:

Hvor skal man spise på Strøget?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor skal man spise på Strøget?
  2. Hvor er godt at spise i København?
  3. Hvor spiser man sent i København?
  4. Hvor spiser man billigt i København?
  5. Hvor spiser de unge i København?
  6. Hvor ofte spiser danskere ude?
  7. Hvilket land spiser mest junkfood?
  8. Hvad er den dyreste restaurant i Danmark?
  9. Hvor spiser man godt og billigt i København?
  10. Hvad er den mest spiste ret i Danmark?
  11. Hvad spiser danskerne mest til morgenmad?
  12. Hvad spiser man mest i Danmark?
  13. Hvilken ret bliver spist mest i Danmark?
  14. Hvad er Danmarks bedste restaurant?
  15. Hvad spiser den gennemsnitlige dansker?

Hvor skal man spise på Strøget?

Hos Restaurant Dubrovnik er opskriften simpel, her er hygge, god mad og service til meget rimelige priser. Der er mange stamgæster i den lille restaurant med plads til omkring 50 gæster. Cevapcici, som er små Balkan ruller, gullaschsuppen og mixed grill tallerken er blandt de mest populære retter. Alt er hjemmelavet af gode råvarer og de fleste retter er stegt på trækuls grill.

Hvor er godt at spise i København?

Kan du ikke få nok af velsmagende fisk og skalddyr? Så skal du lægge vejen forbi Københavns hippeste fiskejoint, Hooked. Fiskeeventyret for Hooked startede i en lille blå foodtruck i 2017, og i dag er de indehaverne af to restauranter; en på Nørrebro og en i Kødbyen. Konceptet er simpelt; fisk og skalddyr street food style. Menukortet spænder vidt fra den klassiske fish and chips og fyldige fiskeburgere til hawaiianske poke bowls og sprøde tempura. Fiskerestauranterne på Nørrebro og i Kødbyen er begge råt indrettet med hvide fliser og beton og store langborde, hvor du og hele slænget kan samles og smovse i street food fra havet.

Hvor: Nørrebrogade 59, Halmtorvet 34Tlf.: 30 70 59 22 (Nørrebrogade), 30 70 89 23 (Halmtorvet)Nærmeste station: Nørrebro Runddel, Gasværksvej

Mæxico ligger inde med alle de rigtige ingredienser til en god fiesta: Hurtige tacos med et dansk twist, masser af smil og ikke mindst lækre margaritas. Og så må vi ej forglemme, at Mæxico, der tidligere gik under navnet Barburrito, naturligvis også serverer Københavns måske bedste burritos. Hos Mæxico er størstedelen af retterne lavet til at kunne blive delt mellem venner, så der er rig med mulighed for at komme hele vejen omkring menukortet. Prikken over I’et er, at Mæxico opfordrer til at bruge klør 5, når der skal tacos indenbords – fingermad når det er bedst!

Hvor: Skindergade 36, Guldbergsgade 3Tlf.: 35 86 16 16Nærmeste station: Strøget, Skt. Hans Torv

Poke bowls har for alvor indtaget Københavns madscene, og en af frontløberne for den hawaiianske madtrend er OLIOLI. OLIOLI slog i 2017 dørene op til Danmarks første poke bar på Frederiksberg, og siden da er der kommet intet mindre end 5 andre OLIOLI-butikker til på Østerbro, Amager, København K, Lyngby og Københavns Lufthavn.

Poke bowls er en lækker forening mellem sushi og salat, og hos OLIOLI kan du vælge en bowl fra den spændende menu af allerede sammensatte bowls. Hvis du selv vil bestemme smagen og ingredienserne i din bowl, kan du slå dig løs med en Build Your Own. Skyld din poke bowl ned med en af OLIOLIs friske smoothies – var det noget med en bromance eller en enerjoy?

