:

Hvor sidder Egon Olsen i fængsel?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor sidder Egon Olsen i fængsel?
  2. Hvad er det mest sikre fængsel i Danmark?
  3. Hvornår lukkede Herstedvester fængsel?
  4. Hvad er det største fængsel i Danmark?
  5. Hvad er det hårdeste fængsel i Danmark?
  6. Hvor har man Adresse når man er i fængsel?
  7. Hvor sidder Danmarks farligste forbrydere?
  8. Hvor lang tid er livstid i fængsel i Danmark?
  9. Hvor kan kvinder sidde i fængsel?
  10. Hvad hedder Danmarks sikreste fængsel?
  11. Hvad koster det at sidde i fængsel pr dag?
  12. Hvem betaler min husleje når jeg er i fængsel?
  13. Hvad får man at spise i fængsel?
  14. Hvem er den farligste fange i Danmark?
  15. Hvad er den farligste by i Danmark?

Hvor sidder Egon Olsen i fængsel?

I 1859 blev Forbedringshuset på Vridsløselille Mark taget i brug efter "Philadelphia-systemet". Det indebar en total isolation af fangerne døgnet rundt med det formål, at de skulle have tid og mulighed for at angre deres synder og forlige sig med Gud.

Al tid blev tilbragt i fængselscellen – både arbejds- og fritid. Hvis fangen så skulle færdes uden for cellen, skulle han bære en maske, der beskyttede ham mod at blive genkendt af de andre fanger. Denne masketvang blev opretholdt til 1924, hvorefter masken blev frivillig.

Enhver samtale og kontakt fangerne imellem var forbudt. Således blev fangerne i skolen og i kirken placeret i små båse, hvorfra de kunne se lærerne eller præsten – men ikke hinanden.

Hvad er det mest sikre fængsel i Danmark?

Før du kan bestille tid, skal du ansøge om tilladelse til besøg. Den indsatte kan sende ansøgningsskema til dig. (skemaet kan ikke hentes på hjemmesiden). Ansøgningsskemaet skal sendes til fængslet i PDF-format.

Det er meget vigtigt, at du medbringer fysisk billed-ID i form af pas, kørekort eller borgerkort til besøget. Børn og unge under 15 år kan komme ind på deres sygesikringsbevis.

Hvornår lukkede Herstedvester fængsel?

Anstalten ved Herstedvester stod færdig den 1. april 1935 som en nybygget anstalt til de dengang nye sanktioner – psykopatforvaring (tidsubestemt) og psykopatfængsel (tidsbestemt) og var dengang ledelsesmæssigt underlagt Statsfængslet i Vridsløselille.[2] Fængslets udformning og bygningernes placering var ved opførelsen i 1935 udtryk for et radikalt brud med traditionelt fængselsbyggeri i én stor lukket bygning. I Herstedvester blev fængslet bygget som et antal fritliggende belægningsbygninger på et forholdsvis stort areal, omgivet af en ringmur.[3]

Da fængslet åbnede i 1935, blev ledelsen underlagt det nærliggende statsfængsel i Vridsløselille, men der blev også oprettet en stilling for en læge med særlig psykiatrisk specialuddannelse. Denne stilling blev i en årrække varetaget af psykiater G.K. Stürup, som gjorde fængslet internationalt kendt – og anerkendt – for sin behandling af psykisk afvigende indsatte.[4][5] I 1940 blev det desuden besluttet, at ledelsen skulle deles mellem fængselsinspektøren fra Vridsløselille og overlægen på Herstedvester, så inspektøren havde ansvar for administration og økonomi og overlægen for behandlingen af de indsatte.

I 1956 foreslog Justitsministeriet, at overlægen blev fængslets øverste chef. Finansministeriet kunne dog imidlertid ikke godkende forslaget, fordi lønningsrådet var imod tanken om psykiatere som anstaltschefer. Så i stedet kom der i 1961 en vicefængselsinspektør på anstalten, da fængselsinspektøren i Vridsløselille ikke havde tilstrækkelig mulighed for også at stå for den daglige administration i Herstedvester. I 1971 bestemte justitsministeren, at Anstalten ved Herstedvester fremover skulle fungere som en selvstændig institution.

Hvad er det største fængsel i Danmark?

Illustration: C.F. Møller.

Et moderne topsikret fængsel indeholder særlige bygningskrav. Et af dem er smalle fuger.

Hvad er det hårdeste fængsel i Danmark?

