:

Hvilke festivaler er der i Danmark?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvilke festivaler er der i Danmark?
  2. Hvad er den største festival i Danmark?
  3. Hvor mange festivaler i Danmark?
  4. Hvor er uhørt festival?
  5. Hvilke festivaler findes der?
  6. Hvad er Danmarks ældste festival?
  7. Hvad er verdens største festival?
  8. Hvad er Europas største festival?
  9. Hvilken festival var den første i Danmark?
  10. Hvad er den største festival i verden?
  11. Er Smukfest eller Roskilde størst?
  12. Er Roskilde Festival 2023 udsolgt?
  13. Hvem spiller på Roskilde 2024?
  14. Hvilke festivaler er der i 2023?
  15. Er Roskilde 2023 udsolgt?

Hvilke festivaler er der i Danmark?

Vælg

Ja, jeg vil gerne modtage mails med nyheder og markedsføringsrelateret indhold fra Fonden Roskilde Festival og Foreningen Roskilde Festival vedrørende deres aktiviteter. Du kan forvente at modtage en til to mails om måneden med nyheder og marketingsføringsmateriale. Hvis du ikke længere ønsker at modtage vores mails, kan du til enhver tid afmelde dig i bunden af en mail. Læs mere om, hvordan vi passer på dine personoplysninger i vores persondatapolitik.

Hvad er den største festival i Danmark?

Lad os starte med to af de helt store festivaler i Danmark, nemlig mastodonten Roskilde Festival og den notorisk udsolgte Smukfest i Skanderborg. Begge festivaler byder på masser af lækker musik, god stemning og flere dage med gode oplevelser.

Hvor mange festivaler i Danmark?

  • På Roskilde Festival udgør andelen af frivillige ca. 30% (30.000 frivillige til 101.000 gæster) på Grøn Koncert er andelen kun 0,4% (680 frivillige til 191.000 gæster) 
  • I 1989 var Midtfyns Festival Danmarks mest besøgte festival med over 63.000 betalende gæster, i dag er festivalen desværre en af Danmarks mindst besøgte med 2000 gæster.
  • Alkoholfrie øl er de seneste år blevet mere og mere populære, tendensen er dog ikke slået igennem på Smukfest endnu, i 2019 blev der således solgt 212.000 flaskeøl og 135.000 liter fadøl - heraf var kun 1.500 af øllene alkoholfrie
  • Da Roskilde åbnede i 1971 kostede en partout billet sølle 30 kr. i dag er prisen 2250 kr. 
  • Det er big business at samle pant på Roskilde Festival, hvert år bliver der indløst pant for ca. 11 mio. kr.
  • Hvert år besøger omkring 19% af danskerne en festival, det svarer til ca. 920.000 danskere per år.

Hvor er uhørt festival?

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på [email protected], hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres.

Upcoming. Oplev bl.a. den radioaktuelle duo Moses: "Andreas" på årets Uhørt! Festival.

Hvilke festivaler findes der?

Det siger sig selv, at vi er nødt til at starte festivalguiden med kongen af danske festivaler: Roskilde Festival! Roskilde er Danmarks samt Nordens største festival og den anden største i Europa med over 130.000 gæster årligt. Festivalen har fundet sted siden 1971, og på de otte forskellige scener optræder både store og internationale stjerner såvel som mindre danske kunstnere. Udover koncerter, byder Roskilde også på events, god mad, en badesø, camping, fester og en skatebane.

  • Pris: 2.100 kroner for partout med camping og 1.050 kroner for en endagsbillet.
  • Dato: Den 29. juni til 7. juli 2019.
  • Store navne der skal optræde: The Cure, Travis Scott, Bob Dylan, Cardi B og Robyn
  • Beliggenhed: Roskilde.
  • Målgruppe: Roskilde Festivals gæster er en broget skare, og alle er velkomne. Folk kommer fra hele verden for at opleve den vilde otte-dages festival, familie tager deres små børn med på endags-visit, og de unge hjælper med at holde Danmarks høje statistik over alkoholindtagelse i skak.
  • Derfor bør du vælge denne festival: Hvis du er en vild festabe, der elsker at gå til koncerter, at møde nye mennesker, ikke har det fjerneste imod otte dage med camping, og er frisk på at bade og renlighed er en by i Rusland, så er Roskilde lige noget for dig!

Danmarks smukkeste festival finder sted i sensommeren i Skanderborg. Festivalen brander sig med temaet ‘bøgetræer og musik’, for som kælenavnet antyder, gør festivalens beliggenhed i en skov, at naturen sætter prikken over i’et. Festivalen har fundet sted siden 1980 og er altså også en sand festivalveteran. Fun fact: Der bliver brugt mere end tre millioner meter toiletpapir og 56 tons isterninger under festivalen. Læs flere funfacts om Smukfest her.