Souls er til dig, der har lyst til at sætte tænderne i smagfuld cafémad uden dårlig samvittighed. Denne veganske café, der blev startet af to australiere, serverer veganske, økologiske, bæredygtige og så vidt muligt glutenfrie retter – på den lækre måde. Hos Souls finder du veganske retter til alle dagens måltider; quinoapandekager til brunch, salat og avocado smash til frokost, raw kager til kaffe og burger og pizza af boghvede til aften. Souls’ australske baggrund er lig med en hyggelig ‘straight forward yet laid back-vibe’, som Souls selv beskriver det, med grønne planter og glødepærer, der hænger fra loftet. Bonusinfo: Souls blev i 2018 kåret som Københavns bedste veganske og mest bæredygtige restaurant.

Hvor: Melchiors Plads 3, Nørre Farimagsgade 63Tlf.: 34 10 01 01 (Melchiors Plads), 33 30 01 50 (Nørre Farimagsgade)Nærmeste station: Nordre Frihavnsgade, Nørre Farimagsgade

Du kender sikkert problematikken. Skal man bestille en pepperonipizza, en hawaii eller en margherita? Eller skulle man måske være modig og prøve en pizza med rødbede og gedeost? Men hvorfor skal man nøjes med én pizza, når man kan få tre? Pico Pizza har nemlig løst det evige problem ved at servere tre mini-pizzaer i stedet for én stor. Udover de klassiske toppings byder menukortet også på nogle mere eksperimenterende varianter som en Sloppy Joe med mozzarella og bolognese, en krydret lammepølse med radicchiosalat samt en vegansk pizza med butternutsquash og frisk salvie.

Hvor spiser man sent i København?

Som en metropol i gastronomisk verdensklasse, venter der store madoplevelser, når du besøger København. Fra allerøverste hylde med Michelinstjernerne til det varierede og brede udvalg af restauranter, hvor du får høj kvalitet for relativt beskedne penge. Og så selvfølgelig kaffebarerne, vinen og den tiltrængte frokost med smørrebrød. Du finder det bedste af det hele lige her.

Hvor spiser man billigt i København?

Det Michelin-anbefalede Norrlyst åbnede i december søsterrestauranten Theo i Indre By, og her får du serveret moderne europæiske retter med inspiration fra kokkenes yndlingssteder i London, Paris og Barcelona.

Foruden at du kan finde større og mindre lækre retter som á la carte, har du også mulighed for at prøve Theos Menu, som er sammensat af 7 serveringer med alt fra Theos signatur tatar og stracciatella til havtaske og “Københavnerstang sundae”. Menuen fås også i en grøn udgave med bl.a. grillet pak choi og glaskål.

I den gamle Kaffesalons lokaler på Tagensvej er den italienske Casamadre blomstret op i løbet af vinteren. Som navnet hentyder, på dansk ”hjemme hos din mor”, går indehaverne efter en afslappet stemning med god mad, som var man på visit hos sin mor.

Menuen skifter hver uge, og der er både mulighed for frit at vælge mellem menukortets mange lækkerier og få kokkens anbefalede fem retters menu.

Lige ved Frederiksbergcenteret finder du June, hvor der serveres retter, der er bygget op på de franske køkkendyder og de klassiske dybe smage derfra. Grøntsager er i hovedfokus, og på menukortet finder du blandt andet gule beder med lakridsrod & røget blåmusling, tatar på krondyr og bøgehatte samt rehydrerede gulerødder, fermenterede karotter, rogn, havtorn og sauce nage

Der er også mulighed for at prøve smagsløgene af og bestille deres menu på enten fire eller ni serveringer. 

Hvor spiser de unge i København?

Kan du ikke få nok af velsmagende fisk og skalddyr? Så skal du lægge vejen forbi Københavns hippeste fiskejoint, Hooked. Fiskeeventyret for Hooked startede i en lille blå foodtruck i 2017, og i dag er de indehaverne af to restauranter; en på Nørrebro og en i Kødbyen. Konceptet er simpelt; fisk og skalddyr street food style. Menukortet spænder vidt fra den klassiske fish and chips og fyldige fiskeburgere til hawaiianske poke bowls og sprøde tempura. Fiskerestauranterne på Nørrebro og i Kødbyen er begge råt indrettet med hvide fliser og beton og store langborde, hvor du og hele slænget kan samles og smovse i street food fra havet.

