:

Hvilke museer er gratis for pensionister?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvilke museer er gratis for pensionister?
 2. Er det gratis at gå på Nationalmuseet?
 3. Hvor mange museer er der i København?
 4. Hvilke museer har åbent om mandagen?
 5. Hvilke museer i København har gratis adgang?
 6. Hvad kan man lave i København gratis?
 7. Hvad er Museumsøen?
 8. Hvad er Danmarks største museum?
 9. Hvad er verdens største museum?
 10. Hvad kan man lave i København der ikke koster penge?
 11. Hvad kan man lave i København uden penge?
 12. Hvad kan man lave i København som ikke koster penge?
 13. Hvad er sjovt at lave i København?
 14. Hvad er det mest besøgte museum i Danmark?
 15. Hvilket museum ligger Mona Lisa i?

Hvilke museer er gratis for pensionister?

Du kan sagtens være svært fattig og hamrende kulturel på éen og samme tid – så længe du planlægger dine museumsbesøg! Flere museer og kunsthaller i København har nemlig gratis adgang og entré enten på alle ugens hverdage eller på nogle bestemte udvalgte dage. Læs med her og få et overblik over hvor og hvornår du kan spare lidt på dit næste museumsbesøg.

Læs også: Det har du mulighed for at opleve i København.

Er det gratis at gå på Nationalmuseet?

Du finder Nationalmuseet (Prinsens Palæ) på:Ny Vestergade 10 1471 København K

Hvis du er i tvivl om noget kan du ringe eller skrive til os på +45 3313 4411 (telefontid tirsdag til fredag 10-12).

[email protected] (alle mails vil blive besvaret i løbet af 1 døgn).

Du kan nemmest finde en p-plads i parkeringshuset ved BLOX eller Industriens hus.

Hvor mange museer er der i København?

Nationalmuseet, der blev grundlagt i 1807, er det vigtigste museum i Danmark for kultur- og historieminder. Museet rummer samlinger inden for flere emneområder. Udover et væld af danske oldtidsfund med uvurderlige genstande som fx Solvognen rummer museet også en imponerende møntsamling. Der findes ligeledes en del genstande fra resten af verden, blandt andet antiksamlinger fra middelhavsområdet. Museet rummer også omfattende etnografiske samlinger.

Ny Carlsberg Glyptotek grundlagt af brygger Carl Jacobsen i 1882 fremviser ligeledes en bred samling af genstande fra forhistorisk tid til i dag. Museet har bl.a. en stor samling mumier, en samling af skulpturer fra antikken og et stykke fra Parthenonfrisen, der er af international kvalitet. Glyptoteket er det eneste af sin slags i Norden.

Statens Museum for Kunst er landets største kunstmuseum med store samlinger og ofte udstillinger med nyere kunst. Thorvaldsens Museum fra 1848 med Bertel Thorvaldsens mange figurer var byens første egentlige kunstmuseum. Den Hirschsprungske samling rummer mest malerier fra Guldalderen og af skagensmalerne. Den moderne kunst fremvises primært i Arken i Ishøj og Louisiana i Humlebæk nord for København.

Davids Samling er genåbnet i 2009 og rummer ud over dansk kunst og kunsthåndværk en af de ti væsentligste samlinger af islamisk kunst i den vestlige verden.[1] Tøjhusmuseet fra 1838 beliggende i de gamle flådeudrustningshaller fra Christian 4.´s tid rummer en enorm samling af krigsmateriel fra middelalderen og frem til nyere tid.[2]

Hvilke museer har åbent om mandagen?

Det virker usmart med en ugentlig lukkedag oven på en lang nedlukning.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på [email protected], hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres.

Hvilke museer i København har gratis adgang?

Museer i København og Omegn udgiver det gratis turistmagasinet Curator, hvor vi med artikler, interviews og temaguides inspirerer turister, expats og engelsktalende til oplevelser pÃ¥ museer og udstillingssteder i København og omegn.

Læs mere her

Hvad kan man lave i København gratis?

Det her kunne være en af de bedste gratis oplevelser i København, men der er kun plads til 40 mennesker af gangen i tårnet, og det skaber lange køer. Tårnet på Christiansborg Slot er med sine 106 meter det højeste i København. Besøgende bliver dog sat af 44 meter oppe og kan her nyde den fine udsigt over hovedstaden.

I tårnet ligger også restauranten Meyers i Tårnet (bordbestilling anbefales, da du springer køen til tårnet over), hvor omdrejningspunktet er det danske køkken. Som nævnt kan køen til tårnet på Christiansborg Slot være lang, så har du travlt, kan du overveje om du hellere vil betale for at komme op i Rundetårn.

