:

Hvem ejer Bremen Teater?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvem ejer Bremen Teater?
  2. Hvad hed Bremen Teater før?
  3. Hvor mange er der plads til i Bremen Teater?
  4. Hvad koster det at leje Bremen?
  5. Hvem er direktør på Det Ny Teater?
  6. Hvorfor hedder det teater?
  7. Hvem ejer Nørrebro Teater?
  8. Hvad koster medlemskab af mit Teater?
  9. Kan man spise på Bremen Teater?
  10. Hvad tjener en skuespiller teater?
  11. Hvad hedder et skuespil uden replikker?
  12. Hvad kaldes billetprisen til teater?
  13. Hvor mange er ansat på Det Kongelige Teater?
  14. Hvorfor hedder det Teater?
  15. Hvor mange penge får Det Kongelige Teater?

Hvem ejer Bremen Teater?

PROARK erhvervede ejendommen Nyropsgade 39-43, København V i 1997 fra konkursboet efter Simons Spies Travel. Siden da har ejendommen huset Privatteateret og fra 2010 Bremen Teater og fungeret som kontorejendom. Efter PROARK’s 23 års ejerskab forsætter æraen hos PenSam, der har overtaget ejerskabet af Spies Ejendommen, og som nu går i gang med en omfattende udvikling af ejendommen som del af selskabets ’Citystrategi’.

Ejendommen & Kulturen

Hvad hed Bremen Teater før?

Mercur Teatret blev i 1971 opkøbt af rejsekongen Simon Spies og åbnede på hans 50 års fødselsdag den 1. september 1971 med MGM-filmen Pretty Maids All in a Row (på dansk Fire frække numser fik et gok).

Mercur teatret skulle fungere som sengekantsbiograf, bar og pornobladstrykkeri for Simon Spies og hans følge, og var direkte forbundet til hotellet og Spies kontorerne i samme bygning. Teatret husede derudover også en smørrebrødsforretning i stueetagen, hvor man kunne købe øl og vin, hvis man samtidig købte mad eller de famøse morgenboller til én krone stykket.[kilde mangler]

Simon Spies sagde ved åbningstalen blandt andet: "Hvis jeg havde forstand på biografdrift ville jeg nok ikke have åbnet biografen her. Nu gjorde det ganske vist sagen lidt nemmere at biografen lå her i forvejen og aldrig er blevet rigtigt udnyttet".

Hvor mange er der plads til i Bremen Teater?

Københavns nye spillested til musik, comedy, teater, events m.m. Med behagelige stole i en klassisk teaterformation, perfekt udsyn til den store scene og ordentlig lyd fra alle 644 pladser.

+ Tilføj event

Hvad koster det at leje Bremen?

HOLD DIT NÆSTE ARRANGEMENT PÅNØRREBRO TEATER

Hold dit næste møde, seminar, konference, kursus, workshop, medarbejder- eller kundearrangement langt væk fra virksomhedens trummerum, og lad Nørrebro Teater skabe rammen.

Hvem er direktør på Det Ny Teater?

Det Ny Teater, teater i København med knap 1000 pladser på Store Scene og 250-300 på den i 1994 etablerede kælderscene, Sceneriet. Det Ny Teater åbnedes i 1908 som en del af den nyopførte Vesterbros Passage. Denne placering stemte overens med en igangværende forskydning af hovedstadens centrum mod vest. Arkitekten Lorentz Gudme (1861-1934) påbegyndte byggeriet, og det blev fuldført af arkitekt Ludvig Andersen (1861-1927). Det var et traditionelt balkonteater i det nye materiale armeret beton, udstyret med drejescene. Teatrets første direktør, skuespiller Viggo Lindstrøm (1859-1926), erklærede sig rede til at spille alt på byens næststørste scene, men åbningsforestillingen, Den skønne Marseillanerinde, et udstyrsstykke om Napoleon med unge kræfter som Poul Reumert, Asta Nielsen og Clara Wieth (Pontoppidan), blev meget karakteristisk for repertoirelinjen frem til Peer Gregaard, der var chef 1944-66. Lindstrøm efterfulgtes af skuespiller og grosserer Ivar Schmidt (1869-1940), der drev teatret 1911-37, bistået af kunstnere som Else-Marie, Berthe Qvistgaard, Ellen Gottschalch, Ib Schønberg og Osvald Helmuth.

