:

Hvad foregår der på Refshaleøen?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad foregår der på Refshaleøen?
  2. Hvem ejer Reffen?
  3. Hvor mange kan der være til koncert på Refshaleøen?
  4. Hvorfor hedder det Refshaleøen?
  5. Er Refshaleøen en del af Amager?
  6. Er der aldersgrænse på koncerter?
  7. Hvor længe tager en koncert?
  8. Hvilken station er tættest på Reffen?
  9. Kan man tage havnebussen til Reffen?
  10. Hvor gammel er Refshaleøen?
  11. Hvad må man ikke have med til koncert?
  12. Hvor lang tid tager en koncert i gennemsnit?
  13. Hvilket tøj tager man på til koncert?
  14. Hvad er den største koncert?

Hvad foregår der på Refshaleøen?

Copenhagen Contemporary (CC) er Københavns internationale kunstcenter, der viser installationskunst skabt af samtidskunstens verdensstjerner og nye talenter. CC ha...

Reffen er et street food-marked og urbant område for startups, innovation og kreativitet på Refshaleøen i København.

Reffen er blandt andet et stort street food marked, der åbnede i maj 2018 af folke...

Den rustikke havneknejpe på Refshaleøen tager hygge på havnefronten til helt nye højder. Året rundt.

Refshaleøen bobler med aktivitet. Nye caféer, barer, spisesteder, festivaler og kreative kontorfæl...

Hvem ejer Reffen?

Men politikerne er også underlagt visse krav. De skal mætte en enorm efterspørgsel på boliger i hovedstaden de kommende år, og det er planen, at byggeriet på Refshaleøen skal også bidrage til at finansiere metro og veje på øen.

Jesper Møller, der ejer Copenhagen Street Food, har derfor et opråb til politikerne.

»Det er kun politikerne på rådhuset, der ved hjælp af lokalplanen kan bestemme, at lige præcis det område, hvor vi holder til, skal laves om til byudviklingsområde. Jeg tror ikke, at det kommer til at ske. Jeg har i hvert fald en bøn til politikerne om, at de ikke gør det. Der er masser af alternative steder på øen, hvor man kan starte med at bygge først. Man skal ikke tage det sted, som mange københavnere bruger og holder af,« siger han og tilføjer, at madmarkedet og andre aktiviteter er med til at beskæftige folk og give København sin særlige identitet.

Hvor mange kan der være til koncert på Refshaleøen?

Som noget helt særligt er det blevet muligt at gennemføre 10 live-koncerter af ca. 30 minutters varighed i den rå og store B&W hal på Refshaleøen på onsdag d. 28. oktober.

Der er blevet sammensat en intens totaloplevelse med live sangere og musikere, storskala laserprojekteringer, videovisuals, dans og ord, der alle vil fortolke de sidste mange års klimaforandringer og den voldsomme isafsmeltning af indlandsisen, vi lige nu oplever i mængder af 8 millioner liter vand i sekundet.

Titlen i sig selv henviser til den tidligere danske udenrigsminister Villy Søvndals udtalelse under COP15 “the ice is melting at the pøules”, der tilbage i 2009 morede store dele af verden, og overskyggede selve budskabet.

Hvorfor hedder det Refshaleøen?

Flåden opkøbte den nye holm i 1723 til at opbevare kanonkugler, kanonraperter (kanonvogne) og krudtværk til udrustning af Søetatens orlogsskibe. I Flådens eje blev øen forstærket og udvidet i 1740 langs østsiden med en ny, 70 meter bred ø, som blev kaldt Arsenaløen. Anlægget blev afsluttet under Christian den 6., og Motzmanns Plads blev omdøbt og tog navn efter kongen.

Denne tid bød også på voldsomme begivenheder på øen, da krudtværket én gang sprang i luften og en anden gang gik i brand, som Knud Bokkenheuser skrev i sin bog Van­dringer i det gamle Christianshavn: »Dette Laboratorium var egentlig et Krudtværk, der tidt forvolte Vanske­ligheder. En Gang sprang det i Luften, da ”Guds Vejr og Tordenslag” ramte det, en anden gang lagde en ”Vaa­deild” det øde med saa stor Tum­mel og Allarm, at ”Vinduer og Tage i Huse, der laa langt derfra, sprunge udi mange tusende Stykker og blev ganske udi Grund bedærvede”«.

Er Refshaleøen en del af Amager?

In 1624, a block house was built on the original island, then much smaller, to guard the entrance to Copenhagen harbor together with St. Ann's Fortress (now Kastellet) on the coast just north of city.[1] Reclamation increased the size of the island considerably in the 1870s when the port's waterways were made deeper. Burmeister & Wain established a shipyard on the island in 1871. At its height, the shipyard employed 8,000 people, and so appears as an icon of Danish industrial history.[2]

Since the shipyard's bankruptcy in 1996, the area has undergone significant changes. The abandoned buildings are now home to a mixture of creative entrepreneurs, small craft, flea markets, storage facilities and cultural and recreational uses.

