januar 2023 kan børnefamilierne se frem til ’FredagsTamTam’ hver fredag klokken 19 på DR1. Programmerne kommer blandt andet til at byde på både nyproduceret animation og nostalgi som ’Karlas fantalastiske klasse’, ’Mesterlige Monsterbørn’, ’Den ustoppelige gule Yeti’ og den klassiske ’Tom & Jerry’.

Hvornår stopper Disney Show?

I mere end tre årtier har børnefamilier samlet sig i sofaen foran fjerneren fredag aften og set alt fra 'Bubbi Bjørnene' og 'Peter Plys' til 'Chip & Chap' og 'Timon & Pumba'.

Hvad er den ældste Disney figur?

Da jeg var dreng, dvs. i slutningen af 1970'erne og begyndelsen af 1980'erne, var et af julens højdepunkter Disneys Juleshow. Det var i tv-monopolets dage, og før hjemmevideo for alvor gjorde det muligt at se sine favoritfilm igen og igen, og Disneys Juleshow, der bestod - og består - af lige dele klassiske korte tegnefilm og uddrag af nogle af Disneys mange animerede spillefilm, var min eneste mulighed for at opleve det tryllestøv, som Walt Disney og hans animatorer dryssede ud over en ganske almindelig dansk hverdag.

Man måtte for alt i verden ikke gå glip af Disneys Juleshow, der dengang blev sendt første juledag på landets eneste tv-kanal. Ens nærmest monumentale forventninger, som ikke blev mindre, efterhånden som tidspunktet nærmede sig, gjorde, at man formelig dirrede af spænding i minutterne inden, det skulle begynde.

Hvilken Disney film er ældst?

Disney er en evig klassiker, og de populære film er elsket og kendt over hele verden. I dag kan du se Disney-film på diverse streamingtjenester eller andre steder, hvor du nemt og hurtigt kan få adgang til et enormt udvalg. Men hvad er tidens største og bedste Disney film? Det kan du få svar på her.

Er Disney Show fjernet?

DR afslører onsdag formiddag på et pressemøde, at man har valgt at droppe Disney Sjov.

Efter mere end 30 år med det populære format ønsker man nemlig ikke længere at være lige så afhængig af Disney, men i stedet satse mere på nordiske – ikke mindst danske – animationsproduktioner.