Og han ryger sandsynligvis retur til Herstedvester, vurderer i hvert fald Bent Isager-Nielsen, der er tidligere chef for Rejseholdet.

For her sidder kriminelle som ham. Bent Isager-Nielsen vil ikke ind på, hvem der helt specifikt sidder i Herstedvester lige nu. Men gennem tiden har typer som Marcel Lychau Hansen med tilnavnet ‘Amagermanden’ og Naum Conevski som blev kaldt ‘Fløjtemanden’ afsonet i fængslet.

Hvor har man Adresse når man er i fængsel?

Kriminalforsorgen formidler gerne kontakt til indsatte i vores institutioner, men det sker anonymt. Vi oplyser ikke, hvem der afsoner på vores institutioner, hvilket betyder, at vi hverken kan be- eller afkræfte, om navngivne personer er indsat.

Generelt skal det bemærkes, at det er vigtigt, at du oplyser alle de måder, hvorpå indsatte kan kontakte dig på (telefon, e-mail, adresse etc), da der kan være medier, den indsatte ikke kan benytte (eksempelvis e-mail).

Hvor sidder Danmarks farligste forbrydere?

Uden for murene i et industrikvarter i Albertslund er de indsatte efter manges opfattelse monstre, og indenfor skal de blive til mennesker igen.

Det er planen for de op imod 158 indsatte på Anstalten ved Herstedvester, et gammelt psykopatfængsel bygget i 1935 og siden 1971 brugt til anbringelse af forvarings- og livstidsdømte samt seksualforbrydere med længere straffe og en særlig grønlandsk afdeling.

Hvor lang tid er livstid i fængsel i Danmark?

Livsvarigt fængsel eller fængsel på livstid er den strengeste straf efter den danske straffelov.

Begrebet livsvarigt skal teoretisk set opfattes bogstaveligt. 

Hvor kan kvinder sidde i fængsel?

Lovens i princippet strengeste straf er fængsel på livstid. En fængselsstraf kan være fra en uge op til 16 år, og for særlig grove forbrydelser livstid.

Der dømmes kun efter straffelovens § 237, hvis det bliver tilstrækkeligt bevist, at gerningsmanden havde det fornødne forsæt til at begå drab. Hvis en person forsøger at slå en anden person ihjel, men dette mislykkes, så kan der rejses tiltale efter forsøg på overtrædelse af straffelovens § 237.

Den første er baseret på de 3.419 indsatte, der opholdt sig i fængsler og arresthuse den 30. november 2015. (Tabel 6). Denne opgørelse om indsattes statsborgerskab viser, at 28 % af indsatte i fængsler og arresthuse på en bestemt dato havde et andet statsborgerskab end dansk.

I Danmark findes der ikke noget egentligt separat kvindefængsel. Det eneste rene kvindefængsel – det åbne kvindefængsel i Amstrup med plads til 20 kvinder – blev nedlagt i 2000, i øvrigt efter en inspektion i 1998 af Folketingets Ombudsmand.

Hvad hedder Danmarks sikreste fængsel?

I 1998 udarbejdede Direktoratet for Kriminalforsorgen en bygningsanalyse i samarbejde med Forsvarets Bygningstjeneste. Bygningsanalysen indeholdt en detaljeret analyse og vurdering af Kriminalforsorgens fængsler i forhold til behov for vedligeholdelse, ombygning og nybygninger. Bygningsanalysen viste, at store dele af Kriminalforsorgens bygningsmasse er i en slidt og utidssvarende forfatning. Direktoratet besluttede på baggrund af den bygningsfaglige vurdering og ud fra hensynet om at tilbyde en moderne og tidssvarende straffuldbyrdelse i forhold til beskæftigelse og behandling, at alle lukkede fængsler, med undtagelse af Statsfængslet i Ringe, bør erstattes af nybyggeri indenfor en 25-årig periode.[4]

Første skridt i fornyelsen af Kriminalforsorgens bygningsmasse blev taget i forbindelse med finanslovsaftalen i 1998 og ved flerårsaftalen om Kriminalforsorgens overordnede mål og rammer (perioden fra 1999 til 2003). Her blev det besluttet at opføre et nyt lukket fængsel som erstatning for Statsfængslet i Horsens.