Peer Gregaard placerede Det Ny Teater i publikums bevidsthed som en førende scene i hovedstaden med et repertoire bestående af klassikerne, dansk samtidsdrama og ny udenlandsk dramatik. I løbet af 1960'erne blev det klart, at teaterdrift vanskeligt kunne hvile i sig selv; forfatteren Knud Poulsen, der i 1969 overtog ledelsen, frygtede at måtte lukke umiddelbart før premieren i 1971 på Kaspar Rostrups opsætning af Jeppe på Bjerget, men amtet og staten trådte til og nedbragte billetprisen. Det blev begyndelsen til den landsdækkende teaterabonnementsordning, i 1976 fulgt op af produktionsstøtteordningen Den Storkøbenhavnske Landsdelsscene. I 1991 måtte teatret lukke, da det offentlige fratog det produktionsstøtten. Ejerne skaffede imidlertid penge til en grundig renovering. Bent Mejding var den drivende kraft bag restaureringen af teatret, som han sammen med Niels-Bo Valbro (f. 1956) genåbnede som operette- og musicalscene med Flagermusen i 1994. Hidtil største kunstneriske og publikumsmæssige succes var musicalen Phantom of the Opera af Andrew Lloyd Webber 2000-02.

Hvorfor hedder det teater?

Solvognen spiller i den Grå Hal. (Solidaritet)

«Teatrets opgave er at underholde, belære og begejstre masserne,» siger Bertolt Brecht. «Teatret skal tilbyde et kunstværk, som viser virkeligheden, således at socialismen kan udvikles og opbygges. Det skal altså tjene sandheden, menneskeligheden og skønheden.» Dette kan virke som store ord fra den mand, som mere end nogen anden i det 20. århundrede har vist os sammenhængen mellem politik og teater - teatrets muligheder i samfundets tjeneste. I vor iver efter at være politisk klare og analytiske har vi ofte glemt, at teater som kunst er mere end blot politik. Dette er samtidig ofte blevet brugt som argument af modstanderne af det politiske teater, som gerne går til den modsatte yderlighed: Teater er ophøjet kunst, som skal få os til at glemme hverdagen i en intens følelsesoplevelse.

Hvem ejer Nørrebro Teater?

Nørrebro Teater er Danmarks største morskabsteater med plads til 620 publikummer. Nørrebro Teaters repertoire består af underholdende og meningsfulde teater- og musikforestillinger, der forholder sig til nutiden og ikke er bange for at lade humoren stå på skuldrene af alvoren.

Opdateret 22. august 2022

Hvad koster medlemskab af mit Teater?

Det ikke nødvendigt at printe dine billetter, så længe du kan fremvise dem til vores kontrollører på en smartphone.

Du kan let finde dine billetter i app’en TEATERBILLETTER, ved at logge ind med den mailadresse og login, du brugte, da du købte dine billetter. App’en kan downloades i App Store eller Google Play

Kan man spise på Bremen Teater?

På sigt er det også planen, at det nye sted, der har fået navnet Kolme, skal være restaurant og upstairs område for Bremens populære Natbar.

Hvor lang tid tager det at omdanne et trøstesløst Jobcenter til en indbydende café og bar? Tja, i omegnen af fire måneder.

Hvad tjener en skuespiller teater?

Protokollatet til fællesoverenskomsten omfatter operasolister, skuespillere og dansere udenfor Den Kongelige Ballet.

Henvendelse angående overenskomsten kan ske til formanden for enten Skuespillerforeningen eller Operasolistforeningen:

Hvad hedder et skuespil uden replikker?

Er du glad i at løse krydsord? Så er krydsordexperten værktøjet til dig. Krydsordexperten er en dansk kryds og tværs ordbog, der hjælper dig, når du sidder fast i krydsord. Det er selvfølgelig gratis at bruge vores krydsordordbog, hvor brugerne dagligt indsender løsningsord, der udvider orddatabasen. Så sidder du med et løsningsord, som endnu ikke er opdaget, har du mulighed for at oprette dig som bruger, hvor du kan tilføje løsninger løbende. Vil du hjælpe os med at øge antallet af ord i databasen, så tryk her og opret dig som gratis medlem.

For at søge i ordbogen skal du indtaste et ord i søgefeltet angivet ord - ligesom der her er søgt på SKUESPIL. Du kan også indtaste en del af løsningsordet. Brug mellemrumstasten til de bogstaver du ikke kender. Begge felter kan benyttes samtidigt, hvis man ønsker at reducere antallet af resultater, og dermed indsnævre løsningsordet.

