:

Hvor spiser man i nærheden af operaen?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor spiser man i nærheden af operaen?
  2. Hvor lang tid tager en rundvisning i Operaen?
  3. Hvad skal man ha på i Operaen?
  4. Hvad skal man have på i Operaen?
  5. Hvad koster en rundvisning i Operaen?
  6. Hvornår klapper man til opera?
  7. Er der garderobe i Operaen?
  8. Hvad koster en billet til Operaen i København?
  9. Hvad har man på af tøj i Operaen?
  10. Hvor skal man spise før Operaen?
  11. Hvad tager man på i Operaen?

Hvor spiser man i nærheden af operaen?

Hyggelig atmosfære selvom den ligger øverst i foyeren. Maden er uovertruffen og betjeningen er venlig og imødekommende. Udsigten er fantastisk og man kan gå ud og strække benene på den store balkon. Hvis man kommer en dag hvor der ikke er forestilling skal man ikke komme fortidigt i forhold til sin reservation da man bliver hentet af en tjener Ca 10 min før da dørene er lukket.

Hvor lang tid tager en rundvisning i Operaen?

Ønsket om et operahus havde eksisteret længe i Norge, da det endelig i 2000 blev besluttet, at der skulle bygges et operahus til Den Norske Opera og Ballett. I 2008 stod byggeriet endeligt færdigt og har siden været en meget populær seværdighed, som i løbet af de første fem år blev besøgt af 8,5 millioner mennesker.

Bygningen er tegnet af arkitekfirmaet Snøhetta, som havde et ønske om at skabe en platform tilgængelig for alle byens indbyggere og derved skabe et nyt offentligt rum. Dette er blevet gjort meget konkret med tagene, som er tilgængelige for alle besøgende. Snøhetta har hovedsageligt brugt materialerne sten, træ og metal, hvor især marmorstenene på taget er fremtrædende.

Indvendigt består Operahuset af 3 scener med Hovedscenen som den største med plads til ca. 1400 tilskuere. Derudover er der en række andre mindre rum med mange forskellige funktioner.

Hvad skal man ha på i Operaen?

Jeg skal for første gang ind og se en opførsel i Det Kongelige Teater i weekenden, og jeg er meget i tvivl om hvordan man er klædt derinde. Jeg har hørt at man er fint klædt på, men hvor fint er det? Er der nogen der har været derinde som kan fortælle mig noget om hvad andre havde på, eller hvad i selv havde på? På forhånd tak

0 synes godt om

Hvad skal man have på i Operaen?

De helt store følelser er på spil, og der er som oftest fuldt hus i orkestergraven, når tæppet går for en opera. Fra den umulige tåreperser-kærlighed til komiske figurer og gåsehudsfremkaldende arier. Operaen som genre rummer det hele.

Berlingskes musikanmelder Søren Schauser går så langt som at kalde opera for ”den ultimative kunstoplevelse”.

Hvad koster en rundvisning i Operaen?

Er I en virksomhed på 10 personer eller flere, får I 10% grupperabat på jeres billetter. Bestillinger skal betales en måned efter bestillingsdatoen.

Det er også muligt at bestille en pakke med f.eks. rundvisning og/eller middag før forestillingen. 

Ring til Billetcentrets Erhvervsafdeling på 25 51 76 32 og hør mere eller send en email til [email protected]

Hvornår klapper man til opera?

Det formentlig vigtigste punkt, da mange mennesker i det offentlige rum synes ligeså forelskede i deres mobiltelefon som en mus i en ost og derfor tror, at den kan bruges som en undskyldning for næsten hvad som helst.

Vil du ikke godt slukke din mobiltelefon og pakke den væk, mens forestillingen står på? Jeg mener helt væk. Mobiltelefoner hører ingen steder hjemme i en biograf – og slet ikke i operaen eller i teateret. Nej, det er heller ikke i orden, selvom du ikke taler i den, men kun bruger den til at sende beskeder og lignende.

Det er forstyrrende og generende for alle os andre, når der lyser en skærm op i tide og utide. Værre er det måske, at det ikke er særlig pænt over for de mennesker, du måske er sammen med, og som har planlagt en aften sammen med dig, at du på den måde signalerer, at du egentlig hellere vil være et andet sted.

Du skal tie stille. Og når du er færdig med at tie stille, så skal du holde din mund. Der er absolut ingen undskyldning for at tale under en forestilling, med mindre der udbryder brand eller opstår en lignende nødsituation. Og nej, der er ingen undtagelse for hvisken. Hvisken forstyrrer også. Lad gå under biografernes forfilm og reklamer, men når forestillingen starter, så skal der ikke tales. Det er slemt nok, at folk hoster og nyser til koncerter (se punkt 7), men snak er absolut forbudt. Du kan kommentere på Olga Kerns klaverspil eller vanviddet i Dr. Mabuses planer efter forestillingen eller i pausen.