  • Pris: Billetter til Smukfest er allerede udsolgt, men du kan købe en endagsbillet til onsdagen for 1.100 kroner og melde dig på ventelisten til andre billettyper lige her.
  • Dato: Den 7. til 11. august 2019
  • Store navne der skal optræde: Robbie Williams, Clean Bandit, Hugo Helmig, Lukas Graham og Calvin Harris.
  • Beliggenhed: Skanderborg.
  • Målgruppe: Mere end 50% af festivalens deltagere kommer fra Jylland med 48% fra Midtjylland. Gennemsnitsalderen er cirka 38 år. Det betyder dog langt fra, at du ikke kan deltage i Smukfest, hvis du bor på Fyn og er 20 år.
  • Derfor bør du vælge denne festival: Hvis du bor i Jylland og ikke orker turen mod Roskilde og egentlig hellere bare vil blive i din egen landsdel og have en fest med alle dine venner, der selvfølgelig også skal af sted.

Hvad er Danmarks ældste festival?

Femø Festival er Danmarks ældste festival! Festivalen har i over 50 år sat svingninger i Smålandshavet mellem Sjælland og Lolland. Musikken er jazz og beslægtede musikgenrer. Men det helt særlige ved Femø Festival er ø-stemningen, hvor alle kan sænke skuldrene langt væk fra fastlandets hverdagsræs. På Femø er tempoet nede, og nærvær og fællesskab er i fokus. På festivalen er det sjovt at være barn. Der er masser af børneaktiviteter, campingferie lige ved stranden og nye legekammerater. Det er muligt at bruge campingpladsen i næsten to uger i forbindelse med festivalen. Og på Femø finder du desuden en hyggelig kro, cykler til leje på havnen, en velassoteret havnehøker, og meget mere.

Hvad er verdens største festival?

For første gang i knap 100 år står Høyre til at blive størst i Norge: Statsminister Støre erkender nederlag i kommunalvalg

Den norske statsminister, Jonas Gahr Støre, erkender, at dagens kommunalvalg i Norge ikke ser ud til at have været en succes for hans parti, Arbeiderpartiet.

Arbeiderpartiet ligger til at få rundtregnet 22 procent tilslutning, som tallene er nu, skriver det norske medie VG.

Politiforbundet efterlyser, at regeringens lovforslag om at forbyde afbrænding af religiøse skrifter, bliver mere konkret på flere felter, hvis den enkelte betjent skal kunne agere efter det.

Det skriver Politiken på baggrund af et høringssvar fra Politiforbundet, der er de danske betjentes fagforening, ifølge Ritzau.

Trekantområdets beredskab har slået industribranden, der brød ud på Stålvej i Kolding her til aften, ned.

Branden "er fuldstændig under kontrol", skriver beredskabet på X, der tidligere hed Twitter.

Regeringen præsenterer ny bandepakke tirsdag: Skal først og fremmest forhindre, at børn og unge rekrutteres, siger Hummelgaard

Tirsdag præsenterer regeringen sit udspil til en ny bandepakke, som kommer i kølvandet på en verserende konflikt i København mellem rockergruppen Hells Angels og den ulovlige bande Loyal to Familia (LTF).

- Den har først og fremmest det sigte, at vi gerne vil forebygge, at flere børn og unge bliver rekrutteret ind i enten rockergrupperinger eller bandegrupperinger, siger justitsminister Peter Hummelgaard (S) til DR.

Unicef: Mindst 100.000 børn er ramt af jordskælvet i Marokko

100.000 børn vurderes af Unicef til at være ramt af det jordskælv, der ramte Marokko med en styrke på 6,8 fredag aften.

De fleste børn lå i deres senge, hvilket kan have øget antallet af ramte, skriver FN's børneorganisation, Unicef, i en pressemeddelelse.

Koncertarrangør jubler over mulig udvidelse af Dyrskuepladsen i Odense: De 'helt store' kan lægge vejen forbi

All Things Live stod bag sommerens to kæmpe Rammstein-koncerter i Odense, hvor der kunne være kunne være cirka 45.000 hver aften på pladsen. Men nu kan man tiltrække endnu større navne:

- Det er de helt store, der kan lægge vejen forbi Odense. Med plads til 70.000 tilskuere snakker vi vel de 10-15 største bands i verden. Vi så med Rammstein-koncerterne, at der var fyldte hoteller i byen, så Odense kommer til at få meget glæde af den udvidelse, siger direktør for All Things Live, Pernille Møller Pedersen, til DR Fyn.

Hvad er Europas største festival?

I 1910'erne og 1920'erne havde der været afholdt en række koncerter i Glastonbury med værker af datidens moderne komponister, og disse koncerter havde tiltrukket et bohemepublikum, men koncerterne ophørte i 1926.