Det gamle forsvarsanlæg Skt. Annæ Skanse, der var forløberen til Kastellet, blev grundlagt af Christian 4. i 1626. Det historiske område med volden, de fine gamle huse og fem bastioner ligger ud til Københavns havn og er lidt af en fredfyldt oase i storbyen.

Det er stadig Forsvaret, der ejer kastellet, hvor du i det ene hjørne kan se det forholdsvis nye mindesmærke Monumentet for Danmarks Internationale Indsats efter 1948. Et par hundrede meter fra Kastellet ligger andre gode gratis oplevelser i København: Nyboder, Gefion-springvandet og Skt. Alban-kirken, der er Danmarks eneste anglikanske kirke.

Den pragtfulde have, der mere har karakter af park, er en af Københavns skønne oaser. Fra travle Nørreport kan du få minutter efter stå i rolige omgivelser og nyde de smukke blomster, søerne og det flotte stenbedsanlæg.

Du skal selvfølgelig også besøge det imponerende palmehus fra 1874, der ikke bare indeholder palmer, men også mange andre spændende planter fra hele verden (entré til Palmehuset kr. 60,-).

Botanisk have hører under Statens Naturhistoriske Museum ved Københavns Universitet. Den første have blev anlagt i år 1600 på en anden adresse, og den nuværende botaniske have blev åbnet for publikum i 1874.

Hvad er Museumsøen?

Hvert museum har sin egen entrépris, og du kan finde priserne nedenfor:

 • Billetter til Pergamonmuseet (Pergamonmuseum ): fra 13 €.
 • Billetter til Altes Museum (det gamle museum): fra 10 €.
 • Billetter til Neues Museum (Nyt museum): fra 14 €.
 • Billetter til Alte Nationalgalerie (Det gamlenationalgalleri ): fra 10 €.
 • Billetter til Bode-Museum (Bode Museum ): fra 10 €.

Som du kan se, er det ikke særligt høje priser, og børn under 18 år får gratis adgang.

Heldigvis har alle museer de samme åbningstider: de åbner kl. 10:00 og lukker kl. 18:00. Øens kulturinstitutioner drives af den samme organisation - Berlins statsmuseer - og derfor er det nok at holde sig disse enkle åbningstider for øje. Hvis du besøger Berlin i december, skal du vide, at juleaftensdag er alle museer lukket, mens de har åbent juledag. Den 31. december har Pergamonmuseet og Neues Museum dog åbent fra kl. 10.00 til 14.00.

Hvad er Danmarks største museum?

I Humlebæk i Nordsjælland ligger et fyrtårn blandt attraktioner i Danmark, nemlig Louisiana Museum of Modern Art. Det er et førende internationalt kunstmuseum, hvor kunst, natur og arkitektur spiller sammen i en oplevelse, der tiltrækker gæster fra hele verden.

Med en formidabel panoramaudsigt over Øresund rummer Louisiana en samling af moderne kunst fra perioden 1945 og frem til i dag. Det er én af Skandinaviens største og rummer mere end 4.000 værker. Udover den faste samling viser Louisiana årligt 6 – 10 store udstillinger.

ARoS Aarhus Kunstmuseum er ét af Nordeuropas største og ét af de mest besøgte kunstmuseer i Skandinavien. Det er et enestående internationalt billede- og oplevelseshus for folk i alle aldre. ARoS er blevet tildelt to Michelin-stjerner i Michelins turismeguide.

I hvert galleri præsenterer ARoS kunst fra museets samling eller af nationale og internationale kunstnere.

På toppen af ARoS finder du Your rainbow panorama, som er vartegnet for ARoS. Det er en cirkelformet 150 meter lang og 3 meter bred rundgang udført i glas, hvor du får et helt enestående blik ud over byen.

Glyptoteket i Københavns centrum udstiller en imponerende samling af antik kunst og værker fra 19. og 20. århundrede i storslåede omgivelser.

Den faste samling rummer ca. 10.000 kunstværker fordelt på to hovedsamlinger. I den ene samling kan du se Nordeuropas største samling af antik kunst – både ægyptiske, græske, etruskiske og romerske værker. Den anden samling rummer fransk og dansk kunst fra det 19. og 20. århundrede.

I museets midte finder du desuden den store, prægtige subtropiske Vinterhave.

Statens Museum for Kunst ligger i hjertet af København og rummer mere end 700 års kunst og kunsthistorie. Der er udstillinger, kreative værksteder, film, koncerter mm.

Intet andet dansk museum fremviser en så righoldig og varieret kunstsamling – fra renæssancens klassiske europæere til kunsten af i morgen.

SMK er særligt kendt for sin smukke samling af dansk guldalderkunst, landets mest omfattende samling af dansk samtidskunst – og én af verdens bedste Matisse-samlinger.

Hvad er verdens største museum?