Hvor: Nørrebrogade 59, Halmtorvet 34Tlf.: 30 70 59 22 (Nørrebrogade), 30 70 89 23 (Halmtorvet)Nærmeste station: Nørrebro Runddel, Gasværksvej

Mæxico ligger inde med alle de rigtige ingredienser til en god fiesta: Hurtige tacos med et dansk twist, masser af smil og ikke mindst lækre margaritas. Og så må vi ej forglemme, at Mæxico, der tidligere gik under navnet Barburrito, naturligvis også serverer Københavns måske bedste burritos. Hos Mæxico er størstedelen af retterne lavet til at kunne blive delt mellem venner, så der er rig med mulighed for at komme hele vejen omkring menukortet. Prikken over I’et er, at Mæxico opfordrer til at bruge klør 5, når der skal tacos indenbords – fingermad når det er bedst!

Hvor: Skindergade 36, Guldbergsgade 3Tlf.: 35 86 16 16Nærmeste station: Strøget, Skt. Hans Torv

Poke bowls har for alvor indtaget Københavns madscene, og en af frontløberne for den hawaiianske madtrend er OLIOLI. OLIOLI slog i 2017 dørene op til Danmarks første poke bar på Frederiksberg, og siden da er der kommet intet mindre end 5 andre OLIOLI-butikker til på Østerbro, Amager, København K, Lyngby og Københavns Lufthavn.

Poke bowls er en lækker forening mellem sushi og salat, og hos OLIOLI kan du vælge en bowl fra den spændende menu af allerede sammensatte bowls. Hvis du selv vil bestemme smagen og ingredienserne i din bowl, kan du slå dig løs med en Build Your Own. Skyld din poke bowl ned med en af OLIOLIs friske smoothies – var det noget med en bromance eller en enerjoy?

Souls er til dig, der har lyst til at sætte tænderne i smagfuld cafémad uden dårlig samvittighed. Denne veganske café, der blev startet af to australiere, serverer veganske, økologiske, bæredygtige og så vidt muligt glutenfrie retter – på den lækre måde. Hos Souls finder du veganske retter til alle dagens måltider; quinoapandekager til brunch, salat og avocado smash til frokost, raw kager til kaffe og burger og pizza af boghvede til aften. Souls’ australske baggrund er lig med en hyggelig ‘straight forward yet laid back-vibe’, som Souls selv beskriver det, med grønne planter og glødepærer, der hænger fra loftet. Bonusinfo: Souls blev i 2018 kåret som Københavns bedste veganske og mest bæredygtige restaurant.

Hvor: Melchiors Plads 3, Nørre Farimagsgade 63Tlf.: 34 10 01 01 (Melchiors Plads), 33 30 01 50 (Nørre Farimagsgade)Nærmeste station: Nordre Frihavnsgade, Nørre Farimagsgade

Du kender sikkert problematikken. Skal man bestille en pepperonipizza, en hawaii eller en margherita? Eller skulle man måske være modig og prøve en pizza med rødbede og gedeost? Men hvorfor skal man nøjes med én pizza, når man kan få tre? Pico Pizza har nemlig løst det evige problem ved at servere tre mini-pizzaer i stedet for én stor. Udover de klassiske toppings byder menukortet også på nogle mere eksperimenterende varianter som en Sloppy Joe med mozzarella og bolognese, en krydret lammepølse med radicchiosalat samt en vegansk pizza med butternutsquash og frisk salvie.

Hvor ofte spiser danskere ude?

De fleste danskere spiser op, selvom de egentlig er mætte. I undersøgelsen svarer hver anden (52%), at de ofte eller altid vil spise op derhjemme, hvis der ligger mad tilbage på tallerkenen - selvom de egentlig er mætte. Stillet overfor samme situation - men nu som gæst hos venner og familie - svarer tre ud af fem (62%), at de ofte eller altid vil tømme tallerkenen, selvom maven er fuld.

Var det noget med en større portion for en lille merpris? Mange takker ja til en lidt større udgave af café latten, burgermenuen eller lignende, hvis den kun koster lidt ekstra. I undersøgelsen svarer 20%, at de ofte eller altid vælger den større udgave. To ud af fem (40%) gør det kun sjældent eller aldrig.