Den nuværende festival så dagens lys i 1970, hvor en lokal landmand og musikelsker, Michael Eavis, efter året før at have set Led Zeppelin spille til en udendørs koncert, havde fået ideen om selv at lave en musikfestival. Den fandt sted under intime forhold under navnet Pilton Festival med 1.500 tilskuere og T.Rex som hovednavn på Eavis' gård, Worthy Farm.

Det følgende år blev festivalen kendt i større sammenhænge, da blandt andet David Bowie, Fairport Convention, Traffic og Melanie optrådte. Festivalen var nu udvidet til også at omfatte andre former for optræden end musik i tråd med middelaldertraditioner, og den fik navnet Glastonbury Fayre. Dette års festival blev i øvrigt portrætteret på film af Nicolas Roeg.

Hvilken festival var den første i Danmark?

Mosstock Festival kan fejre 50 års jubilæum, når årets festival løber af stablen på marken langs Gudenåen.

Danmarks ældste festival holder til syd for Gl. Rye, og den kan i år fejre 50 års jubilæum.

Hvad er den største festival i verden?

Exit festival opstod som en aktivist bevægelse der hed “EXIT ud af vanviddet”. Bevægelsen var modstander af det serbiske styre. Exit har gjort et kæmpe arbejde for at integrere serbisk kultur ind i mainstream kultur. De har har haft internationale stjerne som Diplo og David Guetta, og blandet dem med lokale navne. De har stadig et bestemt politisk tema hvert år, og er nu en af verdens allerstørste musikfestivaler. De blev helt godkendt blandt de bedste i 2007, hvor de vandt UK Festival Award for Best Major European festival. Serbien som feriemål byder på underskøn natur, spændende byer og smukke strande.

Paléo er en festival der primært er baseret på frivillige, og festivalen har et begrænset budget. Alligevel er det lykkedes at trække flere hundrede tusinder publikummere til hvert år. Paléo har haft store navne som bl.a. Arctic Monkeys og The Bloody Beetroots på plakaten. De har som mål at præsentere en bred vifte af upcoming navne og genrer, og showcaser en udvalgt region hvert år i deres “Village du Monde”. En unik idé blandt musikfestivaler. Schweiz som feriemål har f.x. Geneve at byde på, bjerge, hikes, og meget mere.

Er Smukfest eller Roskilde størst?

Det er vist ingen hemmelighed, at Roskilde er den blandt de 5 største festivaler i Danmark. Roskilde Festival er faktisk også den allerstørste festival med over 130.000 deltagere. Det gør endda Roskilde Festival til den største i Norden. Siden 1971 har Roskilde afholdt deres berømte festival og har haft nogle af de største danske og internationale kunstnere til at spille på de mange scener.

Er Roskilde Festival 2023 udsolgt?

Vælg

Ja, jeg vil gerne modtage mails med nyheder og markedsføringsrelateret indhold fra Fonden Roskilde Festival og Foreningen Roskilde Festival vedrørende deres aktiviteter. Du kan forvente at modtage en til to mails om måneden med nyheder og marketingsføringsmateriale. Hvis du ikke længere ønsker at modtage vores mails, kan du til enhver tid afmelde dig i bunden af en mail. Læs mere om, hvordan vi passer på dine personoplysninger i vores persondatapolitik.

Hvem spiller på Roskilde 2024?

Det er blevet sidste dag på Roskilde Festival, men heldigvis er der jo altid næste år at glæde sig til. Vi spurgte festivalfolket, hvilke kunstnere, genrer og legender de ønsker sig på plakaten i 2024.

Astrid, 28

Hvilke festivaler er der i 2023?

Vi har fått nye festivaler i både Bergen og Stavanger. Andre har forsvunnet siden i fjor. Kadetten i Sandvika i Bærum har tatt pause tross knallåret i 2022, etter eget utsagn fordi de ikke fikk artistene publikum fortjener. De satser på ny frisk i 2024. Også Skral Festival ved Grimstad, som har slitt de siste årene, valgte å doppe festivalen nå i 2023. Men her er noen av landets viktigste festivaler som skal sette farge på sommeren. Listen over festivaler som har vært finner du nederst i denne saken:

Er Roskilde 2023 udsolgt?

Synes du også, at det er meget lettere at se det fantastiske i din bedste veninde, end i dig selv?

Vil du gerne lære dine børn at være tilfreds med sig selv, men du er det ikke selv?Kom og få svar på, hvorfor det er så svært at se det fantastiske i os selv.Jeg afslører det hemmelige sted du skal kende, for at se at du er fantastisk præcis som du er. Det bliver afslappet og hyggeligt, så tag gerne en god veninde med.