I 1999 blev en projektgruppe nedsat under Kriminalforsorgen med det formål at udarbejde en kravspecifikation for det nye fængselsbyggeri. Kravspecifikationen skulle indeholde en række funktions- og sikkerhedsmæssige krav til et nyt moderne og tidssvarende fængsel. Projektgruppen indtog efterfølgende rollen som styregruppe for projektering og opførsel af Statsfængslet Østjylland. Ved udarbejdelsen af kravspecifikationen gennemførte projektgruppen en række studiebesøg i Canada, Sverige, Norge, Holland og Polen, hvor erfaringer med opførelsen af nye fængselsbyggerier blev indsamlet.

Hvad koster det at sidde i fængsel pr dag?

Forhandlinger om Kriminalforsorgens økonomi begynder i dag. Her tallene om fængslerne og deres økonomi.

Sådan ser fængslernes økonomi ud:

Hvem betaler min husleje når jeg er i fængsel?

De indsatte får kostpenge og køber ind i fængslets butik. Maden laver man selv eller sammen med andre i afdelingens køkken. Butikkerne sælger også kaffe, tobak, slik og toiletsager. At få pengene til at slå til og stå for egen madlavning er et vigtigt led i at øge de indsattes ansvarlighed, og samtidig gør det, at afsoningen minder mere om livet udenfor.

De fleste fængsler er kontantløse. Kostpenge og løn sættes ind på et betalingskort, som kan bruges i fængslets butik. Den indsatte har en konto til penge fra pårørende og andre. Penge herfra kan overføres til betalingskortet.

Hvis man ønsker at overføre penge til en indsat i kriminalforsorgens fængsler og arrester, skal man benytte kriminalforsorgens indbetalingsløsning (KRIL).

Som indsat har man ret til at skrive til og modtage breve fra hvem, man vil. Breve bliver åbnet og kontrolleret, mens den indsatte ser på det. Kun i særlige tilfælde vil brevene blive læst af personalet.

Personalet må ikke åbne breve til og fra disse myndigheder: Justitsministeren, Direktoratet for Kriminalforsorgen, domstolene, Den Særlige Klageret, Procesbevillingsnævnet, anklagemyndigheden, politiet, Folketingets Ombudsmand, medlemmer af Folketinget, andre offentlige myndigheder, Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, Den Europæiske Torturkomite, forsvareren i din straffesag eller i en verserende sag. Det samme gælder breve til og fra advokater, der er antaget til at blive beskikket som offentlige forsvarere.

Hvad får man at spise i fængsel?

De indsatte får kostpenge og køber ind i fængslets butik. Maden laver man selv eller sammen med andre i afdelingens køkken. Butikkerne sælger også kaffe, tobak, slik og toiletsager. At få pengene til at slå til og stå for egen madlavning er et vigtigt led i at øge de indsattes ansvarlighed, og samtidig gør det, at afsoningen minder mere om livet udenfor.

De fleste fængsler er kontantløse. Kostpenge og løn sættes ind på et betalingskort, som kan bruges i fængslets butik. Den indsatte har en konto til penge fra pårørende og andre. Penge herfra kan overføres til betalingskortet.

Hvis man ønsker at overføre penge til en indsat i kriminalforsorgens fængsler og arrester, skal man benytte kriminalforsorgens indbetalingsløsning (KRIL).

Som indsat har man ret til at skrive til og modtage breve fra hvem, man vil. Breve bliver åbnet og kontrolleret, mens den indsatte ser på det. Kun i særlige tilfælde vil brevene blive læst af personalet.

Personalet må ikke åbne breve til og fra disse myndigheder: Justitsministeren, Direktoratet for Kriminalforsorgen, domstolene, Den Særlige Klageret, Procesbevillingsnævnet, anklagemyndigheden, politiet, Folketingets Ombudsmand, medlemmer af Folketinget, andre offentlige myndigheder, Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, Den Europæiske Torturkomite, forsvareren i din straffesag eller i en verserende sag. Det samme gælder breve til og fra advokater, der er antaget til at blive beskikket som offentlige forsvarere.

Hvem er den farligste fange i Danmark?

Foto: Andreas Bro

Danmarks farligste fange, Naum Conevski, er en af Danmarks mest gÃ¥defulde kriminelle. Nu har han afsonet en længere straf end nogen anden i nyere dansk retshistorie. Conevski har, trods overvældende beviser, i 37 Ã¥r nægtet at stÃ¥ bag det brutale dobbeltmord pÃ¥ Femøren, som i 1985 kostede ham fængsel pÃ¥ livstid.

Hvad er den farligste by i Danmark?

Det er nemlig den by i Danmark, hvor der begåes flest lovovertrædelser pr. indbygger.

Det er nemlig den by i Danmark, hvor der begåes flest lovovertrædelser pr. indbygger.