The residents include the theater Asterions Hus, the restaurant AMASS,[3] opened by Mathew Orlando, former head chef at Noma,[4] the art gallery YARD and the creative community Skabelonloftet.[5]

Since April 2011 there are again boats at the old shipyard, as Copenhagen Yacht Services opened the first Danish yacht garage on the island - an indoor Marina for motorboats on the American model.[2]

Er der aldersgrænse på koncerter?

Aldersgrænse

Der er som udgangspunkt ingen aldersgrænse til Richters koncerter. Vi anbefaler, at børn under 13 år er i følge med en voksen for at få den bedst mulige koncertoplevelse. Der er ingen udskænkning af alkohol til unge under 18 år.

Hvor længe tager en koncert?

fhv. Musikredaktør

Der er godt 40 bands og solister på Aarhusfestivalen Northside, som åbner i Ådalen fredag kl. 12.00 og slutter søndag nat.

Hvilken station er tættest på Reffen?

Enkelte steder er det muligt at parkere gratis i nærheden af det centrale København. Herunder kan du se hvor de gratis parkeringer er lokaliseret. Hvis du helt vil undgå at betale når du skal ind i København, har vi tilføjet flere steder,

hvor du kan parkere gratis, tæt på en togstation, eller metrostation.

Kan man tage havnebussen til Reffen?

Kommer du fra Langelinie eller Svanemøllehavnen kan det være at havnebus nr 992 er et godt alternativ til bilen.

Den sejler fra Nordre Toldbod og det tager 5 minutter til Refshaleøen - Derefter er der 5-10 min gang afhængig af hvor meget du skynder dig.

Hvor gammel er Refshaleøen?

En gang var Refshaleøen hjemsted for B & W, hvor tusindvis af arbejdere byggede store skibe. Fra 1872 til 1996 byggede arbejderbevægelsens fortrop 1000 skibe. I dag er der ikke flere arbejdere og ikke mere metal andet end det metal, vi hører, for nu huser de gamle fabrikshaller verdens måske fredeligste festival, Copenhell.

Hvad må man ikke have med til koncert?

Undgå print af billetter

Du kan fremvise din billet på din smartphone. For at vi let og hurtigt kan scanne din billet, bedes du skrue op for lysstyrken på displayet på din smartphone inden du stiller dig i kø.

Hvor lang tid tager en koncert i gennemsnit?

Mange har mærket, hvordan festivalers gigantiske højttalersystemer påvirker hørelsen, hvis man står helt oppe foran scenen. Hørelsen bliver svagt forringet, og det er, som om hovedet runger.

Men er det overhovedet værre at blive blæst igennem af de imponerende højttalere på en festival, end at få lyd fra de små høretelefoner, man borer helt ind i kraniet og sætter til en musikafspiller, skriver Videnskab.dk.

Hvilket tøj tager man på til koncert?

Når du skal finde tøj til en koncert, skal du først tænke over, hvilken type koncert det er, du skal til. Er det en formel, klassisk koncert, der holdes inden for i en koncertsal, hvor du skal sidde ned? Er det en rockkoncert, der holdes udendørs, hvor du skal stå op og rocke løs til musikken? Først og fremmest har det stor betydning, om koncerten er udenfor eller indenfor. Hvis den er udendørs skal du tage vejrforholdene med i betragtning og også det underlag, du eventuelt skal stå på. Du skal desuden være særligt opmærksom på dit fodtøj, hvis du skal stå op.

Hvad er den største koncert?

Jean-Michel Jarre begyndte klaverundervisning i en alder af fem år, men droppede senere træningen i klassisk musik. I sine ungdomsår startede han en gruppe kaldet Mystère IV. I slutningen af 1960'erne eksperimenterede han med båndløkker, radioer og andre elektroniske enheder. Dette fortsatte indtil i 1968, hvor han blev medlem af gruppen Groupe de Recherches Musicales, hvor Jarre for første gang blev introduceret til synthesizere.

I midten af 1970'erne fik Jarre en pladekontrakt med Polydor, hvor hans første album Oxygene blev udgivet i 1976. I modsætning til andre elektroniske grupper på samme tid, som f.eks. Kraftwerk, var Jarres lyd ikke hård og klinisk, men i stedet farverig, rummelig og med en stærkt melodisk lyd. Albummet var en stor succes verden over, og singlen Oxygene Part IV blev en af de bedst kendte elektroniske numre nogensinde.

I 1978 udgav han sit andet album Equinoxe, som havde en mere dynamisk og rytmisk lyd, som skyldtes større brug af sequencing på bassen. Disse fremskridt var opnået ved hjælp af udstyr, der var specielt designet af Jarres faste samarbejdspartner Michel Geiss. Efter udgivelsen af albummet, fulgte en koncert på Place de la Concorde i Paris i 1979. Denne koncert havde et publikum på en million, og var derfor Jarres første rekord i Guinness Rekordbog.