Anmeldt 24. januar 2016

Er Musée du Louvre verdens største museum? Som institution betragtet er svaret nej, for Louvre overgås af Smithsonians enorme museumsstiftelse i Washington DC, men som museumsbygning og som kunstmuseum er Louvre det største museum. Samlingen af især franske, nederlandske og italienske værker er enormt stor og tilsvarende fantastisk med billeder fra 1200-tallet og frem til midten af 1800. De er her alle sammen, kunsthistoriens største malere, ofte repræsenteret med mange værker.Ud over billederne fra de ’store’ kunstnationer, Frankrig, Italien og Holland, er her også samlinger af billeder fra andre lande: En meget fin samling af spansk kunst, engelske og tyske billeder, og sandelig også en samling af dansk kunst fra guldalderen af blandt andre C. W. Eckersberg, Christen Købke, Frederik Sødring, Wilhelm Bendz, Constantin Hansen og Johan Thomas Lundbye.Da jeg sidst var i Paris satte jeg to dage af og var begge dag på Louvre 5 – 6 timer. Jeg nåede at se malerierne, og Louvre har jo så meget andet end malerier.

Hvad kan man lave i København der ikke koster penge?

Tag på jagt efter de seks imponerende trækæmper (© Thomas Dambo), som gemmer sig i skovene uden for København.

Rundt omkring i seks forstadskommuners smukke naturområder kan du støde på kæmperne, som...

Den ultimative gåtur i København finder du langs havnens kant, hvor stier, fortove og broer danner den 13 kilometer lange gang- og cykelrute, Havneringen

I Botanisk Have i København findes blandt andet et arboret med over 100 år gamle træer, stenhøje, gamle rosensorter, stauder og danske planter. Haven udgør 5.000 m2 under glas, heraf er omkring 2.000 ...

Amalienborg er et must for alle med interesse i vores royale historie og de kongeliges liv, som i dag stadig leves i paladset.

Hvad kan man lave i København uden penge?

Blandt de mange oplevelser og aktiviteter i Købehavn, som er repræsenteret her på Funguide, finder du alt lige fra gokartbaner, byvandringer og bowlingbaner til paintball og hardball, ballonflyvning og en masse andet.

Der er også en lang række udendørs aktiviteter og oplevelser i KBH, hvis du ønsker at få en oplevelse med masser af frisk luft.

Skal der være godt med motion inkluderet, så er der også en hel masse gode valgmuligheder her.

Her på Funguide er vi specialister i at finde de sjove oplevelser og aktiviteter og der er masser af dem her på vores liste om aktiviteter, oplevelser og events i København.

Udover at du kan kigge vores aktiviteter igennem – husk at gå dem alle sammen igennem – der ligger mange sjove både i midten og slutningen af vores samling, så klik videre til næste side.

Vi har dog samlet nogle oplevelser og aktiviteter der ligger i København og som er rigtig sjove lige her:

Hvad kan man lave i København som ikke koster penge?

Varm kakao og brætspil mens regnen trommer på ruderne, det lyder da hyggeligt! Og det behøver altså ikke at foregå hjemme i stuen. Besøg f.eks. Bastard Café i Rådhusstræde, der har over +3.800 brætspil at vælge imellem. Vi kan også anbefale, at du prøver deres virkelig lækre toasts. 

Det er umuligt at planlægge forud, når man ikke ved, hvornår den næste regnsky dukker op. Trænger du til at stå i 'hundestræk' eller lave en serie 'solhilsner' (måske det jager regnen væk?), men du har ikke booket dig ind på et hold, så findes der heldigvis flere yogacentre i København, der har drop in-klasser. Besøg f.eks. Up Dog Yoga på Amager eller dyrk yoga online hos danske Yogamudra.

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du shampoo i din kuffert og 18 andre uundværlige tricks til flyveturen

Hos Creative Space på Østerbro og Frederiksberg kan du og resten af familien få lov at male på kopper, skåle, fade og finurlige figurer. Der er over 300 forskellige stykker italiensk keramik at vælge imellem, og priserne starter ved 189 kroner. Når I er færdige med at male, sørger personalet for at jeres kreationer bliver glaseret og brændt. En uge efter kan de færdige resultater hentes i butikken. Det kan være nødvendigt at booke i forvejen, men ring og hør, om I er heldige, at der er plads til jer allerede i dag. Besøg Creative Space her.

Har man lyst til andet end at ligge i et karbad, når regnen siler udenfor? Der findes kurbade og spa flere steder i København. Tillad os at anbefale Sofiebadet på Christianshavn. Her får du både adgang til spa massage, hamam behandlinger og klassisk kurbad.

Hvad er sjovt at lave i København?

Jeg må blankt erkende, at dette er min absolutte yndlingsting at lave i København om sommeren. Da jeg i sommeren 2020 første gang ville booke en GoBoat og sejle rundt med mine venner nede i havnen, så blev jeg dog slemt skuffet – alle bådene til den kommende weekend var nemlig bookede.

