:

Hvad spiser man til frokost juleaftensdag?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad spiser man til frokost juleaftensdag?
  2. Hvad spiser man den 24 december?
  3. Hvad spiser man til første juledag?
  4. Hvad spiser danskerne mest til jul?
  5. Hvad spiser man i Holland til jul?
  6. Hvad spiser man mest til jul?
  7. Hvad skal man have på julebordet?
  8. Hvad spiser de i Tyskland til jul?
  9. Hvad spiser man i Finland til jul?
  10. Hvad elsker mange at spise i juletiden?
  11. Hvad spiser folk til jul?
  12. Hvad spiser Spanien til jul?
  13. Hvad spiser man i Amerika til jul?
  14. Hvad spiser Italien til jul?

Hvad spiser man til frokost juleaftensdag?

8 broer, du kan gå på i Danmark

En bro kan have mange betydninger. En bro kan være noget, der skaber kontakt mellem parter. Noget, der lader dig passere forhindringer, som vandløb og fjorde. Hos Samvirke guider vi dig til 8 forskellige broer i Danmark. Både en rød genfunden bro ved Horsens og en blå bro i Randers. Broer, der fører dig tørskoet gennem rørskov og åløb. Og broer, der lader dig udforske middelalderlige borgruiner

Hvad spiser man den 24 december?

Den norske måde at fejre jul er baseret på kristne traditioner med elementer fra nordiske midvinterfester og jødiske Hannukah. Og der opstår hele tiden nye traditioner. Juleforberedelserne starter normalt i november. Gader og butikker pyntes med julelys, og de fleste begynder også at pynte deres huse og hjem. Mange besøger også julemarkeder, køber julegaver og slik, som er typiske for juletiden. Nogle har også stadig traditioner for at bage de "berømte" 7 typer julekager.

Hvad spiser man til første juledag?

8 broer, du kan gå på i Danmark

En bro kan have mange betydninger. En bro kan være noget, der skaber kontakt mellem parter. Noget, der lader dig passere forhindringer, som vandløb og fjorde. Hos Samvirke guider vi dig til 8 forskellige broer i Danmark. Både en rød genfunden bro ved Horsens og en blå bro i Randers. Broer, der fører dig tørskoet gennem rørskov og åløb. Og broer, der lader dig udforske middelalderlige borgruiner

Hvad spiser danskerne mest til jul?

Maden er en vigtig del af julen, og især er menuen juleaften noget, der kan få sindene i kog. Mange af os er vanemennesker, og denne dag på året skal der absolut ikke røres ved traditionerne – alt skal være, som det plejer! Selv om vi lever i et lille land, er der stadig væsentlige geografiske forskelle på, hvad vi spiser juleaften.

Går vi tilpas langt tilbage i tiden, til før reformationen i 1500-tallet, spiste man slet ikke kød juleaften, men fisk. For december var nemlig fastetid, og kød var bandlyst, indtil fastens afslutning 25. december. Man spiste derfor klipfisk, saltede sild eller friske ferskvandsfisk som karper og aborre juleaften. Skiftet fra den katolske til den protestantiske tro betød bl.a., at kødet holdt sit indtog på julebordet.

I første omgang var det mest svinekød, der stod på menuen, hvilket især skyldtes, at mange familier holdt en gris eller to. En gris fylder ikke for meget, den er stort set altædende, og så egner kødet sig godt til saltning, som var den bedste, og stort set eneste, måde at opbevare kødet på til senere brug. Af samme årsag var fersk kød en særdeles fin og sjælden ting, og ved at slagte grisen til jul, kunne man altså få flæskesteg med sprøde svær til højtiden – vild luksus!

Hvad spiser man i Holland til jul?

Julen er ikke blot er hjerternes fest, men også mavernes. I hvert fald hvis man ser undersøgelsen fra YouGov, der viser, at knap hver anden dansker har oplevet at proppe sig med så meget julemad, at de blev utilpasse af det. Danskerne er dog ene om at have så stor kærlighed for and, chips og risalamande - i udlandet kommer man nemlig noget ganske andet på gaflen.

Vi har normalt en del tilfælles med vores naboer mod nord, men deres madtraditioner vil vi næppe bytte med - heller ikke til jul.

Hvad spiser man mest til jul?

Blandt de 95% danskere, der fejrer juleaften, spiser 78% and, 64% får flæskesteg, mens mere beskedne 6% spiser gås. Til kødet hører kartofler og tilsyneladende flere slags: 85% svarer, at de spiser brune kartofler juleaften, 86% spiser hvide. Og så får mere end hver anden (52%) kartoffelchips.  

Hvad skal man have på julebordet?