Hvad kaldes billetprisen til teater?

Gebyrer ved onlinesalg Der er billetgebyrer og et ordregebyr på billetterne ved onlinesalg:

Ung gruppe, fribilletter og tilkøb (mad, drikkevarer mv.) er fritaget for gebyrer.

Hvor mange er ansat på Det Kongelige Teater?

Det Kongelige Teater havde i 2015 ca. 930 fastansatte, heraf ca. 300 skuespillere, sangere, musikere og balletdansere. Det stod for 734 opførelser (skuespil, ballet, opera og koncerter) på egne scener, og besøgstallet var ca. 409.000. Dertil kom 108 aktiviteter på turné og 547 øvrige arrangementer med et samlet besøgstal på ca. 210.000 (2015). Siden 1990 har der været en række udendørs arrangementer, fx operaoptræden i Søndermarken på Frederiksberg og i Fælledparken, friluftsteater i Dyrehaven og ballet på Kastellet.

Det Kongelige Teater har ligget på Kongens Nytorv i København siden 1748. Skønt de fysiske rammer gang på gang blev sprængt, forblev teatret på den historiske grund.

Et kvart århundrede efter indvielsen af den første teaterbygning, Niels Eigtveds lille palæ med ca. 800 tilskuerpladser, måtte der en omfattende udvidelse til. Efter endnu en udbygning opgav man yderligere lapperier, rev i 1874 teatret ned og lod for at give nationalscenen en tidssvarende bygningsmæssig ramme nuværende Gamle Scene opføre på nabogrunden.

Men Vilhelm Dahlerups og Ove Petersens teaterbygning til oprindelig knap 1.600 tilskuere var født forældet, udstyret som den var med skråtstillet scenegulv og et usmidigt system af faste kulisser. Der blev hurtigt brug for frastillingsplads, værksteder, prøvesale og en mindre scene til det nye drama.

Det Kongelige Teater er en pladskrævende virksomhed, og tilkoblingen i 1931 af Stærekassen bidrog ikke meget til en løsning af teatrets problemer. Bygningen, der er tegnet af Holger Jacobsen, havde Statsradiofonien som bygherre. Teatret lejede sig ind i en koncertsal med tilhørende scene, men uden frastillingsplads, prøverum og magasinplads. Selv om nationalscenen allerede i 1945 erhvervede Stærekassen, var det først i sæsonen 1957-1958, at man etablerede dobbeltdrift, hvorved antallet af opera- og balletforestillinger steg betragteligt.

En ombygning i årene 1983-1986 af Gamle Scenes orkestergrav og bagland gav denne status som opera- og balletscene, mens skuespillet blev henvist primært til Stærekassen. Dermed forstærkedes teatrets ønske om at erhverve en ny skuespilscene. Men muligheden for at opføre en sådan i Gamle Scenes nærhed blev reduceret med fredningen af Stærekassen i 1994.

I stedet besluttede man at foretage en gennemgribende renovering af Stærekassen, der blev færdig i 2002. Herved kom de scenetekniske forhold på højde med tidens krav, og der kom nye stolerækker, som samtidig blev hævet for at sikre et ordentligt udsyn. Det betød, at det samlede antal af tilskuerpladser blev halveret til knap 500.

Hvorfor hedder det Teater?

Solvognen spiller i den Grå Hal. (Solidaritet)

«Teatrets opgave er at underholde, belære og begejstre masserne,» siger Bertolt Brecht. «Teatret skal tilbyde et kunstværk, som viser virkeligheden, således at socialismen kan udvikles og opbygges. Det skal altså tjene sandheden, menneskeligheden og skønheden.» Dette kan virke som store ord fra den mand, som mere end nogen anden i det 20. århundrede har vist os sammenhængen mellem politik og teater - teatrets muligheder i samfundets tjeneste. I vor iver efter at være politisk klare og analytiske har vi ofte glemt, at teater som kunst er mere end blot politik. Dette er samtidig ofte blevet brugt som argument af modstanderne af det politiske teater, som gerne går til den modsatte yderlighed: Teater er ophøjet kunst, som skal få os til at glemme hverdagen i en intens følelsesoplevelse.

Hvor mange penge får Det Kongelige Teater?

Så snart du har købt teaterkortet til 270 kr. kan du købe billetter med 10% rabat.

Hvornår får jeg adgang til rabatten?