Undersøgelsen viser, at særligt dem under 35 år bliver fristet til at gå op i størrelse. I denne aldersgruppe svarer 30%, at de ofte eller altid vælger den lidt større udgave. Det samme gælder for 23% af de 35-54-årige og 9% af dem over 55 år.

Hvilket land spiser mest junkfood?

Men hvordan havnede den fedtede og sprøde spise så lige på det japanske julebord?

For at forstå, hvorfor friturestegt kylling for mange japanere er blevet et symbol på den søde juletid, skal vi skrue tiden omkring 50 år tilbage.

I 1970 åbnede den første KFC-restaurant i Japan i byen Nagoya, og det er chefen i netop den restaurant, Takeshi Okawara, der kan tage æren for, at den amerikanske kylling har fået status som fast, japansk julespise.

Hvad er den dyreste restaurant i Danmark?

<p>En ny amerikansk undersøgelse har netop vist, at København er verdens 6. dyreste by. Det er imidlertid ikke blandt hovedstadens mange Michelin-stjerner, at man finder Danmarks dyreste restaurant.</p>

Her skal man i stedet en tur til Trige, lidt nord for Århus, nærmere bestemt Randersvej nummer 395. Her ligger nemlig Restaurant WH i Danmarks Japanske Have.

Hvor spiser man godt og billigt i København?

Hos Mahalle får du autentisk libanesisk mad og stemning for alle pengene (om end få penge). De serverer lækre deleretter, og du kan blandt andet sætte tænderne i halloumi, falafler, citrussalat og baba ganoush.

Adresse: Mahalle holder til på fem forskellige adresser i København, du kan se dem her.

Gaza Grill er et autentisk arabisk og økologisk spisehus, som tager dig på en smagsrejse til det rige mellemøstlige køkken med retter såsom falafler, muhammara, friturestegte blomkål med mere. Ifølge Gaza Grills hjemmeside er maden 90-100% økologisk og så lokalt, traditionelt, hjemmelavet og frisklavet som muligt.

Hvad er den mest spiste ret i Danmark?

På førstepladsen over populære opskrifter på dr.dk kommer kylling i karry. Den kan bikses sammen på en halv time, og den er oplagt at servere med ris. Mange tænker nok på karry som ét krydderi, men det er faktisk et blandingskrydderi - altså krydderiernes svar på en greatest hits-playliste.

Karry kan bestå af op til 14 forskellige krydderier - deriblandt chili, koriander og spidskommen. De mange krydderier gør, at karry faktisk har en ret kompleks smag, og derfor kan den gøre underværker i alt fra dressinger og kødsovs til gryderetter som denne.

Går du kold på tanken om at tilberede en hel kylling? Når vi danskere køber kylling, køber vi den ofte i dele - altså i pakker med enten lår eller bryst. Regner man på kiloprisen, er det en dyr omgang, og det er faktisk ikke spor besværligt at ovnstege en hel kylling.

Følger du denne opskrift, sikrer du dig, at kødet forbliver saftigt og skindet sprødt. Og skulle du have kyllingekød til overs, smager det dobbelt så godt næste dag i en salat eller i en sandwich med karrydressing.

Hvad spiser danskerne mest til morgenmad?

Vi spiser ikke det samme til morgenmad i dag, som vi gjorde i oldtiden. Følg med på en historisk rejse fra grød og brød til skyr og croissanter.

En særdeles veludrustet morgenmadsbuffet kan i sig selv dårligt vise bredden i danskernes morgenmadsvaner i dag. Der findes et hav af morgenmadsprodukter, brød i alle størrelser og former, med og uden gluten og kerner, bagt på alle mulige forskellige typer mel. Mejeriprodukterne bugner i supermarkedernes køleafdelinger, og alt fra frugt og grønt over müsli og den klassiske havregryn til grød af chiafrø og æg i alle afskygninger kan lægges i indkøbskurven. Der er virkelig noget for enhver smag eller enhver livsstil.