Karrysild, kryddersild og sennepssild. Sprødstegte fiskefiletter, lune frikadeller, friskbagt leverpostej og måske en tartelet eller to. Selvfølgelig toppet med rødkål, rødbedder og hvis du har lyst til noget lidt lettere en lakserulle eller knasende grøntkålssalat med nødder og æble. 

Hvad spiser de i Tyskland til jul?

Danskere valfarter til Tyskland for at opleve ægte julestemning, men selve juleaften er meget anderledes end i Danmark.

Denne artikel er sponsoreret af

Hvad spiser man i Finland til jul?

På langt de fleste borde juleaften står en andesteg. Anden er nemlig det mest populære julemad i Danmark – i Sønderjylland er de dog også ret vilde med en anden fugl.

Hvad elsker mange at spise i juletiden?

På langt de fleste borde juleaften står en andesteg. Anden er nemlig det mest populære julemad i Danmark – i Sønderjylland er de dog også ret vilde med en anden fugl.

Hvad spiser folk til jul?

God mad og rigeligt af den har altid hørt julen til, og 2023 er ingen undtagelse. På alt.dk kan du finde de klassiske opskrifter på den gode danske julemad og de mere alternative opskrifter. Du kan både finde julemad til vegetarer og ovenikøbet sund julemad.

Hvis du vil prøve noget nyt og anderledes, kan du finde opskrifter på fx sukkerfri pebernødder med spelt, julebiscotti med cocktailbær og cognac, flæskesteg med glaserede jordskokker eller risengrød lavet på mandelmælk og brune ris.

Julemaden danner ofte ramme om faste traditioner i familierne, men man kan diskutere, hvad der er den ”rigtige” julemenu. For er det gåsesteg, andesteg, flæskesteg eller måske kalkun, der er det helt rigtige? Her er forskellige holdninger både rundt i landet og i forskellige familier.

And er den mest udbredte julespise i Danmark - ofte serveret sammen med flæskesteg. Gås er også populær – oftest i større familier, hvor én and ikke kan mætte hele familien. Flæskesteg alene og skinke er mindre udbredt, og kalkun er den mindst almindelige, men dog ikke helt ukendt på julebordet.

Tilbehør som brunede kartofler, rødkål og brun sovs hører julemaden til, ligesom nogen serverer en waldorfsalat til. Kold risalamande med varm kirsebærsauce er ofte på menuen som den klassiske juledessert.

Hvad spiser Spanien til jul?

Jul er den mest vidunderlige tid på året, og Spanien er ikke anderledes. Men spansk julepynt, aktiviteter og nytårstraditioner kan være lidt overraskende. Her er de 9 mærkeligste og bedste jule- og nytårstraditioner i Spanien:

Traditionelt fejrede spanierne aldrig Fader Jul, der kommer til byen i december. I stedet bliver gaverne leveret til børnene den 6. januar af Reyes Magos, De Hellige Trekonger. Det betyder, at spanske børn må vente hele tolv dage mere end os for at få deres gaver, selv om det i dag er begyndt at ændre sig, og de får julegaver både juleaften og 6. januar, hvilket er åbenbaringens fest.

Hvad spiser man i Amerika til jul?

Herhjemme er vi helt vant til, at juleaften d. 24. december er kulminationen på en hel måneds venten og forberedelse. I USA er der lidt anderledes. Ligesom vi kender det herhjemme, så ligger der også en lang række julefrokoster på arbejdet og med vennerne i løbet af december, men det er først d. 24. at amerikanerne trækker i de velkendte og lidt ’cheesy’ juletrøjer, der er kendt fra enhver julefilm og serie med juleafsnit, og drager til en traditionel julefrokost med familien. Traditionen med juletrøjer er også kommet til Danmark, og du kan selv finde en juletrøje på juletrøje.dk, hvor der hele året er sjove, smukke og glitrende modeller i alle størrelser.

Ud over en lækker julefrokost bruges dagen på at mødes med venner og familie, nyde den gode mad og overdådige julepynt, der også kendetegner USA og ikke mindst en tur i kirke til en traditionel julegudstjeneste.

Sidst men ikke mindst, er det tidligt i seng, så børn og voksne er klar til juledag, d. 25. december. Her er det vigtigt med en god nats søvn, så julemanden har mulighed for at komme forbi med gaverne og spise den snack, som mange familier stiller frem til ham i form af småkager og mælk.

Hvad spiser Italien til jul?

Julen er overstået med al sin mad og gaver, og for mange italienere vender en travl hverdag tilbage, efter et par dage med alt godt på bordet så er det tid til nogle dage med mere almindelig kost inden nytåret skal fejres med flere lækre retter.

D. 25. december satte mange italienske familier sig til et veldækket julebord med et utal af diverse lækre, regionale retter, et typisk julemåltid kan da også snildt vare en hel eftermiddag hvor familien sidder bænket til bordet og arbejder sig igennem de mange retter mad.