Det vidner meget godt om, hvor populært det er at leje sin egen båd og sejle rundt i havnen 😀

Et par uger senere fik vi dog endelig booket en GoBoat i 2 timer, hvilket vi alle så meget frem til.

Skal du til København, må du bare ikke snyde dig selv for en tur i Tivoli. Uanset om du har været der før eller ej, er det altid både tiden og pengene værd at besøge den smukke have og forlystelsespark i hjertet af København.

Med sin beliggenhed lige overfor Københavns Hovedbanegård kan du køre direkte til døren.Vær opmærksom på, at det nok er nemmest at ankomme til Tivoli med offentlig transport, da det ikke ligefrem bugner med parkeringspladser omkring Tivoli. 

Hvis du vil gøre det nemmere for dig selv at besøge Tivoli , kan du med fordel booke dine billetter hjemmefra.

Hvis du interesserer dig for det danske kongehus, bør du lægge vejen forbi Amalienborg Slot. Det er her, Danmarks monark bor, hvilket i skrivende stund vil sige Hendes Majestæt Dronning Margrethe II.

Amalienborg Slot finder du tæt på en række andre seværdigheder i centrum af København, som også er værd at besøge, hvis du kommer forbi. Det er blandt andet Frederiks Kirke, Marmorkirken, Amaliehaven og Skuespilhuset. 

Hvis du tager forbi Amalienborg Slot, kan du time det således, at du får mulighed for at opleve Den Kongelige Livgardes vagtskifte, hvilket sker kl. 12.

Når du har besøgt det sted, hvor den danske regent residerer, bør du næsten også lægge vejen forbi Christiansborg Slot, eller bare Christiansborg som det går under i daglig tale.

Her har du mulighed for at se og besøge Danmarks måske vigtigste arbejdsplads, nemlig Folketinget.

Noget af det mest unikke ved Christiansborgs historie må være, at Borgen er brændt ned hele to gange, så bygningen er opført over tre omgange. Sidste gang det brændte var den 3. oktober 1884, og først i 1928 anså man slottet som endeligt genopbygget. 

Det sidste slot på listen, som jeg har valgt at tage med i dag, er Kronborg Slot. Dog vil jeg kun anbefale dig at besøge det, hvis du har flere dage at gøre godt med i København.

Turen kan hurtigt tage et par timer ud af din dag, så hvis du har kort tid og gerne vil se så meget som muligt, bør du fokuserer på alt det du kan se inde i selve København. Men har du tid, er Kronborg ved Helsingør en stor oplevelse. 

En af de mest oplagte oplevelser at få, når du er i København, er en tur rundt i kanalerne på en guidet kanalrundfart.

På en kanalrundfart vil du blive sejlet forbi nogle af byens vigtigste monumenter og bygninger, og undervejs på turen vil der livligt blive fortalt om de københavnske seværdigheder I passerer undervejs. Guiden vil snakke både dansk og engelsk, så det er til at forstå for alle.

Hvad er det mest besøgte museum i Danmark?

Landets museer mistede over fem millioner gæster i 2020 sammenlignet med Ã¥ret før. Det er et fald pÃ¥ over en tredjedel. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Tallene, der dækker 274 museer, kommer næppe som en overraskelse for nogen og illustrerer de dybe udfordringer, som nedlukningen af kulturlivet har skabt for museerne. 

Hvilket museum ligger Mona Lisa i?

A superstar deserves an appropriate setting! That is why, in 1966, the Louvre chose to show Leonardo’s masterpiece in the Salle des États, the largest room in the palace.

Mona Lisa’s famously enigmatic smile has fascinated viewers for centuries. Among her first admirers was King François I, who invited Leonardo da Vinci to France and bought the painting from him in 1518. This is how the world’s most famous painting entered the royal collections that have been shown at the Louvre since the French Revolution.

Since 2005, the Mona Lisa has been exhibited in a protective glass case, in solitary splendour in the centre of the room. This special treatment stems partly from the need to ensure the safety of such a famous work, but is also due to conservation requirements: the work was not painted on canvas, but on a panel of poplar wood which has warped over the years, causing a crack to appear. To prevent further damage, the Mona Lisa has to be kept in a temperature and humidity-controlled glass case.

This is the most famous portrait in the world. It shows Lisa Gherardini, wife of the Florentine silk merchant Francesco del Giocondo – hence her Italian name La Gioconda and her French name La Joconde. Painted against a distant landscape, she stares out at us with her famously enigmatic smile...but another aspect of the painting that makes it so special is Leonardo da Vinci’s sfumato technique, based on the use of glazes to create a ‘smoky’ effect with subtle contours and contrasts. Leonardo captured the sitter turning towards the viewer in a natural movement that brings the painting to life.