Hvad spiser man mest i Danmark?

  • De mest populære retter/tilbehør anno 2022 er salat uden kødtopping, kylling, rugbrød og andet brød med pålæg, hakket snittet grønt, pizza, pasta og steg. De yngre forbrugere spiser oftere udenlandske retter, mens de ældre oftere spiser traditionelle danske retter.
  • Der drikkes oftest vand til maden efterfulgt af sodavand. De yngre forbrugere drikker oftere vand uden brus og sodavand til maden end de ældre, som til gengæld oftere drikker vin.
  • Et flertal af de danske forbrugere spiser kød eller fisk hver eller næsten hver dag til aftensmad. Kun 2 pct. angiver aldrig at spise kød/fisk. I gennemsnit spises der kød/fisk 5,3 dage om ugen. Mænd spiser lidt oftere kød end kvinder og de ældre forbrugere lidt oftere end de yngre.
  • Grisekød er den mest populære kødtype hos danskerne – næsten 1/3 fik grisekød til aftensmad. Dernæst følger oksekød, som blev spist af hver fjerde og kylling, som blev spist af hver femte.
  • Forbrugerne beskriver først og fremmest deres aftensmad som god smag, hjemmelavet, mættende og nem/hurtig at tilberede. Danske råvarer er vigtigere for de ældre end for de yngre forbrugere.
  • Det mest almindelige er et hjemmelavet måltid, hvor alle delene er lavet fra bunden af, men der er også mange, som søger lettere løsninger i form af færdige delkomponenter, færdigretter, takeaway og udespisning. Det er især de ældste forbrugere, som laver aftensmad fra bunden af, mens de yngre oftere søger de lettere løsninger.

Hvilken ret bliver spist mest i Danmark?

I den nye undersøgelser indtager Danmark ikke blot en bundplacering, når det handler om, hvad vi har gjort, men også hvad vi agter at gøre. Danmark er nemlig det land, hvor færrest har planer om at skære ned på kødforbruget. Mens knap 40% af europæerne samlet set har en intention om at nedsætte deres kødforbrug i de kommende måneder, ligger tallet for danskerne på 33%. Det betyder, at 67% enten har tænkt sig at spise den samme mængde kød eller endda mere.

Undersøgelsen peger på mange mulige årsager til Danmarks lave placering:  

”For det første skal vi punktere de myter, der florerer. Eksempelvis mener halvdelen af danskerne, at vi ernæringsmæssigt ikke kan undvære kød, selvom der er forskningsmæssig evidens for det modsatte. For det andet hersker der en madkultur, der siger, at plantebaseret mad ikke smager af nok, og at et komplet måltid indeholder kød. Det mener 45% af danskerne. Selvom det kun er 100 år siden, at danskerne primært levede af plantekost, har narrativet om hvad der er rigtigt at spise, vokset sig stærkt,” siger Armando Perez-Cueto.

Hvad er Danmarks bedste restaurant?

tirsdag 20. jun. 2023 kl. 19:58

Tirsdag aften kåres de 50 bedste restauranter i verden af World Best Restaurant Academy i Valencia i Spanien.

Hvad spiser den gennemsnitlige dansker?

  • Danskernes frokost er i høj grad forskellig fra hinanden. Blot 15 pct. har i gennemsnit spist den traditionelle madpakke til frokost dagen før, mens 20% af danskerne ikke spiste frokost.
  • Hovedingredienserne i frokosten er rugbrød og kødpålæg kombineret med klassiske grøntsager som tomater, agurk, løg, gulerødder og peberfrugt. Det er især blandt de ældre forbrugere, at rugbrødet samt kødpålægget bliver spist til frokost, mens de yngre i højere grad spiser grøntsager, og kød som ikke er pålæg.
  • Madpakken består, i forhold til den gennemsnitlig frokost, lidt oftere af rugbrød med kødpålæg. Når kødpålægget kommer på brødet, er det især leverpostej, spegepølse og rullepølse, der bliver spist.
  • Madpakker beskrives oftere end gennemsnittet som, ’nem/hurtig at tilberede’, ’nem at tage med’ og ’mættende’.