:

Hvad er en Smørbøf?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad er en Smørbøf?
  2. Hvem er Casper sobczyk?
  3. Hvor bor Casper sobczyk?
  4. Hvor kommer Casper sobczyk fra?
  5. Hvornår er smør dårligt?
  6. Hvem opfandt Smørbøffen?
  7. Hvor gammel er Casper sobczyk?
  8. Hvornår blev Casper og Iben skilt?
  9. Hvad er bedst Lurpak eller Kærgården?
  10. Er Kærgården sundere end smør?
  11. Hvor mange børn har spørg Casper?
  12. Er Casper og Iben kærester?
  13. Hvor mange børn har Casper og Iben?
  14. Er Bakkedal smør rigtig smør?
  15. Er Kærgården ægte smør?

Hvad er en Smørbøf?

“Smørbøffen tænker ikke på miljøet,” siger Casper Stuhr Sobczyk og griner. ”Kun på glade maver.”

Den 30-årige køkkenchef fra Hotel Marienlyst i Helsingør har smækket en stor, lettere lysegul klump ned på et spækbræt foran sig. Et fire kilo tungt stykke finsk græsfodret sashi-kvæg, der er dyppet i en dyb gastrobakke fuld af stuetempereret saltet smør og modnet i et køleskab i to måneder.

Hvem er Casper sobczyk?

Lunefuld og tosset. Sådan beskriver 32-årige Casper Sobczyk sig selv. 

De fleste andre kender ham nok enten som kok på Go’ morgen- og Go’ aften Danmark eller tidligere køkkenchef på Hotel Marienlyst og på Bistro PanPan i Zoologisk Have. Og i udlandet er han særlig kendt for sin smørbøf, der er en modningsteknik, hvor kødet pakkes ind i store mængder smør. 

Faktisk gik han viralt med tilbedredningen af smørbøffen, da han første gang lagde en video op med teknikken – over 50 millioner visninger blev det til. 

Hvor bor Casper sobczyk?

– Folk er virkelig glade for dem, bruger opskrifterne og synes, det er sjovt at se dem. Og det en kæmpe ros, når folk lægger billeder op af mine retter, de har lavet.

Hvad laver du, når du ikke laver tv-programmer?

Hvor kommer Casper sobczyk fra?

At den hurtigsnakkende kok en dag ville tone frem på tv-skærmen, lå langt fra i kortene for Casper, der, siden han var lille, havde svært ved at sidde stille. Han kom til verden i Nordsjælland, men da hans forældre blev skilt, flyttede han med sin mor og stedfar til Bornholm, hvor han tidligt fandt ud af, at han var anderledes. Mens de fleste kunne sidde stille og holde munden lukket, mens læreren gjorde dem klogere på brøker og kommasætning, havde Casper ofte en kommentar eller flere i løbet af skoledagen. Han svarede ofte igen, og når timerne bød på matematik eller biologi, flød tal og bogstaver rundt som en pærevælling i hans hjerne. Det resulterede ofte i, at han sad uroligt på stolen og lavede ballade i timerne.

– Jeg har siddet rigtig meget på skolens kontor eller ude foran døren. Nogle gange gik jeg selv, fordi jeg godt vidste, hvor det bar hen. Til sidst fik jeg lov til at sidde med en game Boy bagest i klassen. På det tidspunkt var der nogle lærere, der allerede havde opgivet mig, men jeg følte bare, at jeg havde vundet, fortæller Casper, der husker kommentarer som ”du er så dum, at du ikke engang kan blive en alkoholiker på havnen” og de opgivende blikke fra lærerne.

Casper søgte i stedet de steder hen, hvor kan kunne mærke, at han kunne blive god. I starten var det på fodboldbanen, og som 13-årig fik han et job som afrydder og opvasker på en restaurant.

Han forstod tidligt, at han næppe skulle gå den boglige vej. I stedet fandt han frirummet på arbejdet, hvor han følte sig hjemme blandt meterhøj opvask og den intense stemning i køkkenet. Han valgte at begynde på levnedsmiddeluddannelsen som 16-årig, som den yngste ud af 50 elever, og hvor der herskede en kultur, der byggede på kæft, trit og retning.

– Hvis jeg ikke var enig i, hvad der blev sagt, sagde jeg mine undervisere imod. Jeg stillede mange spørgsmål, hvis jeg ikke forstod, hvorfor de gjorde, som de gjorde. Det betød også, at jeg flere gange fik at vide, at jeg aldrig ville fuldføre uddannelsen. Men jeg har altid haft en indre ild og en stædighed, og jeg har altid gerne ville modbevise dem, der talte mig ned.