Nogle koncerter er tilrettelagt således, at det er meningen, at der skal snakkes og larmes. Her må du selvsagt godt støje, men kun i det omfang, som den specifikke tradition foreskriver. Et godt eksempel er nytårskoncerten med Wienerfilharmonikerne, hvor der altid klappes i takt til den traditionelle opførelse af Johann Strauß d.æ.s Radetzky-Marsch (1848).

Et andet eksempel er den sidste koncert fra den årlige musikfestival, Promenadekoncerterne (”The Proms”), i London i august-september, hvor der også er tradition for at råbe og vifte med flag. Dette gælder til en hvis grad også festivallens øvrige koncerter, hvor man har forbeholdt en særlig arena midt i Royal Albert Hall til billige ståpladser, der kan købes på dagen ”promming tickets”.

Det burde egentlig være overflødigt at fortælle dig, at du skal komme til tiden. Det er forstyrrende, at du skal forbi alle os andre på stolerækken, når forestillingen er startet, eller at du smækker med døren ind til salen. Og mindst lige så forstyrrende er det, at du rejser dig før forestillingen er slut for eksempelvis at gå på toilettet eller lignende. Med mindre du har en sygdom eller lignende, der kræver det, så er der heller ikke her nogen undskyldning.

Du skal heller ikke sætte dig på et andet sæde, end du er blevet tildelt, selvom der er ledige sæder. Hvis sædets ejer kommer senere, så forstyrrer det os andre, at folk skal flytte rundt. Hvis sæderne er prisdifferentiererede, er der heller ingen grund til at tro, at arrangøren vil lade dig sidde på et dyrere sæde, end du har betalt for.

Meget kunne forbedres hvis biografer og teatre ville sanktionere hårdere og ikke lukke folk ind, når forestillingen er startet. Eller lukke døren uigenkaldeligt i efter en periode på maksimalt 5 minutter. Det gør man desværre ikke. Anderledes format ser man eksempelvis i Tyskland, hvor jeg engang var så uheldig at komme for sent til en koncert i Berlinerfilharmonien.

Er der garderobe i Operaen?

Virkelighedens publikum i Operaen, Det Kgl. Teaters nyåbnede operahus på Dokøen, stemmer ikke helt overens med det publikum, bygherren, skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller, må have forestillet sig, da han i sit gavebrev betingede sig, at der kun måtte forefindes bemandede betalingsgarderober.

Publikums stigende irritation over at skulle betale for at stå i lange garderobekøer før og efter forestillingen har nu fået Det Kgl. Teater til at inddrage den ene garderobe, den mod nord, til ubemandet og afgiftsfri garderobe.

Hvad koster en billet til Operaen i København?

Se hele repertoiret, og køb billetter til sæsonens forestillinger i kalenderen.

Husk at du med et sæsonkort eller teaterkort til Det Kongelige Teater sikrer dig masser teateroplevelser og masser rabatter.

Hvad har man på af tøj i Operaen?

Af Claus Georg Kjær

Der findes ingen nedskrevne love for, hvordan publikum skal opføre sig i en teatersal, men der er en del uskrevne regler, som kan være gode at kende til, når du skal i teatret. Nogle betragter teatersalen som et helligt sted, hvor de af respekt for de andre publikummer og det der sker på scenen, klæder sig i deres pæneste tøj og pudser lakskoene, så man kan spejle sig i dem, mens andre ikke synes at respekt materialiserer sig igennem tøjet og tager det en del mere afslappet.

Hvor skal man spise før Operaen?

Restaurant Nærvær ligger ganske tæt på både Operaen, Det Kongelige Teater og Skuespilhuset, og kortet opererer med deciderede teatermenuer, der kan bestilles alle dage med begyndelse fra kl. 17 til 17.45.

Menuen på 2 retter, enten forret og hovedret eller hovedret og dessert koster 325 kr. pr. person. Madstilen er moderne nordisk med noter af middelhavskøkkenet. Nærvær lokker også med småretter og drikkelse efter teatertid.

Hvad tager man på i Operaen?

At tage i operaen er altid spændende. Der er masser af god musik at se frem til, samt ikke mindst en helt særlig og ubeskrivelig atmosfære at opleve. Visse formaliteter skal der dog også tages hensyn til. Dresscoden er en af dem. For når du tager i opera, så forventes det af dig, at du møder velklædt op. Hvis du derfor ikke allerede har garderobeskabet fuld af flotte kjoler, så er det bare om at komme ud og købe nogle. Det kan du f.eks. gøre hos webshoppen NA-KD. Her er der en del formelle og ikke mindst galante kjoler til salg, så slå dig straks løs i det fine udvalg. Priserne er i øvrigt på et leje hvor alle kan være med.

Mændene forventes at troppe op i operaen i jakkesæt eller skjorte. Husk i øvrigt også at pudse skoene. Det er jo trods alt en helt særlig begivenhed, det med at tage i operaen.