Casper kom i lære på en restaurant på Bornholm, og første gang han trådte ind i køkkenet, følte han sig tilpas. Han knoklede fra morgen til aften, og selv om restaurantens mad bestod af wokgrønt fra fryseren og pulvermad, elskede han intensiteten og sammenholdet i køkkenet. Han yndlingsret var forloren skildpadde på dåse, men da de en dag fik besøg af en michelin-kok, åbnede der sig en ny verden for Casper.

Hvornår er smør dårligt?

Smør fremstilles af komælk ved piskning. Det er lækkert og sundt og bruges til at lave sandwiches, stege eller bage. Hvis det opbevares forkert, begynder det at blive fordærvet og er farligt at spise.

Hvem opfandt Smørbøffen?

1988

Jeg er født i Nordsjælland, men vokset op på øen over alle øer: Bornholm. Solskinsøen har en helt særlig madkultur, som jeg er opdraget med og som stadig har sine dybe rødder i mig.

Hvor gammel er Casper sobczyk?

Jeg er kok, inspirator og manden bag den virale sensation Smørbøffen med over 150 millioner visninger. Kendt fra Go' Morgen Danmark og som ejeren af Capa restauranten i Scandic Palace Hotel i København.

1988 - Ser lyset for første gang

Hvornår blev Casper og Iben skilt?

Som natklubejer festede Casper Christensen igennem loftet på en cocktail af alkohol og kokain, inden han - på en bund stoffet MDMA - fandt en vej ud

I mange år var den eneste Gud i Casper Christensens verden Casper Christensen. Der ud over tilbad han ingen. 'Overhovedet', som han siger.

- Jeg levede også dengang for at være et ordentligt menneske. Det prøvede jeg på at være, men der var jo ikke noget, der var større end mig, fortæller Casper Christensen.

I bogen 'Casper' fortæller flere af Caspers bekendtskaber og samarbejdspartnere - som har det til fælles, at de troede, at de var venner med Casper - at han kun omgiver sig med mennesker, der kan give ham bekræftelse.

'Den gamle' Casper Christensen var centrum i sin egen verden. Ingen højere, ingen ved siden af.

I dag fylder hans ego meget mindre end tidligere, forklarer han.

- Jeg ved godt, at mit ego er stort, men jeg giver ikke på samme måde efter for det længere.

Hvad er bedst Lurpak eller Kærgården?

For mere end 100 år siden var dansk smør eftertragtet i udlandet, nu gør stigende priser smør til en af de varer, der kan lokke danskerne på store omveje i jagten på et godt tilbud

Er Kærgården sundere end smør?

Dit personlige sundhedsunivers

I gÃ¥r, tirsdag den 8. oktober, tonede Christian Bitz og Arne Astrup frem pÃ¥ Danmarks Radios tv flade med ambitionen om at fjerne danskernes fedtforvirring.  Programmet virkede lige modsat. Udsendelsen bidrog til en om muligt endnu større forvirring pÃ¥ fedtomrÃ¥det. Ja, jeg mÃ¥ indrømme, at jeg tabte underkæben, da professoren og hans elev lystigt konkluderede, at KærgÃ¥rden var det sundeste fedt at spise!!!! Og sÃ¥ var det ikke engang en joke…  

Hvor mange børn har spørg Casper?

Vi er kun et par dage fra 10-årsdagen for Spørg Caspers allerførste video på YouTube. Mød personen bag karakteren, som i virkeligheden slet ikke er så vild og tosset.

Er Casper og Iben kærester?

Nu er de tilbage sammen, skriver SE og HØR.

Denne gang er det dog i et nyt eksperiment, hvor Casper Christensen interviewer en række kendte fra ind- og udland, heriblandt sin ekskæreste Iben Hjejle. Det gør han sammen med mediemand Mikael Bertelsen i "All Exclusive".

Hvor mange børn har Casper og Iben?

Her fortæller Iben Hjejle efterfølgende, at det har været hendes ønske at vise, at hun aldrig har haft en modvilje mod sin ekskæreste.

– Jeg var meget spændt på at tage derned. Og det, jeg var spændt på, var, om der ‘kom drama på drengen’, siger hun ærligt til BILLED-BLADET.

I denne omgang, hvor TV-vært Mikael Berthelsen medvirker på sidelinjen, var det faktisk skuespillerens ønske at få talt ud med sin ekskæreste.

Er Bakkedal smør rigtig smør?

Private label-produkter klarer sig både godt og skidt i test af smørbare blandingsprodukter. Mærkevarerne er mere stabilt middelmådige.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på [email protected], hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres.

Er Kærgården ægte smør?

D. 09.03.2021 Image: Pixabay

Man kan sige, at der er to slags mennesker i verden. Der er dem, der elsker rigtig smør, og ikke kan fordrage blandingsprodukterne, og så er der dem, der knapt nok er klar over, at der er forskel på et blandingsprodukt og smør, samt hvad der er hvad. I denne artikel zoomer vi lidt ind på smør. For hvad er forskellen på blandingsproduktet og den ægte vare?